agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

s.serdar 17-07-2013 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180571)
Sayın s.serdar çiminiz yine her zamanki gibi çok güzel... Maşallah!.. Çiçek bandına kaçmış domatese afferim çok sevdim. Ve yağmur damlacıklı gülünüz harika görünüyor. Ben zaten damlacıklı güllere bayılıyorum; çok şükür ben de bir kez minyatür gülümde yakalayabildim.

Sayın YeniGine.

Çiçek tür ve çeşit zenginliğimiz fazla olmadığı için çime daha çok zaman ayırdığımızdan olsa gerek, artık abi kardeş olduk çimle. :D

Dolayısı ile oda bizi pek mahcup etmiyor. Elinden geldiğince gösterdiğimiz özen ve ihtimamın karşılığını vermeye çalışıyor. Bu yaz bahçede sürekli kaldığımız ve yakından ilgilendiğimiz için sizinde değindiğiniz gibi çimimiz gerçekten güzel bir görünüm sergiliyor.

Eğer şımarmayacağından emin olsam, YeniGine ablasın da beğendiğini söyleyebilirim. :D

Değerli tüm beğenileriniz için çok çok teşekkürlerimle.

s.serdar 17-07-2013 01:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180580)
Bir de ayrıca nacizane biliyorsunuzdur... Asitli toprak seviyor ortancalar, hani arada bir limontuzlu su ile sulamak... :p Ukalalık etmiş gibi olmayayım da... (Ben de yeni öğrendim de.)

İnanın bilmiyordum :eek:

Bilgilendirme ve tavsiyenize çok teşekkürler. Eğer bilseydim limonun canlısını bile esirgemem. :D

YeniGine 17-07-2013 01:45

:D Sayın s.serdar sitede yeni olduğum dönemlerden (ki hatırlarsınız) bugüne kadar hem dostluğunuzu, hem sohbetinizi, samimiyetinizi, hem bahçenizi, çiminizi, hem bahçenizdeki (hayvan da diyemiyorum ne desem ki) bitkiler haricindeki canlıları çok sevdim. Sağolun, ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık...
Valla şımarmayacaklarından emin değilseniz bence hiç söylemeyin. Gerçekten çim çok güzel, daim olsun inşallah...

YeniGine 17-07-2013 01:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1180582)
İnanın bilmiyordum :eek:

Bilgilendirme ve tavsiyenize çok teşekkürler. Eğer bilseydim limonun canlısını bile esirgemem. :D

Şimdi ben de şaşırdım bilmiyor muydunuz? Valla ben de biliyorsunuzdur da ukalalık etmeyeyim diyor idim. Evet ortancalar asitli toprağı severlermiş. Limontuzlu su ve hatta sevgili, can Loveforlife den duymuşluğum var portakal kabuklarını falan dibine gömüyormuş.

YeniGine 17-07-2013 01:54

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1179163

Sayın s.serdar inşallah başarabilmişimdir Sevgili loveforlife'nin önerileri. Faydalanabileceğinizi umuyorum.

s.serdar 17-07-2013 02:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180586)
Şimdi ben de şaşırdım bilmiyor muydunuz? Valla ben de biliyorsunuzdur da ukalalık etmeyeyim diyor idim. Evet ortancalar asitli toprağı severlermiş. Limontuzlu su ve hatta sevgili, can Loveforlife den duymuşluğum var portakal kabuklarını falan dibine gömüyormuş.

Sayın YeniGine

Bu sayede saçıkıbrıs'ı (Demirsülfat) da öğrendim. Elimde çim için kullandığım Synthron Eddha Fe P % 6 Demir içeren ilaç var.

Yarın ortancalar limontuzu ve demir tadacaklar.

Teşekkürlerimle

s.serdar 09-08-2013 04:29

26 Mayıs 2013 tarihinden itibaren 2 gün hariç sürekli bahçedeyim. Bu nedenle bahçe sayfama çok daha katılımcı olacağımı sanarak, yaz başlangıçında internet bağlantısı sağlamama rağmen, kendi sayfama bile en az 30 gün süreden sonra bağladım.

