![]() |
O kirpinin mutlaka bir eşi olması lazım.Pek yalnız yaşamıyorlar.Yakın bir zamanda bir gece iki üç yavru bir eşle gelirse sakın şaşırmayın.Zararsızdırlar.
Bizimkiler henüz( ziyarete gelmediler) çıkmadılar. |
Alıntı:
bizimkiler ortaya çıktılar inşallah zararsızdırlar |
Zinye
4 Eklenti(ler)
En sevdiğim çiçeklerden biriside Zinye'dir. Çiçekleri oldukça gösterişli ve uzun süre dayanabilmektedir.
Sıcağı ve bol güneşi seven Zinye fidelerini Ankara'da ancak Haziran'ın ilk haftasından sonra temin edebiliyoruz. Bu senede öyle oldu. 13 Haziranda aldığım fideleri bir gün dinlendirdikten sonra 14 Haziran da diktik. Bu güne kadar hiç zayiatımız olmadı. Eklenti 315705 Eklenti 315710 15 gün geçtikten sonra yerlerini iyice sevdiler ve yeni çiçekler açmaya başladılar. Eklenti 315711 Bir miktarda kendim tohumdan yetiştirdim. Onlarda nerdeyse bir karış oldular. 10 güne kadar çiçek açmaya başlarlar. Ekim ayı sonuna kadar bahçeye renk katacaklarını umuyorum. Makro çekim bir Zinye çiçeği. Eklenti 315706 |
Serdar bey, Ankara sınırlarında olduğu dikkatimi çekince bahçenize şöyle bir göz atayım da faydalanayım istedim ama öyle resimlere bakılarak geçilecek bir bahçe değil bahçeniz, tek tek okuyup göz gezdirmek lazım anlatımınıza bayıldım. :) Sabah geniş bir vakit te dikkatlice okuyarak tecrübe etsem iyi olacak deneyimlerinizi. Güzel bahçenizi gezinmeden çıkayım en iyisi ben burdan yoksa aklım bitkilerinizde kalacak. Mutlu ve sağlıklı sabahlar.. ;)
|
Merhaba Serdar bey, yine ben. ;) Yapılandırma hikayenizi okurken, "Neden daha önce fark etmedim ki?!" diye öyle hayıflandım ki.. Roman tadında ki anlatımınız ve eklediğiniz görseller "Belgesel" öğreticiliğinde olmuş, sonuna geldiğim vakit üzüldüm. :rolleyes:
Onca uğraşa değmiş ama, sade ama bir o kadar da dinlendirici bir bahçeniz var, yormuyor ama merak ettiriyor, ahh şu güzel çimlere çıplak ayakla bir basabilsem dedirttiriyor. ;) Yuvarlak mermerli yürüyüş yolunuzu çok sevdim, demek mutfak tezhahlarının yuvarlak kalıntıylarıymış onlar öyle mi? Niye daha evvel görmedim ki? :( Çimlendirme işlemini gerçekleştirmeden görmüş olsaydım, arka bahçemize geçiş yolu olarak döşettirmeyi düşünebilirdim çok beğendim. Bir de ışıklandırma sisteminizi çok akıllıca ve yerinde buldum. Gündüz olduğu kadar gece de güzel olmalı bakımlı bir bahçe, biz bu noktada da düşünmeden hareket ettik, ne çok acele etmişiz meğer, deneyimli üyelerin neyi vurgulamak istediklerini daha net kavrıyorum gün geçtikçe, arkamızdan atlı koşturuyormuş gibi olsun bitsin istedik fakat bir çok şeyi yalnış veya eksik yapmışız. :o Bu akşam bir sünnet düğününe katılmak üzere Gölbaşı taraflarına geleceğiz ve gözüm hep etrafta ki bahçelerde olacak. Saygılar.. ;) |
Alıntı:
Sayın Sudenur. Gözlemleriniz, değerlendirmeleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkürler. Zaten formun güzelliğide burada. Fikir alış verişin bulunabilmesi, tecrübe ve deneyimlerin paylaşılması, başkalarının yapmış olduğu hatalardan ders çıkarılması, ve yeni arayışlar için pratik çözümlere ilk elden ulaşılabilmesi bu güzelliğ yaratan unsurların başında geliyor. Yanlış ve eksik yapan bir siz değilsiniz ki ! Hepimizin o kadar çok yanlışlığı ve yanılgısı olduğunu zamanla çok daha iyi göreceğini hissediyorum. Bunun için hiç üzülmeye değmez. Dün akşamdan beri Ankara'dayım. Bir kaç günde daha bahçeye gitme durumumuz olmayacak. Bahçede olduğumuz her zaman, kapımız istisnasız tüm forum üyelerine açıktır. Bir çayımız kahvemizi içmeniz bizlere onur verecektir. Saygılarımla. |
Margarit Papatya
5 Eklenti(ler)
6-7 yıl kadar önce 3 tane papatya fidesi alıp dikmiştim. Yer ve konumu iyi hesaplayamadığımız için 2 tanesi yitirmiştik. Elde kalan son papatyada senelerce çit mazıların gölgesinde ve ayak altında yaşam mücadelesi vermeye çalıştı. Fazla büyüyemediği gibi çiçekleri de oldukça az ve küçüktü.
