![]() |
Sayın s.serdar
Fırsat buldukça bahçeleri baştan sona zevkle geziyorum. Bu gün de sıra sizin bahçenizdeydi. Yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum. Çok güzel bir anlatımla harika deneyimlerinizi aktarmışsınız. Geldiğim sayfanın sonunda SON yazısını görünce hayıflandım aaa ne de güzel anlatıyordu bir masal gibi siteden mi ayrıldı diye içimden geçirerek hemen alt bölüme geçtim. Neyse ki şaka yapmışsınız. Anlatımlarınızın devamını bekleyerek size ve eşinize selamlarımı gönderiyorum. |
Alıntı:
agaclar.net çoğu zaman benim için arama motorlarının yönlendirdiği bir site idi. Bu siteden çok bilgi ve deneyim elde ettim. Zamanım olduğu bir tarihte de, ben üye olayım ve sizlerden aldığım bilgi ve tecrübeleri de kendi deneyim ve serüvenleri ile paylaşayım diye üye oldum. O tarihlerde nedense Üyelerin bahçeleri bölümü dikkatimi çekti ve 10-11 yıllık bahçe oluşturma serüvenimi sizlerle paylaşmak istedim. Sizden olduğu gibi, lütfedip zaman ayırarak sayfayı okuyup değerlendiren pek çok üyemizden aldığın yakın destek beni fazlası ile onurlandırdı. Ancak ben okuma konusunda, kendimin biraz özürlü olduğumu düşünüyorum. Nedense çok doğru ve sağlılı olduğuna inanmasam bile, bir üye bahçesini en baştan okuma yerine genellikle son mesajlara yöneliyorum. Bu da bahçe sahibinin duygu ve paylaşımlarını belki de yeterince hissetmeme el vermiyordu. Sizden aldığım ilham ve yöntem ile bende artık her bahçeyi artık en başıdan başlayarak okumaya ve takip etmeye gayret edeceğim. Bahçem konusunda yazabildiklerim ile ilgili değerli ve anlamlı düşünceleriniz için çok teşekkür ediyor, gönül dolusu sevgi ve saygılarımın kabulünü diliyorum. |
Nasıl değerlendirebilirim ?
4 Eklenti(ler)
Bu sayfadaki bahçeme yaklaşık 1 km. uzaklıkla yine bir kooperatif içinde birbirine bitişik 2 parsellik bir bahçem var. Toplam 1.400 m2 kadar. Durum ve görünümü aşağıdaki gibi.
Üzerinde 10 kadar sedir, 1 mavi çam yine 10 kadar meyve ağacı var. Ancak, bu sayfadaki bahçemden dolayı fazla ilgilenemiyorum. Yabani ot mücadelesi için her sene 2 defa traktörle sürdürüp, bir iki defa da ağaçları sulamaktan başka zaman ayıramıyorum. Bu nedenle belki elden çıkarmayı da düşünüyorum. 2008 yılındaki durum Eklenti 269879 2011 yılındaki durumlar Eklenti 269876 Eklenti 269877 Eklenti 269878 Bir sene 30-40 m2 lik bir bölümüne domates, biber vs. diktik onunla bile başa çıkamadık. Söz konusu bahçede ki boş alanlarda, fazla emek ve zaman istemeyecek şekilde ne yetiştirebilirim ? Evelki sene ayrık otu dikeyim, yazın yeşil olsun, kışında çamurdan kurulurum diye düşündüm. Komşuların itiraz ve karşı çıkmaları nedeniyle vaz geçtim. İlave ağaç dikmeyi düşünmüyorum. Fazla ve düzenli su istemeyen, çapa ilaç, gübre vs konuda bizi yormayacak şekilde ne tür çiçek, bitki, sebze önerebilirsiniz. Kimi kıraç kavunu sık su sitemez dedi. Aradım sordum, ya da bir bilene rastlamadım. Kavunda su ister, çapa ister dediler. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum... Saygılarımla. |
Panoramik denemesi
2 Eklenti(ler)
|
merhabalar
bence kavun karpuz ekin sürülmüş toprak ister sadece bir de çapa başka birşey istemez kavun karpuz ben kesin biliyorum sulamaya gerek yoktur kolay gelsin |
Alıntı:
|
Bahçede gece
1 Eklenti(ler)
Bahçeden yeni geldim. Ankara'da pek kar kalmamış ama bahçede ortalama 50 cm. vardı. 3 gece kaldık ve kara fazlası ile doyduk...
Eklenti 270970 |
Alıntı:
|
Ayva Ağacım
1 Eklenti(ler)
Bir ay kadar önce Hanımla marketette idik. Hiç hesaptta yokken marketçi ayva çok güzel almazmısınız diye sordu... En son para verip ayva aldığım zaman, sanırım orta okuldaydım. Okul çıkışındaki seyyar satıcıdan 25 kuruş verip almış olabilirim.