Bu süre içinde her türlü aşamayı belki dakika dakika yaşayıp hazmetmiş olduğundan olsa gerek, nedense foruma pek yansıtma heyecanı yaşayamadığımı sanıyorum. Buna bağlantı hızının oldukça yavaş olmasının da olumsuz etkisinin olduğunu söyleyebilirim.

Bu sene medya da yazın çok sıcak geçeceği haberlenmiş olmasına rağmen, aksine serin ve rüzgarlı geçti. Nisan ve Mayıs aylarında ortalamanın üstünde geçen sıcaklıklar Haziran, Temmuz ve Ağustos'un bu günlerine kadar geçmişin ortalamalarının üstüne çıkmadı. Hala yorgan ve battaniye ile yatmaya devam ediyoruz.

Domates, biber ve salatalık, kiraz ve kaysı hasadında geçmişe göre 10 -15 gün erkenlik kazandığımızı söylesek bile, son 15 gündür gecelerimiz oldukça serin geçti. Dolayısı ile bundan sonraki periyod normal seyrine döndü gibi.

15 gündür domates, salatalık biber için pazara, markete para ödemiyoruz. İhtiyaç tamamiyle bahçeden karşılanıyor.

Yine bu dönemde kiraz ve kayısını % 80 dalında kalıp yerlere döküldü. Şehre inip eşe dosta dağıma imkanı bulamadık.

Bahçemizde çokça olan güllerimiz Haziran başından bu yana 3. çiçeklerini açtılar. Tohumdan yetiştirdiğimiz zinye'ler forma girdi. 12 yıllık çimlerimiz bu sene bir harika.
Kapı girişindeki hatmi çiçekleri 4 metre boya ulaştı. Sardunya' larımız aylardır hep çiçekli. Saksıdaki petunyalar oldukça coştu. Tavandan asılı saksılardaki mine çiçeklerimiz sürekli çiçek veriyor. Ama nedense ben bunları gerektiği gibi resimleyip sizlerle paylaşma durumunda olamadım.

s.serdar 18-08-2013 04:45

5 Eklenti(ler)
Bu sene Ankara'dan terki diyar eyleyip bahçeye göç ettik. Aylardır bahçedeyiz. Ancak kanımsamak mı, tembellik mi yoksa internet bağlantı hızımın düşük olmasından mı pek resim paylaşımında bulunamadım.

Dün görüntülediğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşayım istedim.

Eklenti 434440

Eklenti 434441

Eklenti 434442

Eklenti 434443

Eklenti 434444

s.serdar 18-08-2013 05:09

4 Eklenti(ler)
Elmalarımız.

Eklenti 434445

Hep yaprak için yetiştirdiğimiz asmamızı bu sene baharda kendim budadım ve ilk defa bu kadar çok üzüm görebildik. Ancak bu aşamada sonra asmaya nasıl destek olabileceğimi hiç bilmiyorum.

Eklenti 434446

Bahçemizin yan tarafında yer alan zinye çiçek bandı. Hepsini geçen senenin tohumlarından ürettik.

Eklenti 434447

İlk defa gök yüzünde kartal gördük. Bahçemiz bozkırın ortasında olduğu için kartal bizim için çok değişik geldi. Yaklaşık 400 metre mesafeden oldukça zor görüntüleyebildim.

Eklenti 434448

s.serdar 18-08-2013 05:26

1 Eklenti(ler)
Artık yatmaya hazırlandığım şu andan bir kaç dakika önce çektim, sabahın erken saatinde pc başından bahçe görünüşü.

Eklenti 434449

muratcolak55 18-08-2013 05:28

Ynt: s.serdar / Bahçe

Çok güzel

s.serdar 18-08-2013 05:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak55 (Mesaj 1190827)
Çok güzel

Teşekkürler...

birtanecik 18-08-2013 22:33

esas duruşta seiamlıyorum sizi ve bahçenizi....

