![]() |
Alıntı:
Foruma son günlerde pek gelmediğimden, gecikmem için öncelikle özür dilerim. Açık arazide bağ evi gibi bir yapılanmaya bireysel olarak girişilmesini can ve mal güvenliği açısından pek doğru bulmuyorum. Böyle bir işe girişen yakın bir arkadaşımın yaşadıklarını saysam sayfalar tutar. Ruhsatlı silahım var güvenliğimi kendim sağlayabilirim demek yeterli olmuyor. Sizin orada bulunmadığınız her zaman ve ortam hırsızlığa maalesef kapı açıyor. Ayrıca alt yapı maliyetlerinin bireysel olarak karşılanması da çok ciddi bir ekonomik güç gerektiriyor. Dolayısı ile böyle bir organizasyonu bireysel değil kurumsal yapmanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. Bu konudaki bazı düşüncelerimi Bu Sayfada 29 numaralı mesajımda paylaşmıştım. Bir göz atabilirseniz, aklınızdaki bazı soruların cevabını bulabilirsiniz gibime geliyor. Eğer yine de sorularınız olur ve ayrıntısı ile alırsam daha net cevaplama imkanı da bulabilirim. 8-10 kişilik bir oluşumu kooperatif çatısı altında yürütmek biraz zor olacaktır. 3 asil 3 yedek yönetim kurulu ile 2 asil 2 yedek denetim için en az 10 üye şart. Böyle bir oluşumun ihtiyaç duyacağı bir hizmetli çalışanın maliyeti size aylık 2000.-TL, muhasebe, muhtasar, KDV de yaklaşık 1000.- olarak aylık 3000.- masraf getirecektir. Dolayısı ile Kooperatif ortak sayısını 40'ın üstünde tutulmasında yarar olacağını söyleyebilirim. Saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
12 Kasım 1013de ayrıldığımız bahçemize uzunca aradan sonra dün yeniden geldik.
Umudumuz bu sene hiç görmediğimiz kar yağışını bahçede yakalamaktı. Ancak yağmur var ama henüz kara dönüşmedi. Mazılarımız oldukça kararmıştı. Eklenti 466928 Eklenti 466929 Çimlerimiz bir hayli sararmıştı. Eklenti 466930 Eklenti 466931 Kışa girerken budadığımız güllerimizin yaprakları hala üzerlerindeydi. Eklenti 466932 |
Valla şu son günlerde bizlerin derdi yağmur idi. Çok şükür biz de (İstanbul) bugün yağmurla birlikte kışa girdik Sayın s.serdar...
:) Yağmur yağdı (çok şükür), şimdi de başladım inşallah kar yağar demeye... Bakalım yağar inşallah... |
Bahçeniz harika... Sağlıklı günler diliyorum.
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
Merhabalar Sayın s. serdar hikayenizi baştan sona büyük bir heyecan ve zevkle okudum ve okurkende işte bu tam bir azmin zaferi dedim sizi ve eşinizi çok, çok tebrik ediyorum. Bozkır olan bir araziyi çalışarak büyük bir sabırla böylesi muhteşem bir yere çevirdiğiniz için ne söylesem eminim az gelicek, bundan sonra sizin paylaşımlarınızı ve tecrübelerinizi büyük bir merakla takip edicem size ve kıymetli eşinize sonsuz selam ve sevgilerimi sunuyorum işlerinizde kolaylıklar diliyorum.
|
Sayın 06dilek.
