![]() |
Alıntı:
Size çok şanslı olduğunuzu söylemişmiydim ? :D Bahçe konusunda sizler kadar bilgili ve tecrübeli değilsekte, aklımız erdiğince gücümüz yettiğince bir çaba içerisindeyiz. Buna rağmen beğeninizi kazanabilek beni çok sevindirdi. Sağlık ve mutluluk dolu dileklerimle. |
Alıntı:
Lütfen böyle yeni ve düzen bozucu kurallar oluşturmayınız. :D Biz misafirileri şöyle alıştırdık. Misafire önce açık ve az şekerli çay ikramında bulunuyoruz. Sonra hadi bahçeyi gezdirelim diyoruz. Bahçede gezinirken ortam bitkilerini ve bahçe aparatlarını tanıtıyoruz. Bunlar domates, yanlarında duranda çapa. Domatesler çapayı çok sever. Hadi bir deneyiniz. Bunlar salatalık, Şu yerde boylu boyunca yatanda su hortumu. Sulamak ister miydiniz? Bunlar sivri biber. Şuradaki de budamama makası. Biberleri budamak istermisiniz ? Çim makinasını önce kim kullanmak istiyor? Gülleri budamak insanı çok rahatlatır. Rahatlamak isteyen var mı ? :D :D :D Sayın mrduran, Bizde ki usul bu. :D Yazdığınız mesajı okuyan misafirler, şezlonglarını kapıp gelirler ise bu bahçenin işleri nasıl bitecek? :mad: İşin şakası bir yana. Bahçe şehre 50 km uzaklıkta. Bu mesafeyi gelip gitmeyi göze alıp gelen her misafirin başımızın üstünde yeri vardır ve olacaktır. Saygılarımla. |
Alıntı:
Bahsettiğiniz papayaları tahmin edebiliyorum. Boyları çok uzun, sapları oldukça ince ve seyrek ve dağınık görünümlü. Geçmişte bir sene bende yetiştirmiştim o türden papatya. Çimler sulanırken aldığı su damlacıklarının ağırlığı ile kimi sağa, kimi sola yatardı. Sezon sonunda hepsini söktüm. Bir daha da denemedim. Ancak benim şu andaki papatlalar onlardan çok farklı. Bunlarının boyları şimdilik 40 cm geçmiyor. Sapları oldukça kısa ve kalın ve çiçekleri fazlası ile sık. Yarım küre şeklinde öbek oluşturuyor. Geçen sene ilk Temmuz ayında, birde az da olsa tekrar Ekim ayında çiçeklendiler. Bu sene ilk Haziran açmaya başlayınca, bir de Eylül'de tekrar çiçeklenmesini umuyorum. İlk çiçekleri yaklaşık en az bir ay sürekli canlılığını devam ettiriyor. |
Birkaç yeni gül fotoğrafı
5 Eklenti(ler)
|
Bahçe güzel, güller güzel. Maşallah.
|
Alıntı:
SUDENUR S. Serdar vasıtası ilee sayenizde nikimde YeniGine fotoğrafım oldu. Ben size çook teşekkür ediyorum. SAĞOLUN. (GÜL) Ne yapayım gül gifi yok sanıyorum sitede. Onun için sadece yazmak ile yetindim. Çok teşekkür ediyorum tekrar. |
Alıntı:
Avatar'ınızın (nick resmi) hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Daha önceki mesajlarınızda, fotoğraf ve resim yüklemeyi bilmediğinizi dile getirdiğinizde, bir an için arzu ettiğiniz bir resmi sizin için Avatar (Nick resmi) olarak yükleyebilmeyi bir an için aklımdan geçirmiş idim. Ancak bunun için şifrenizi bilmem gerekeceğinden, bunu teklif etme cesaret ve sorumluluğunu kendimde bulamadığım için sessiz kalmayı tercih etmiştim. Bu nedenle nick resminizin oluşturulmuş olmasına çok sevindiğimi bir kere daha söylemeden geçemeyeceğim. :D Pek emin olmamakla birlikte, nick resmi yüklemeyi artık öğrendiğinizi sanıyorum. Ola ki ileride beğendiğiniz bir başka resmi mevcut nick resmi ile değiştirmeyi düşünürseniz, beğendiğiniz o resmi sizin için dosya boyutu ve piksellik açısından küçültebilir ve avatar olarak yüklenebilecek hale getirebilirim. Eğer bu foruma fotoğraf yüklemeyi hala becermiyorsanız ve istekliyseniz bu konuda size bir yükleme klavuzu oluşturu ve gönderebilirim de. Saygılarımla. |
S. Serdar öncelikle (Yine gözlüğümün üzerinden tavana bakıverdim...) ilgi vee samimiyetiniz için çook teşekkür ederim. Çook nazik ve iyimsersiniz. Biran dedim ben de böyle bir kişilikten sayfanızda nasıl fotoğraf koyarım, eklerim falan gibi mevzuları açtığım için özür diledim, hiç gereği yokmuş meğerse dedim. Zaten avatar için düşündüğüm fotoğraf YeniGine fotoğrafı idi, çok şüküür SUDENUR hanımın sayesinde başardım. Onun için ayrı ayrı ikinize de teşekkür ediyorum.