YeniGine 18-08-2013 23:35

Sayın s.serdar maşallah gülleriniz çok güzel olmuşlar, sardunyalarınız, zinnialar ona keza. Hele sabahın erken saatlerinde fotoğrafladığınız bahçe görüntünüz harika olmuş. Maşallah!..

s.serdar 24-08-2013 17:42

1 Eklenti(ler)
Verandamızın bir kenarı yerden tavana kadar üzerini filimle kapladığımız cam ile kapalı. Bu sene bahçede sürekli kaldığımız için mi farkına vardık ! yoksa bu sene kuşlarda mı bir tuhaflık var, devamlı kuş çarpması yaşıyoruz. Geçici bir çözüm olarak kartal görünüşündeki uçurtmayı cama yapıştırdık. İnşallah iyi netice verir de kuş kazaları ortadan kalkar.

Eklenti 435746

s.serdar 19-09-2013 05:54

1 Eklenti(ler)
Bir kaç gündür Alanya'daki yazlıktayız. Şu an çok sıkı bir yağmur yağıyor. Sabah saat 06:30

Eklenti 442575

h_dogan 19-09-2013 06:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1192658)
Verandamızın bir kenarı yerden tavana kadar üzerini filimle kapladığımız cam ile kapalı. Bu sene bahçede sürekli kaldığımız için mi farkına vardık ! yoksa bu sene kuşlarda mı bir tuhaflık var, devamlı kuş çarpması yaşıyoruz. Geçici bir çözüm olarak kartal görünüşündeki uçurtmayı cama yapıştırdık. İnşallah iyi netice verir de kuş kazaları ortadan kalkar.

Eklenti 435746

Bence kuşlar bu güzel bahçenin neresine konsam diye sağa sola bakarken camı görmeyip tosluyorlardır. Onun için ne yapsanız çarparlar. :D

sonkez 19-09-2013 09:58

Bahçeniz muhteşem....Bayıldım...

s.serdar 20-09-2013 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1200738)
Bence kuşlar bu güzel bahçenin neresine konsam diye sağa sola bakarken camı görmeyip tosluyorlardır. Onun için ne yapsanız çarparlar. :D

Sayın h_dogan

Yukarıda ki değerlendirmenize verecek cevap bulamadım. Sanki aşağı, yukarı sakal benzetmesini yaşattınız bana. :D

Ne kuştan, ne bahçeden vazgeçmek mümkün değil. Zaman içinde daha sağlıklı bir çözüm oluşturmayı umuyorum. Olmadı alır yağlı boyayı boyarım camları. Yeter ki kuşlar zarar görmesin.

Saygılarımla.

s.serdar 20-09-2013 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1200775)
Bahçeniz muhteşem....Bayıldım...

Sayın sonkez.

Evinizde ve balkonunuzda yarattığınız güzellikleri görünce, daha iyisi, daha güzeli, daha da muhteşeminin sağlık ve mutluluk içinde sizinle olacağı inancıyla teşekkürlerimi sunuyorum.

h_dogan 20-09-2013 07:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1201052)
Sayın h_dogan

Yukarıda ki değerlendirmenize verecek cevap bulamadım. Sanki aşağı, yukarı sakal benzetmesini yaşattınız bana. :D

Ne kuştan, ne bahçeden vazgeçmek mümkün değil. Zaman içinde daha sağlıklı bir çözüm oluşturmayı umuyorum. Olmadı alır yağlı boyayı boyarım camları. Yeter ki kuşlar zarar görmesin.

Saygılarımla.

Kuşları ben de çok severim, avı da sevmem. Eskiye göre az olsa da yine de bizim bahçemize uğruyorlar. Özellikle bahar aylarında sebzeleri yemeye geliyorlar, bazen sinir etseler de sadece kovalamakla yetiniyorum.

sonkez 20-09-2013 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1201054)
sayın sonkez.

