agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

s.serdar 09-12-2012 02:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063911)
Serdar Bey tabi ki haklısınız, ama ben şimdiye kadar hüsnü yusuf hazırını bulamadım ki. Geçen seneden beri arıyorum ama hiç denk gelmedim maalesef.

Hayret... İstanbul'daki çeşitlilik Ankara'nın en az bir katı fazla. İstanbul'a her geldiğimde mevsim uygun ise İstanbul'dan fide temin ettiğim çok olmuştur. Randıman aldım mı diye sorarsanız inanın hiç alamadım. Ankara ile İstanbul iklimi uyuşmadığı gibi İstanbul fidelerine bir türlü Ankara'yı sevdiremedik. :D

YeniGine 09-12-2012 02:49

Tamam doğrudur Serdar Bey. Ama sonuçta benim bakabildiğim, ulaşabildiğim 3-4 yer var. Oralarda da hiç denk gelmedim işte. İklim... Ben az ilerimden alıp getirip diktiğim fidelerin bile çoğunun yok olduğunu gördüm Serdar Bey.

s.serdar 22-02-2013 20:30

4 Eklenti(ler)
2012 Kasım ayı sonundan bu ayın ortalarına kadar bahçemize gidip ilgilenme imkanımız olmadı.

Geçen hafta bir kaç günlüğüne küçük bir kaçamak yapabildik.

Bu sene Ankara'da pek kış yaşamadık ama gördüğümüz sonuçlar yine de beni çok şaşırttı.

Güllerin pek çoğu hala geçen yıl ki tazeliğini ve canlılığını koruyordu. Yaprakları üzerinde canlı ve gövdeleri de yaprakları da oldukça yeşildi. Hatta bazıları bu yılın ilk filizleri ve yapraklarını vermeye başlamıştı. Bahçeyi oluşturduğumuzdan bu yana Şubat ayında ilk defa bu kadar yeşil bulduk.

Eklenti 372119

Eklenti 372120

Eklenti 372121

Geçen sonbahardan kalmış bir gonca. Hala gösterişliliğini koruyordu

Eklenti 372122

s.serdar 22-02-2013 23:26

2 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda sardunyalardan çelik alıp gelecek baharın fideleri için hazırlık yapmıştık.

Bir kaç sardunyayı ise üzerlerine pet su şişeleri kapatarak yerinde bıraktık. Bakalım kışı bu şekilde atlatabilecekler mi diye.

Eklenti 372137

Sanırım bu uygulama pek başarılı olmadı. Hiç bir canlılık belirtisi göremedik.

Eklenti 372138

YeniGine 22-02-2013 23:35

Hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar; sardunyanız hava almadığı için mi bu hale gelmiş acaba?

Sudenur 23-02-2013 00:26

Hoşgeldiniz serdar bey. ;)
Bahçe sezonunu açmanıza çok sevindim. :eek:
Daha dün kulaklarınızı çınlatmıştık YeniGine ablamla. :dilli:
Sevdiğimiz, keyif aldığımız sserdar bahçesi bir an evvel hareketlense de gözlerimiz şenlense diye dedikodunuzu yaptık. ;)
Çimleriniz ne durumda? Gül budaması yaptınız mı?

s.serdar 23-02-2013 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1107133)
Hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar; sardunyanız hava almadığı için mi bu hale gelmiş acaba?

Sayın YeniGine.

Pet şişelerde hava alsın diye hiç delik açmamıştım. Açsaydım da bu sefer soğuk hava içeri girecek diye düşünmüştüm. Hava almadığı kesin. Ama bu yüzden mi oldu kestiremiyorum.

Hüsnüyusuflar ne durumda ?

Saygılarımla.

s.serdar 23-02-2013 14:52

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1107152)
Hoşgeldiniz serdar bey. ;)
Bahçe sezonunu açmanıza çok sevindim. :eek:
Daha dün kulaklarınızı çınlatmıştık YeniGine ablamla. :dilli:
Sevdiğimiz, keyif aldığımız sserdar bahçesi bir an evvel hareketlense de gözlerimiz şenlense diye dedikodunuzu yaptık. ;)
Çimleriniz ne durumda? Gül budaması yaptınız mı?

Sayın Sudenur.