Tabi ki gerekir ise yine danırışım sizlere. ÇOK TEŞEKKÜRLER. |
Alıntı:
Önerim her zaman için geçerlidi. Bende teşekkür ediyorum, paylaşım ve düşünceleriniz için. |
Avatardaki YeniGine benim kendi çiçeğim. Tabii 2 ay önceki hali, şu an daha bir maşallahı var. Ben nick alıp da, fotoğraf yüklemeyi öğrenene kadar fotoğraftaki hali üzerinden bayağı bir zaman geçti. Ama olsun sonuçta, nick benim, avatar benim, çiçek benim. Hmm ayrıca avatarımı ilk kutlayan siz oldunuz. Teşekkürler.
|
Bütün sayfaları tek tek okudum, çok güzeldi.Sizi çok tebrik ederim ellerinize sağlık. Benim henüz hayalim, umarım birgün inşallah gerçekleşecek. Ailem beni desteklemiyor bu konuda. O yüzden de işim zor.Nasıl harekete geçeceğimi bilmiyorum, nerden başlayacağımı kestiremiyorum.Off kafam çok karışık inanın.
|
Ben de ya incekte ya da gölbaşında düşünüyorum ama sadece düşünüyorum.
|
Diyorum ki gelin bahçeli bir evde yaşayalım hiç olmazsa yazları - bana kalsa tüm yıl kalırım-ama kimse yanaşmıyor. Halbuki bana destek olsalar kendileri de sonunda çok daha mutlu ve huzurlu yaşayacaklar am şu an beni hiç anlamak istemiyorlar. Bıktım beton yığını apartmanı. Bizimkilerin bahanesi şu, apartmanın aile apartmanı olması, bizden başka kimsenin yaşamaması. Ama bahçe çok küçük kaldı-eskiden kocamandı- apartman yapılınca minnacık bahçe. E varya işte bahçe onunla uğraş Ela. Ama ben büyük bir bahçe ve tek katlı bir ev istiyorum.
|
Sayın İpek Kozası.
Yaklaşık bir haftadır bahçedeydim. İnternetim olmadığı için forumu bahçeden takip edemiyorum. Bu gün şehre döndüm ve düşüncelerinizi henüz okuyabildim. Birikmiş işlerim nedeniyle dışarı çıkmak durumundayım. Sanırım bu akşam bende bu konudaki düşünclerinizle ilgili olarak kendi düşüncelerimi biraz olsun açıklamak isterim. Eğer izin verirseniz. Saygılarımla. |
Ben o internet işini vınn la çözdüm.