Geçen sene ilk baharda, kıştan yeni çıkan kel kör görünümlü adeta enkaza dönmüş bu papatyayı bel yardımı ile söküp evin hemen önüne daha uygun bir yere taşıdık. Bir iki ay içerisinde sersemliğini atıp gelişmeye başladı, Temmuz ayında da eskisine göre daha bol ve gösterişli çiçek verince çok sevindik. Bu sene ise adeta coşmaya başladı, Haziranın ortalarında kocaman kocaman ilk çiçeklerini vermeye başladığı gibi çok sayıda tomucuğuda vardı. Eklenti 315929 10-15 gün içerisinde kalan tomurcuklarda çiçeğe dönüşünce çok hoş bir görünüm kazandı. Her gören aaaa ne güzel, sanki gerçek papatya gibi duruyor diyince bizde hiç sesimi çıkarmıyorduk... Eklenti 315930 Geçen hafta sonu bahçeye gelen tüm misafirler de papatyayı plastik sandılar. Bir süre sonra misafirimiz bir bayanın çığlığı ile irtildik. İlk aklıma Misafirler düştü mü, yandı mı, arımı soktu korkusu geldi. Ardından aman Allahım bunlar gerçek, gözlerime inanamıyorum demesiyle biraz rahatladık. Plastik veya yapma sandığı papatyaları merak edip incelemek için yanına yaklaşıp ellediğinde, gerçek olduğunu görmesi ile yaşadığı şaşkınlığın ifadesi imiş o bizi derinden korkutan çığık. Söz konusu papatyaların farklı açıdan alınmış birkaç fotoğrafını ekliyorum. Umarım beğenirsiniz. Saygılarımla. Eklenti 315931 Eklenti 315932 Eklenti 315933 |
Margarit papatya II
5 Eklenti(ler)
Biraz daha papatya resmi...
Eklenti 315934 Eklenti 315936 Eklenti 315937 Eklenti 315939 Eklenti 315940 |
Muazzam olmuş gerçekten. Çiçekten yaprak görünmüyor, bayıldım...
