![]() |
Serdar Bey bahçe mükemmel, Tekkulak harika. Çok güzel bir köpek; maşallah.
|
Alıntı:
1. hevesli meraklı (anne ve kızı ) 2. Sudenur ve kızı 3. gilan ve annesi 4. Güler ve eşi 5. malina (ikna edilebilirse ) 6. Adalet Yağcı+1 olabilir. 7. cefrin 8. Beyaz Gece 9. Asiye 10.Bengisu2 11.Turaç ve eşi 12.FüsunANK 13.Denizardacan 14.Cemo ve oğlu Tuna 15.Nevin Marangoz ve annesi 16.hanndan ve kızı 17.Yeni Gine 18.Nevsune 19.Feriha 20.Herbaryum 21.Müjgan 22.Yücel Özlem ve eşi Ayşe Özlem 23.Tura ve eşi 24. Omar ve eşi 25. Gülenmelek ve oğlu 26. Halil Önen, nam-ı diğer Büyük Emrah 27. Serpent 28. Serdar 29. Gcd (Eşimi ikna edebilirsem ikimiz geleceğiz) 30. tturt eşi ve ege 31. hasan veli (hakan ışık) eşi ve kızı 32. Ahmett62 33. demircool ve kızı 34. loveforlife 35.Zeferan ve eşi (bir akslik olmazsa ) 36. Müjgan Yılmaz 37. yalınkat 38. üzüm 39.alcen 40. Bayçalı 41.ekin97 42.Selehattin 67 43. Ömer Murat 44.Tika'nın annesi ( Belki ) İsmini yazdırıp gelmeyenlere 1 tepsi baklava cezası olduğunu anımsatırım. :D |
Tamam sayfayı bir müddet takip ettim sonra imrendim, özendim, kıskandım bakmayayım o sayfaya dedim ama tabi yine duramadım en az onlar kadar ben de heyecanlandım ve yazdım. Ama ben de geleceğim, ismimi yazın diye birşey de demedim.
Sayfaya da yazayım bari. Allah Allaah kim yazdı ki acaba? |
Alıntı:
|
Bariii geçerken de beni alabilseniz... Aklım Ankara Toplantısın da... Ne güzel olurdu. diye yazınca Müjgan hanım almış sizi katılım listesine.
Baklavanın yarısı sizden, yarısı Müjgan hanımdan :D |
Anladım; yani o kadar heveslendim ki ben de "Geçerken beni de alabilseniz" diye yazıverdim.
Aklım Ankara Toplantısında, ne güzel olurdu diye iç geçirdimdi işte. |
:( Yanlış anlaşılma olmuş... ki devamlı da yazdımdı İstanbul da ikamet eden ben diye; kıyamam Müjgan Hanım yanlış anlamış.
Artık gerçekten cezayı hak etti isem ne yapalım alırız baklavayı, bu durumda da Müjgan Hanıma da kıyamam. |
Alıntı:
|
:)) Tekkulak yiyemez baklava, yasak ona.
|
Serdar Bey Ana Sayfaya bakmıyorsunuz sanırım yine; kasımpatlarım, hercai menekşem, sardunyam bu gece onların fotoğraflarını koydum siteye.
|
Vereceğiniz dersler, açıklamalar, eleştiriler olabilir!..
|
Alıntı:
|
Teşekkür ediyoruum. Tabi ki doğrudur; saygı duyarım. Ama işte ben mevsimlik çiçekleri sevdiğim için, hoşuma gidiyorlar.
|
Orada...
