agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

Lonicera 07-03-2019 12:47

Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız .:D Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...:p:p:p

akçabardak 08-03-2019 12:47

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1561864)
@ Akçabardak sayfanızı yine meşgul edeceğim ama sizinkiler ne yapıyor onu da merak ettiğim için buraya eklemek daha mantıklı geldi.

@Lonicera nın gönderdiği fideler mutlu mesut çatıda seranın içinde yaşamlarına devam ediyorlar. Uzaktan bakıldığında daha derli toplu, yeşillikleri de artmış duruyorlar.

Eklenti 688286

Ancak chester böğürtlen ve bir kaç arkadaşından (aronia da var yanılmıyorsam) daha tık yok. Sizinkiler de mi böyle, yeni mi yeşerecekler daha, yoksa ben bi halt mı ettim :(

Eklenti 688289

Eklenti 688287

Eklenti 688288

Sn. TCM sayfamı meşkul etmeniz benim için hiç önemli değil, o konuda rahat olabilirsiniz. Sevgili Lonicera'dan gelen fideleriniz gayet sağlıklı görünüyorlar, benim fidelerimde de bir iki fide dışında yeni gelişmeler oluşmaya başladı. Sevgili Lonicera'nın dediği gibi aronia'da daha hiç bir değişiklik yok.

Merak ettiğiniz benim fidelerimi sizin için fotoğrafladım.

iyi mi ettim kötü mü ettim bilemiyorum ama ben bu böğürtlenin diğer ucunu toprağa derince saplayarak halka şeklini verdim.
Gayet te sağlıklı, halinden çok memnun :D yeni sürgünlerini vermeye başladı :cool:
Eklenti 688400

Eklenti 688401

dikenli iki yerinden patlatmaya başladı
Eklenti 688402

Saskatonlarda iki tanesi yeni sürgün verdi, ortada kinde tık yok ;)
Eklenti 688403

Murraya'da hala ses seda yok
Eklenti 688404

akçabardak 08-03-2019 12:48

4 Eklenti(ler)
devam

Solanum, maşallah dallandı budaklandı, bahçeye inmeyi bekliyor.
Eklenti 688405

çok nazlı ahudu, boy boy 3 fide geldi, en küçükleri tamamen kurudu
bu ikisinin eski yaprakları kurudu ama en büyüklerinin dibinden yeni
sürgün verdi,
diğer orta boy fidenin de eski yaprakları kurudu ama tepesinde ki
en minik yaprak canlı, bekliyoruz bakalım :)

Eklenti 688406

Eklenti 688407

Ful'ün yapraklarında kurumalar başladı, kurursa çok üzülürüm :(
Eklenti 688408

Bende kilerin durumu budur Sn. TCM, bunların dışında Pepinoda canlanmalar başladı, yukarıda daha önce yüklediklerimde yeşillikler artmaya başladı, Parfüm kutusunda daha tık yok ama sağlıklı, bizden bukadar, umarım hiç fire vermeden hepsini de büyütmeyi başarırız.

akçabardak 08-03-2019 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1561892)
Yanında 'parfüm kutusu' da isterim ama bu sefer, :o kime anlatsam demediklerini bırakmıyorlar...

Sevgili Lonicera'nın 3571. mesajı;

Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız . Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...

Bu sözlerden anlaşılıyor ki şu an siz Parfüm kutusundan mahrum kalmışsınız :D :cool: size kısacası şunu söyleyeyim, elinizden en kıymetlisini kaçırmışsınız :eek: :eek: fırsatı da kaçırmışsınız :D ben bir şey demiyorum...

TCM 08-03-2019 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1561896)
Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız .:D Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...:p:p:p

Listeyi yaparken yaylada yetişebilecekleri seçtim hep. Hân'ım sağolsun ömründe bir kaç seneden fazla çiçek yaşatamamıştır. Ben yine de 'parfüm kutusu' nu gösterdim; 'hanımeliye benzemiyor mu, nasılsa bizde var' dedi. Geçen apartmanın bahçesini komşularla beraber temizlerken onlara bahsettim. Onlar da 'keşke alsaydın' deyince bizim sultan da alevlendi onlarla beraber. 'Yürü git' dedim :D Ben bu tren için demedim zaten, bir kaç yılda bir rota tamamlanıyor ya, sonrası için dediydim ;) Yani suç bende değil arkadaşlar, hakkımı yemeyin.

siflera12 08-03-2019 19:49

Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzelmiş , hayırlı olsun [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muda 08-03-2019 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1561892)
Yanında 'parfüm kutusu' da isterim ama bu sefer, :o kime anlatsam demediklerini bırakmıyorlar...

