![]() |
1 Eklenti(ler)
26 Mayıs - 12 Kasım tarihleri arsında nerdeyse kesintisiz kaldığımız bahçemizden artık dün şehirdeki evimize döndük. Yaklaşık 5.5 aylık bahçe sezonunu böylece kapatmış olduk. Bu dönemde sadece 15 gün kadar Alanya’daki yazlığa kaçabilme imkanı bulduk. Bunun dışında her gün ve gecemiz, bahçemizde geçti.
Gelmeden bir kaç gün önce çimleri havalanırma işlemine tabi tutup ardında kimyasal gübrelemesini yaptık. Otomatik sulama tesisatını bay-pass edip dona karşı korumaya aldık. Güllerin hepsini ve adeta birer karış boyunda budadık. Ağaçlarımızda kalan son yaprakları sallaya sallaya döküp topladık. Yaprakların bir kısmını kompost gübre yapmak için delikli çöp torbalarına doldurduk. Bahçemizi 2 yönden çevreleyen çit mazılarını budadık. Çimleri en alt seviyeden kestik. Asma ve sardunya çiçeklerinden aldığımız çelikleri evin içinde güneş gören noktalara taşıyıp bolca suladık. Hafta onları yine de bir kaç gün için olsa kaçamak yaparız diye buzdolabını çalışır vaziyette bıraktık. Bilmeden ve farkında olmadan ne çok eşya ve giyecek getirdiğimiz için dönüşte otomobilimizin içi tavana kadar dolu idi. Dönüş yolu sesizlik içinde geçti. Ne ben ne eşim ağzımızı açık tek bir kelime etmedik. Sanki bir cenaze evinden çıkıp gidiyor gibi dönüş yoluna koyulmuştuk. Bu yaz dönemi bahçede uzun süre kalacağımız için internet bağlantısı sağlamak amacı ile vinn aboneliği almıştım. Daha bir kaç gün öncesine kadar yanlış şebeke seçiminden dolayı düşük internet hızı aldığımız için forumda fazlaca paylaşım imkanımız olmamıştı. Şebekeyi 3G olarak seçtiğimde yüksek hızda internet bağlantısı sağladığımızı ancak bir kaç gün önce tesadüfen öğrenebildik. Bu yüzden yaz aylarındaki bahçe resimlerimizi önümüzdeki günlerde ki paylaşımlarında sunmaya çalışacağım. Şimdilik yaz başında ki kiraz çiçekleri veda ediyorum. Eklenti 453710 |
Merhaba s.serdar,
Bende Akçay'dan dönerken aynı sizin gibi üzüntü yaşıyorum. İstanbul artık yaşaması zor bir şehir haline geldi. Havası güzel yürüme yerleri olan yerleri trecih etmemiz bu yüzden olmalı. ::::))) |
Oooo maşallah siz işleri bitirmişsiniz s.serdar.
Sağlıklı ve mutlu bir kış sezonundan sonra inşallah yeniden özene bezene anlattığınız güzel bahçenize ve evinize kavuşmanızı dilerim. Siz de " bir an önce gel emeklilik gel" diyenler grubuna katılıyor musunuz yoksa? ;) |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Üzüntümüz yarıda kaldı. Yerleşkemizin içindeki toprak yolları çıkma asfalt malzeme ile kaplatıp, tozdan kurtulmak yolunda aylar boyu süren çalışmalarımız olumlu sonuç verdi. Yerleşkenin Başkanı olarak bu çalışmalara nezaret etmek için dün tekrar bahçeye dönüp kapattığımızı sandığımız sezona sızıntı yapmak durumunda kaldık. Her ne kadar bağ, bahçe, sebze, meyve, çiçek işimiz pek kalmadıysa da yeni işimiz şimdilik yol çavuşluğu olmaya başladı. Ama halimizden memnunuz. :D Eklenti 454379 Eklenti 454380 Eklenti 454381 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahçemiz şehirdeki evimize 50 km. mesafede olduğundan, kışın da olsa çık sık ama kısa süreliğine kaçabiliyoruz. Eğer kar olursa kışında bahçe çok hoş oluyor. Bu bakımdan bizde sezon hiç bitmiyor dersek yeridir. Ancak bu yaz yaklaşık 5.5 ay bahçede 7/24 kaldığımız için artık derlenip toparlanıp Ankara'nın yolunu tutmak sanki bizde sezon kapandı duygusu yaratmıştı. Daha doğrusu yaz sezonunu kapatıp kış sezonunu açtık dersek yalan olmaz. ;) Alıntı:
Eklenti 454389 Saygılarımızla. |
2 Eklenti(ler)
Bu yaz bahçenin tadını Aleks çıkardı.
