agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

s.serdar 05-05-2013 01:20

2 Eklenti(ler)
Arka bahçemizde domates, biber, salatalık vs ektiğimiz sebze bantlarının bellenmesini ve havalandırmasını tamamlayıp bir hafta kadar beklettik.

Eklenti 399672

Bu arada ön bahçede bulunan çim üzerindeki aydınlatma armatürlerini soldaki lambalarla ile değiştirme kararı aldık.

Eklenti 399673

s.serdar 05-05-2013 01:25

2 Eklenti(ler)
Arka bahçedeki sebze bantlarına damla sulama sistemini yeniden kurup olabildiğince sulayıp toprağın oturmasını bekledik.

Eklenti 399674

Eklenti 399675

YeniGine 05-05-2013 01:26

Merhaba Serdar Bey hoşgelmişsiniz... İnşallah artık bahçedesinizdir.
Çimlerinizin maşallahı var, peki soldaki lambalar daha mı fazla ışıklandıracaklar acaba?

s.serdar 05-05-2013 01:36

3 Eklenti(ler)
Bu arada arka bahçedeki çalışmalarımıza son vererek, ön bahçe aydınlatmasının değiştirilmesine ağırlık verdik.

Eklenti 399677

Eski lambaları söktük. Yeraltı elektrik bağlantılarını tek tek yenileyerek yeni lambaların alt yap çalışmasını başlattık. Bu işlem tam 3 günümüzü aldı.

Eklenti 399678

Sonunda yeni aydınlatma düzeni uygulamaya girdi.
Eklenti 399679

YeniGine 05-05-2013 01:39

Sayın S.serdar bir önceki sorumdan vazgeçtim; evet bu şekli ile daha güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Artık bahçeye gelen tilki daha güzel görüntülenecek demektir.
Çok güzel olmuş gerçekten, haklıymışsınız değiştirmekte.

s.serdar 05-05-2013 01:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1149327)
Merhaba Serdar Bey hoşgelmişsiniz... İnşallah artık bahçedesinizdir.
Çimlerinizin maşallahı var, peki soldaki lambalar daha mı fazla ışıklandıracaklar acaba?

Evetttttttttttttt bu sene çimlerimiz çok ama çok güzel. Çim havalandırma makinasını devreye koyduktan sonra çimlerin çehresi gerçekten değişti.

Yeni lambaların ışığı biraz daha göz alacı. Bu yüzden ampüllerin watlarını biraz düşürdük. Eski aydınlatma armatürleri nerede ise 10 yılını doldurmuş ve ek ve bağlantılarında zaman zaman kısa devre yaşamaya başlamıştık. En büyük zevkimiz oturduğumuz ortamı karartıp, bahçeyi aydınlatarak sabahın erken saatlerine kadar bahçeyi seyir etmek olduğundan bu değişiklik bizim için kaçınılmaz olmuştu. :D

s.serdar 05-05-2013 01:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1149331)
Artık bahçeye gelen tilki daha güzel görüntülenecek demektir.
Çok güzel olmuş gerçekten, haklıymışsınız değiştirmekte.

Sevgili YeniGine 2 yıldır ne bahçede, nede çevremizde tek bir tilkiye rastlama olanağımız olmadı. Sanırım çevremizdeki yapılaşma, doğal hayatı ve tilkileri bizlerden uzaklaştırdı. :(

YeniGine 05-05-2013 02:00

Sayın s.serdar; müthiş, çok güzel oturtuğunuz alanı karartıp bahçeyi aydınlatmak, sabahın ilk ışıklarına kadar bahçeyi seyir etmek. Süper, çok güzel. Harika. Ne diyeyim gönlünüze göre inşallah...