|
Alıntı:
Umarım hayaliniz en kısa sürede gerçekleşir. Ancak yaşınız ve geliriniz sanırım, ailenizin desteğine ihtiyaç gerektiriyor. Aileden kasıt anne ve baba ise sanırım işiniz biraz zor. Onlar tercihlerini yıllar önce yapmışlar ve kendilerine en uygun olanı zaten seçmişler. Aileden kastınız eğer eşiniz ise durum belki daha kolay olabilir. Yaz kış oturulacak büyük bir bahçenin alt yapı yatırımları için öncelikle imarlı alanda bulunması tercih edileceğinden, şebeke suyu ile bahçe sulamanın tahmininizde fazla bir maliyet getireceğini hesap etmeniz gerekir. Hele İncek ve civarında 1000 m2 bir arsanın 200-250 bin TL aşağı olamayacağını da düşünmek gerekir. Eğer bir miktar birikiminiz var ise, ailenizin desteğine ihtiyaç olmaksızın İncek veya Gölbaşı’ndan biraz daha uzakta şimdilik tarla vasfında olmakla birlikte ileride arsaya dönüşebilecek bir araziye yatırım yapmanızı öneririm. Başlangıçta meyve ağacı, sebze, birazcık çiçekle işe başlayabilir, hafta sonlarını başlangıçta küçük bir kamelya altında, zamanla imkanınız olursa ileride konteyner tipi küçük bir ev temin edebilirsiniz. Eğer uygun alanda ye yeterli büyüklükte bir arazi temin etmiş iseniz, ve arazi zamanla değer kazandı ise bir miktarını elden çıkarıp yaz kış oturabileceğiniz bir evin finansmanını rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Ancak Gölbaşı’nın Konya ve Haymana yolundaki bazı kesimlerinde yer altı suları kesinlikle tuzlu ve sulama suyu olarak kullanıma hiç uygun değildir. Ola ki arazi araştırıp bakınırken öncelikle bu husus ön planda bulundurmanızı öneririm. Bende yukarıda önerdiğimden çok farklı davranmadım. Bir yerden bir şekilde başlayınca mutlaka arkası bir şekilde geliyor. Bakarsınız aileniz sizin bahçenizi zamanla çok beğenirler ve kendileri teklif ederler orada yaşamayı. Kim bilir ! ;) |
Alıntı:
Keşke aylık internet trafiğim 6-8 GB kadar olsa idi bu işi vınn ile halletmek kolay olurdu. Benim aylık internet trafiğim evde iken 150 GB'ın altına düşmüyor. Bunun onda birini bile vinn ile sağlamak aylık 350-400 TL maliyet getiriyor. Bu yüzden vınn benim için ne çare, ne de çözüm malesef. :( |
Sırık Salatalık
2 Eklenti(ler)
Bu sene her zamankinden fazla salatalık ekmişiz.
Yatayda fazla yer kaplamasın diye hepsini havaya kaldırıp sırıklara bağladık. Eklenti 318731 Eklenti 318732 Bakalım netice alabilecekmiyiz. |
5 Eklenti(ler)
93 numaralı bölümde belirttiğim üzere, bu bölüme konu olan ev ve bahçeme oldukça yakın bir diğer bahçem daha var. Bu bahçede sadece meyve ve çam ağaçlarım var. Ancak malesef üvey evlat muamelesi görüyor. Bu sene daha şimdiye kadar hiç bir ağaca su vermedim. Kışdan ve bahardan aldıkları yağışla yetinmek durumunda kaldılar. Meyve agaçları 3-3,5 metre çamlar ise 4 metreye yakınlar.Eklenti 318761 Ağaçlar henüz küçük olduğu için merdivensiz ve eziyetsiz olarak geçen hafta kayısı ve vişne topladım. Bir kayısı ağacını tamamen indirdik, yaklaşık 20 kg kadar hasat yaptık. Diğer aynı cins olmasına rağmen kayısıları henüz ve yeşil ve pek tatlanmamıştı. Sanırım en az 15 gün daha bekleyecek diğer ağaç. Eklenti 318762 Eklenti 318763 Eklenti 318764 Asıl bahçemde de kayısı çok bol olduğu için hepsini kurutmaya ve kışa saklamaya karar verdik. Eklenti 318765 Şimdi Güneş altında kurumayı bekliyorlar. |
2 Eklenti(ler)
