agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 11-05-2015 22:43

3 Eklenti(ler)
Bu gülümü çok sevdim, solup yapraklarını dökmeden bir kere daha
paylaşmak istedim, coştukça coştu köşeyi tek başına kapladı.

Bakmaya doyamıyorum...
Eklenti 552160

Eklenti 552161

Eklenti 552162

akçabardak 11-05-2015 22:54

4 Eklenti(ler)
Yeni çimlenenler

Latinlerim
Eklenti 552168

Kırmızı çiçekli oğul otu (Melisa)
Geçen sene İsmail Kuzucudan gelen bir fidenin tohumları
Eklenti 552169

Biraz geç ekmiş oldum
İstanbul ıspanağı fideleri
Eklenti 552170

Kozmos çiçeği
Eklenti 552171

akçabardak 11-05-2015 23:02

4 Eklenti(ler)
Bir kaç kare daha

Tohumluk pırasa, tohum sapı göründü.
Eklenti 552186

Ezan çiçeği, dallandı budaklandı
çiçeklenmeye hazırlanıyor
Eklenti 552187

Glayörler büyüyor
Eklenti 552188

Canna,
Geçen seneye göre bütün bitkiler 2-3 hafta kadar
geriden gidiyorlar havaların yüzünden,
Eklenti 552189

asmalıtepe 12-05-2015 05:44

Gülleriniz benim hayranı olduğum Isparta gülleri değil mi, çocukluğumun gülleri diye mi nedir çok severim bunları.

Herşey güzel canım uyanmış bahçeniz daha kimbilir ne güzellikler gelecek. Emeklerinize ellerinize sağlık. Sevgiler...

münevver48 12-05-2015 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1377851)
Bu gülümü çok sevdim, solup yapraklarını dökmeden bir kere daha
paylaşmak istedim, coştukça coştu köşeyi tek başına kapladı.

Bakmaya doyamıyorum...
Eklenti 552160

Eklenti 552161

Eklenti 552162

:)sevgili akçabardak bu gülünüz mis kokulu güllere benziyor şu eski güllere yanından geçerken bile kokusu burnunuzun dibinde gibi kokan gül, biz bu güle kırk yaprak gül deriz taç yaprağı sayısının fazla oluşundan benim için en kıymetli güllerim arasındadır.gül denince önce kokusunu sorarım sonra görselliğine bakarım. özellikle kokulu gülleri tercih etmişimdir tabi bazıları bir ısparta gülünün kokusunu vermiyor. onlarında güzelliği yetiyor.sizin de bahçenize güzelliği ile renk katmış. umut ettiğim gibi kokusuyla da asaletinin varlığını hissettirmiştir sizlere;) sevgilerimle.

akçabardak 12-05-2015 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1377884)
Gülleriniz benim hayranı olduğum Isparta gülleri değil mi, çocukluğumun gülleri diye mi nedir çok severim bunları.

Herşey güzel canım uyanmış bahçeniz daha kimbilir ne güzellikler gelecek. Emeklerinize ellerinize sağlık. Sevgiler...

Sevgili asmalıtepe evet bu gül Isparta gülüne benziyor ama Isparta olup olmadığını bilemiyorum, Isparta gülün kokusu çok yoğun bu gülün de kokusu var ama fazla yoğun değil biraz ekşimsi mayhoş bir kokuya sahip ama güzelliği ile insanları kendisine hayran ediyor.

Bahçem de yavaş yavaş uyanmaya başladı, ektiklerim birer birer çıkıyorlar, bundan sonra hep birlikte çiçeklenip güzelliklerini bekleyeceğiz artık, teşekkür ederim sevgiler.

akçabardak 12-05-2015 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1377911)

:)sevgili akçabardak bu gülünüz mis kokulu güllere benziyor şu eski güllere yanından geçerken bile kokusu burnunuzun dibinde gibi kokan gül, biz bu güle kırk yaprak gül deriz taç yaprağı sayısının fazla oluşundan benim için en kıymetli güllerim arasındadır.gül denince önce kokusunu sorarım sonra görselliğine bakarım. özellikle kokulu gülleri tercih etmişimdir tabi bazıları bir ısparta gülünün kokusunu vermiyor. onlarında güzelliği yetiyor.sizin de bahçenize güzelliği ile renk katmış. umut ettiğim gibi kokusuyla da asaletinin varlığını hissettirmiştir sizlere;) sevgilerimle.

