agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

s.serdar 04-08-2012 00:38

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1005521)
Sonra bu yazıyı yazan kesin Dr. (Yazısı okunmuyorç)
Neticeyi bekliyeçeğiz.
Saygılar.

Yok be hocam haksızlık etmeyelim. Paketi yan çevirince bayağı okunuyor. ;)
Mehmet Ali Celal bey bile okumuştur. :D

Eklenti 323285

YeniGine 04-08-2012 00:49

Evet S.Serdar hk50 çok haklı; ben de okuyamamış idim... Ziraaa fazlaca sağa doğru eğilmemiz gerek idi; ama nerdee beller ağrıyor.... Şimdi iyi olmuş; ellerine sağlık.

Sudenur 04-08-2012 00:57

Bizim bahçede de yaklaşık üç yıldır meyvesini göremediğimiz bir armut ağacımız var. İlk sene bebek dedik bekledik, ikinci yıl çiçek açtı ama meyve oluşmadan kış geldi, bu sene de sizin ağaca benzer bir hastalık oluştu dallarda. Eşime söyleyeyim de o da alsın bu ilaçtan. Ne sürede faydalı olurmuş bu ilaç? :confused:

s.serdar 04-08-2012 01:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1005803)
Evet S.Serdar hk50 çok haklı; ben de okuyamamış idim... Ziraaa fazlaca sağa doğru eğilmemiz gerek idi; ama nerdee beller ağrıyor.... Şimdi iyi olmuş; ellerine sağlık.

İlacın yazılarını okumak kolay olsun diye, görüntüyü ilaca göre göndermiştim.
Ziraatcının yazdıklarını okumanın zor olduğunu anlayınca hatamı düzelttim.

Saygılarımla.

Eklenti 323287

:D

s.serdar 04-08-2012 02:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1005808)
Bizim bahçede de yaklaşık üç yıldır meyvesini göremediğimiz bir armut ağacımız var. İlk sene bebek dedik bekledik, ikinci yıl çiçek açtı ama meyve oluşmadan kış geldi, bu sene de sizin ağaca benzer bir hastalık oluştu dallarda. Eşime söyleyeyim de o da alsın bu ilaçtan. Ne sürede faydalı olurmuş bu ilaç? :confused:

Sayın Sudenur.

Benim armut 7 sene sonra verdi ilk meyvesini. Hatta bir ara kesmeyi bile düşünmüştüm sırf bu yüzden. 7 seneden sonraki 2 yılda meyveler mevsiminden önce ve ceviz büyüklüğüne gelmeden olgunlaşıp pat pat yere düştüler. Son iki senedir ancak 10-15 adet kadar meyve alabilik. Bu sene dalında 30-40 kadar meyve var ve şimdilik sağlam duruyorlar.

Armut ağaçım çimin içinde ve bolça su alıyor. Bildiğim kadarı ile Ankara armudu pek suyu sevmez. Sırf bu nedenle geçen sene çim sulama sprinkerlerinin yer ve açılarını biraz değiştirdim ki, armut fazla su almasın diye. Bu senede hastalıktan göz açamıyor garibim. :(

İşlerimin yoğunluğundan bahçeye gidip ilacı kullanma imkanım henüz olmadı. Ama satıcının ifadesine göre; bir hafta ara ile 2-3 kullanımdan sonra sorun tamamen ortadan kalkacakmış.

Saygılarımla.

Maviş 04-08-2012 11:17

Sayın S.Serdar Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Ata sözüne bir örnek. Bahçeniz çok güzel. Köpekleniz çok tatlılar. Zingenize ve margarit papatyasına çok güzel. Ve size çok geçmiş olusun. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.

s.serdar 05-08-2012 05:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 (Mesaj 1005872)
Zingenize ve margarit papatyasına çok güzel.

Sayın maviş2

Öncelikle beğeni ve geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür .

Papatyalarımız bahçemize en son gişimizde sararıp solmak üzer idi. Sanırım şu an tamemen solmuş olmalılar. Yarın yine bir kaç günlüğüne bahçeye kaçmayı planlıyoruz. Ancak papatlarla karşılaşabileceğimi hiç ummuyorum.

