agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

YeniGine 19-10-2012 01:07

Serdar Bey bahçe mükemmel, Tekkulak harika. Çok güzel bir köpek; maşallah.

s.serdar 19-10-2012 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1034447)
Ankara Toplantısı listede adım mı var? Ben görmedim. Serdar Bey bir yanlışlık olmalı ben toplantıya gitmeyeceğim ki İstanbul da oturuyorum gidemem. Ben bir heyecan, heves İstanbul Toplantısını bekliyorum.
Ben Ankara Toplantısını da heyecanla bekliyor idim birkaç kez heyecanlarına ortak olduğumu belirtmiş idim. Bir yanlışlık olmuş Serdar Bey.

Listenin 17. sırasında isminiz katılımcı olarak yer alıyor.

1. hevesli meraklı (anne ve kızı )
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
5. malina (ikna edilebilirse )
6. Adalet Yağcı+1 olabilir.
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
15.Nevin Marangoz ve annesi
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
22.Yücel Özlem ve eşi Ayşe Özlem
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
26. Halil Önen, nam-ı diğer Büyük Emrah
27. Serpent
28. Serdar
29. Gcd (Eşimi ikna edebilirsem ikimiz geleceğiz)
30. tturt eşi ve ege
31. hasan veli (hakan ışık) eşi ve kızı
32. Ahmett62
33. demircool ve kızı
34. loveforlife
35.Zeferan ve eşi (bir akslik olmazsa )
36. Müjgan Yılmaz
37. yalınkat
38. üzüm
39.alcen
40. Bayçalı
41.ekin97
42.Selehattin 67
43. Ömer Murat
44.Tika'nın annesi ( Belki )

İsmini yazdırıp gelmeyenlere 1 tepsi baklava cezası olduğunu anımsatırım. :D

YeniGine 19-10-2012 01:13

Tamam sayfayı bir müddet takip ettim sonra imrendim, özendim, kıskandım bakmayayım o sayfaya dedim ama tabi yine duramadım en az onlar kadar ben de heyecanlandım ve yazdım. Ama ben de geleceğim, ismimi yazın diye birşey de demedim.
Sayfaya da yazayım bari.
Allah Allaah kim yazdı ki acaba?

s.serdar 19-10-2012 01:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1034451)
Tamam sayfayı bir müddet takip ettim sonra imrendim, özendim, kıskandım bakmayayım o sayfaya dedim ama tabi yine duramadım en az onlar kadar ben de heyecanlandım ve yazdım. Ama ben de geleceğim, ismimi yazın diye birşey de demedim.
Sayfaya da yazayım bari.
Allah Allaah kim yazdı ki acaba?

Bakıyorum şimdi kim yazmış diye !

s.serdar 19-10-2012 01:21

Bariii geçerken de beni alabilseniz... Aklım Ankara Toplantısın da... Ne güzel olurdu. diye yazınca Müjgan hanım almış sizi katılım listesine.

Baklavanın yarısı sizden, yarısı Müjgan hanımdan :D

YeniGine 19-10-2012 01:23

Anladım; yani o kadar heveslendim ki ben de "Geçerken beni de alabilseniz" diye yazıverdim.
Aklım Ankara Toplantısında, ne güzel olurdu diye iç geçirdimdi işte.

YeniGine 19-10-2012 01:25

:( Yanlış anlaşılma olmuş... ki devamlı da yazdımdı İstanbul da ikamet eden ben diye; kıyamam Müjgan Hanım yanlış anlamış.
Artık gerçekten cezayı hak etti isem ne yapalım alırız baklavayı, bu durumda da Müjgan Hanıma da kıyamam.

s.serdar 19-10-2012 01:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1034456)
Artık gerçekten cezayı hak etti isem ne yapalım alırız baklavayı, bu durumda da Müjgan Hanıma da kıyamam.

Valla baklavayı ben istemiyorum. Tek kulak istiyooooo.... :D

YeniGine 19-10-2012 01:33

:)) Tekkulak yiyemez baklava, yasak ona.

YeniGine 19-10-2012 01:34

Serdar Bey Ana Sayfaya bakmıyorsunuz sanırım yine; kasımpatlarım, hercai menekşem, sardunyam bu gece onların fotoğraflarını koydum siteye.

YeniGine 19-10-2012 01:35

Vereceğiniz dersler, açıklamalar, eleştiriler olabilir!..

s.serdar 19-10-2012 01:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1034459)
Serdar Bey Ana Sayfaya bakmıyorsunuz sanırım yine; kasımpatlarım, hercai menekşem, sardunyam bu gece onların fotoğraflarını koydum siteye.