Münevverciğim bu gülün kokusu var ama Isparta gülü kadar yoğun değil, böyle hafif ekşimsi mayhoş bir kokusu var onun yanında bir de güzelli, görselliği var, yaprakları kat kat saysam belki kırkı da geçebilir :D Dediğiniz gibi güzelliği yetiyor, bir haftadır hava rüzgarlı olduğundan dışarı çıkamıyorum polenler yüzünden, kapı pencere ne varsa kapalı evin içinde oturuyorum, oturduğum yerden bu gülümü seyrediyorum, gözüm sürekli onun üzerinde kendimi alamıyorum ondan.
Çok dayanıklı bir gül, yanında kırmızı gül var aynı anda açtılar, kırmızı gülün yaprakları dökülmek üzere, ama bu gülüm kaç gündür tazeliğini koruyor.

YeniGine 13-05-2015 23:51

akçabardak, akçabardak duydum ki (daha doğrusu okudum ki) pamuk çiçeğinin tohumları ful çimlenmiş (Maşallah) ve seyreltmen gerekiyor imiş. :)
Sevgilerimleee... ;)

akçabardak 13-05-2015 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1378513)
akçabardak, akçabardak duydum ki (daha doğrusu okudum ki) pamuk çiçeğinin tohumları ful çimlenmiş (Maşallah) ve seyreltmen gerekiyor imiş. :)
Sevgilerimleee... ;)

Doğru duymuşsun, kuşlar mı söyledi acabaaa YeniGinem...

YeniGine 13-05-2015 23:56

:D Okudum okudum... Sen de anladın onuuu...

YeniGine 14-05-2015 00:04

Sevgili akçabardak'ım hem pamukları, hem de merak ediyorum yer açelyası fidelerini fotoğraflasan, paylaşsan?

akçabardak 14-05-2015 00:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1378518)
Sevgili akçabardak'ım hem pamukları, hem de merak ediyorum yer açelyası fidelerini fotoğraflasan, paylaşsan?

Pamuk çiçeği tohumlarını direkt bahçeye ektim, yarın fotoraflayayım, açelya fidelerini şaşırttım ama hepsi de öldüler, biraz tohum kalmıştı elimde geç kaldım ama şansımı bir de bahçede deneyeceğim bakalım.
Bu sene bazı çiçeklerimi şaşırtma esnasında çoğunu kaybettim maalesef.

YeniGine 14-05-2015 00:22

Anladım. Bol şanslar olsun inşallah sevgili akçabardak'ım. Ben de yer açelyalarını kaşıkla özene bezene bir saksıya aldım valla 10 gün kadar durumları iyi idi ondan sonra bir gecede yok oluvermişler. :( Bugün de kalanları zira iyice boyları uzadı aldım bir saksıya bakalım inşallah ölmezler, kalırlar da başarabilirim. Çünkü çok sevdim, hatta bugün şaşırtırken de hem dikiyorum hem de lütfen ne olur ölmeyin zira sizi çok önemsedim... :) Bakalım inşallah sevindirirler beni.

622ali 14-05-2015 00:24

Sayin akcabardak, tohumdan yetistirdiginiz cuhalarin goruntuleri cok hos.
Ne zaman ekiyorsunuz, gunesi seviyorlarmi ve ne kadar sure cicekli kaliyorlar? Biraz cok sordum kusuruma bakmayin. Insan acemi ve hevesli olunca herseyi ogrenmek istiyor.

akçabardak 14-05-2015 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1378521)
Anladım. Bol şanslar olsun inşallah sevgili akçabardak'ım. Ben de yer açelyalarını kaşıkla özene bezene bir saksıya aldım valla 10 gün kadar durumları iyi idi ondan sonra bir gecede yok oluvermişler. :( Bugün de kalanları zira iyice boyları uzadı aldım bir saksıya bakalım inşallah ölmezler, kalırlar da başarabilirim. Çünkü çok sevdim, hatta bugün şaşırtırken de hem dikiyorum hem de lütfen ne olur ölmeyin zira sizi çok önemsedim... :) Bakalım inşallah sevindirirler beni.

