![]() |
5 Eklenti(ler)
Devam
Zeytin çiçekte, bu sene zeytin bol bol çiçeklendi Eklenti 725164 Eklenti 725165 Can eriği, çiçekten, Eklenti 725166 meyveye Eklenti 725167 Yemesi kütür kütür, buyurun Eklenti 725168 |
5 Eklenti(ler)
En sevdiğim 2 sardunyam, bu sene ikisi de coştu
Eklenti 725194 yaprak yerine maşallah çiçek Eklenti 725193 Eklenti 725195 Eklenti 725196 ve kalalarım Eklenti 725197 |
5 Eklenti(ler)
Mavilerdennn...
Clematis Durandii, her sene dibinden budarım ve daha güzel gelişiyor. Eklenti 725198 Eklenti 725199 nasıl da güzel çiçeklendi, cam balkonda oturup hemen camın arkasında onu seyrediyorum, onu çok seviyorum Eklenti 725200 haseki küpelerim Eklenti 725201 Eklenti 725202 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Yucca- Avize çieğim yeniden çiçeklenmeye karar verdi,
bir sonbaharda bir de ilkbaharda, ilkbaharda açmasını hiç beklemiyordum sürpriz oldu ;) Eklenti 725252 Eklenti 725253 Eklenti 725254 Eklenti 725255 |
4 Eklenti(ler)
Bahçenin dışında bulunan palmiye saksılarımdaki güzelliklerim
Bodrum papatyası Eklenti 725276 Eklenti 725277 bu iki saksıyı bu sene gelincikler süslüyor Eklenti 725278 ve ev hali her şey her yerde Eklenti 725279 |
4 Eklenti(ler)
ve güller, topu topu 3 kök gülüm kaldı, onlar da yaşama tutunmaya çalışıyorlar :dilli:
Eklenti 725280 Eklenti 725281 Eklenti 725282 Vangelya (Gelin tacı) Eklenti 725283 |
1 Eklenti(ler)
Naneler toplanıp temizlendi boyu boyuna ayrıldı ve yıkandıktan sonra kurumaya bırakıldı.
Eklenti 725335 |
Pek güzel de gazete kağıdı .. :(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet gazete kağıdının üzerine koymamalıydım biliyorum ama çok ıslak oldukları için koydum biraz süzülsünler diye sadece yarım saat filan, sonra küçük demetler halinde ipe bağlayıp astım, yani gazete kağıdında kurumadılar :) gözünüzden de hiç bir şey kaçmıyor ha :) İşte böyle, Eklenti 725344 |
Alıntı:
Bu şekilde kurutulduğu zaman, kuru nanede çer çöp çok oluyor. Kurutmadan yaprakları sıyırıyorum. (Yıkama ve suyun süzülmesi sonrasında) Süzek, elek üzerine dolduruyorum. Yapraklar üst üste birkaç kat olacak kadar. Başta gidip gelip ters yüz ediyorum. Kuruma başladığı zaman gerek kalmıyor. Tepsiye koymam gerekirse yine kuruyor. Ancak kararma birazcık artıyor. Alttan da hava alması iyi oluyor. |
Biz de nanelerin yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra havlu kağıt ile suyunu biraz alırız. Daha sonra pamuklu bir sofra bezine ince bir şekilde serilir ve gölgede kurutulur. Arada sırada karıştırıp ters yüz olmasını sağlarız. Bu şekilde yem daha yeşil kuruyor hem de mis gibi kokuyor diye düşünüyorum.