YeniGine 05-05-2013 02:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1149336)
Sevgili YeniGine 2 yıldır ne bahçede, nede çevremizde tek bir tilkiye rastlama olanağımız olmadı. Sanırım çevremizdeki yapılaşma, doğal hayatı ve tilkileri bizlerden uzaklaştırdı. :(

:( Üzüldüm. Ama üzülmek bir işe yaramıyor tabi ki. Söyledikleriniz çok doğru. Kentsel dönüyüm adı altında yapılaşmalar doğal hayatı zaten her yerde mahveder oldu. :( Yazık, hem de çok yazık gerçekten. Ben çok üzülüyorum, ama elimizden hiçbirşey gelmiyor. Emir demiri kesiyor Sayın s.serdar.

s.serdar 05-05-2013 02:11

Dün yani 04.05.2013 Cumartesi günü Ankara Karşıya Mezarlığı ve karşısındaki çiçekçilere uğradık. Ahirete uğurladığımız aile büyüklerine olan görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdikten sonra Ortanca fidesi bakındık. Küçük bir saksı ortanca için 35 TL fiyat aldık. Aklımdan 10 tane almak varken bir adet mor renk ortanca ile yetinmek durumunda kaldık. :(

Bu hafta sonuna doğru 4-5 günlüğüne İstanbul'a kaçacağım. İstanbul'da ortanca fiyatlarını çok merak ediyorum. Eğer 10-15 TL ye bulursam işimi gücümü bırakıp Ankara'da ortanca ticaretine başlamayı düşüneceğim. :D

YeniGine 05-05-2013 02:34

Sayın s.serdar sormayın ne kadar pişmanım ne kadar. 2 hafta önce İstanbul'da Bakırköy Cumartesi pazarına gitmiş idim. 2 liraya ortanca fideleri vardı almadım. Hem de baya bir yapraklanmış idiler. :( Pişmanım almadığım için.

gilan 05-05-2013 22:23

Serdar bey, bence asıl İstanbul'a giderken yolda Yalova seralarına uğrayın. :)

Çam ağacını neden kesmeye karar verdiniz?

s.serdar 09-05-2013 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1149700)
Serdar bey, bence asıl İstanbul'a giderken yolda Yalova seralarına uğrayın. :)

Çam ağacını neden kesmeye karar verdiniz?

Sayın Gilan

İstanbul'a Ankara'dan ve otoyoldan gitmek için birazdan yola çıkacağım. Dolayısı ile Yolava güzergahımız dışında kalıyor. Ancak Tuzla'da bildiğim sera ve çiçekçiler var. Dönerken bir bakınmayı düşünüyorum.

Çam'ın cinsi kara çam. Çok yoluk bir görünüşü var ve bu görünüş bana hiç hoş gelmiyor. Tek nedeni bu...

Saygılarımla.

s.serdar 11-05-2013 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1149345)
2 liraya ortanca fideleri vardı almadım. Hem de baya bir yapraklanmış idiler. :( Pişmanım almadığım için.

Şaka gibi, 2.- TL ye ortanca fidesi.

2 gündür İstanbul'dayım ancak ortanca fidesi bakınma imkanım olamadı. Yarın da çok doluyum. Ancak Pazar ve Pazartesi ortanca fidesi bakıp alabileceğim yer önerisi bekliyorum.

Saygılarımla

YeniGine 11-05-2013 01:30

Hiç sormayın; gerçekten şaka gibi ve ben o 2 liraya ortancaları almadım. :( Ve mümkün değil hiçbir yerde o fiyata ortanca fidesi alamayız. Gitti o şans kaybettik.

s.serdar 15-05-2013 15:20

İstanbul Mısır Çarşısının yanında, henüz çiçek açmamış yerli ortancaların 7.- TL den, ithal ve çiçek açmış olanlarına 35.- TL satıldığını gördüm. 35.- Liralık ithalleri, ben Ankara'dan biraz pazarlıkla 25.- TL ye almıştım. İstanbul'da böyle yüksek bir rakamla karşılaşacağımı hiç sanmıyordum. :(

s-bilge 15-05-2013 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1155409)
İstanbul Mısır Çarşısının yanında, henüz çiçek açmamış yerli ortancaların 7.- TL den, ithal ve çiçek açmış olanlarına 35.- TL satıldığını gördüm. 35.- Liralık ithalleri, ben Ankara'dan biraz pazarlıkla 25.- TL ye almıştım. İstanbul'da böyle yüksek bir rakamla karşılaşacağımı hiç sanmıyordum. :(

ankarada yerlileri nereden bulabiliriz acaba

s.serdar 15-05-2013 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge (Mesaj 1155423)
ankarada yerlileri nereden bulabiliriz acaba

Sayın s-bilge.