Tüm karşı çıkmama rağmen hanımın ısrarı ile 1 kilo kadar aldık. Aman Allahım böyle sulu, tatlı ve yumuşak ayva olur muymuş? Ben hep ayvayı boğazımda takılan bir şey diye anımsarım. Hanım çekirdeklerini bir saksıya dikmiş ve 10 gün kadar sonra sonra bir tanesi başını topraktan kaldırmıştı. Bu arada bir kaç günlüğüne şehir dışındaki bahçe evimize kaçalım dedik. Geldiğimizde çimlenen çekirdek sayısının 4 olduğunu, 5. ve 6. çekirdeğinde kendini belli etmeye başladığını sevinerek gördük. Hemen bir kaç görüntü alayım dedim. Eklenti 270978 Eğer başarabilirsek ve yaşatabilirsek en azından bir tanesini yazın bahçeme ekmek istiyorum. |
Sn s.serdar.Soguka vurdurmadığınız takdirde Ekim ayına kadar 70-80 cm olur.
Saygılar |
Hanım saksıya çok sık ve bitişik dikmiş :mad:
2-3 cm2 kareden 2-3 tane birden çıkmış ve şu an boyları 5-6 cm kadar. Ne zaman her birini ayrı bir tüp veya saksıya dikmem gerekir bilemiyorum. :( İnternette bakındım, doyurucu bir bilgiye rastlayamadım. |
S.s.serdar
Şu anda yapabileçeğiniz hiç bir şey yok.sadece normal suyunu verin.Beş altı hatta daha çok yaprak olsun.Bir birine karışmasından bir şey olmaz.Nisan on beş gibi ister saksıya ister bahçenin uygun bir yerine dikersiniz. Saygılar |
Alıntı:
Bigilendirmeniz için tekrar teşekkürler hk50. |
1 Eklenti(ler)
Hanımın ayağı karda kayınca, düşmeyeyim diye önünde yürüdüğü duvarın üstündeki demir korkuluğa sarılmış ve vücut ağırlığı bir anda dengesiz bir şekilde sağ kol ve omzuna binmiş ve ardından ve omuzunda şişme ve ağrı oluşmuştu.
Geçmiş olsuna gelen dostlardan biri kesme çiçek yerine saksıda gül getirmişti. Eklenti 274114 Apartman dairesinde ve Şubat sonunda bu gül çiçeği bahara olan beklentimizi daha da hızlandırmıştı. Mevsimi geldiğinde bahçemize diker büyütürdük diye düşünmüştük. Mr çekiminde omuz kapsülünde yırtık çıktı. Doktorlar ömür boyu dikkatli bir yaşam önerdi ve sanırım 2012 bahçe mevsimi bizim için daha şimdiden, başlamadan kapandı. Halbuki ne hallerimiz vardı:( |
Lütfen eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletiniz, bu sene tedavi ile geçecek gibi, fizikle toparlarlar inşallah.
Bir anlık dikkatsizlikle insanın başına neler geliyor. Moralinizi bozmayın, artık siz yaparsınız, eşiniz şimdilik seyreder, her şeyden önemlisi sağlık. |
Sayın s.serdar;
Merhaba! Ne yazıkki bahçe sayfanızı ilk kez birkaç saat önce, ilk sırada görünce farkettim. Günlük yaşamımızın meşakkatleri nedeniyle, zaman zaman forumdaki gelişmeleri çoğu kez geriden takip edebiliyorum. Sizin bahçenizde olduğu gibi, bazende neredeyse 4-5 ay sonrasında farkediyorum. Bahçe serüveninizi baştan sona, zevkle okudum. Çok güzel bir mekan yaratmışsınız. Tam verdiğiniz emeklerin karşılığını aldığınızı ve bu yazı, daha bir 'keyfini çıkarma' modunda geçireceğinizi düşünerek, sizin adınıza seviniverirken, eşinizin koluna üzüldüm. Geçmiş olsun.:( Ama bu sevda öyle bir sevdaki, eşiniz bir koluylada olsa o bahçede daha çooookk keyifle işler yapacaktır. Yani ''Dizi bitmedi!'';) Sevgiyle kalın. |
Sayın s.serdar,
Eşinizin durumuna üzüldüm, geçmiş olsun. Lakin Sayın Orhan beyin dediği gibi bu dizi burada bitmez. Belki eskisi gibi bahçede uğraşamayacak ama bu seferde tohum çimlendirmeden sorumlu olacak, kimbilir :) Saygılar |
Alıntı:
Geçmiş olsun dileklerinizi için teşekkür ediyorum. Bu gün 4 haftalık fizik tedavisinin 2. haftası bitecek. Şu ana kadar çok olumlu bir sonuç elde edemedik ama tedaviye devam edeceğiz. Umarım eski sağlığına kavuşur. Saygılarımla. |
Alıntı:
Geçmiş olsun dileğiniz ve moral katkılarınız için çok teşekkürler. Umarım temenni ettiğiniz gibi olur. Saygılarımla. |
Alıntı:
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Evet bende bu dizi burada bitmemeli diye düşünüyorum ama en kötü ihtimal ile bahçe keyfini sizlerin paylaşımı ile buradan yaşama olanağımız olabilecek diye de sevinebilmeye çalışıyoruz. Saygılarımla. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ayvalar birazcık büyüdü.