|
Sn. Portakal Rengi
ve fdemir Eskiden ben de sizin gibi yapraklarını tek tek ayıklayıp yıkadıktan sonra sofra bezine serip o şekilde kuruturdum fakat yaşım ilerledikçe artık uğraşamıyorum. Bu şekilde daha kolayıma geliyor, gölgeye asıp kuruduktan sonra sapından sıyırması kolay oluyor gölgede kuruduğu için kararma da olmuyor. Biraz çar çöp oluyor ama mümkün olduğunca temizleyerek işi kurtarıyorum, bu arada güzel uygulamalarınıza yürekten katılıyorum, çok teşekkür ediyorum saygılarımla. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hoya Lockii
Bir hoya çiçeği eksikti ona da el uzattım hadi hayırlısı, devamı gelir mi inşallah gelmez ama bunu çok sevdim :dilli: Kendisi lav taşında besinle yetiştiriliyor Eklenti 725361 Diğer hoyalar gibi sarılma durumu yok, ilk tomurcuk saplarından açıp solduğunda aynı saptan çiçeklenmiyor uzadıkça yeni çiçek sapları oluşturuyor. Eklenti 725362 burada tam açmış hali Eklenti 725363 Eklenti 725364 çok tatlı sakız gibi, uçlarından da bal damlıyor. Eklenti 725365 |
5 Eklenti(ler)
Şakayık,
Küçücük birer yumruydular, biri beyaz diğeri de pembe olacaktı 3. senesinde birer tomurcuklarıyla ilk çiçekleri Eklenti 725384 bembeyaz pamuk gibi bir renk Eklenti 725385 Eklenti 725382 2. si tam pembe diye seçmiştim böyle çıktı sonrasında değişirmi bilemiyorum :confused: Eklenti 725386 Eklenti 725383 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet sn. Dutlubahçe kokuları var, gerçekten görünüşleri çok güzel hele beyazına bayıldım. |
...
İnceciksin göllerdeki saz gibi Yüzün bahar, bakışların yaz gibi Kurban ola'm, cefan bile naz gibi Seni seven gönül de aç, şakayık Gel, şakayık, sakın gitme ellere Güzel adın düşer sonra dillere Benzeme sen yabandaki güllere Sen kırların çiçeğisin, şakayık ... Hey gidi Abacı hey... Geçmişin güzelliklerinden sadece şakayıklar kalmıştır herhalde. Ne güzelliği görecek göz, ne bunları yazacak kalem, ne de söyleyeni bulmak mümkün mü acep... |
Alıntı:
Hem okudum hem duygulandım çünkü bu gün moralim biraz bozuktu taa ki foruma girene kadar, bu sözleri okuduktan sonra bana çok iyi geldi doğrusu size ne kadar teşekkür etsem azdır. Yazacak başka söz bulamıyorum... |
2 Eklenti(ler)
Sn. Akçabardak;
Pembe şakayık çiçeğini de ben ekleyeyim. 4 yıl sonra iki çiçek verdi. Biri tomurcuk halde. Koyu pembe gibi olan ilk açtığı zaman. Daha sonra çiçek rengi açıldı. Şimdi daha fazla irileşti. Eklenti 725474 Eklenti 725473 |
Alıntı:
Bu renk te güzel ama bana göre keşke koyu renkte kalsaymış ama belki seneye koyulaşabilir, olsun şakayık şakayıktır her türlüsü güzeldir. Baksanıza Sn. TCM ne güzel ifade etmiş şakayık hk. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerekten çok güzel yorumlanmış çok sevdim, Teşekkür ediyorum bol bol dinlerim artık. |
5 Eklenti(ler)
Bahçemden kareler
Ocsalis (uyku çiçeği) Eklenti 725490 3 ayrı renkte hazeranlar Eklenti 725491 Eklenti 725492 ve Gülhatmi çiçeği Eklenti 725493 Eklenti 725494 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Zıp-çıktı, nihayet sonunda bir tanecik açabildi, 4-5 senedir soğanlar saksıda
ama bir tane bile çiçek açmamıştı, sebebi suymuş ara ara su veriyordum bazen unutuyordum, meer toprak sürekli ıslak olmalıymış. Şimdi toprağını hiç kurutmadan sürekli su veriyorum ve çiçeğini görebildim çok şükür. Eklenti 725538 Eklenti 725539 |
Bahçelerinizi gördükçe insanın içi gidiyor. Çok güzel çiçekleriniz var.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025