İki gündür kulaklarım çan çan ediyordu. Doktora mı gitsem diye düşünüyordum. Sizi gidi siziiiiiiiii. :D

Daha sezonu açmadık. Hatta geçen sezonu kapatmaya çalışıyoruz henüz. :p

Çimlerin durumunu Şubat ayı için oldukça iyi buldum.

Eklenti 372225

Henüz gülleri budamadım. Geçen sonbahardaki halleri ile duruyorlar. Zira bahçede olduğum son günlerin bir gecesinde kar yağışı oldu.

Eklenti 372226

Gece kar epeyce tuttu ama ertesi gün öğleden sonraya pek kalmadı. Eğer havalarda bir anormallik olmaz ise Mart ortalarından önce budamayı şimdilik pek düşünmüyorum.

Saygılarımla.

gülenyüz 23-02-2013 19:18

Merhabalar.Nasılsınız.Bahçenizi gezdim Ellerinize emeğinize sağlık.Güzel günler dileğiyle.Sevgi ve Saygılar....

h_dogan 23-02-2013 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1107130)
Geçen sonbaharda sardunyalardan çelik alıp gelecek baharın fideleri için hazırlık yapmıştık.

Bir kaç sardunyayı ise üzerlerine pet su şişeleri kapatarak yerinde bıraktık. Bakalım kışı bu şekilde atlatabilecekler mi diye.

Eklenti 372137

Sanırım bu uygulama pek başarılı olmadı. Hiç bir canlılık belirtisi göremedik.

Eklenti 372138

Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.

s.serdar 24-02-2013 01:24

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1107869)
Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.

Bizim ki sadece bir deneme idi. Yani köklerini kurtarabilir miyiz şeklinde basit bir deneme. Amacımız dondan kurtarabilmek idi. Dondan kurtarabilsek, havasız bırakmanın da başka sorunlar yaşattığını anlamış olduk bu şekilde. Neyse bir miktar çelik aldık ve şehirdeki evimizin kapalı balkonunda bir kısmını yaşatmayı başardık.

Eklenti 372554,

Eklenti 372555

Sanırım bahar gelip, toprakla kavuşmanın hasretini en kısa sürede gidereceğiz.

Bilgilendirme ve açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Sudenur 24-02-2013 02:04

Serdar bey, günlük yürüyüşlerim esnasın da çevre siteleri kolaçan etmek huyum oldu. Nereye ne dikilmiş, hangi bitkiler Ankara mevsimine uygun notlar alır, tutarım.

Bu gezintilerimin birinde açık verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah. Çelik vermeyi düşünür müsünüz diye azıcık yüzümü kızarttım, söz verdiği komşuları olduğunu belirtip kibarca red etti. :D

YeniGine 25-02-2013 01:25

Sayın s.serdar merhaba; cam önündeki sardunyanın ilerisindeki bitki nedir acaba?

Ayşe Yıldız 25-02-2013 08:00

Begonyaya benziyor.

s.serdar 26-02-2013 04:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1108512)
Sayın s.serdar merhaba; cam önündeki sardunyanın ilerisindeki bitki nedir acaba?

Sayın YeniGine.
İnanın ne adını biliyorum. Ne de nereden geldiğini...
Birkaç yıldır bizimle olduğunu düşünüyorum.
İlk fırsatta yakından resmini alıp google görselde aratacağım.
Eğer dişe dokunur bir yanıt bulabilirsem paylaşacağım.

Saygılarımla.

s.serdar 26-02-2013 04:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 1108544)
Begonyaya benziyor.

Evet. Begonyayı andırıyor gibi. Ancak yaprakları begonyadan daha küçük, ve çalı görünümlü bir şey. İki senedir 20 cm yi aşmadı boyu.

YeniGine 27-02-2013 00:25

Sayın s.serdar; sevgili Ayşe Yıldız cevaplamış begonya galiba diye. Ben de öyle düşünmüş idim, fakat emin olmak istedim. Begonyaların da çeşitleri var aynı begonyadan bende de var non stop begonya idi adı yanlış hatırlamıyor isem.
:) Benim bildiğim çiçekler üstlerde çiçek oluşturur bendeki bu begonya kök kısmında bir tane çiçek açtı. Yani diyeceğim o ki merak ettim nasıl bakıyorsunuz?

s.serdar 27-02-2013 05:06

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 1108544)
Begonyaya benziyor.