İlk olarak aramıza yeni katılan ve de bahçe sayfası açan bir üyemiz olarak sizi kutluyor, üyeliğinizin hem de sayfanızın huzur ve mutluluk dolusu olmasını diliyorum. Ardından sayfamda paylaştığınız güzel düşünce ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım bizlerin yaşadığı ve sizlerle paylaştığımız tecrübe ve deneyimlerin ışığı altında, bizlerden devir aldığınız bayrağı daha yükseklere taşıdığınız görmek bizleri çok sevindirecek. Beni eskiden tanıyan bir kaç dostum bu gün mail atmış. Altar ya da ikon olarak kullandığım o sevimli köpeği kaldırıp, bana hiç yakıştırmadıkları o elinde çay bardağı tutan beyaz atletli kahverengi donlu adamı (tamamiyle yanlış) kendime ikon seçtiğim için beni kınamışlar. Bu kış Ankara çok kurak geçti ve hiç kar göremedik. Bu nedenle bahçemizi epeyce ihmal ettik. Günlerimiz şehir merkezinde ve oldukça hareketsiz geçtiğinden espiri olsun diye o karikatürü ikon edindim. Yarın sezonu açmak üzere bahçeye hareket etmeyi planladık. En kısa sürede eski ikonuma dönmek üzere tüm agaclar.net üyelerine sevgi ve saygılarımla. |
çok güzel sağlıkla sihatla oturunuz
|
Sayın HAKAN_O
Dilek ve temennilerinize teşekkür ediyor, bahçenizde keyifli, bol mahsullü sağlık dolu günler diliyorum. |
Sayın s.serdar merhaba... Nerelerdesiniz diye merak ederken anladım ki çok şükür tekrar döndünüz, artık buralardasınız... Sevindim.
:( İstanbul'da çok kurak geçti ve hâlâ geçiyor Sayın s.serdar. Bu sene bana su yok gibi görünüyor... :( |
Alıntı:
Epeydir foruma katılamadığımın farkındayım. Bir form ortamında 7-10 gün için geri dönüp moderatörlük görevi üstlenmem nedeniyle pek fırsat bulamadım agaclar.net'e. Bir haftalık diye aldığım görev maalesef 3 ayı geçti Bu arada notebook bilgisayarımı yeniledim. Şu anda notebook'umun işletim sistemi windows 8. Hiç alışamadım bu işletim sistemine. Dolayısı ile ilk önce bilgisayardan sonrasında internetten bir hayli soğuduğumu söyleyebilirim. Bir kaç gün önce yeniden agaclar.net'e yoğunlaştığımda, altar resmimi daha önce açıkladığım nedenle bir iki günlüğüne değiştirmiştim. Sanırım birilerinin hoşuna gitmemiş olmalı ki altar resmim engellenmiş ve eski profilime dönme imkanım ortadan kaldırılmış. Ne diyeyim sağlık olsun profilime kısıtlama getirenlere. Şu an sabahın 06.30 ve güneş çoktan doğdu. Bahçemdeki çimler üzerinde yoğun bir kırağı var. Bir kaç resim çekip arşivime attım. İki gündür bahçedeyiz. Çimleri biçip havalandırma işlemi uyguladık. Bir traktör römorku çim artığı toplayıp ortamdan uzaklaştırdık. Eşim çiçek bantlarında oluşan yabani otları çapalayıp bana yardımcı oldu. Hava 2 gündür hem yağmurlu hemde aşırı rüzgarlı idi. Bu gün şu anda tek bir bulut yok masmavi bir gökyüzü ile sabaha merhaba dedik. Umarım günümüz aydınlık olur. Bu yıl Ankara'da maalesef hiç kar göremedik. Sonbahar ve kış çok kurak geçti. Bahçe yerleşkemizdeki su ihtiyacımızı 2 derin kuyudan sağlıyorduk. Sanırım bu sene yer altı su seviyemiz bir hayli eksilecek. Bu nedenle pompaları daha aşağı indirme ve sitemizin su depolama ve hidrafor sistemini yenileme kararı aldık. İnşallah bir su sorunu yaşamamak en büyük dileğimiz. Hep kendimden bahsettim. Siz ne yapıyorsunuz? Kış dönemi sonrasında faaliyetleriniz ne durumda? Sitenizi ele geçirdiniz mi? Hav havlar ve kuşlarla durumunuz ne alemde? Saygılarımla. |
2 Eklenti(ler)
Bu sene sezonu erken açtık. 20 Nisan'dan bu yana bahçedeyiz. Bu kış pek kar ve soğuk görmediğimiz için sezona erken girelim istemiştik.