QUOTE=akçabardak;1562071]Sevgili Lonicera'nın 3571. mesajı;

Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız . Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...

Bu sözlerden anlaşılıyor ki şu an siz Parfüm kutusundan mahrum kalmışsınız :D :cool: size kısacası şunu söyleyeyim, elinizden en kıymetlisini kaçırmışsınız :eek: :eek: fırsatı da kaçırmışsınız :D ben bir şey demiyorum...[/QUOTE]

Sn. TCM;

Siz iyi ki istememişsiniz. Parfüm kutusu belki bize gelmeyecekti. :mad:

Kargonun gelişini kargo takip numarası ile hangi aşamada olduğuna bakmaya başladım. Sabah yolda görülüyordu. Daha sonra bulunduğum ile gelmiş gözüktü. Gidip almak istedim. Büroda kimse yok. Gelir beni bulamazlar diye dışarıya çıkamadım. Aşamaları takip ediyorum. Birkaç kere kargoyu aradım. Hani zahmet etmesinler ben kendim gidip alayım diye. Cevap alamayınca artık aramayı bıraktım. Telefon geldi ancak istemediğim bir telefon. Mecburen gitmek zorundayım. 15.00 gibi çıktım. Kapıya not yazdım. Ya bana telefon etmelerini ya da karşı komşuya kargomu bırakmalarını 10 dakika içinde geleceğimi içerir bir şekilde. İşimi hallettim. Hızlı bir şekilde döndüm. 18 dakika olmuş. Aşağıda kapı zilinde bir not. 15.10'da geldik bulamadık. Akşama şubeden alırsınız. Hiç yukarıya çıkmadan zile basıp gitmişler. 17.30'u zor ettim. Kargo şubesine gittim. Kargo gelmemiş. Başka kargo göndereceğim için oyalandım. Gelen giden yok. Oradaki görevliye sordum. Kargoları bitiremedi ise gecikeceğini söyledi. Neyse uzun beklemenin sonunda telefonunu istedim. Sağolsun verdiler. Aradım. Kargoları bitiremediğini tamamladığı anda geleceğini söyledi. Nerede olduğunu sordum. Ben gelip alacağım dedim. Yerini söyledi. Birkaç telefon ile buldum ve kargomu aldım. 19.15 gibi. Tabi ilk işim büroya gidip gelenleri tek tek incelemek oldu. İsimleri girip ne olduklarına bakıyorum. Burnuma güzel bir koku geldi. Önce önemsemedim. Bu koku nereden geliyor diye araştırınca minik çiçekleri gördüm. O kadar küçük çiçeklerden o kokunun gelmesi halinde büyümüş durumlarından ne olabileceğini hayal ettim. Üzülmeyin sizin yerinize de koklarım. Büyütebilirsem ilk köklendirmeye alacağım bitkilerden.

Muda 08-03-2019 21:46

Korkumdan gelen bitkileri soğuk yere götüremedim. Balkonu işgal ettiler. Küçük saksılara diktim. Ancak güneş durumu iyi olmadığı için iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Bir kısmı filizlendiler. Nerede ise hepsi. Sn. akçabardak'ın ahududusu gibi sanırım benim ahududu da nedense kurumak üzere. Belki kökten gelir diye umutla bekliyorum. Toprağını daha fazla nemlendiriyorum. Sn. akçabardak siz de nem oranını yükseltin isterseniz. Hava güneş oldukça gelenlerin çoğunu dışarıya balkona çıkarıyorum. Umarım kayıp vermeden hepimizin bitkileri kalıcı hale gelip üretebiliriz.