Yine aynı bahçeden bin bir emek ve eziyetle 15-20 kilo kadar vişne topladık. Bana göre vişne pek makbul değil, 1-2 kilo bize yeter de artar dediysemde eşimin açgözlülüğü tuttu. Yanımızda gelen 2 yardımcıya da güvenip reçel yapacağım, marmalet yapacağım, şurup yapacağım, derin dondurucuda saklayacağım diye ağacın yarısını indirdik. Eklenti 318781 Eklenti 318782 Ertesi gün reçel için çekirdeklerini ayıklamaya başladı. Yaklaşık 2 kilosunu ayırdıktan sonra, elindeki vişneden iyyyggg kurt çıktı dedi. Nasıl Olurda benim vişnemden kurt çıkabilir diye çok bozuldum, ama belli etmedim. At gitsin o kurtluyu, ayıklamaya devam et dedim. :D Zaten o kadar miktar toplanmasına baştan karşı idim.. Olmaz dedi. Diğerlerinden de çıkabilir. Ben ne ayıklarım, ne elimi sürerim artık diğerlerine. Birisi bile ayıklayacak olsa kalanını ne evime sokarım ne dolaba koyarım bu vişmeleri. Çöpe dökelim dedi. Hayatta ben götürüp dökmem, sen istedin, sen toplatın onca vişneyi, dökeceksen sen dök değince, çaresiz 100 metre ötedeki çöp variline en az 4 sefer yaparak hepsini imha etmek durumunda kaldık. |
Merhaba efendim,
Kolay gelsin. Peki vişneleri kaynatıp sonra elle mıncıklayıp süzgeçten geçirseydiniz. İster tekrar kaynatıp isterseniz güneşte suyunu az çektirip 250 gr. lık kilitli poşetlerde derin dondurucuya atsaydınız. Ramazanda ne güzel vişne suyu içilirdi:))). Hanımefendiye hak vermemek elde değil. Çekirdek çıkarma aleti falan aldık ama pek çözüm olmadı bizde de. Sonuçta dediğim gibi yapıyoruz. Poşet veya pet şişelerde dondurucuya atıyoruz. Bazen marmelatımsı bir şeyler yapar eşim. Posası yerine kullandığımız çekirdeklerinden de su ile muamele edip hemen içilmelik vişne suyu elde ediyoruz:))). Güzellikleri tatma/hasat mevsiminizde her şey çok güzel efendim. Sağlıklı yaşayın cümleten inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Sayın mrduran.
Değerli öneri ve tavsiyeleriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak bizim sorunumuz vişnenin bir tanesinden bile olsa kurt çıkmasıydı. Bize göre kurtlu bir vişnenin hiç bir şekilde değerlendirilme şansı yoktu. Ağacın yarı vişnesi hala üzerinde. Kalan bu vişnelerin kurtsuz olabileceğini bilsek önerilerinizi derhal uygulamaya koyabilirdik. Daha öncede belirttiğim gibi bu sene ağaçlara ne ilaç attık ne de su verdik. Dolayısı ile ağaçda kalan vişnelerin bazılarından da az da olsa kurt çıkma ihtimali olduğu için sanırım dalıda kalmak zorunda kalacaklar. Saygılarımla. |
4 Eklenti(ler)
Bu sene kayısılarımız çok meyva verdi.
Eklenti 319526 Eklenti 319527 Eklenti 319528 Eklenti 319529 Yarın akşam gidip toplamaya başlayacağız. 2 ağaçtan yaklaşık 300 kilo kadar toplayacağımızı umuyorum. O kadar meyvayı dağıt, dağıt bitiremeyeceğimiz gibi kalanı tüketmek de zor olacak. Şimdiden sıkıntısını yaşamaya başladım. :mad: |
S. Serdar kayısılarınıza maşallah...
|
Alıntı:
Kasasını, kovasını, torbasını kapıp gelecekleri hasretle bekliyoruz... ;) |
S. Serdar gerçekten iyimserliğiniz harika. Çok teşekkür ediyorum. Valla derim ki hiç üşenmeyin koyun poşetlere, yakınınızdaki semt pazarına götürün hayrnıza dağıtın. Hem bitecektir, hem de çok insanı sevindirirsiniz.
(Nacizane bence...) |
Pazar günü sizdeyiz Serdar bey. ;)
|
Alıntı:
Pazara mal götürmek, zabıtasına, mafiasına dert anlatmak kolay mı? İzinsiz mal getirdi, haksız rekabet yarattı diye yediğim dayak yanıma kar kalır. :mad: Sokağımızın başında taksi durağı var. Sanırım bir bölümünü durak şoförlerine dağıtacağım. Bir bölümünü bahçe evimizin bulunduğu Oyaca Kasabasındaki Jandarma Karakol Komutanlığına götürmek istiyorum. Eğer olursa, bu konuda form üyelerinden gelecek önerileri de değerlendireceğim. Ancak beni tehlikeye düşürecek türden pazara mal götürme biçimindeki önerilere kapalıyım. :D :D :D |
Alıntı:
Hoş yine dee ben sizin yerinizde olsaam kesinlikle semt pazarında dağıtırdım o torbaları. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Semt pazarında ücretsiz meyva dağıtmaya çalışan s.serdar çevik kuvvet ve özel harekat polisinin yardımı ile pazarcıların elinden az da olsa yamultulmuş bir vaziyette sağ olarak kurtarıldı. Kaynak: Anadolu Haber Ajansı |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025