Bu tür açelya ilk yetiştirmem olduğu için dilini çözemedim henüz, biraz narinler sanırım, ben de tek tek çay kaşığı ile köklerini hiç oynatmadan ayırmaya çalıştım ama sonuç hüsran.

Böyle olacağını bilseydim büyük bir saksıya biraz daha seyrek ekerdim yerinden hiç oynatmazdım, hiç değilse 1,2 kök yetiştirebilsek.

Umarım Senin kilere bir şey olmaz YeniGinem, allahtan tohumların hepsini ekmemiştim, şimdi tekrar şansımı deneyeceğim. Sevgiler

YeniGine 14-05-2015 00:41

Sen bilemedikten sonra ben hiç bilemem valla. Ben de işte bugün e artık ne gele, ne ola diye şaşırttım, fısfısladım, garaja koydum. Yarın bakayım inşallah ne durumdalar. Ben de tohum da kalmadı hepsini ektim. İnşallaah şansın bol olsun, rastgelsin.

akçabardak 14-05-2015 00:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 622ali (Mesaj 1378522)
Sayin akcabardak, tohumdan yetistirdiginiz cuhalarin goruntuleri cok hos.
Ne zaman ekiyorsunuz, gunesi seviyorlarmi ve ne kadar sure cicekli kaliyorlar? Biraz cok sordum kusuruma bakmayin. Insan acemi ve hevesli olunca herseyi ogrenmek istiyor.

Sayın 622ali beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Çuhaha tohumları kısaca izah edeyim tohum kesesi kuruduktan sonra tohumları hemen bekletmeden annelerinin yanına ektim ve suladım, sonra da onları unuttum, kafalarına göre çimlendiler.

Örnek olarak bu linkteki fotoğrafları veriyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin

http://www.agaclar.net/forum/1277575-post282.htm

http://www.agaclar.net/forum/1367909-post306.htm

akçabardak 14-05-2015 23:01

2 Eklenti(ler)
Lavatera-Pamuk çiçeklerim

Bu sene ilk denemem olduğu için çok sık ekmişim tohumlarını ve
hepsi de çimlenmişler, bu gün çapa yaparken bir kaç tanesini
söktüm, deneme amaçlı şaşırtma esnasında tutup tutmayacaklarını
anlamak için.
Eklenti 552904

Söktüğüm bir kaç tane pamuk çiçeği fidesini bu saksıya şaşırttım
umarım tutarlar.
Eklenti 552905

akçabardak 14-05-2015 23:06

4 Eklenti(ler)
Pembe gülüm ve gelincikler.
Eklenti 552906

Eklenti 552907

Eklenti 552908

Eklenti 552909

akçabardak 14-05-2015 23:13

3 Eklenti(ler)
Hazeranlarım

Yavaş yavaş onlar da açmaya başladılar

Eklenti 552910

Bir tane de içlerinden pembe çıktı
Eklenti 552911

Bir kök te Hüsnüyusuf çiçeğim
durmadan renk değiştiriyor,
geçen sene karışık renkli açmıştı
bu sene tek renk tercih etmiş :D
Eklenti 552912

akçabardak 14-05-2015 23:19

2 Eklenti(ler)
Clematis

Multi Blue clematisim açtı çiçekleri solmaya başladı
ama yeni sürgünler veriyor ve yeni tomurcuklar
çıkartıyor.