Evinizde ve balkonunuzda yarattığınız güzellikleri görünce, daha iyisi, daha güzeli, daha da muhteşeminin sağlık ve mutluluk içinde sizinle olacağı inancıyla teşekkürlerimi sunuyorum.

inşallah diyorum bütün içtenliğimle...teşekkürler...

s.serdar 06-10-2013 04:59

3 Eklenti(ler)
Bir hafta olmadı on günlüğüne kaçtığımız Alanya'daki yazlıktan ancak 25 gün sonra dönebildik.

Dönüş yoluna şort ile çıktık ama Alanya Ankara yolunda Seydişehir'de pantolanları, Cihanbeyli'de kabanları giymek zorunda kaldık. Bahçeye geldiğimiz saat 01.00 de otomobilin saati hava sıcaklığını 1 derece gösteriyordu.

O gece için meteoroloji -3 dereceyi verdiğinden, hemen verandadaki tüm saksıları evin içine taşıdık.

Eklenti 446437

Eklenti 446438

Ancak bütün yaz boyu hiç verim alamadığımız ortancaları yapraklarında ciddi şekilde kahverengileşme ve kurumaların olduğunu gördük.

Eklenti 446439

İlk fırsatta forumdan edindiğim bilgilere göre; demir, kükürt, limon tuzu, sirke, muz ve çam yaprağı takviyesinde bulunacağım.

s.serdar 13-10-2013 14:28

Sezonu kapattık...

4 Eklenti(ler)
Mayıs ayı başlarında açtığımız 2013 bahçe sezonunu bir kaç gün önce kapattık. :(

Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız soğuk hava dalgası nedeniyle tüm zinyelerimiz kurudu.

Eklenti 447465

Eklenti 447466

Hepsini söküp attık.

Domates ve biberlerimiz de aynı durumda olduğundan, bekledikçe kızarır diye bir miktarını sakladık. Kalanların hepsini söktük.

Eklenti 447467

Eklenti 447468

Şimdilik elimizde sadece güller ve bir miktar sardunye ve papatya kaldı.

YeniGine 13-10-2013 23:37

Seneye inşallah Allah'ım tekrarını nasip etsin Serdar Bey...
Serdar Bey, ortanca için; 'demir, kükürt, limon tuzu, sirke, muz ve çam yaprağı takviyesinde bulunacağım.' demişsiniz. Bunların hepsini bir anda mı vereceksiniz ki?

s.serdar 14-10-2013 02:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1208252)
Seneye inşallah Allah'ım tekrarını nasip etsin Serdar Bey...
Serdar Bey, ortanca için; 'demir, kükürt, limon tuzu, sirke, muz ve çam yaprağı takviyesinde bulunacağım.' demişsiniz. Bunların hepsini bir anda mı vereceksiniz ki?

Bir kaç gün önce muz hariç hepsini bir anda vererek vitamin sarhoşu yaptım ortancaları. Ancak soğuk nedeniyle evin içine çekmiş olduğumuzdan olsa gerek, henüz bir canlılık ve farklılaşma hissetmedik.

YeniGine 14-10-2013 23:26

Fotoğrafladığınız görüntü de öyle çok kötü gözükmüyorlar Sayın s.serdar. Ama o kadar vitaminden sonra canlanıp farklılaşırlar inşallah...

s.serdar 11-11-2013 23:28

2 Eklenti(ler)
Artık gecelerimiz çok soğuk geçmeye başladı.

Her sabah yoğun kırağı ile karşılaşıyoruz.

Eklenti 453458

Eklenti 453459

YeniGine 11-11-2013 23:54

Sayın s.serdar sizin oralar baya bir soğumuş anlaşılan, İstanbul bahar havasında hâlâ.

s.serdar 12-11-2013 00:12

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1217356)
Sayın s.serdar sizin oralar baya bir soğumuş anlaşılan, İstanbul bahar havasında hâlâ.

Sayın YeniGine.

Öğlen saatlerinde 15-16 dereceyi yaşıyoruz ama güneş batmaya hazırlanırken hava aniden sertleşiyor. Akşam saatlerinde çimlerin üzerinde yürüdüğümüz de kıtır kıtır ses geliyor. Sabah uyandığımızda da arabalar ve özellikle çimleri bembeyaz buluyoruz. Rakım 1.200 metrenin üzerinde olduğu için kışı yaşamaya başlamış gibiyiz.

İstanbul'u kıskanıyorum.

Eklenti 453461

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025