Bir bahçe var uzakta.. "Gölbaşı sınırları içerisinde" O bahçe, bizim bahçemizdir.. "Gerçi sahibi uzun süredir uğramıyor ama olsun.." :)) Nerelerdesiniz Serdar bey? Bizleri uzun süredir habersiz, sayfanızı görüntüsüz bıraktınız, cevap verin bakalım, niçin gelmiyorsunuz? :rolleyes: :o Kış hazırlıklarınızı tamamladınız mı? Soğanlı bitkiler ekildi mi? Sardunyalar söküldü mü? Güller budandı mı? Tohumlar toplantı mı? Bakın ne çok sorum var.. :)) Yanıt olarak "Size ne?!" de diyebilirsiniz alınmayacağım söz, bir ses verin yeter.. :o |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın Sudenur. Sorularınıza yanıt verebilmek benim için büyük bir keyif. :D Haklısınız epeydir sayfama yazmıyordum. Bu yüzden epeyce aşağılara düşmüş olduğu için de çekip çıkarmaya, arayıp bulmaya üşeniyordum desem yalan olmaz... Bu sene sonbahar uzun sürdü. Dolayısı ile tüm kış hazırlıklarını bitirdim desem yalan olur. Sadece sebzeleri söktüm. Çimin son kesimini yapıp havalandırma işlemini gerçekleştirip gübresini verebildik. Otomatik sulama sistemini askıya alıp, rogar ve vanaların tecritlerini bir parça gerçekleştirebildik. İki büyük battal boy çöp poşedine dökülen yaprakları doldurup gübreye dönüşmesi için bodruma indirdim. İki uzun saksıya 20 kadar sardunya çeliği alıp Ankara'da ki evime getirdim. Ancak bahçede kalan sardunyalar hala yemyeşil ve çiçekli halde bekliyorlar. Bu sene bir deneme yapıp sardunyaları kısa budayıp, bolca yanmış gübre ile destekleyerek üzerlerine içi sünger ve gazete kağıdı kaplı 8 litrelik pet su şişesi kapatacağım. Bakalım kışı donmadan geçirebilecekler mi? Soğanlı bitkilere pek eğilmedim. Zaten fazla da yok şu an bahçede. Mevsiminde söküp soğanlarını almadığım için yerlerini bulabilmekte mümkün değil. Zaten pek çoğunu da senelerdir sökmüyordum. Her bahar kendiliğinden zaten canlanıp çiçek açıyor olmaları beni böyle bir tembelliğe itmiş olabilir. Gülleri kışa girerken hiç budamıyorum. Hatta solan ve kuruyan çiçeklerine de hiç dokunmuyorum. Bizim bahçenin rakımı yüksek kışı sert geçiyor. Kışa girerken budanan güller seneye kendilerini zor toparlıyor. Sadece renklerini beğendiğimiz bir miktar zinyeden tohum aldım. Bakalım seneye o rengi tekrar verecekler mi, bende merak ediyorum. Ağaç yapraklarının toplanması en büyük sorunumuz oluyor. Ama bu sene yaprakların 3/4 ü hala dallarda duruyor olduğundan bu işe de başlyıp bitiremedik. Elma ağaçlarımızda henüz bir tek yaprak bile saramamış durumda idi. Bakalım Bu perşembe günü Ankara'ya mevsimin ilk karı yağacakmış. Arkasından kış soğukları gelirse belki yaprakları toplama imkanımız olacak. Arazi ve çim üzerinde yaprak bırakmak, solucan ve çeşitli zararlıların oluşmasına neden olduğundan bu hususta oldukça titizleniyoruz. Bir de bu sene ilk defa olarak kışa girerken Çit mazılarımız budadık. Genellikle bu işi baharda yapardık. Bakalım inşallah ters bir sonuç çıkmaz. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unuttularım varsa hatırlatın hemen yapayım. ;) İlginize, alakanıza ve desteğinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Dip: Fazla bir çzelliği olasada 5-6 gün önce aldığım bir kaç fotografı ekliyorum. Eklenti 351359 Eklenti 351360 Eklenti 351361 Eklenti 351362 Eklenti 351363 |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 352564 Bir miktarda daha ucuz olan Yaşar holding’in Biofarm organik gübresini kullanıyorum. Ama Lawncareİn yerini tutması oalanaklı değil. Son biri yıldır da ilave olarak Türkiye Kömür İşletmeleri G.M.’nün ürettiği Hümik asit olan hümas takviyesi yapıyorum. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca hayvan gübresi ile yastıklama yapmak bahçede solucan ve dana burnu popülasyonuna destek sağlıyor. Ve ben nedense bu iki türden de aşırı derecede iğrenti duyuyorum. :( Alıntı:
Alıntı:
Soru ve meraklarınızı bilgim ve tecrübelerim doğrultusunda yanıtlamaya çalıştım. Umarım bir parça da olsa yardımcı olabilmişimdir. Bende size, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte mutlu ve saplıklı bir kış mevsimi geçirmenizi diliyorum. Saygılarımla. |
Serdar Bey; hüsnü yusuflar tohumdan çimlendikleri sene çiçek açıyorlar mı?