Eklenti 552913

Eklenti 552914

akçabardak 14-05-2015 23:27

4 Eklenti(ler)
Devam

Multi Blue solarken diğeri yeni açmaya başladı

İkisi bir arada, ikisinin de renkleri biribirine yakın
Eklenti 552915

ama bunun türünü daha öğrenemedim :)
Eklenti 552916

Keşke başka bir renk olsaydı
pembe ya da beyaz...
Eklenti 552917

ama olsun bu da güzel
Eklenti 552918

münevver48 15-05-2015 08:15

:)sevgili akçabardak clematislerin çok güzel açmış. istemek olmanın yarısıdır. siz istiyorsanız yakında yeni renklerde olacak. dediğin renkler de pek yakışır hani;) kokuları var mı ?bazı türlerde hafif de olsa kokusu olduğu kulağımda kalmış. sevgiylerimle

akçabardak 15-05-2015 16:58

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1378858)
:)sevgili akçabardak clematislerin çok güzel açmış. istemek olmanın yarısıdır. siz istiyorsanız yakında yeni renklerde olacak. dediğin renkler de pek yakışır hani;) kokuları var mı ?bazı türlerde hafif de olsa kokusu olduğu kulağımda kalmış. sevgiylerimle

Sevgili münevver48 clematislerimi beğenmenize sevindim, inşallah dediğiniz gibi diğer renklerinden de olur teşekkür ederim.

Kokularına gelince 4 yapraklısında hiç koku alamadım, diğeri katmerlisinde kaendine has çok hafif bir koku alabildim.

Aslında 2 sene önce Bauhaus'tan 2 tane değişik renklerde almıştım.

Birisini bu etiketteki gibi diye aldım
ama öyle çıkmadı, çıka çıka bu renk çıktı
Bu kokusuzdu.
Eklenti 553041

İkincisi de biraz benziyor gibi, bu kokuluydu.
Eklenti 553042

Eklenti 553043

Ne yazık ki ben bu ikisini de kaybettim, bir gün sabah kalktığımda baktım önce birisi, bir kaç gün sonra ikincisinin de yaprakları önce pörsüdü
sonra tamamen kurudular, nasıl üzülmüştüm onlara.

Hata benim, saksılarını değiştirmedim kurudukça suluyorum ama saksılarını değiştirmek hiç aklıma gelmedi, kuruduktan sonra saksılarını boşalttım, kökler hiç gelişememiş, verdikleri hormon sayesinde hayatta kalabildikleri kadar kalmışlar, köklerine baktım küçücük bir tül parçası gibi bir şeyin içinden köklerini çıkaramamışlar.
Durum anlaşıldı ama iş işten geçmişti bir kere :( :( :(

münevver48 15-05-2015 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1378985)
Sevgili münevver48 clematislerimi beğenmenize sevindim, inşallah dediğiniz gibi diğer renklerinden de olur teşekkür ederim.

Kokularına gelince 4 yapraklısında hiç koku alamadım, diğeri katmerlisinde kaendine has çok hafif bir koku alabildim.

Aslında 2 sene önce Bauhaus'tan 2 tane değişik renklerde almıştım.

Birisini bu etiketteki gibi diye aldım
ama öyle çıkmadı, çıka çıka bu renk çıktı
Bu kokusuzdu.
Eklenti 553041

İkincisi de biraz benziyor gibi, bu kokuluydu.
Eklenti 553042

Eklenti 553043

Ne yazık ki ben bu ikisini de kaybettim, bir gün sabah kalktığımda baktım önce birisi, bir kaç gün sonra ikincisinin de yaprakları önce pörsüdü
sonra tamamen kurudular, nasıl üzülmüştüm onlara.

Hata benim, saksılarını değiştirmedim kurudukça suluyorum ama saksılarını değiştirmek hiç aklıma gelmedi, kuruduktan sonra saksılarını boşalttım, kökler hiç gelişememiş, verdikleri hormon sayesinde hayatta kalabildikleri kadar kalmışlar, köklerine baktım küçücük bir tül parçası gibi bir şeyin içinden köklerini çıkaramamışlar.
Durum anlaşıldı ama iş işten geçmişti bir kere :( :( :(