Sanırım çimlerimiz artık yaşlanmaya başladı ki, alıştığımızdan daha fazla sararma yaşadık. Bazıları bunu kışı karsız ve yağışsız geçirmeye bağlıyor. Bu nedenle ilk iş olarak havalandırma işlemine tabi tuttum. Yaklaşık bir günlük çalışma sonrasında 8 adet battal boy çöp torbası sararmış ve kurumuş çim artığını toplayıp ortamdan uzaklaştırdım. Gün boyu deli gibi çalışmaktan, bu çalışmayı fotoğraflamaya fırsat bulamadığımı sonradan fark ettim. Sanırım Mart ayında çektiğim bu resim çimlerin son durumunu bir parça yansıtıyordu. Eklenti 488116 Ardından danaburnu zararlısı önlem olarak için tüm çim alanları ilaçladım. Otomatik sulama sistemini henüz devreye almadığımdan dolayı tüm çimleri elle sulamak zorunda kaldım. Kış döneminin verdiği hareketsizliğe dayalı hamlıktan dolayı ertesi gün kendime izin verdim. Hiç bir iş yapmadım. Nasıl olsa sezona erken girdik. Önümüzde uzun zamanlar var diyerek, bir ertesi gün istirahat süresini bir gün daha uzattım. Dinlenme süresince ertesi ve sonrası günlerdeki iş plan ve proğramını da yapma imkanım oldu. Proğramda ilk olarak sebze bantlarının bellenmesi, kumlanması ve fide ekimine uygun hale getirilmesi vardı. Geçen sonbaharda arkamıza bakıp gitmeden terk ettiğimiz arka bahçe bir felaket gibiydi. En düzgün fotoğrafı aşağıda ki gibi. Diğer resimleri eklemeye utandım. :( Eklenti 488117 |
5 Eklenti(ler)
Sebze bantlarındaki damla hortumlarını kenarlara toplayıp toprağı belledik, bir kaç gün beklettik, yabani otları elle ve tırmıkla topladık, toprağa bir miktar dere kumu ekleyip tesviye ettik.
Eklenti 488182 Eklenti 488183 Eklenti 488184 Eklenti 488185 Geçen sonbahardan kalan nanelerin yerini değiştirdik. Eklenti 488186 |
3 Eklenti(ler)
Sebze bantları dikime hazır hale geldiği için şehre son indiğimde bir miktar domates ve sivri biber fidesi aldım. Ancak komşular henüz erken, biz ektik ama bir haftadır fideler de hiç bir faaliyet yok. Hatta epeyce zayiat verdik, biraz bekle demeleri üzerine fideleri aldığımız şekliyle muhafaza ediyoruz.
Eklenti 488189 Bu sene bir değişik uygulama yapıp bir kaç salatalık fidesini saksılara ekip sınır tel örgülerinde ki beton direklere asmak ve salatalıkları tel örgülere sardırmak istiyorum. Bakalım bir şeye benzeyecekler mi? Eklenti 488190 Eklenti 488191 |
1 Eklenti(ler)
Saksıda yetişip tel örgü üzerinde yayılması düşünülen ilk salatalık fidesi yerini aldı.
Eklenti 488438 |
Sayın s.serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz, sizi gördüğüme sevindim, çok şükür...