|
Sayın S.serdar çok uğraşmışsınız çok emek vermişsiniz ama emeklerin karşılığı alınmış ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel anlatımınız harika çok teşekkürler:)
|
Yerini çok sevmiş belli ki, gün boyu mu güneş almakta? Çıkmayan candan umut kesilmezmiş, bir küpe de bu olsun kulağıma. Nazik davetiniz için teşekkürler.. ;)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir dönem bir hayli uğraştığımız gerçek. Çok hata yaptığımız tabi ki daha da gerçek. Ancak son iki yıldır eskisi gibi çok fazla uğraştığımız söylenemez. En azından bazı şeyler oturdu yerini buldu. Kalanını da kısmen teknoloji hallediyor. En azından sulama derdimiz diye bir sorunumuz yok. Suyumuz bol ve kesintisiz. Ayrıca aşağıdaki şu kutu işimizi çok kolaylaştırdı. Bahçemizdeki tüm sulama işini aşağıdaki bu kutu hallediyor. Eklenti 315947 İçinde ne mi var? Fazla bir şey yok. Bir elektrik hattı, 2 sigorta, 2 timmer ve bir de 3 programlı , 4 istasyonlu sulama kontrol ünitesi. Eklenti 315948 Tüm sebze ve çiçek bantlarında, çit mazıların altları damlama hortumu var. Tüm çim alanlar sprey ve sprinker ile sulanıyor. Agaçlara zaten 6-7 senedir hiç su vermiyoruz. Çünkü çimden, çit mazılarından, çiçek bantından ve sebze sulamasından yetinmeyi öğrendiler. :D Sulamanın tarih, gün saat ve süresini de o kutudaki basit sitem hallediyor. Bu da bize fazladan günde 3-4 saat kazandırıyor. Sulama siteminin önemli bir bölümü aşağıdaki rogarda toplanmış durumda. Eklenti 315949 Arka bahçemizdeki sebze bantlarının sorumluluğunu verdiğim eşimin bu sene istirahat raporu var. Fazla çalışmaması gerekiyormuş. Hanımı yormamak için bu sene sebzelere budama yapmadık ve yapmayacağız. Çapa işlemleri için çok uzun bir sapı olan 3 ağızlı tırmık aldım. Oturduğum yerden tüm sebze bantlarını çapalayabiliyorum. :D Eşim de ev işlerinden artan zamanı genellikle aşağıdaki gibi değerlendiriyor. Eklenti 315946 Meyveleri toplamak içinde 3-4 sene önce yine bir aparat almıştım. Ama nedense bu seneye kadar pek kullanmadık. Bu sene onuda devreye sokmayı düşünüyorum. 6 metre yüksekliğe kadar, tırmanmadan ve merdivene gerek olmaksızın meyve hasadı yapabileceğiz. Şu an çözemediğimiz tek sorun zamanı geçen çiçeklerin budanması. :mad: Onuda halledersek eşimin yanına bir şezlong da ben atacağım. :D |
Tebrikler. Ben yine iki elimi birbirine kavuşturdum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakıyorum. (Merak edip de YeniGine yazılarına bakar iseniz anlarsınız ne demek istediğimi.) HARİKA.
|
Alıntı:
Papatyamız gün doğumundan öğleye kadar direk gün ışığı alıyor. Öğleden sonra ise evin gölgesinde kalıyor. |
Alıntı:
Sayın YeniGine Merak ettim ve baktım, ve aşağıdaki gibi 2 kere tavana baktığınızı yakaladım. :D Yanıldıysam özür dilerim ama anlayabildiğim kadarı ile bahçe sayfanız yok, ancak bahçe sayfalarını yakından ve titizlikle takip ediyorsunuz. İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim. saygılarımla. Füsunank / Bahçemiz Gösterim: 46,903 Gönderen YeniGine Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik... Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik karşısında iki elimi birbirine kavuşturur yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakaaar, ne desem ki diye düşünürüm. Sonuçta karar: Ne diyeyim herşeeey... Güler / Bahçe Gösterim: 392,590 Gönderen YeniGine Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür... Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür bahçenizdeyim şimdi bitti. Valla pc karşısında iki elimi kavuşturmuşum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakınıyorum "Ay ne desem kiiiii" diyeee... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin gibi eski ve kıdemli bir üyenin beğenisini kazanabilmek benim için çok gurur verici. Sizin gibi çeşit ve tür zenginliğine sahip değilim. Az malzeme ile peysaj yaratmanın zorluğunu taktir edersiniz. İstanbul ile Ankara çok farklı iklim ve coğrafya içeriyor. Bu yüzden hep sizlere imrenmişimdir. :D Beğeni ve değerlendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İstediğiniz fotograf olsun. ;) Bu foto sizin için. Eklenti 315954 |