Diken kabağı konusunda ben naylondan çıkarmamıştım. Çok güzel filiz ve kök yapmaya başladı. Belki içine biraz su koysaydım bir şey olmayacaktı. Yazılardan sonra bendeki duruma baktığımda köklerin kuruduğunu diken kabağının uzayan uç kısmının kuruduğunu gördüm. İmdadıma Sn. Lonicera'nın bardak tarifi yetişti. Hemen bardağa koydum. Kuruma olduğu için ben su ile temas edecek şekilde bardağa yerleştirip cam kenarına koydum. Birkaç gün sonra baktığımda köklenmenin başladığını gördüm. Daha sonraki günler de köklenme çoğaldı. Kökler uzadı. Bizim kabağın tek filizi yan filizler ile desteklendi. Bardağı porselen bir bardak ile değişitirdim. Şimdi tam ekilmelik halde. Mecburen ekeceğim. Kabağın filizlenen kısmında bulunan kısmi yarıktan çürütürmüyüm diye korkuyorum. Ancak yapacak bir şey yok. Toprak ile buluşması gerekiyor kabağın.

TCM 09-03-2019 08:45

@ Muda, bu kadar saniye saniye takip edip filme aldığınıza göre size daha çok yakışırmış zaten, nasip olursa sizden alırız artık :)

Lonicera 09-03-2019 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562124)
Listeyi yaparken yaylada yetişebilecekleri seçtim hep. Hân'ım sağolsun ömründe bir kaç seneden fazla çiçek yaşatamamıştır. Ben yine de 'parfüm kutusu' nu gösterdim; 'hanımeliye benzemiyor mu, nasılsa bizde var' dedi. Geçen apartmanın bahçesini komşularla beraber temizlerken onlara bahsettim. Onlar da 'keşke alsaydın' deyince bizim sultan da alevlendi onlarla beraber. 'Yürü git' dedim :D Ben bu tren için demedim zaten, bir kaç yılda bir rota tamamlanıyor ya, sonrası için dediydim ;) Yani suç bende değil arkadaşlar, hakkımı yemeyin.

Parfüm kutusu da neredeyse - 18 lere kadar dayanabiliyordu oysa.

Artık tesadüf müdür ,ballı ekmek kadayıfı mıdır bilemedim, biraz önce parfüm kutusu fidelerine baktım da tamı tamamına 11 adet var iyi mi?:D

Lonicera 09-03-2019 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1562160)
Korkumdan gelen bitkileri soğuk yere götüremedim. Balkonu işgal ettiler. Küçük saksılara diktim. Ancak güneş durumu iyi olmadığı için iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Bir kısmı filizlendiler. Nerede ise hepsi. Sn. akçabardak'ın ahududusu gibi sanırım benim ahududu da nedense kurumak üzere. Belki kökten gelir diye umutla bekliyorum. Toprağını daha fazla nemlendiriyorum. Sn. akçabardak siz de nem oranını yükseltin isterseniz. Hava güneş oldukça gelenlerin çoğunu dışarıya balkona çıkarıyorum. Umarım kayıp vermeden hepimizin bitkileri kalıcı hale gelip üretebiliriz.

Diken kabağı konusunda ben naylondan çıkarmamıştım. Çok güzel filiz ve kök yapmaya başladı. Belki içine biraz su koysaydım bir şey olmayacaktı. Yazılardan sonra bendeki duruma baktığımda köklerin kuruduğunu diken kabağının uzayan uç kısmının kuruduğunu gördüm. İmdadıma Sn. Lonicera'nın bardak tarifi yetişti. Hemen bardağa koydum. Kuruma olduğu için ben su ile temas edecek şekilde bardağa yerleştirip cam kenarına koydum. Birkaç gün sonra baktığımda köklenmenin başladığını gördüm. Daha sonraki günler de köklenme çoğaldı. Kökler uzadı. Bizim kabağın tek filizi yan filizler ile desteklendi. Bardağı porselen bir bardak ile değişitirdim. Şimdi tam ekilmelik halde. Mecburen ekeceğim. Kabağın filizlenen kısmında bulunan kısmi yarıktan çürütürmüyüm diye korkuyorum. Ancak yapacak bir şey yok. Toprak ile buluşması gerekiyor kabağın.

Saksılarda durmalarında bir sakınca yok, tabii içişleri bakanlığı tarafından da onaylandıysa.;)

Diken kabağını da küçük saksı üzerine koyun kökleri o kabı doldursun iyice. Üst kısmı çok uzadıysa altta 3 veya dört göz kalacak şekilde kesebilirsiniz. Sizin orası için hava hala uygun değil bu kabak için.