Eklenti 275039 |
Sn s.serdar Arzu edersenz saksıyı büyütebilirsiniz.Bence yaprak döküp uykuya varana kadar dursun
sonra dört beş tane ayva ağaçınız olur.Kasım ayında istediğiniz yere dikersiniz. Saygılar |
Alıntı:
Şu anda 18 adet fide saydım saksıda. 3-5 gün içerisinde bunları 1 litrelik saksılara birer ikişer tane olarak aktarmayı düşünüyorum. Bir kaç ay burada kaldıktan sonra toprağı ile birlikte arazide kalıcı olmasını düşündüğüm noktaya alana taşımaya niyetim var. Bir iki tanesini de tavsiyenize uyarak kışa girene kadar 15-20 litrelik saksı veya teneke tutacağım. Bakalım başarılı olabilecekmiyim. :o Deneme yanılma yoluyla ilerlemeye çalışıyorum. |
Güzel bahcenizde huzurlu uzun bir yasam dilerim
hersey cok güzel keyifle takip ettim Bütün bunlari bizlerle paylasip bu keyfi bize yasattiginiz icin tesekkürler istediginiz herseyin gönlünüzce olmasi dilegi ile sevgiler.... |
Alıntı:
Bahçe ve bahçe evinde 7/24 yaşamayınca bazı şeyler gerçekten zor oluyor. Hele bozkırın ortasında daha da zor. Almaya'da hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Almanya'nın bilebildiğim kadarı ile hemen hemen tamamı bahçe ve çiçek açısından Ankara'ya göre çok daha avantajlı gibi. Bu bakımdan uygun iklim şartlarındaki tüm bahçelere imreniyorum. :D Saygılarımla... |
Zambaklar açmaya başlıyor...
2 Eklenti(ler)
Zambaklarımız açmaya hazırlanıyor.
Kayınpederim yaklaşık 20 sene önce verdiği, artık evimizin bir bireyi haline gelmiş olan zambaklarımız açmaya hazırlanıyorlar. Eklenti 275600 Eklenti 275601 Sanırım 40-50 yaşlarında olsalar gerek. Sene de 2-3 defa açıyorlar ama 5-7 günü geçmiyor çiçeklerinin diriliği. |
Bahçenizi zevkle dolaştım, yazılarınızı da aynı zevkle okudum. Sıhhat ve neşe içinde yaşayın. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.
|
Alıntı:
Beğeni ve temennileriniz için çok teşekkürler. Aynı yörede ve sizinkinin yaklaşık 1/3 kadar olan bu bahçeye zor yetişiyoruz. Sizde ki kadar bitki çokluğumuz da yok. O bakım, taktir, teşekkür ve beğeniye asıl siz layıksınız emin olun... Bir iki küçük sorum olacak, eğer kabul ederseniz. 1) Yaz döneminde bahçenizde, sürekli kalıyormusunuz? Eğer kalmıyorsanız bakımını nasıl sürdürüyorsunuz. 2) Ankara'ya göre mevsimlik sayılacak çiçekleri örneğin sardunya gibi bitkileri kışın nasıl muhafaza ediyorsunuz? Yoksa her yıl yeniliyor musunuz? 3) Resimlerinizden sezinleyebildiğim kadarı bende olduğu gibi sizde de çit mazılarınız var. Mazı bakımını nasıl yapıyorsunuz ? Bendeki mazıların iç tarafları tamanen kuruyup sararıyor? Gölgede kalan 2 metrelik mazı ise komple sarardı? Gübre vs. bir şey kullanıyormusunuz? Bu yazımı izin verirseniz sayfanıza da aktarmak istiyorum. Saygılarımla. |
Sn.S.serdar, bahçenizin ve evinizin gelişmelerini roman tadındaki anlatımınızı keyifle okudum. Nostaljik fotoğraflarınızı aynı keyifle seyrettim. Ben de arkadaşlar gibi sağlıkla, huzurla, aileniz ve dostlarınızla tadını doya doya çıkarmanızı dilerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025