|
Alıntı:
Benim bahçe denizden yaklaşık 1200 metre yüksekte. Bahçe ortamında biz çimlenmeyi ancak nisan ayında hissedebiliyoruz. Dolayısı ile Eylül sonuna kadar çiçek açtıkları söylenemez. Ancak tohumları Ağustos ayında alır, saksı ortamında hemen çimlendirmeye başlarsanız, şaşırtmasını yapıp kışı sera ortamında bol gübre ile geçirtirseniz seneye Mayıs-Haziranda bol bol çicek alırsınız. |
Elimde şu anda ne çiçeği ne de tohumu var. Yani tohum ekme zamanı nisan - mayıs. Yani nisan - mayıs tohum alıp eksem yaza çiçeklenir mi?
|
Alıntı:
Ancak ben sizin yerinizde olsam çimlendirmeye Mart'a başlar, şaşırtmasını Nisan'da yapar, Mayısta bahçeye alabilirseniz. sanırım İstanbul ortamında Ağustos'da çiçek vermesi büyük olasılık. Ancak gübresini bol vermek ve kaliteli toprak kullanmanızı tavsiye ediyorum. |
Serdar Beey, güzel bir cevap oldu teşekkür ediyorum. Ama gübre deyince de ben bir türlü anlayamadım bu gübre olayını. İyi bir gübre derken ne gübresi, toprak da zaten bahçe toprağı. Ve ne zamandır istiyorum bahçede açmış hüsnü yusuf çiçeklerim olsun.
|
2 Eklenti(ler)
|
Evet iştee gerçekten ne kadar güzeller. Maşalah onlara. Daha önce fotoğraflamışmıydınız ki?
Evet işte ben de geçen seneden beri istiyorum hüsnü yusuf da işte tohumdan çimlendirdiğimiz sene çiçek açarlar mı onu merak ediyor idim hep. |
Alıntı:
Ben saksı çiçekleri için toprağı kendim hazırlıyorum. 1 birim yüzey toprağı, 1 birim saksı torfu, 1 birim, yanmış koyun gübresi, 1 birim mil kum. Gübreyı ise marketlerden, çiçek tohumu satan yerlerden temin edilecek hazır sıvı gübre kullanıyorum. 2 ayda bir de Lawncare gübreden 3 litrelik saksıya 1 çay kaşığı iyi geliyor. Sizin için Lawncare türü gübre temin etmek biraz masraflı ve gereksiz gibi. Bu nedenle toprağınızın yuarıda belirttiğim şekilde bir karışım olarak hazırlanması çok uararlı olacaktır. Bahçe toprağı demek pek yeterli olmuyor. Müteaahhitler inşaat artığını nakletmek yerine apartman ve site bahçelerini yaymayı tercih ediyorlar. Baheye dolgu olarak getirilen toprakda genellikle temel çukurlarından ve çok derinden temin edilen vasıfsız toprak oluyor. Böyle bir ortamda çiçek ve bitki yetiştirmeden verim alınmasını mümkün görmüyorum. |
Teşekkürler, sağolun Serdar Bey. Tabi ki çok haklısınız ilk zamanlar burada da inşaat artığı nakledilmiş. Ama işte üzerinden uzun bir süre geçince bitkiler, ağaç yaprakları kökleri sayesinde şu anda toprak zeminin üstünden alınan toprak iyi gibi geliyor bana.
|
Alıntı:
Alıntı:
Yaa illede tohumdan çimlendirmeye çalışmayın derim. Alın baharda bir kaç hazır ve çiçek açmış fide. Ekin bahçenize. İnanın bizim gibi amatörler için tohumdan çiçek yetiştirmek çol meşekkatli ve yorucu ve pahalı bir işlem. Bu sene sebze fideleri ile hiç uğraşmak gelmiyor içimden 50 kuruş verip hazırını almak en akıl karı. |
Alıntı:
|
Serdar Bey tabi ki haklısınız, ama ben şimdiye kadar hüsnü yusuf hazırını bulamadım ki. Geçen seneden beri arıyorum ama hiç denk gelmedim maalesef. Tabi ki bu sene de bakınacağım satış noktalarına. Bulamayınca da dedim hani tohumdan olur ise nasıl olur denk geldi size sordum. Teşekkür ediyorum, sağoluun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025