Açık hava, özgürlük, serbest dolaşım. Diğer kuşların cıvıltısını duymak onu çok heyecanlandırıyordu. Her cıvıltıya cevap vermeye çalışması da bizi güldürüp eğlendiriyordu. Eklenti 454407 Eklenti 454408 |
:) Sayın s.serdar ilk kez bir muhabbet dışı açık havada ve kafesinin dışında uçup kaçmamış görüyorum. Hayret; hem şaşırdım hem de vay canına maşallah dedim... Çok yakışıklı imiş Aleks...
|
1 Eklenti(ler)
Bu yaz asmamız bol üzüm vermişti. Bir defasında ansızın yemeğe misafir gelmiş evdeki limonlar tükendiği için salatayı koruk suyu ile hazırlamıştık. Bizim buralarda bağ kültürü pek gelişmediği için salatadaki ekşinin lezzetini pek beğenmişler ancak ne olduğunu pek sökememişti misafirlerimiz. Bizde gavurluk edip sırrımızı açıklamamıştık. :p
Eklenti 454456 |
Alıntı:
Kaçar gidersen ve yakalarsam o tüylerini tek tek yolarım diye epeyce nasihat etmişliğimiz var. :D Aleks teşekkür ediyor güzel düşüncelerinize. Saygılarımla. |
Profil bilgilerinize bakmadan yazılan mesaj olunca böyle hatalar yapıyoruz işte, kusura bakmayın.
Üzümlerin de maşallahı varmış. Koruk suyu denediniz mi hiç, eğer denemediyseniz malina'ya müracaat, tükenmez usulü ile mükemmel netice. ;) |
Alıntı:
Malina'dan korkuyorum. Sormaya cesaretim yok. İnternetten araştırmak daha akılcı gibime geliyor. :eek: |
Merhaba S .serdar bizmde evin ordan Güre 'ye çıkan yol berbat çukur içinde. Bana da böyle bir haber gelse uçarak gider üzülerek bıraktığım bahçeme begonvilime yaseminime ağaç küpeme ve melissama bakar hasret giderirdim. Ayrıca Aleks gibi benimde bir tontikim vardı. 8 yıl bizimle yaşadı maalesef sizlere ömür . Sizinki özgürlüğe pek alışmış gözüküyor. Dikkat edin hayır diyemiyeceği bir kuşun peşine takılıp sizi unutmasın. Ne demişler kuş aklı...
Sizlere kolay gelsin diyorum. |
Yazdan kalanlar
3 Eklenti(ler)
Yazın çekmiş olduğum ancak internet bağlantı hız düşüklüğü nedeniyle yükleyemediğim resimlerden bazıları...
Eklenti 454811 Eklenti 454812 Eklenti 454813 |
Yazdan kalanlar...
3 Eklenti(ler)
|
Süper....
|
Koruğu bizimkiler de yemeklerde kullanır. Özellikle dolma ve sarmada çok güzel oluyor. :)
|
4 Eklenti(ler)
Bu yaz da, her sene olduğu gibi güllerimiz. bol ve dolu dolu çiçek vermişti.
Eklenti 455107 Kapı girişnde toprak yol üzerine ektiğimiz gülhatmilerimiz. Ne sulandılar, ne ilgi alaka gördüler ama boyları 4 metreye ulaşmıştı. 3 hafta önce 30-40 cm den budayıp gelecek sezona hazırlamıştık. Eklenti 455105 Eklenti 455104 Ne yazık ki bu gün asfaltama çalışmasına kurban gittiler. Eklenti 455106 Tek tesellim bu gün grayder sürdüm. :cool: |
Sayın s.serdar :( benim güllerim neden sizin gülleriniz gibi olmuyorlar?.. Gül hatmilerinizi görünce (ben çok seviyorum gül hatmileri) ne kadar güzeller özellikle kırmızısı çok güzel derken gitmişler üzüldüm. :( İnşallah tohumlarından almışsınızdır... Zahmetsiz ve çiçek yapıları çok hoşuma gidiyor benim.
:( Yazık bahçe kapınızın önünde de ne kadar güzel duruyorlarmış oysa ki... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Deneyimlediğim kadarı ile cinsi, kadar budanmasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Meyve de olduğu gibi güller içinde verimi arttıran faktörlerin başında budamanın olduğunu sanıyorum. Bunun dışında fazlaca gübre ve ilaç da kullanmıyorum. Sulamasınında yazın en sıcak günlerde haftada bir, normal yaz sıcaklarında 10 günden önce yapmıyorum. Toprağının da pek bir özelliği yok. Alıntı:
3 yıldır ayni hatmilerle idare ettiğimiz için maalesef bu sezon tohum almadık. Ancak yerleşkemizin kapı girişinde katmerlisi var. Gerçi resmi iyi çıkmamış ama seneye oradan tohum alabiliriz. Ancak asfalt yolun kenarında yetiştirebilir miyiz kestiremiyorum. Artık yeni çiçek ve ve ağaç için bahçemizde pek yer kalmadığı için hatmiye bahçe içinde yer vermeyi düşünmüyorum. Belki yerleşkemizin karayolu boyuna dikebiliriz. Eklenti 455113 |
Evet cinsi ve budama. İşte ben budamayı kesinlikle yanlış yapıyorum o yüzden de güllerim kaliteli olmasına rağmen sayemde gelişemiyorlar. :( O yüzden makası elime alıp güllere yaklaşmaya bile korkuyorum inanın.
