![]() |
1 Eklenti(ler)
İlk domatesimiz kızarmaya başladı. Geçen yıla göre domateste 1 ay önde gidiyoruz. Geçen yaz ilk kızarmalar Temmuz sonuna doğru olmuştu.
Eklenti 420404 |
2 Eklenti(ler)
Salatalıklarımız turşuluk boyu geçip sofralık hale gelmeye başladılar.
Eklenti 420405 Eklenti 420406 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kirazlarımız bu sene çok bol. Ancak büyüklükleri maalesef geçmiş yıllardaki ebadına ulaşmadı. Sanırım çoğu dalında kalacak ve sonrasında toprağa düşecek. Hepsini toplamaya ne gücümüz ne de zamanımız var. :(
Eklenti 420415 |
3 Eklenti(ler)
Papatyalarımız gene geçen yılki güzelliğine kavuşmaya başladılar.
Eklenti 420416 Bu kışın sonlarına doğru mevcut papatyalarımız kökten ayırarak çoğaltma yoluna gittik. %60 yerinde bıraktık % 20 lik iki küçük kök grubunu benzer konumda başka noktalara naklettik. Abileri yukarda, kardeşlerin görüntüleri aşağıdadır. Eklenti 420417 Eklenti 420418 |
4 Eklenti(ler)
Oldukça yıpranmaya başladığı için bir süre önce bakıma almak için kısa süreliğine devre dışına almış olduğumuz Kooperatifimizin en kıymetli varlığını, son günlerde yaşamakta olduğumuz durum ve gelişmeler karşısında en kısa sürede yenileyip yeniden hizmete verdik.
Eklenti 420472 Eklenti 420473 Eklenti 420474 Eklenti 420475 |
2 Eklenti(ler)
Gecen yaz birbir kaç mesajımda belirtmiştim. Bahçede uzun süreli kalamadığımız için hiç saksı çiçeğimiz olmadığını, olanları da bu yüzden epeyce kıskandığımı. :D
Söz vermiştim, gelecek seneye mutlaka saksı çiceği işine eğileceğime. Bu sene 15 kadar büyük boy saksım oldu. Yaklaşık 40 gündür bahçede olduğumuz için bu sözümü gerçekleştirebildim. En son olarak da 4 adet tavandan asmalı saksı aldım. Bunlardan 2 sine mine çiçeklerini dikip tavandan sallandırdık. Eklenti 420477 Eklenti 420478 Şu anda bahçemizin en şanslı çiçekleri bu mineler. Bahçeyi kuşbakışı seyretme imkanları var. Onları kıskanıyorum. :p Diğer iki tavan saksım boş. Ne ekeceğimi henüz bilemiyorum. Bir zevksizliğimi de yeni keşfediyorum. Saksıları evin verandasına tren vagonu gibi dizmişim. Bunun farkına vardım, ancak alternatif çözümü henüz bulamadım. :( |
3 Eklenti(ler)
Son bir kaç gün içinde bahçemden çekilmiş bir kaç hayvan (tabir doğru mu bilemedim) fotoğrafı.
Ne olduğunu pek bilemediğim bir yaratık. Resmi bir kaç saat önce çektim. Sanırım fare türü bir şey. Detayını formun Hayvanlar/Sürüngenler ve diğerleri bölümüne yazdım. http://www.agaclar.net/forum/attachm...3064184-f1.jpg Eklenti 423753 Eklenti 423754 Eklenti 423755 |
2 Eklenti(ler)
|
:D Ben diyorum; bahçenizde yok yok... Fakat çok şükür o fare değil tavşanmış Serdar Bey.
|
Alıntı:
|
Nasıl bir tavşanmış yahu o. :dilli: Ben de ilk defa gördüm yeni bir hayvan türü daha öğrenmiş olduk teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yiyeçeğin bol olduğu kilerde yaşamış . |
Tavşan değil adı kanguru faresi. ;)
|
Alıntı:
|
Sayın s. Serdar , bahçenizi ilk sayfadan itibaren gezdim. Herşey o kadar güzel ki... Masalsı ve espirili anlatımınız , verdiğiniz bilgiler çok güzel. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Sizin balkon ortamında yarattığınız güzelliklerin yanında, benim bahçemin pek değeri olduğunu düşünemiyorum. Ancak yüne de güzel ve değerli düşünceleriniz için teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla... |
Alıntı:
Bahçenizde her şey çok güzel ama en büyük beğenim bu mesajınıza! Ne iyi düşünmüşsünüz... O'nun izinden ilerleyen nesillerin çoğalması ve aydınlık günler dileğiyle, teşekkür ederim... |
3 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu hem Cumartesi hem de Pazar günü yoğun bir misafir akın ve ağırlaması yaşadık. Bu yüzden Pazartesi günü geç kalkıp, öğle ye kadar dinlendik.