TCM 09-03-2019 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1562190)
Parfüm kutusu da neredeyse - 18 lere kadar dayanabiliyordu oysa.

Artık tesadüf müdür ,ballı ekmek kadayıfı mıdır bilemedim, biraz önce parfüm kutusu fidelerine baktım da tamı tamamına 11 adet var iyi mi?:D

İyi iyi, iyi olma mı, insanın içi temiz olsun canım, işleri yolunda gidiyor hep :o

TCM 09-03-2019 16:54

-18 uyarısını gördüm yanılmıyorsam, ancak yukarıda daha da eksiye gidebiliyor, korktum o yüzden. Aşağıda da güzel olurdu, bahçe kenarının bir bölümünde hanımeli ve yasemin sarkıyor demirlerden, yakışırdı..

akçabardak 09-03-2019 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562208)
İyi iyi, iyi olma mı, insanın içi temiz olsun canım, işleri yolunda gidiyor hep :o

Hadi gene iyisiniz iyisiniz :) sevgili Lonicera ne yapar ne eder bulup buluşturur, yaşadınız.

akçabardak 09-03-2019 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1562160)
Korkumdan gelen bitkileri soğuk yere götüremedim. Balkonu işgal ettiler. Küçük saksılara diktim. Ancak güneş durumu iyi olmadığı için iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.

Bir kısmı filizlendiler. Nerede ise hepsi. Sn. akçabardak'ın ahududusu gibi sanırım benim ahududu da nedense kurumak üzere. Belki kökten gelir diye umutla bekliyorum.

Toprağını daha fazla nemlendiriyorum. Sn. akçabardak siz de nem oranını yükseltin isterseniz. Hava güneş oldukça gelenlerin çoğunu dışarıya balkona çıkarıyorum. Umarım kayıp vermeden hepimizin bitkileri kalıcı hale gelip üretebiliriz.

Sn. Muda bende sizin gibi korkumdan dışarıya çıkaramadım ama filizlenmeler oluşmaya başlayınca peyder peyder dışarıya aldım.

Korkumdan bitkiler kıymetli olunca çürütürüm diye fazla sulama yapamıyorum iki arada kalıyorum, dediğiniz gibi sadece nemlendiriyorum, ödüm kopuyor bir şey olacak diye.
Umarım sizin de dediğiniz gibi kayıp vermeden sağ salim kalıcı hale getirebiliriz.

akçabardak 09-03-2019 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1562142)
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzelmiş , hayırlı olsun [emoji4]

Sn. şiflera12 bahçe sayfama hoş geldiniz, bitkilerimi beğenmeniz beni mutlu etti, çok sağ olun, saygılar.

akçabardak 09-03-2019 22:43

1 Eklenti(ler)
Clematis Durandii aldı başını gidiyor, en dayanıklılardan biri, geçen sene ilk çiçeklenmesi bitince yaz ortasında budadım
ve yeni filizler vererek yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmadı, bu sene Ocak sonu derin bir budama yaptım sonuç ortada.

Eklenti 688504

akçabardak 09-03-2019 22:54

3 Eklenti(ler)
Anemon

Bu sene pek iştahlı değiller, saksıda oldukları için yumrular fazla gelişemiyorlar
bahçeye yazın sulanmasınlar diye almak istemiyorum ama bu gidişle daha derin bir saksıya almam gerekecek sanırım.

Eklenti 688505

Akşam ezanından sonra kendilerini kapatıyorlar, uzaktan bakınca
laleye benziyorlar.
Eklenti 688506

Eklenti 688507

akçabardak 11-03-2019 19:24

2 Eklenti(ler)
3 Martta ektiğim domates tohumlarım 5.ve 6. gününde çimlenmeye başladılar,
bu miniklerin topraktan çıkışlarını seyretmek öyle zevkli ki bayılıyorum onları
izlemeye :)

Eklenti 688670

Eklenti 688671

abk 11-03-2019 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1562258)
Clematis Durandii aldı başını gidiyor, en dayanıklılardan biri, geçen sene ilk çiçeklenmesi bitince yaz ortasında budadım
ve yeni filizler vererek yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmadı, bu sene Ocak sonu derin bir budama yaptım sonuç ortada.