Ok. Bakıcağım şimdi. Nedense menekşeyi hiç sevmiyorum ben. Menekşelere bakınca nedense ablak suratlı bebek yüzü görüyormuşum gibi bir his kaplıyor içimi. Bu yüzden senelerdir menekşe yok benim bahçemde... :mad:

YeniGine 19-10-2012 01:44

Teşekkür ediyoruum. Tabi ki doğrudur; saygı duyarım. Ama işte ben mevsimlik çiçekleri sevdiğim için, hoşuma gidiyorlar.

Sudenur 04-12-2012 01:41

Orada...
Bir bahçe var uzakta.. "Gölbaşı sınırları içerisinde"
O bahçe, bizim bahçemizdir.. "Gerçi sahibi uzun süredir uğramıyor ama olsun.." :))

Nerelerdesiniz Serdar bey?
Bizleri uzun süredir habersiz, sayfanızı görüntüsüz bıraktınız, cevap verin bakalım, niçin gelmiyorsunuz? :rolleyes: :o

Kış hazırlıklarınızı tamamladınız mı? Soğanlı bitkiler ekildi mi? Sardunyalar söküldü mü? Güller budandı mı? Tohumlar toplantı mı? Bakın ne çok sorum var.. :))

Yanıt olarak "Size ne?!" de diyebilirsiniz alınmayacağım söz, bir ses verin yeter.. :o

Sudenur 04-12-2012 01:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1034445)
Sardunyaları baharda saksıdan alıp bahçemizdeki çiçek bantlarına aktarıyoruz. Gece sıcaklığı 6-7 derecelere düşmeye başlayınca bir kısmını çelik şeklide saksıya alıp kışı Ankara'daki evimizde geçiriyorlar. Kış boyunca yapraklanıp ara sıra çiçekde açıyorlar. Bahar gelince tekrar bahçeye aktarıyoruz. Bir kısmını ise gene çelik şeklinde 30 cm derinkte çukur kazıp toprağın altına alıyoruz.

Ahh, ben bu yanıtı görmemişim, çok özür dilerim. Utandım. :o

s.serdar 04-12-2012 03:50

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1060041)
Orada...
Bir bahçe var uzakta.. "Gölbaşı sınırları içerisinde"
O bahçe, bizim bahçemizdir.. "Gerçi sahibi uzun süredir uğramıyor ama olsun.." :))

Nerelerdesiniz Serdar bey?
Bizleri uzun süredir habersiz, sayfanızı görüntüsüz bıraktınız, cevap verin bakalım, niçin gelmiyorsunuz? :rolleyes: :o

Kış hazırlıklarınızı tamamladınız mı? Soğanlı bitkiler ekildi mi? Sardunyalar söküldü mü? Güller budandı mı? Tohumlar toplantı mı? Bakın ne çok sorum var.. :))

Yanıt olarak "Size ne?!" de diyebilirsiniz alınmayacağım söz, bir ses verin yeter.. :o

Sayın Sudenur.

Sorularınıza yanıt verebilmek benim için büyük bir keyif. :D

Haklısınız epeydir sayfama yazmıyordum. Bu yüzden epeyce aşağılara düşmüş olduğu için de çekip çıkarmaya, arayıp bulmaya üşeniyordum desem yalan olmaz...

Bu sene sonbahar uzun sürdü. Dolayısı ile tüm kış hazırlıklarını bitirdim desem yalan olur. Sadece sebzeleri söktüm. Çimin son kesimini yapıp havalandırma işlemini gerçekleştirip gübresini verebildik.

Otomatik sulama sistemini askıya alıp, rogar ve vanaların tecritlerini bir parça gerçekleştirebildik.

İki büyük battal boy çöp poşedine dökülen yaprakları doldurup gübreye dönüşmesi için bodruma indirdim.

İki uzun saksıya 20 kadar sardunya çeliği alıp Ankara'da ki evime getirdim. Ancak bahçede kalan sardunyalar hala yemyeşil ve çiçekli halde bekliyorlar. Bu sene bir deneme yapıp sardunyaları kısa budayıp, bolca yanmış gübre ile destekleyerek üzerlerine içi sünger ve gazete kağıdı kaplı 8 litrelik pet su şişesi kapatacağım. Bakalım kışı donmadan geçirebilecekler mi?