Pazar günü öğleden sonra haftalık olağan biçimini yaptığım çime, Pazartesi öğleden sonra ani bir kararla havalandırma işlemi yapmaya karar verdim. Haber kanallarının çoğu akşam saatlerinde etkin yağmur beklentisi ön gördüğü için işe başlarken acaba zamansız mı davrandım diye de düşünmüştüm. Havalandırma makinesi her 5 metrede bir sepetini doldurmaya başladığında sepeti iptal edip havalandırma işleminde ortaya çıkan atıkları sepet yerine, çimin üzerine dökmeye ve ortaya çıkan bu atıkları sonradan çim biçme makinesi ile toplamaya karar verdim. Havalandırma işlemi tamamlayıp saat 19:00 a yaklaştığı saatlerde, hava aniden kapandı, şimşek ve gök gürültüsü başladı. Çim biçme makinesini formula 1 yarış arabası hızı ile sürüp yağmur başlamadan atıkları toplama yarısışına girdim ve saat 20:00 dolaylarında işi bitirdim. Hava aşırı derecede bulutlanıp, karardığı ve şiddetli rüzgarla başlayan sağnak yağmur nedeniyle, iş bitiminde fotoğraf çekebilmem mümkün olamadı. Havalandırmadan sonraki çimin durum ve görüntülerini artık yarın görüntüleyebileceğim. Belirttiğim nedenlerle çim biçme makinesini formula 1 hızında kullanmam nedeniyle, eşimin bana taktığı zaman zaman hitap ve seslenme tarzı olan jenitın ve portakal isimlerinden sonra meşhur formüla 1 pilotu Jackie Stewart dan esinlenerek Stewart ismine de sahip oldum. Eklenti 426758 Eklenti 426759 Eklenti 426760 |
2 Eklenti(ler)
Havalandırma işlemini takip eden ertesi günün erken sabahında çimin son görüntüsü.
Eklenti 426761 Eklenti 426762 |
1 Eklenti(ler)
|
bahçenizi çok beğendim s.serdar,ellerinize sağlık.. fakat yukarıdaki fare görünümlü tavşandan hiç haz etmedim bilesiniz;)
|
Alıntı:
Fareyi andıran görünüşü itibariyle çok haklısınız. Ancak hareketlerini ve yürüyüş tarzını görmüş olsaydınız düşünceniz değişebilirdi diye düşünüyorum. Zira biz onu çok eğlenceli ve komik bulmuştuk. Kaç gecedir umutla tekrar görmeyi bekliyoruz. Beğeniniz için çok teşekkürler. Saygılarımla. |
Coşkulu papatyalarınız ve ortancalarınız ne alemdeler Serdar bey? :)
|
1 Eklenti(ler)
İki akşamdır bahçeye yağmur yağıyor. Böylece yaklaşık 3 ton su tasarrufumuz oldu. Çiçekler üzerinde yağmur taneleri bir başka oluyor.
Eklenti 426960 |
Alıntı:
Papatyalar o canlılıklarını az da olsa yitirmeye başladılar. Sanırım bir hafta daha dayanabilirler. Ortancalardan da beklediğimi pek bulamadım. Bir tanesi şu an çiçekte. Diğerleri çiçeklerini döktüler ve yeni yaprak vermeye devam ediyor, ancak şu an yeni çiçek belirtisi yok gibi. Anladığım kadarı ile sabahtan öğleye kadar direk güneş altında olmaktan pek hoşlanmadılar. Gölgeye koyarsam bu defa ben göremeyeceğim diye yerlerini şimdiye kadar değiştirmedim. |
2 Eklenti(ler)
Ortancalar konusunda ben de büyük hayal kırıklığı yaşamaktayım. :(
Pahalı markaların besinleriyle de destekledim bana mısın demedi, sarardı, bir tuhaf oldu, açamadan üzerinde kurudu tomurcuklar.. :( "Yok bu bitki bu iklimde olmayacak.. " diye söküp saksıya almaya karar vermiştim ki misafirliğe gittiğimiz yakın bir sitenin bahçesinde gördüm, umut doğdu içime.. Eklenti 426973 Kızım kapıyı çaldı, bu işin ilmi ne diye sorduk.. ;) Eklenti 426975 Akşam dört civarı üzerine doğan güneş gün batana kadar üzerindeymiş.. Kışa girerken 10 cm bırakıp buduyorlar ve hayvan gübresi örtüyorlarmış üzerine.. |
Sayın s.serdar çiminiz yine her zamanki gibi çok güzel... Maşallah!.. Çiçek bandına kaçmış domatese afferim çok sevdim. Ve yağmur damlacıklı gülünüz harika görünüyor. Ben zaten damlacıklı güllere bayılıyorum; çok şükür ben de bir kez minyatür gülümde yakalayabildim.
Sevgili Sudenur'um o ne öyle maşallah kızın büyümüş abla olmuş bir de kardeş taşıyor. Maşallah ona!.. Ortancalar da gerçekten ne kadar güzel olmuşlar öyle. Darısı başımıza diyeyim... |
Alıntı:
Sayın Sudenur bilgilendirme ve açıklamalarınıza çok teşekkür ediyorum. |
Bir de ayrıca nacizane biliyorsunuzdur... Asitli toprak seviyor ortancalar, hani arada bir limontuzlu su ile sulamak... :p Ukalalık etmiş gibi olmayayım da... (Ben de yeni öğrendim de.)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025