Eklenti 688504

Ben clematislerimi hiç böyle derin budamadım. Sizinkini görünce hata yaptığımı düşündüm.

akçabardak 13-03-2019 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1562419)
Ben clematislerimi hiç böyle derin budamadım. Sizinkini görünce hata yaptığımı düşündüm.

Bu Clematisim sarılmadan dikine uzayan bir tür olduğu için derin budamaya çok uygun, senede 2 defa budama yapıyorum, budandıkça yeni sürgünler verip çiçekleniyor.
Diğerlerini de buduyorum ama çok derin değil.

akçabardak 13-03-2019 14:18

2 Eklenti(ler)
Bu saksıya iki kök Clematis dikmiştim, 2. senesindeler onlar da uyanmışlar.

Eklenti 688772

Eklenti 688773

akçabardak 13-03-2019 14:22

2 Eklenti(ler)
Geçen seneden kalan Lisianthuslarım, kışı sıkıntısız geçirip kardeşleme yapmışlar.

Eklenti 688774

Eklenti 716979

abk 16-03-2019 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1562567)
Geçen seneden kalan Lisianthuslarım, kışı sıkıntısız geçirip kardeşleme yapmışlar.

Eklenti 688774

Hangi şartlarda kışı atlatıp ikinci yıla kaldılar merak ettim. Ben her yıl yeniden almak zorunda kalıyorum. Bir şeyi yanlış yapıyor olmalıyım.

Muda 16-03-2019 21:49

Benim dış ortamda bıraktıklarımın tamamı öldü gördüğüm kadarı ile. Saksı içerisine alıp iç ortamda kışı geçirmesi için bıraksa idim iyi olacaktı. Lisianthus maceramız da bu şekilde sona erdi.

siflera12 17-03-2019 17:15

Bendekiler sapasağlam dondan hiç etkilenmediler sanırım çiçek bile açıyorlar [emoji4]

akçabardak 18-03-2019 12:36

Sevgili abk,
Sn. Muda,

Geçen sene lisianthuslarımın bir kısmını bahçeye diktim, bir kısmını da iki büyük saksıya diktim. Bahçeye diktiklerim tamamen öldüler, saksılara diktiklerim yaşamaya devam ediyor.
Saksılarım batıya bakan balkonda duruyorlar, kışın fazla sulama yapmadım, yağmur suyu da almıyorlar, balkonda oldukları için sanırım biraz daha korunaklı olduklarından dolayı ölmediler.

akçabardak 16-04-2019 10:15

3 Eklenti(ler)
Yağmurlu günlerden sonra güneş biraz kendini gösterince fırsat buldukça kendimi bahçeye atıyorum, geç kalmışla beraber dün nihayet biraz maydanoz tohumu ekebildim, biraz kolum bacağım açılsın diye çapa yaptım, belledim otları temizledim.

Dinlenmek için iskemleye oturup o küçücük bahçemin neresine neler ekip dikerim diye kafamda tasarlamaya çalıştım, gönlüm çok şeyin olmasını istiyor ama ne yazık ki .. yerim dar.. :D

Bahçeye inmişken bir kaç fotoğraf çekip paylaşmak istedim.

Eşimin üçgen (sevgili YeniGine) nin deyimiyle tarlası,
bu arada kendisini özledim bizi tamamen unuttu mu ne... :(

Bilenler bilir bu üçgen çöp köşelerinin hikayesini,
güllerden sonra yerini Bodrum papatyalırına bıraktı.

Eklenti 691232

Eklenti 691233

Eklenti 691234

akçabardak 16-04-2019 10:23

5 Eklenti(ler)
Clematis Durandii tomurcukta

Eklenti 691243

Eklenti 691244

Pembe şepboy çiçeklenmeyi bitirdi, tohuma durdu
Eklenti 691245

Beyaz şepboyum daha yeni yeni çiçeklendi
Eklenti 691246

Eklenti 691247

akçabardak 16-04-2019 10:28

5 Eklenti(ler)
Aslanağzı, ikisi arasında ton farkı var

Eklenti 691248

Eklenti 691249

Eklenti 691250

Aynısafalar her yerde

Eklenti 691251

Eklenti 691252

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025