Soğanlı bitkilere pek eğilmedim. Zaten fazla da yok şu an bahçede. Mevsiminde söküp soğanlarını almadığım için yerlerini bulabilmekte mümkün değil. Zaten pek çoğunu da senelerdir sökmüyordum. Her bahar kendiliğinden zaten canlanıp çiçek açıyor olmaları beni böyle bir tembelliğe itmiş olabilir.

Gülleri kışa girerken hiç budamıyorum. Hatta solan ve kuruyan çiçeklerine de hiç dokunmuyorum. Bizim bahçenin rakımı yüksek kışı sert geçiyor. Kışa girerken budanan güller seneye kendilerini zor toparlıyor.

Sadece renklerini beğendiğimiz bir miktar zinyeden tohum aldım. Bakalım seneye o rengi tekrar verecekler mi, bende merak ediyorum.

Ağaç yapraklarının toplanması en büyük sorunumuz oluyor. Ama bu sene yaprakların 3/4 ü hala dallarda duruyor olduğundan bu işe de başlyıp bitiremedik. Elma ağaçlarımızda henüz bir tek yaprak bile saramamış durumda idi. Bakalım Bu perşembe günü Ankara'ya mevsimin ilk karı yağacakmış. Arkasından kış soğukları gelirse belki yaprakları toplama imkanımız olacak. Arazi ve çim üzerinde yaprak bırakmak, solucan ve çeşitli zararlıların oluşmasına neden olduğundan bu hususta oldukça titizleniyoruz. Bir de bu sene ilk defa olarak kışa girerken Çit mazılarımız budadık. Genellikle bu işi baharda yapardık. Bakalım inşallah ters bir sonuç çıkmaz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unuttularım varsa hatırlatın hemen yapayım. ;)

İlginize, alakanıza ve desteğinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Dip: Fazla bir çzelliği olasada 5-6 gün önce aldığım bir kaç fotografı ekliyorum.

Eklenti 351359

Eklenti 351360

Eklenti 351361

Eklenti 351362

Eklenti 351363

Sudenur 04-12-2012 15:30

Alıntı:

Haklısınız epeydir sayfama yazmıyordum. Bu yüzden epeyce aşağılara düşmüş olduğu için de çekip çıkarmaya, arayıp bulmaya üşeniyordum desem yalan olmaz...
O vakit iyi ki çekim çıkarmışım sizi üşengeçliğinizden. ;) Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim, uygulamalarınızdan örnek alıyor, "Aaa.. ben niye düşünemedim ki?.." diye notlar tutuyorum unutmamak adına.. :))

Alıntı:

Bu sene sonbahar uzun sürdü. Dolayısı ile tüm kış hazırlıklarını bitirdim desem yalan olur. Sadece sebzeleri söktüm. Çimin son kesimini yapıp havalandırma işlemini gerçekleştirip gübresini verebildik.
Ne gübresi verdiniz? Biz BICOMP 12+12+12+ Humus gübresi kullandık. Bölge bölge sararmalar oldu, iyi mi ettik, kötü mü ettik bilemedim.. :confused:

Alıntı:

Otomatik sulama sistemini askıya alıp, rogar ve vanaların tecritlerini bir parça gerçekleştirebildik. İki büyük battal boy çöp poşedine dökülen yaprakları doldurup gübreye dönüşmesi için bodruma indirdim.
Başka karışımlar da ekleniyor mu içine?

Alıntı:

İki uzun saksıya 20 kadar sardunya çeliği alıp Ankara'da ki evime getirdim. Ancak bahçede kalan sardunyalar hala yemyeşil ve çiçekli halde bekliyorlar. Bu sene bir deneme yapıp sardunyaları kısa budayıp, bolca yanmış gübre ile destekleyerek üzerlerine içi sünger ve gazete kağıdı kaplı 8 litrelik pet su şişesi kapatacağım. Bakalım kışı donmadan geçirebilecekler mi?
Benzer bir uygulamayı Ortanca bitkim için ben de yapmayı planlıyorum. İçine sünger doldurulmuş pet şişeleri nasıl geçireceksiniz tepelerine öğrenmek isterim. :o

Alıntı:

Soğanlı bitkilere pek eğilmedim. Zaten fazla da yok şu an bahçede. Mevsiminde söküp soğanlarını almadığım için yerlerini bulabilmekte mümkün değil. Zaten pek çoğunu da senelerdir sökmüyordum. Her bahar kendiliğinden zaten canlanıp çiçek açıyor olmaları beni böyle bir tembelliğe itmiş olabilir.
Nergis ve Sümbül olmalı değil mi bu soğanlılar? Çıkarmayıp toprakta bıraktığınıza göre drenajları iyi. Mevsimlik bitkileri sularken çürümemişler..