Ben ithalini Karşıkaya mezarlığı 2 no.lu kapı karşısındaki fidecilerin birinden almıştım. Varsa yerlisini de ancak buralardan temin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bir de yerini tam olarak bilmemekle birlikte Sincan Yenikent dolayında fide yetiştirip satan seraların olduğunu duydum.

Saygılarımla.

s.serdar 15-05-2013 17:11

3 Eklenti(ler)
İstanbul Tuzla'dan aldığım ithal ortanca.

Eklenti 404773

Aşağıdaki de aynı yerden aldığım yerli ortanca. Henüz çiçek açmadığı için ne renk olduğunu bilemiyoruz.

Eklenti 404774

Dikecek pek yerimizde olmadığı halde, sanki Ankara'da yokmuş gibi bir kasa küfe çiçeği fidesini de İstanbul'dan aldık. Artık pek çoğunu komşulara hediye ederiz diye düşünüyorum.

Eklenti 404775

s.serdar 15-05-2013 17:19

1 Eklenti(ler)
Yakın çekim ortanca çiçeği.

Eklenti 404779

s.serdar 22-05-2013 01:52

2 Eklenti(ler)
12 Mayıs 2013 tarihinde önceden belirlenmiş bir proğram nedeniyle İstanbul'da iken, bahçe evimin bulunduğu kooperatifin katılamadığım Ankara'daki Genel Kurul toplantısında Kooperatifimize ve site yönetimine başkan seçildiğimi öğrendim.

Dolayısı ile yaklaşık 700 m2 bahçem bir anda 120.000 m2 yükselivermiş oldu. İster istemez önümüzdeki 4-5 ayın çoğunu artık Ankara'da değil bahçe evimizde geçirmek durumunda kalacağımızdan, şimdiye kadar pek vakit ayıramadığım saksı çiçeklerine eğilme kararı verdik ve ikisi Ankara'dan ikisi de İstanbul'dan olmak üzere dört adet Ortanca alıp evimizin verandasına yerleştirdik. Biraz Acelya, birazda sardunya takviyesi yaptık verandamıza.

Eklenti 408087

Saksıların farklılığı hiç hoş durmadığından, tek tipe indirgemeyi denedik.

Eklenti 408081

YeniGine 22-05-2013 02:09

Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Ve 'Bahçe evinizde' olacağınız haberi beni sevindirdi açıkçası, çok iyi olmuş.
Ayrıca ortancalarınız, sardunyalarınız, saksılarınız dolayısı ile verandanız maşallah güzelleşmeye başlamış; ellerinize gönlünüze sağlık.

s.serdar 22-05-2013 02:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1158638)
Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Ve 'Bahçe evinizde' olacağınız haberi beni sevindirdi açıkçası, çok iyi olmuş.
Ayrıca ortancalarınız, sardunyalarınız, saksılarınız dolayısı ile verandanız maşallah güzelleşmeye başlamış; ellerinize gönlünüze sağlık.

Sayın YeniGine.

Bahçe evimizi 7/24 kullanamadığımız için sulama sorunundan ötürü şimdiye kadar çok arzulamamıza rağmen saksıdan uzak kalmayı tercih etmiştik. Bu sene artık bir başlangıç yapmak durumundayız. Bakalım ne kadar başarılı olacağız.

YeniGine 22-05-2013 02:29

Haklısınız sulama sorunu bende de var ve çok önemli. Ben nisan ayı ortalarından beri sulama sistemi sorunu ile boğuşuyorum. Estek köstek şimdilik gidiyor bakalım nereye kadar. Ben sulama sistemi sorunu yüzünden aman artık ilgilenmeyeceğim, dikmeyeceğim bakmayacağım derken siz başlangıç yapmak durumundayız demişsiniz. Ve bence iyi yapmışsınız en azından deneyin inşallah da başarılı olup karşılığını alırsınız. Son fotoğraflar gayet güzel gittiğini gösteriyor. Maşallah, daim olsun inşallah diyeyim.

s.serdar 30-05-2013 02:58

1 Eklenti(ler)
Bu yaz dönemi şehir dışındaki bahçemiz ve bahçe evimizde daha uzun süreli kalma durumumuz olacağı için hiç bir operatör yöremizde 3g hizmeti vermediği halde edge hizmetine dayalı olarak vınn aboneliği aldım ve artık bahçemizden foruma ulaşma ve paylaşımda bulunma imkanım oldu. Vınn üzerinden sayfama ilk mesajım bu olacak.