Maşallah vallahi. :D

Begonya imiş. Hanım öyle dedi...

Eklenti 373579

Eklenti 373580

s.serdar 27-02-2013 05:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1109887)
Ayşe Yıldız cevaplamış begonya galiba diye. Ben de öyle düşünmüş idim,

Size de kocaman maşallah. :D
Ben daha dün öğrendim begonya olduğunu.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1109887)
Yani diyeceğim o ki merak ettim nasıl bakıyorsunuz?

Fazla bir şey yapmıyoruz. Ara sıra su veriyoruz o kadar. Senede bir bilemedin iki kere de Bahçede kullandığımız gübrelerden veriyoruz. Eğer unutmaz isek.

Gübrelerin ismi de Lawncare ve Biofarm.

s.serdar 27-02-2013 06:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1108039)
verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah.

Enterasan. 19 litrelik su damacanalarının et kalınlığı benim kullandığım 5 litrelik pet şişelerden en az 10-15 kat daha kalın sanıyorum. Dolayısı ile ısı muhafazası çok çok fazla olmalı. Ankara'da yağmur yağarken bahçeye kar düşüyor. Malum bahçenin rakımı 1.200 m. kadar.

Gelecekte 19 litrelik damacanayı deneyeceğim. Ama hava boşluklarından soğuk gelmesi durumununu nasıl çözebilirim şimdilik bilemiyorum.

Saygılarımla.

YeniGine 28-02-2013 00:44

Sayın s.serdar; bence begonyanıza maşallah... Güle güle büyüsün inşallah.

s.serdar 16-03-2013 01:08

5 Eklenti(ler)
Perşembe gecesi akşamı aniden bir günlüğüne bahçeye kaçalım dedik. Gece bahçede oturup saatlerce ateş yakıp vakit geçirdik. Cuma sabahı fırtına başladı. Öğleden sonra evin verandasında otururken 14 yıllık sarı cam ağacımız fırtınadan dolayı gözümüzün önünde kökünden yere devriliverdi.

Eklenti 378599

Eklenti 378600

Kooperatif görevlilerinin desteği ile mecburen kesmek durumunda kaldık. 14 yıllık emeğin bir anda yok olması üzüntü verici. :(

Eklenti 378601

Eklenti 378602

Eklenti 378603
Sevindirici yönü devrilen ağacın eve zarar vermemesi oldu. Bir de epeyce yakacak odunumuz oldu diyebilirim.

YeniGine 16-03-2013 01:41

:( Yazık kocaman, 14 yıllık ağaca, çok üzüldüm. 14 yıl dile kolay, az mı, ne kadar da güzel olmuş halbuki.
Ama eve, sizlere de bir zararı olmamış buna da sevindim, çok şükür Sayın s.serdar. Geçmiş olsun.
:( Şimdi dikersiniz yerine bir fidan inşallah. Hep zaten öyle değil mi günümüzde, kocaman ağaçları yok et, sonra da fidan seferberliği başlat.

s.serdar 21-04-2013 22:08

5 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir haftadır bahçede idik.

Geçen sonbahar şehirdeki işlerimizin yoğunluğu sezonu biraz erken kapamıştık. Dökülen yaprakları yeterince toplayıp uzaklaştıramadığımız için ilk işlerimizden biri birikmiş ve rüzgarın belirli noktalara topladığı yaprakları toplayıp naylon poşetlere doldurmak oldu.

Eklenti 393522

Geçen sene aniden kuruyan mürdüm eriğinin yerine, bahçenin bir kenarında çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) bir erik fidanı diktik. Mürdüm mü yoksa can erik mi olacak merak ediyoruz.

Eklenti 393523

Yine 9 sene önce Abant'tan getirttiğim ama bu güne kadar bir türlü büyümeyen, hala'da boyu 30 cm kadar olan göknarı beğenmediği yerinden söküp çimin içinde bir yere yerleştirdik. Bakalım burada ya büyüyecek ya da kuruyacak.

Eklenti 393524

5 hafta önce fırtınaya dayanamayıp kökünden devrilen sarı cam ağacının yerine bahçenin bir köşesinde çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) kiraz fidanını taşıdık.