Alıntı:

Gülleri kışa girerken hiç budamıyorum. Hatta solan ve kuruyan çiçeklerine de hiç dokunmuyorum. Bizim bahçenin rakımı yüksek kışı sert geçiyor. Kışa girerken budanan güller seneye kendilerini zor toparlıyor.
Ahh, bu yanıtınızla büyük korku düşürdünüz içime. :( Biz bütün güllerimizi epeyce derin budadık, köklerine bolca gübre yayıp havalandırma penceresi açtığım pet şişelerle ilkel sera ortamı yaratmaya çalıştım, inşallah donmazlar.

Alıntı:

Sadece renklerini beğendiğimiz bir miktar zinyeden tohum aldım. Bakalım seneye o rengi tekrar verecekler mi, bende merak ediyorum.
Hüsnu yusuflar dökülen tohumlarından mı çimleniyor?

Alıntı:

Bu perşembe günü Ankara'ya mevsimin ilk karı yağacakmış.
Öyleymiş, eşim ve kızımı sık sık tembihliyorum çim üzerinde fazla gezinmeyin diye. Bir yandan da kıyamıyorum, çocuk dediğin kartopu da oynar, kardan adam da yapar, kendi bahçemiz dururken niye gitsin de ortak alan da yapsın? :p :D

Alıntı:

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unuttularım varsa hatırlatın hemen yapayım. İlginize, alakanıza ve desteğinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Bir şey bırakmamışsınız ki maşallah, eşinizin de sizin de eline, emeğine sağlık, keyifli bir kış geçirmenizi temenni ediyorum, sağlıklı günler..

s.serdar 09-12-2012 00:33

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1060401)
Ne gübresi verdiniz? Biz BICOMP 12+12+12+ Humus gübresi kullandık. Bölge bölge sararmalar oldu, iyi mi ettik, kötü mü ettik bilemedim.. :confused:

Ben 10 senedir çime hayvan gübresi vermiyorum. Kullandığım Gübre Lawncare 12:12:12

Eklenti 352564

Bir miktarda daha ucuz olan Yaşar holding’in Biofarm organik gübresini kullanıyorum. Ama Lawncareİn yerini tutması oalanaklı değil. Son biri yıldır da ilave olarak Türkiye Kömür İşletmeleri G.M.’nün ürettiği Hümik asit olan hümas takviyesi yapıyorum.

Alıntı:

Başka karışımlar da ekleniyor mu içine?

Tabaka halinde yanmış koyun gübresi ve bir miktar toprak eklemek iyi sonuç veriyor.

Alıntı:

Benzer bir uygulamayı Ortanca bitkim için ben de yapmayı planlıyorum. İçine sünger doldurulmuş pet şişeleri nasıl geçireceksiniz tepelerine öğrenmek isterim. :o

Pet bidonların boğaz kısmını kesince yaklaşık 20 cm capında genişlik elde ediyorum. İçini 3 mm Laminant parke şiltesi ile takviye edip ters çevirip kapattım budanmış sardunyaların üstüne. Bidonun çevresini mil kumla kapatıp üstüne ağrlık olsun da rüzagarda ucuşup devrilmesin diye taş bıraktım.

Alıntı:

Nergis ve Sümbül olmalı değil mi bu soğanlılar? Çıkarmayıp toprakta bıraktığınıza göre drenajları iyi. Mevsimlik bitkileri sularken çürümemişler..

Bende sadece lale ve sümbül var. Bulundukları ortam yazın damla sulama haftada bir kez sulanıyor. Çim sulamasından uzak oldukları için şimdiye kadar hiç çürüme sorunu yaşamadım.

Alıntı:

Ahh, bu yanıtınızla büyük korku düşürdünüz içime. :( Biz bütün güllerimizi epeyce derin budadık, köklerine bolca gübre yayıp havalandırma penceresi açtığım pet şişelerle ilkel sera ortamı yaratmaya çalıştım, inşallah donmazlar.

Kışa gireken gül budaması hemde derin şekilde yapmakla bana göre hata etmişsiniz. Eğer güller 3-4 senelik ise sanırım baharda geç de olsa toparlarlar. Anca genç güller için pek bir şey diyemeyeceğim. 3-4 yıllık ve bulunduğu ortama uyum sağlayan güllere kışa girerken hayvan gübresi vermenin bence fazla bir yararı yok. Zira bu durumdaki güller budama yapmazsanız eksi 25 dereceyi çok rahatlıkla çıkarır.