Geçmişte hep özlemini duyduğum, ancak bahçemizde hep sınırlı zamanda bulunabildiğimiz için pek eğilemediğimiz saksı çiçeklerine bu yıl ağırlık verme imkanımız oldu. İlk tercihimizde ortanca çiçekleri oldu. Sanırım bilmeden pahalı bir çiçeğe yönelmişiz.

Ankara'da yaşadığımız semtteki genellikle kesme çiçek satan çiçekçide saksısına 170.- lira fiyat istenen ortanca çiçeklerinden şimdilik 5 adet çiçeğimiz oldu. Ancak benim saksısına ödediğim fiyat 25-30.- TL arasında idi. Eğer kış mevsiminde yaşatmayı becerebilirsek bundan sonra favori çiçeğimiz ortanca olacak.

Vınn üzerinden ilk resim denemem.

Eklenti 412083

YeniGine 31-05-2013 01:15

Sayın s.serdar "Bu yaz dönemi şehir dışındaki bahçemiz ve bahçe evimizde daha uzun süreli kalma durumumuz olacağı vınn aboneliği aldım ve artık bahçemizden foruma ulaşma ve paylaşımda bulunma imkanım oldu. Vınn üzerinden sayfama ilk mesajım bu olacak." demişsiniz çok sevindim.
Vınn üzerinden ilk resim denemeniz ve ortancalarınız maşallah çok güzeller. Rastgelsin... Tekrar hoşgeldiniz diyeyim.

s.serdar 31-05-2013 04:57

4 Eklenti(ler)
Uykusuz bir geçenin sabahında, 10 dakika önce bahçemize güneş doğdu.

Eklenti 412412

Eklenti 412413

Eklenti 412415

Eklenti 412416

s.serdar 07-06-2013 17:38

5 Eklenti(ler)
Epeydir bahçedeyiz behçedeyiz ama son günlerde haber manyağı olduğumuzdan ne bahçeye ne forumdaki sayfalara pek zaman ayıramadık.

Bu gün bir miktar resim çektim. Bir kısmını paylaşayım istedim.

Veranda girişindeki sarmaşık gülümüz. Yediveren cinsi olmadığından genelde bu günlerde açıyor ve çiçekleri 4-6 hafta arası canlı ve kalıcı oluyor. Sonbaharda ise tek tük çiçek vererek sezonu kapatıyor.

Eklenti 414932

Bodur güllerimiz bu sene biraz renk değiştirdiler. Sanırım kullandığımız yeni gübrelerden olsa gerek.

Eklenti 415017

Hüsnüyusufların bu sene Mart ayında yerini değiştirmiştik. Yeni yeni kendilerini bulmaya başladılar.

Eklenti 414947

Hüsnüyusufların arasına sızmış bir zambak çiçeğimiz.

Eklenti 414948

Geçen sene çok güzel görünüm sergileyen papatyayı bu kış üçe böldük ve dağıttık. Ana bitki yeni çiçeklerini vermeye başladı. Bakalım geçen seneki gibi ihtişamlı olabilecekler mi?

Eklenti 414960

s.serdar 07-06-2013 23:42

4 Eklenti(ler)
Epeydir çilek hasadına devam ediyoruz.

Eklenti 415197

Domateslerimiz mutlu bir şekilde büyümeye devam ediyor. Eskiden olduğu kadar bol su vermiyoruz.

Eklenti 415235

Biberlerimiz şu an pek hareketli değiller. Gelişimleri sanki biraz yavaş gibi.

Eklenti 415241

Kayısı ağaçlarımızı sıkı bir şekilde budadığımız halde, geçen sene olduğu gibi bu sene de bol olacak gibi görünüyorlar.

Eklenti 415242

YeniGine 08-06-2013 00:06

Sayın s.serdar sarmaşık gülünüz maşallah çok güzel olmuş, rengi de çok güzel. Bodur gülünüz de maşallah, bende de var aynısından renkleri maalesef hep öyle açıyorlar.
Ellerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025