Bahçeye ulaştığımda papatyalara yoğun bir doping uygulamak istiyorum. Bu sayede Eylül sonlarında belki bir daha yoğun bir şekilde açmalarını umuyorum.

Başarılı olabilirsem kullanacağım doping formülünü paylaşmayı düşünüyorum.

Saygılarımla.

s.serdar 10-08-2012 01:40

2 Eklenti(ler)
Papatyalarım solmuş. Eklenti 324571

Eklenti 324572

YeniGine 10-08-2012 01:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1007641)
Papatyalarım solmuş. Eklenti 324571

Eklenti 324572

:( Solar tabiii, ne zamandır yoksunuz görünürlerde. Hoşgelmişsiniiz.

YeniGine 10-08-2012 01:47

Hmm avatar değişmiş; yeni avatar hayrlı olsun... Kermit miydi adı?

s.serdar 10-08-2012 02:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007642)
:( Solar tabiii, ne zamandır yoksunuz görünürlerde. Hoşgelmişsiniiz.

Hoşbulduk. Teşekkürler.

Bir kaç gündür bahçede idim. Bu gece döndüm. Kuruyan çiçeklerden birkaç tanesini tohum için ayırdım. Zira bütün komşular benden papatya istiyor. Bildiğim kadarı ile bu papatyalar kökten ayırma usulü ile çoğalıyor. İstekleri karşılamak için tohumdan çoğaltma yöntemini deneyeceğim. Eğer başarılı olursam tüm komşu taleplerini karşılayabileceğim. Yok olmaz ise ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Papatyalarımı köklerinden parçalamak hiç içimden gelmiyor. Eklenti 324575

YeniGine 10-08-2012 02:15

Yaniii; bence de tohumdan olurlar iseee ne ala... Ama olmazlar iseee kusura bakmayın olmadı dersiniz olur biter. Bence de sakın parçalamayın. :(( Bende de vardı papatyalar ama maalesef hepsii ne hikmetse kuruduu gitti...
Serdar Bey lantanamı gördünüz mü valla bu gece hiç yardımsız kendim küçülttüm, büyüttüüm lantana sayfasına ekledim. Ama ne kadar başarılı oldum bilemiyorum. Acizanee destek bekliyorum.

s.serdar 10-08-2012 02:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007643)
Hmm avatar değişmiş; yeni avatar hayrlı olsun... Kermit miydi adı?

Evet Kurbağa Kermit yeni avatarım. Rakı değil süt içiyor. :D Bilmem ne kadar kalıcı olacak bu avatarım :confused:

s.serdar 10-08-2012 02:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007648)
Serdar Bey lantanamı gördünüz mü valla bu gece hiç yardımsız kendim küçülttüm, büyüttüüm lantana sayfasına ekledim. Ama ne kadar başarılı oldum bilemiyorum. Acizanee destek bekliyorum.

İnternete ve foruma yeni girdim lantanızı görmedim. Link verirseniz ya da nereye yüklediğinizi açıklarsanız hemen bakarım. sözzzzzz... ;)

YeniGine 10-08-2012 02:25

S.Serdaar teşekkürler; bulmuşsunuz zateen.Yani sonuçta başarabilmiş miyim? Zira kendim başarmaya çalıştım.

YeniGine 10-08-2012 02:29

Tekrar baktım avatar Kurbağa Kermit e; diyor ki!!!! Ne yapsam, ne etsem, nereye baksam, kime yardım etsem, kime teşekkür etsem, kimle paylaşsam, kimin gönlünü alsam, kimi memnun etsem, kime açıklasam... DER GİBİ

s.serdar 10-08-2012 02:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007651)
S.Serdaar teşekkürler; bulmuşsunuz zateen.Yani sonuçta başarabilmiş miyim? Zira kendim başarmaya çalıştım.