Ayrıca hayvan gübresi ile yastıklama yapmak bahçede solucan ve dana burnu popülasyonuna destek sağlıyor. Ve ben nedense bu iki türden de aşırı derecede iğrenti duyuyorum. :(

Alıntı:

Hüsnu yusuflar dökülen tohumlarından mı çimleniyor?

Mutlaka çimleniyor olmalılar. Ancak ciçek tohumlarını bu şekilde boş bırakmıyorum. Eğer müsade ederseniz her yeri aşırı bir şekilde işgal ediyorlar. Bu nedenle ilkbaharda da çiçek bantlarında en az iki defa herbisit uygulaması ve 15 gün sonrası belleme yaptığımdan iradem dışı çoğalmaya müsade etmiyorum. Ancak hüsnu yusuflar zaten kökden yayılma ile aşırı bir çekilde çoğalıp bulundukları ortmda istilacı davranış sergiliyorlar. İlk baharda bu durumda olanları köklerinde sökerek dengede tutmaya gayret ediyorum.

Alıntı:

Öyleymiş, eşim ve kızımı sık sık tembihliyorum çim üzerinde fazla gezinmeyin diye. Bir yandan da kıyamıyorum, çocuk dediğin kartopu da oynar, kardan adam da yapar, kendi bahçemiz dururken niye gitsin de ortak alan da yapsın? :p :D

Çim alanda göllenme yaşamıyorsanız üzerine basılmasında pek sakınca görmiyorum. Yeterki alltaki toprak yüzeye çıkıp camur halinde çimi yatırmadıkça….

Soru ve meraklarınızı bilgim ve tecrübelerim doğrultusunda yanıtlamaya çalıştım. Umarım bir parça da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Bende size, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte mutlu ve saplıklı bir kış mevsimi geçirmenizi diliyorum.

Saygılarımla.

YeniGine 09-12-2012 00:54

Serdar Bey; hüsnü yusuflar tohumdan çimlendikleri sene çiçek açıyorlar mı?

s.serdar 09-12-2012 01:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063818)
Serdar Bey; hüsnü yusuflar tohumdan çimlendikleri sene çiçek açıyorlar mı?

Sayın YeniGine.

Benim bahçe denizden yaklaşık 1200 metre yüksekte. Bahçe ortamında biz çimlenmeyi ancak nisan ayında hissedebiliyoruz. Dolayısı ile Eylül sonuna kadar çiçek açtıkları söylenemez.

Ancak tohumları Ağustos ayında alır, saksı ortamında hemen çimlendirmeye başlarsanız, şaşırtmasını yapıp kışı sera ortamında bol gübre ile geçirtirseniz seneye Mayıs-Haziranda bol bol çicek alırsınız.

YeniGine 09-12-2012 01:24

Elimde şu anda ne çiçeği ne de tohumu var. Yani tohum ekme zamanı nisan - mayıs. Yani nisan - mayıs tohum alıp eksem yaza çiçeklenir mi?

s.serdar 09-12-2012 01:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063853)
Elimde şu anda ne çiçeği ne de tohumu var. Yani tohum ekme zamanı nisan - mayıs. Yani nisan - mayıs tohum alıp eksem yaza çiçeklenir mi?

Ankara'da çiçek vermesi biraz zor gibi.

Ancak ben sizin yerinizde olsam çimlendirmeye Mart'a başlar, şaşırtmasını Nisan'da yapar, Mayısta bahçeye alabilirseniz. sanırım İstanbul ortamında Ağustos'da çiçek vermesi büyük olasılık. Ancak gübresini bol vermek ve kaliteli toprak kullanmanızı tavsiye ediyorum.