Sayın serdar, eşinizin sefası bol olsun. ;) Pratik zekanız sayesinde bir çok iş gücünü en aza indirmişsiniz tebrikler. Meyvelerinizi niçin görüntülemediniz? Davetsiz misafirleriniz çok olur diye mi? ;) Haddimi aşan bir yorum olduysa lütfen uyarın hemen düzeltirim, iyi hafta sonları. :o
|
Gerçekten hepsi, herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Herşey gönlünüzce. :( Benim bahçem yok, sitede oturuyorum; ama kendi çapımda site bahçesinde birşeyler yapmaya çalışıyorum tabiii. Bir ama dahaa; fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum. :(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Birkaç gün önce Kirazı hasat ettik. 7-10 gün kadar kadar sonra kayısıyı indireceğiz. Yeni bir şeftali ağıcımız var ama meyveleri henüz ceviz kadar oldu. Nedense kiraz'dan bu sene dalında görüntü almadım. Ancak şu anda evde kasalar içinde bekliyor. Eşe dosta komşuya dağıtmak için. Bir kaç gün sonra bahçeye yeniden kaçacağım. Sizin için kaysı görüntüsü alacağım. 2 Temmuz 2012 günü şeftali henüz aşağıdaki durumda. Dolayıs ile üstüne parada versem misafir getirmek mümkün değil. :D Eklenti 315955 Biz meyveyi dalından tek tek toplayıp eşin, dostun, arkadaşın ayağına kadar götürüp teslim ediyoruz. Bu yüzden misafirin başımızın üstünde yeri var. Yeter ki gelip toplayıp götürsün. Yoksa bu işi bize kalıyor. :mad: Alıntı:
Benim açımdan alınılacak, gücenilecek, gönül konulacak hiç bir şey yok ve olamaz. Dolayıs ile haddi aşmak diye bir yorumunuz söz konusu değil. Ben şakayı severim, takılmayı severim, bazen ortamı sulandırmayı severim :D , dolayısıyla karşımdakinin de böyle olmasını arzularım. O bakımdan saygısızlık seviyesine gelmedikçe her türlü yoruma, eleştiriye, şakaya, talkılmaya son derece açığım. Bu nedenle gönlünüz son derece rahat olsun. Saygılarımla. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İnanamıyorum. Eklenti 315956 |
Sayın s.serdar, sizden habersiz bahçenizde şöyle bir dolaştım, sonradan fark ettim ki, iyi ki, Max'a yakalanmamışım yoksa benide ağzında görebilirdiniz. :)
Bahçeniz çok güzel söyleyecek bir şey bulamıyorum, insanın içinde emek ve sevgi olunca her şey kendiliğinden güzel oluyor. Sağlıklı mutlu keyifli bir yaşam sürmenizi dilerim. |
Alıntı:
Evde kurallardan birini keşif icâdı ettim, huşû içinde bahçe keyfi isteyen istediği yere getirdiği şezlong sayesinde konumlanabilir:))). Sağlıklar, güzel dostluklar devam etsin inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
|
Sevgili YeniGine, fotoğraf eklemek için ben de epey uğraştım. Ekliyorum ekliyorum bir türlü kabul etmiyordu çünkü fotoğraf boyutlarını geniş tutuyormuşum, küçülttüğümde sorun ortadan kalktı. Bu başlığa bir göz atın isterseniz, fotoğraf makinanızın ayarlarını da değiştirirseniz sorun kendiğinden hallolacaktır. Yine olmadı derseniz özelden mesaj atın, dilim döndüğünce tarif etmeye çalışırım,konuya balıklama girdim af buyurun, sevgiler.. ;)
http://www.agaclar.net/forum/forum-k...niz/6256-3.htm |
papatyalr harika.bende de var ama başka bir türmüdür bilmem,boyum kadar oldular,sizinkiler gibi gür gözükmüyor o nedenle..
|
Alıntı:
|
İndirebilirsiniz sevgili YeniGine. Google'dan Pıxresızer diye aratırsanız ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Sonrasını adım adım tarif edebilirim, bana da sevgili Güler hanım ve Nevsune hanım öğretmişlerdi, bu kadar basit bir şeyi nasıl beceremedim diye epey hayıflanmıştım kendime. Makinanızda ki fotoğraf boyutunu küçültürseniz ona bile gerek kalmıyor, masa üstüne aktardığınız tüm fotoğrafları form sayfasına yükleyebiliyorsunuz. Kolay gelsin. ;)
|
Sudenur çook teşekkür ediyorum. Evet bana da Güler Hanım gerekir ise yardımcı olurum demiş idi; fakat ben de her dara düştüğümde Güler Hanıım dediğim için; artık ayıp olacak diye kendisini fazla meşgul etmek istemedim. Tekrar teşekkürler; ilginize.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025