Profilinize giderek buldum lantananızın resmini. Kesinlikle başarmışsınız. ;) Tebrik ediyorum. Elinize sağlık. Şöyle benim için daha yakın bir resmini yüklerseniz çok sevineceğim. :D

YeniGine 10-08-2012 02:35

S.Serdar zaten ben de tam anlayabilmiş değilim; halaa sanırım rastgele buluyorum, bulabiliyorum bazı şeyleri... (Diye düşünüyorum.) Beğeniniz içiin teşekkürler. Zaten altta da yakın fotoğraf yüklemem var... Teşekkürler; başarabilmiş olmama ben de sevindim açıkçası. Çoook şükür.

s.serdar 10-08-2012 02:59

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007655)
S.Serdar zaten ben de tam anlayabilmiş değilim; halaa sanırım rastgele buluyorum, bulabiliyorum bazı şeyleri... (Diye düşünüyorum.) Beğeniniz içiin teşekkürler. Zaten altta da yakın fotoğraf yüklemem var... Teşekkürler; başarabilmiş olmama ben de sevindim açıkçası. Çoook şükür.

Forumda bir arama penceresi var. Bu pencereye aradığınız kelimeyi yazınca, aradığınız kelimeyi içeren tüm mesajlar listeleniyor. Listelerin üstünü tıklayıncada o kelimeye ait sayfa açılıyor. Yöntemi biliyorum ama pek kullandığım söylenemez bu özelliği.

Yakın çekiminizi de gördüm. Ancak bendeki 2 fotoğraf makinası da her nedense kırmızı renk yakın çekimlerde arzulanan netliği yakalıyamıyor. Sizin yakın çekim resminizde de benzer sıkıntı var. Yakın çekimde renk netliği yeterince iyi değil. Yakın çekim derken bir bir çiçeğin yakın çekimini arzulamıştım. Bendeki papatyaların örnek olması için bir yakın çekimini aşağıya ekliyorum. Fotoğrafcılıkta buna makro çekim de deniyor galiba. Ancak çiçek rengi kırmızı olunca sanırım arzulanan netlik zor olacak.

Eklenti 324578

s.serdar 10-08-2012 03:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007653)
Tekrar baktım avatar Kurbağa Kermit e; diyor ki!!!! Ne yapsam, ne etsem, nereye baksam, kime yardım etsem, kime teşekkür etsem, kimle paylaşsam, kimin gönlünü alsam, kimi memnun etsem, kime açıklasam... DER GİBİ

O sizin iyi niyet ve hoş görünüz. :D

Belki Tv'de maç seyrediyor da olabilir :D

YeniGine 10-08-2012 03:04

Yakın çekim derken ben de hesapta makro çekim yapmış idim. :( Olmamış mı yani?

YeniGine 10-08-2012 03:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1007659)
O sizin iyi niyet ve hoş görünüz. :D

Belki Tv'de maç seyrediyor da olabilir :D

Hiç sanmıyorum öyle bir görüntü, izlenim yok. Görüntü, izlenim ayneen benim dediğim gibi!!!

s.serdar 10-08-2012 03:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1007661)
Hiç sanmıyorum öyle bir görüntü, izlenim yok. Görüntü, izlenim ayneen benim dediğim gibi!!!

Zaten internette yabancı bir siteden arakladım o resmi. Açıklması yoktu Kermi'in ne yaptığı konusunda. Dolayısı ile yorum kullanıcısına veya ilgililerine bırakılmış olduğu için SİZ HAKLISINIZ. ;)

YeniGine 10-08-2012 03:14

Evet; ben tekrar baktım avatar a; kesinlikle öyle düşünüyorum... S.Serdar teşekkür ettim, iyi geceler, görüşürüz inşallah dedim. Çıktım.

s.serdar 10-08-2012 04:16

1 Eklenti(ler)
Gülleri budarken zaman zaman aşağıdaki durumla karşılaşıyorum.

Eklenti 324579

Gül dalının içi boşalmış aynen su borusu gibi olmuş. Dalın rengi yeşilden sarıya dönüşmüş ve üzerinde çiçek varsa genellikle gonca da iken solmuş halde.

Sanırım buna gül iç kurdu diyorlar. Ancak nasıl mücadele edileceği yolunda çok araştırıp sormama rağmen yıllarca sağlıklı bilgi sahibi olamadım.