YeniGine 09-12-2012 01:37

Serdar Beey, güzel bir cevap oldu teşekkür ediyorum. Ama gübre deyince de ben bir türlü anlayamadım bu gübre olayını. İyi bir gübre derken ne gübresi, toprak da zaten bahçe toprağı. Ve ne zamandır istiyorum bahçede açmış hüsnü yusuf çiçeklerim olsun.

s.serdar 09-12-2012 01:50

2 Eklenti(ler)
Konu hüsnu yusuf olunca bahçeden bir iki resim eklemek farz oldu. :D

Eklenti 352590

Eklenti 352591

YeniGine 09-12-2012 01:53

Evet iştee gerçekten ne kadar güzeller. Maşalah onlara. Daha önce fotoğraflamışmıydınız ki?
Evet işte ben de geçen seneden beri istiyorum hüsnü yusuf da işte tohumdan çimlendirdiğimiz sene çiçek açarlar mı onu merak ediyor idim hep.

s.serdar 09-12-2012 02:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063869)
Serdar Beey, güzel bir cevap oldu teşekkür ediyorum. Ama gübre deyince de ben bir türlü anlayamadım bu gübre olayını. İyi bir gübre derken ne gübresi, toprak da zaten bahçe toprağı. Ve ne zamandır istiyorum bahçede açmış hüsnü yusuf çiçeklerim olsun.

Çiçekli bitkiler için gübre ve toprak çok önemli.

Ben saksı çiçekleri için toprağı kendim hazırlıyorum.

1 birim yüzey toprağı,
1 birim saksı torfu,
1 birim, yanmış koyun gübresi,
1 birim mil kum.

Gübreyı ise marketlerden, çiçek tohumu satan yerlerden temin edilecek hazır sıvı gübre kullanıyorum. 2 ayda bir de Lawncare gübreden 3 litrelik saksıya 1 çay kaşığı iyi geliyor. Sizin için Lawncare türü gübre temin etmek biraz masraflı ve gereksiz gibi. Bu nedenle toprağınızın yuarıda belirttiğim şekilde bir karışım olarak hazırlanması çok uararlı olacaktır.

Bahçe toprağı demek pek yeterli olmuyor. Müteaahhitler inşaat artığını nakletmek yerine apartman ve site bahçelerini yaymayı tercih ediyorlar. Baheye dolgu olarak getirilen toprakda genellikle temel çukurlarından ve çok derinden temin edilen vasıfsız toprak oluyor. Böyle bir ortamda çiçek ve bitki yetiştirmeden verim alınmasını mümkün görmüyorum.

YeniGine 09-12-2012 02:17

Teşekkürler, sağolun Serdar Bey. Tabi ki çok haklısınız ilk zamanlar burada da inşaat artığı nakledilmiş. Ama işte üzerinden uzun bir süre geçince bitkiler, ağaç yaprakları kökleri sayesinde şu anda toprak zeminin üstünden alınan toprak iyi gibi geliyor bana.

s.serdar 09-12-2012 02:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063880)
Evet iştee gerçekten ne kadar güzeller. Maşalah onlara. Daha önce fotoğraflamışmıydınız ki?

Şu anda bağlandığım notebook yüklü bir kaç hüsnu yusuf fotografından şu anda beğendiğim 2 resmi gönderdim. Daha bu resimlerin tarihine bakmadım. Bahçeye her gidişimden belki 100 belki 150 kare resim alıyorum ve atıyorum arşive. Dolayısı ile arşivden bulduklarım o resimler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063880)
Evet işte ben de geçen seneden beri istiyorum hüsnü yusuf da işte tohumdan çimlendirdiğimiz sene çiçek açarlar mı onu merak ediyor idim hep.

Çalışırsan senin de olur... ;)

Yaa illede tohumdan çimlendirmeye çalışmayın derim. Alın baharda bir kaç hazır ve çiçek açmış fide. Ekin bahçenize. İnanın bizim gibi amatörler için tohumdan çiçek yetiştirmek çol meşekkatli ve yorucu ve pahalı bir işlem. Bu sene sebze fideleri ile hiç uğraşmak gelmiyor içimden 50 kuruş verip hazırını almak en akıl karı.

s.serdar 09-12-2012 02:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1063902)
ilk zamanlar burada da inşaat artığı nakledilmiş. Ama işte üzerinden uzun bir süre geçince bitkiler, ağaç yaprakları kökleri sayesinde şu anda toprak zeminin üstünden alınan toprak iyi gibi geliyor bana.

İyi bile olsa ekeceğiniz çiçek için acacağnız çukura yukarıda, belirttim orada bir litre kadar toprak eklenmesi çok iyi olacaktır.

YeniGine 09-12-2012 02:30

Serdar Bey tabi ki haklısınız, ama ben şimdiye kadar hüsnü yusuf hazırını bulamadım ki. Geçen seneden beri arıyorum ama hiç denk gelmedim maalesef. Tabi ki bu sene de bakınacağım satış noktalarına. Bulamayınca da dedim hani tohumdan olur ise nasıl olur denk geldi size sordum. Teşekkür ediyorum, sağoluun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025