![]() |
1 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı tohumu
|
3 Eklenti(ler)
Kokulu lila gülüm tek tük te olsa sıcağa ve şiddetli rüzgara rağmen açmaya çalışıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Ekinezyamın son hali.
|
4 Eklenti(ler)
Canna
Bahçedeki bitkiler biribirine girmiş vaziyetteler. Eklenti 429975 Cannanın arkasında bulunan böğürtleni bu sene dikmiştim, tadımlık meyve de verdi, boyu da aldı başını gidiyor, beş metreyi geçti, fazla uzamasın diye acaba ucundan kessem mi diye düşünüyorum ama iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum. Eklenti 429976 Ortancaların çiçekleri soldu, çiçeklerini budamam gerekir artık ama malum yetişemiyorum, misafir olunca deniz mevsimi, işler aksıyor haliyle, bazı bitkilerim kurudu, bir taftan sıcaklar, bir taraftan şiddetli rüzgar garibim bitkiler dayanamadılar. Eklenti 429977 Tek kök cannam rengi çok hoşuma gitti ;) Eklenti 429978 |
Benim lila güllerimden biri kurudu diğeri de hastalandı o da kurur gibi. :o
|
Sevgili akçabardak; evet maşallah kananızın rengi gerçekten çok güzelmiş. Güllerinizin yapraklarına da maşallah; gayet sağlıklı görünüyorlar...
|
Ben bu gülü çok sevdiğim için mutlaka son baharda bir kaç yedek çeliklerim,
çünkü hangi bitkiyi çok sever ve daha fazla ilgilenirsem mutlaka bir aksilik oluyor. Keşke size de diğer gülünüzün kurtulmasına yardımcı olabilsek, tavsiyede bulunabilsek siz bizlerden daha iyi bilirsiniz sayın Doğan, tamamen kurumadan çelik alsanız zamanı değil, havalar çok sıcak tutmaz sanırım :( |
Alıntı:
Sevgili YeniGine teşekkür ederim ah birde ilgilenebilsem bitkilerimle, yazın gelen giden olunca işler aksıyor, neyapalım kalan sağlar bizim olsun. |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da eşimin üçgen bahçesindeki gülleri ve
bodur yaz boyu açan sarı kasımpatı. |
:( Ben bu kasımpatlardan şüpheye düştüm; devamlı tomurcuklanmaya çalışıyorlar ben de çimdikleye çimdikleye koparıyorum. Hatta site bahçemde fotoğrafladım bir tanesini gözümden kaçmış ve açmış. İyi mi yapıyorum, kötü mü yapıyorum bilemiyorum...
Benim de tarlalarımda herşey birbirine karıştı, Ramazan ayı bina görevlisi oruç tutuyor birşey diyemiyorum, sulamayı aksattı, üçgen tarlam hemen yanındaki dikdörtgen tarlam çocuklar hemen dibinde top oynuyor bütün çiçekler, dallar kırıldı. Geçen seneden çelikle büyütmeye çalıştığım ki tutmuş idi sarı can çalımı kırmışlar, kardinal sarmaşığımı yerle bir etmişler, çınar fidanlarımın kaç tane dalı kırılmış, hederalarım parça parça kopmuş, gazanyalarım üstlerine top gele gele, saz ekibim üzerlerine yata yata yerlere yapıştılar, hemen giriş önündeki ceylanlarım top gelmiş üzerlerine dalları kırılmış, yine saksıdaki mavişimin yaprakları ezilmiş... Yani kısaca sevgili akçabardak canım çok sıkkın şimdi sizi de yakalamışken dertleşeyim istedim... |
Sevgili YeniGineciğim, çimdiklediğiniz kasımpatı belki benim kasımpatım gibi yaz boyunca açanlardan dır, çimdiklemeyi bırakın bakalım akıbeti ne olacak.
Benim kasımpatımın solan çiçeklerini kesiyorum kestikçe yenileri açıyor ve Kasım sonu Aralık yani soğuklar bastırıncaya kadar hep çiçek açıyor, belki sizin kisi de o türdendir. Zarar gören bitkileriniz için de gerçekten bende üzüldüm şimdi, okadar uğraş, emekler, çocuk gibi büyütüp gözünün içine baktığımız çiçekler bir anda yok oluyor. Hele top oynayan çocuklara söz de geçiremiyoruz, zamane çocukları laf söz dinledikleri yok maalesef. Siz gene de canınızı sıkmayın, üzülmemek insanın elinde değil ama yapacak başka bir şey yok, dertleşmek gerçekten insanı rahatlatıyor, keşke elimizden gelse de yardımcı olabilsek biribirimize destek olsak. |
|
Daha önce yüklemeye çalıştım ama bir türlü becerememiştim, sağ olsun Bursa'dan oğlum geldi onun yardımıyla bu videoyu yükledik.