Gülhatmiyi seviyorum ben onun için geçen sene tohumdan yetiştirdiklerim bu sene güzel açtılar, yeni tohumdan yetiştirdiklerim ve bu sene açan hatmilerim de kaç kez uyarmama, ikaz etmeme rağmen bina görevlisi tarafından 3 kez biçildi. Artık bakalım nasip ise bahara ne olacaklar?.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
583 ve 587 sayılı mesajlarımda aynı gül resimlerini göndermişim. :(
587 ye aynı resmi yüklerken forum hep hata mesajı verip yüklemeyi uygun görmemişti. Bende ebadını, pikselliğini ve ismini değiştirerek inatla aynı resmi göndermeyi başarmışım. Özür dilerim. :o |
Eeee çok haklısınız o güzelim bahçeyi kapatıp da kışlığa dönerken içinizin burkulmasına.
Ellerinize sağlık, harika şeyler meydana getirmişsiniz, tabii eşinizi de kutlamak gerekir. Şöyle bir düşündüm de nereden nereye.... daha ev inşaatı yapıyordunuz, daha sonra çim, bahçe, çiçekler derken.... dağ bakılınca bağ olmuş sözü geldi aklıma. Sevgili s.serdar her şey gönlünüzce olsun, sağlıkla, sevdiklerinizle beraber doya doya tadını çıkartın inşallah. |
Alıntı:
Şaka gibi geliyor bazen. Sanki evi ve bahçeyi dün almışız ve hazırda yaşıyor gibi bir his yaşadığımız çok oluyor. Eski resimlerimize bakındıkça ne zahmetler çektiğimizi anımsıyoruz. |
2 Eklenti(ler)
Bir ara çanak antenin Lnb'sini değiştirmek için çatıya çıkmıştım. İşim bitince inip makinamı alıp bir kaç kare fotoğrafı da çatıdan çekmiştim.
Arka bahçemizden tepeye kadar buğday tarlaları. Bu sene nadasta idiler. Eklenti 457720 Aynı arazi üzerindeki yerleşkemizin küçük bir görünümü. Eklenti 457721 |
2 Eklenti(ler)
Cumartesi akşamı mevsimin ilk karı ile karşılaştık. Şehrin yüksek kesiminde olduğumuz için kardan bir hayli etkilendik. Arabaların üzerinde en 10 cm kadar vardı. Bir kaç gün öncesinden bahçeye kaçıp bir iki gün geçirme niyetimiz vardı. Ancak yağış proğramımızı etkiledi. Ertesi gün, günü birlik bir kaçamak yapalım dedik. Kar bolsa bir geçe kalırız niyeti ile yola çıktık. Bahçemizdeki kar Ankara'nın yarısını bile bulmuyordu. Açık arazideki kar sürgünü nedeniyle yer yer toprak görünüyordu. Gündüz saatlerinde bile ısı -3, 4 derece arasında olunca akşama geri döndük.
Eklenti 459525 Eklenti 459526 |
Sayın s.serdar.. Herkesin özlemini duyacağı böylesine güzel ortamlarda sürdürdüğünüz emeklilik hayatınızda siz ve eşinizin yarattığı bu güzelliklerin ömrünüze ömür katmasını diliyorum..
Çalışmak, para kazanmak ta bir yere kadar.. Yediğimiz iki lokma ekmek ve kefenin cebi falan da yok.. Ben de, 14 yıl önce çok güzel işlerime son noktayı koyarak emeklilik sürecimi başlatmaktan son derece mutluyum.. Önemli olan sağlıklı günlerde hayatımızın son yıllarının tadını çıkarabilmektir.. Selam ve saygılarımla.. |
Alıntı:
Güzel düşünceleriniz altına tereddüt etmeden imzamı atıyorum.;) Saygılarımla. |
Merhabalar, sayın s.serdar öncelikle sizi kutlarım bahçeniz çok güzel olmuş. Çok emek harcamışsınız , sanırım emekleriniz de boşa gitmemiş. Nice sıhhatli, mutlu günlerde sevdiklerinizle güzel günler geçirirsiniz inşallah. Mümkünse sizden bir konuda bilgi talep edecektim. Çalışmalarınız bana ilham verdi ve bende 8, 10 arkadaşla sizin uyguladığınız kooperatif sistemini uygulamak istiyorum. Malum tek başına yapılacak bir bağ evi özellikle Antep de ciddi maddi imkan gerektiriyor ve site şeklinde olması da güvenlik açısından daha mantıklı. Kooperatif hakkında bilgi talep edecektim, avantajları dezavantajları, tapu ve
belediye açısından özellikleri. Yardımcı olursanız sevinirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025