Eklenti 393525

Yörede erken çiçek açan kayısı, erik ve kiraz ağaçları dondan çok zarar gördüler. Ancak bizim kirazımız bu durumu hasarsız atlattı bolca çiçeğinden dolayı bu yıl kirazımız bereketli olacak gibi.

Eklenti 393521

YeniGine 22-04-2013 00:55

Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz... Uzun süredir yoksunuz, inşallah artık buralardasınızdır. Güzellikleri paylaşmak üzere inşallah.

s.serdar 22-04-2013 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1142745)
Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz... Uzun süredir yoksunuz, inşallah artık buralardasınızdır. Güzellikleri paylaşmak üzere inşallah.

Evet. Bir süredir foruma fazla zaman ayıramıyorum. Önümüzdeki aylarda da daha sık bahçede olacağımız için forumdan uzak kalmamak amacı ile vın aboneliği almayı planlıyorum. Ancak çok yoğun bir internet kullanıcısı ve kota düşmanı olduğum için vın tarifeleri oldukça pahalıya geliyor. Ben Ankara'da 50 Gb kotamı bir haftada kullanıyorum. Eğer uygun kota ve tarifeden vın aboneliği temin edebilirsem sanırım daha sık forma bağlanma imkanım olacak. Kim bilir belki bıkkınlık bile yaratabilirim. :D

YeniGine 22-04-2013 01:16

Sayın s.serdar bıkkınlığı koyun bir kenara tabi ki öyle birşey olmayacaktır. Onun için siz sitede kalabilme, siteye ne kadar çok girebilirim, ne kadar çok paylaşabilirim onlara bakın derim ben...

s.serdar 22-04-2013 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1142754)
Sayın s.serdar bıkkınlığı koyun bir kenara tabi ki öyle birşey olmayacaktır. Onun için siz sitede kalabilme, siteye ne kadar çok girebilirim, ne kadar çok paylaşabilirim onlara bakın derim ben...

Sayın YeniGine.

Beni bu forumdaki bahçem Ankara'nın bozkırında 1.200 metre yükseltide bir yerde. Arkamızdaki Kabasinalı tepesinde daha düne kadar yer yer kar kalıntıları vardı. Bu coğrafyada çiçek ve sebze yetiştirmek gerçekten zor ve meşakkatli. Dolayısı ile Nisan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde biz daha baharı pek yaşayamadık. Tabiat yeni yeni uyanıyor bu coğrafyada. Dolayısı ile renk renk açmış çiçeklerimiz pek yok. Biraz lale, biraz sümbül göz kırptı henüz. Bu bakımdan yazacak pek bir mesajımız ekleyebilecek güzel resimlerimiz henüz yok.

Dolayısı ile bu noktadaki eksikliğimizi, Haziran sonu, Temmuz, Ağustos aylarında yaşayıp, bunları da her fırsatta paylaşabilme heyecanının bazı zamanlarda yanlış anlaşılabileceği düşüncesi ile bıkkınlık yaratabilir diye düşünmüştüm.

İyi niyet, destek ve hoş görünüz için çok çok teşekkürlerimle...

YeniGine 22-04-2013 02:04

Anladım Sayın s.serdar ve yaşadıklarınızda çok haklısınız. Coğrafya, hava şartları biliyorum ki çok etken. Bizde artık laleler, sümbüller geçmek üzereler; sizde yeni başlıyorlar demek ki. Sanmıyorum dostlar arasında yanlış anlaşılmalar, bıkkınlık olsun. Hatırlıyorum kimsenin bahçesinde tilki görmemiştim fakat sizin bahçenizde tilki dolanıyor idi. Ve de çok güzeldi bana göre. :)
İyi niyet, destek, hoşgörü hepimiz için geçerli Sayın s.serdar. Teşekkürler, herşey gönlünüzce inşallah.

s.serdar 24-04-2013 22:29

4 Eklenti(ler)
Geçen hafta 6 gün bahçede kaldık. Yarısı yağışlı geçti günlerin. Havanın açtığı günlerde biraz geç de olsa gülleri budadık.

Eklenti 395052

Eklenti 395053

Eklenti 395054

Çiçek ve sebze bantlarını belleyip bu dönem dikeceğimiz çiçek ve sebzelerin alt yapısını oluşturmaya çalıştık.

Ortada görünen kara çam ağacını kesme kararı aldık.

Eklenti 395055

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025