Ezan çiçeklerinin açılmasını görmek isteyen arkadaşlarım için paylaşmak istedim. |
Sevgili akçabardak; teşekkürler, ellerinize sağlık... İlk kez görüyorum demek ki benimkiler Ezan çiçeği değilmiş...
|
Elinize sağlık akçabardak abla,benim de daha önce gözlemleme fırsatım olmamıştı.Paylaşımınız çok hoş.Saygılar.
|
çok güzel bir bahçe ellerinize emeklerinize sağlık her şey çok güzel gözüküyor [ her daim yeşil ve mavi ile kalın ]
|
60 metre kare bir bahçede neler olabileceğini benim bahçem küçük benim yerim dar diyenlere verilebilecek tatlı bir cevap olmuş
|
Sayın Selehattin 67, hoş geldiniz
Bahçemi ziyaret etmenize memnun oldum, güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Emekliliğimizi bu 60 metre kare de geçirmeye çalışıyoruz, Allaha çok şükür, azmin elinden hiç bir şey kurtulamazmış, karınca kaderince işte... |
Sevgili akçabardak, bahçe ve terastaki bitkileriniz çok güzeller. Bahçenize son uğradığımda herşey yeni yeni gelişiyordu, şimdi harika olmuş. sayenizde ezan çiçeğini ilk defa izleme fırsatı buldum emeğinize sağlık. Sevgi ve selamlar...
|
Sevgili berçin ne iyi ettiniz de geldiniz hoş geldiniz, bahçemi gezip beğenmeniz beni mutlu etti
hem bak ezan çiçeğini de görmek nasip olmuş, ama şimdi o güzelim ezan çiçekleri yavaş yavaş kötü olmaya başladılar, sezonu kapatıyorlar artık. Sevgiler |
Sevgili akçabardak, bahçenizde yok yok maşallah, her bir noktasını çok güzel değerlendirmişsiniz. Lilâ gülünüzün rengi çok güzelmiş, vinkalar da çok güzel, benimde her yerde çimlendiler ama istediğim renk çimlenmedi bir türlü. Ezan çiçeğinin açılışınıda ilk defa gördüm sayenizde.:)
Her şey, bütün çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık. Sağlık ve huzurla oturmanız dileğimle. Sevgiler... |
Sevgili aheste hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Bahçemi ziyaret edip beğenmeniz beni memnun etti, güzel sözleriniz için de ayrıca teşekkür ederim,evet lila gülümün rengi ve kokusunu bende çok seviyorum. Vinkalarım da geçen seneden dökülen tohumlardan kendi kendine çimlendiler. Tekrar teşekkürler, sağlıkla sevgiyle kalın, her şey gönlünüzce olsun. |
İyiakşamlar Akçabardak bahçeniz takipte haberiniz olsun. Herşey çok güzel. Akçay'a da beklerim.
|
1 Eklenti(ler)
Herkes'e Merhaba :)
Tatildi, misafirdi gelen giden di derken bir süredir sizlerden uzak kaldım, neler oldu neler kaçırdım bilemiyorum, ama işte şimdi buradayım ;) Sizlere bu sardunya ile merhaba demek istiyorum. |
Alıntı:
Uzun zamandır foruma girmediğimden dolayı, size cevap veremedim. Bahçemi takip ettiğiniz için teşekkürler, beğendiğiniz için de çok memnun oldum Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
İşte benim domates güzelim, nasılda sarılmış domatese minicik elleriyle, henüz 8 aylık, babaannesinin bahçesinden olunca, kızıma çok lezzetli gelmiş olacak ki
elinden almak istedik vermedi, hemen yaygarayı bastı :D Tam 42 gün beraberdik kızımla ama artık gitti, tatili bitti, şimdiden özledim bile... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili loveforlifeciğim, gerçekten de yemelik bu cimcimecik ;) |
5 Eklenti(ler)
Kahvaltılıklar
Kahvaltı için bahçeden bu gün taze taze topladığım biber ve domateslerim ;) |
4 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları Ağustos ayında çekmiştim, ama fırsatım olmadığı için yükleyememiştim.
Bu şeftalim arka bahçemde ve daha 5 yaşında, üzerinden okadar çok seyreltmeme rağmen, altına destek te yapılmasına rağmen havaların rğzgarlı ve fırtınalarına dayanamayıp dalı kırıldı garibimin. Eklenti 437800 Şeftalisi çok tatlı ve sulu,çekirdeğinden ayrılmıyor çekirdekten yetiştirdiğim için cinsini bilemiyorum, biraz geç olgunlaşıyor diğerlerine göre. Eklenti 437801 Bu şeftali Bursa yarma , erkenci çeşit, o da ön bahçede ama çok yaşlandı ve meyveleri bu sene sayılı çok az meyve verdi, bir kaç tanesinden de reçel yapıldı, reçelin ocaktan inmesine yakın 3-4 ıtır yaprağını yıkadıktan sonra saplarını bir iple bağlıyorum ve reçelin içine sallıyorum 5-10 dakika kadar yaprakları beklettikten sonra çıkartıyorum, reçele çok güzel aroma bırakıyor .Eklenti 437802 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025