:) sevgili akçabardak, kokulu clematisi kaybettiğinize üzüldüm.evet bazen basiretimiz bağlanıyor galiba aklımıza gelmiyor.aslında baharda çiçek alımı yapıyoruz tam da saksı değiştirme zamanı oluyor ama kuruturuz diye korkuyoruz. biz genelde bahçe çiçeği ise aldıklarımı hemen yerlerine dikiyorum. salon çiçeklerini soruyorum saksı değişimi ne zaman yapılmalı diye, genelde gerek yok diyorlar. bende baharı takip eden son baharda değiştiriyorum.bir an önce torfdan kurtulması için. böyle hatalar yüzünden çiçek kayıplarım çok oldu ama zamanla öğreniyorsun.şimdi kratonumu ve arakoryamı kaybettim diye üzülürken saksı değişiminden sonra minicik dipten sürgün vermiş.kökü dediğiniz gibi süngerimsi bir doku içinde dikiliydi ve hiç kök yok sayılacak kadar küçüktü her ikisi de hallerinden memnum:)

YeniGine 15-05-2015 23:20

1 Eklenti(ler)
İnşallaah tutarlar da canlanırlar sevgili akçabardak'ım. Bu saksı sanki benimmiş gibi geldi bana. Tutsunlar inşallah, maşallah maşallah!..

Eklenti 553083

akçabardak 15-05-2015 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1379051)

:) sevgili akçabardak, kokulu clematisi kaybettiğinize üzüldüm.evet bazen basiretimiz bağlanıyor galiba aklımıza gelmiyor.aslında baharda çiçek alımı yapıyoruz tam da saksı değiştirme zamanı oluyor ama kuruturuz diye korkuyoruz. biz genelde bahçe çiçeği ise aldıklarımı hemen yerlerine dikiyorum. salon çiçeklerini soruyorum saksı değişimi ne zaman yapılmalı diye, genelde gerek yok diyorlar. bende baharı takip eden son baharda değiştiriyorum.bir an önce torfdan kurtulması için. böyle hatalar yüzünden çiçek kayıplarım çok oldu ama zamanla öğreniyorsun.şimdi kratonumu ve arakoryamı kaybettim diye üzülürken saksı değişiminden sonra minicik dipten sürgün vermiş.kökü dediğiniz gibi süngerimsi bir doku içinde dikiliydi ve hiç kök yok sayılacak kadar küçüktü her ikisi de hallerinden memnum:)

İşte öyle münevverciğim bazen cahilliğimiz yüzünden bir çok şeyi kaybediyoruz, kısmette varsa onlar beni bulur ve ya ben onları bulurum, sağlık olsun.
Senin yazdığın bitkilerin isimlerini ilk defa duyuyorum, tam kaybetmek üzereyken kıl payı kurtarmışsın, senin adına çok sevindim.
Yeni duyduğum bitkilere netten bakıp öğrenmem lazım merak ettim nasıl bir çiçek olduklarını.

akçabardak 15-05-2015 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1379074)
İnşallaah tutarlar da canlanırlar sevgili akçabardak'ım. Bu saksı sanki benimmiş gibi geldi bana. Tutsunlar inşallah, maşallah maşallah!..

Eklenti 553083

Sevgili YeniGinem inşallah tutarlar ilk diktiğimde biraz bayıldılar ama bu sabah baktığımda ayılmışlardı, dim dik ayaktalar şu anda bakalım artık, neye niyet kime kısmet... ;)

YeniGine 15-05-2015 23:53

Aman maşallah, inşallah tutarlar sevgili akçabardak'ım. Yaprakları da sanki hatminin yapraklarına benziyor gibi mi?

Hiçbir yerde paylaşamadım, sözünü edemedim; aslında çok da üzülüyorum sevgili SDurul'un bana gönderdiği katlı hatmi tohumları da çimlenmediler. Sevgili SDurul'a çook mahcubum çok. :o Seninle paylaşayım istedim.

:( Benim şaşırttığım yer açelyası fidelerim de bugün 3. gün baktım hâlâ baygınlar. Kurtaramayacağım galiba. :(

akçabardak 15-05-2015 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1379086)
Aman maşallah, inşallah tutarlar sevgili akçabardak'ım.
:( Benim şaşırttığım yer açelyası fidelerim de bugün 3. gün baktım hâlâ baygınlar. Kurtaramayacağım galiba. :(

İnşallah tutarlar, hiç değilse bir kaç kök kurtarabilsen...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025