Sudenur 10-08-2012 14:10

Serdar bey, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. :o Papatyaların tohumunu toplayabilmeniz için dalında iyice kurumasını beklemeniz gerekmiyor mu? Sizin solmuş papatyalar susuz kalmış gibi göründü sanki gözüme, tohum oluşturacaklarmış gibi bir halleri yok. Yanında ekili sardunyaları kışın söküyorsunuz galiba topraktan? Saksıya dikilip içeri mi alınıyorlar? ;)

s.serdar 10-08-2012 23:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1007791)
Serdar bey, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. :o Papatyaların tohumunu toplayabilmeniz için dalında iyice kurumasını beklemeniz gerekmiyor mu? Sizin solmuş papatyalar susuz kalmış gibi göründü sanki gözüme, tohum oluşturacaklarmış gibi bir halleri yok. Yanında ekili sardunyaları kışın söküyorsunuz galiba topraktan? Saksıya dikilip içeri mi alınıyorlar? ;)

Sayın Sudenur.

Papatyanın tohumdan çoğaltılması hakkında hiç bir bilgim yok. Tohum alabimek için çiçeğinin nasıl olgulaştırılması gerektiği hususunda da hiç tecrübeli değilim. Solmuş çiçeklerin kurularından bir kaç taneyi kenara ayırdım. Biraz daha kuruyunca içinden tohum almayı deneyeceğim. Şimdiye kadar hiç denememiş olduğum için sizin yazdıklarınızda doğru olabilir. Deneyip göreceğiz...

Papatyalar susuz kalmış değil. Sadece çiçekler ömrünü tamamladığı için kurumuşlar. Bitkinin yaprakları ve gövdesi şu an çok canlı durumda.

Eklenti 324710

Sardunyaların iyilerini sonbaharda saksıya alıp şehirdeki evimize taşıyor ve kışı ev ortamında geçirtiyoruz. Ben denemedim ama bazı komşular bir çukur kazıp içine karton kutu koyup dışını naylonla kapladıkları bir ortamda yaklaşık 20 cm'lik sardunya çubuklarını yan yatırıp 5-6 cm'sini toprağa gömmek suretiyle muhafaza ediyorlar. İlkbaharda %20-25 oranında canlılık sağlayabiliyorlar.

s.serdar 11-08-2012 01:38

2 Eklenti(ler)
Şu anda 28 kök domates bitkim var. Bu sene domateslerimiz bol ve güzel meyve verdi ve vermeye de devam ediyor. Belki cinsi iyi olduğu için belki de havaların uygun gitmesi etkili oldu.

Eklenti 324718

Ancak bildiğim tek farklılık var, o da geçen sonbaharda toprağına kum karıştırmam olmuştu. Bu sene domatesler daha bol kumlu bir toprakta yetiştiler. Yaklaşık 1 m2'lik toprağa yaklaşık bir kova kadar 0,3 mm’lik kum atıp bolca belleyip tırmıklayarak toprağa karıştırmıştım. Bu sene de yine benzer amaçla mil kum temin ettim. Hasat bittikten sonra yine toprağa aynı miktarda daha mil kum karıştırmak istiyorum.

Bahçeden mutfağa

Eklenti 324719

ozgurbilgin 11-08-2012 01:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1007926)
Sayın Sudenur.

Papatyanın tohumdan çoğaltılması hakkında hiç bir bilgim yok. Tohum alabimek için çiçeğinin nasıl olgulaştırılması gerektiği hususunda da hiç tecrübeli değilim. Solmuş çiçeklerin kurularından bir kaç taneyi kenara ayırdım. Biraz daha kuruyunca içinden tohum almayı deneyeceğim. Şimdiye kadar hiç denememiş olduğum için sizin yazdıklarınızda doğru olabilir. Deneyip göreceğiz...

Eklenti 324710

Aynı papatyalardan bende de var. 2 senedir tohumlarını alıp yetiştirmeye çalışıyorum ama bir tanesini bile çimlendiremedim maalesef.

YeniGine 11-08-2012 01:49

Maşallaah, ağız tadı ilee, bereketi bol olsun inşallah...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025