Ben her gece 3-4 saat sitede olmama rağmen (Valla kimse duymasın, çok ayıp) siteyi hâlâ tam olarak çözebilmiş değilim, çok eksiğim var diye düşünüyorum. Ama yine de anladığım kadarı ile 12.04.2014 tarihli yorumumda Beğen butonunu tıklamadığınız için ben yorumunuzu ancak bu gece görebildim ki o da sayfanıza eklentiler yapmışsınız o yüzden. Ben inşallah yarın ilk işim sayfanıza girip neler yapmışsınız, neler anlatmışsınız can kulağı ile dinleyeceğim inşallah!.. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
İnanın, bende beğen butonunun böyle bir özelliği olduğunu hiç bilmiyordum, ya da bu butonun bazı konu ve yazıları takipte kolaylık sağladığının farkında değildim. Bu sezon geçmişten ve forumdan edindiği deneyimlerle daha farklı ve belkide daha zaman alıcı uygulamalara yönelme eğiliminde idim. Ancak yaşadığımız kuraklık tüm Türkiye de kendisini fazlası ile hissettirirken, su rezerv ve kaynakları oldukça zayıf olan yöremizde şimdiden çok daha fazla olumsuz sonuçlar doğurduğunu görüyorum. Yakınlarımızda 5-6 yeni derin kuyu açım işlemi başladı. Eski kuyulardaki pompaların daha derin mesafelere indirme çalışmaları şimdiden hızlandı. Haziran ayı sonlarında su kesintileri ile karşılaşacağımızı hissediyorum. Bu yüzden sebze ve yeni çiçek uygulamasını kısıtlama kararı aldım. 4 adet sebze bandını 2 ye düşüreceğim. Yeni çiçek fidesi almayacağım. Sadece bahçemizle yaşıt olan güllerle idare etmeyi planlıyorum. Hatta aşamalı olarak çim alanların sulamasını kesip ilk etapta yan bantta kalan yaklaşık 100 m2 çim alanı feda etmeye kendimi hazırlıyorum. Bahar yağışları istediğimiz gibi gitmiyor. Neredeyse son 15 gününün 10 günü hava kapalı, bulutu olmasına ve 10-12 günde her gün az da olsa yağmur almamıza rağmen toprağın derinlikleri kupkuru. Çevremizde ki köylerde sürekli yağmur duasına çıkılıyor. Arazi üzerindeki çeşmelerin pek çoğu daha şimdiden Ağustos ay debilerine düştüler. Durumlar maalesef hiç iç acıcı değil. Yöremizdeki kaysı ağaçları don yaşadı. Bu yıl bulursak kayısıyı para ile satın alacağız. Bu aylarda hiç alışık olmadığımız kadar şiddetli rüzgar yaşıyoruz. Rüzgar toprak yüzeyini fazlası ile kuruttuğu gibi yeni ekilen fidelerde aşırı zayiata yol açıyor. Yani durumlar çok can sıkıcı. Geçen sonbaharda çeliklediğimiz sardunyaların hiç biri canlanmadı. Bu yüzden sadece kuraklığa dayalı olur diye sadece 4 adet sardunya ve geçen sezonda aldığım ortancalardan boşalan saksılar için 20 kadar petunya satın aldım. Eklenti 488577 Eklenti 488578 Bakalım bunları yaşatıp büyüte bilecek miyiz? |
2 Eklenti(ler)
|
Yeni çiceklerinizi sağlıkla büyütün inşallah...Seneler arasında ne kadar çok değişim yaşıyoruz...Sanki gelecek yıllar daha çok kuraklıkla geçiyor.Sonumuz hayır olsun...
|
Ortancanız ne alemde serdar bey? Meyve ağaçlarınız? Bu yıl mahsül iyi olur mu? Yeni çiçeklerinizi güzel günlerde büyütün, dona dayanıklı clematis ve hosta göremiyorum bahçenizde, özellikle hostayı gölge alanlarınız için şiddetle tavsiye ederim, bahçeye renk atıyor, sezon geçtikçe güzelleşiyor.. :)
|
Alıntı:
Temeniniz için çok teşekkürler. Tesbitlerinize katılıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Yerleşkemizin yıllık su tüketimi yaklaşık 45.000 ton. Depomuz ise 100 ton kadar. Yani yılda depoyu 450 kere doldurmamız gerekiyor. Kısa dönemde depo kapasitemimiz arttırma imkanımız olmadığından sirkülasyon hızlandırmak amacıyla hidrofor sistemi kapasitesini arttırmak için yeni sistem kurmaya başladık.
Eklenti 488646 Eklenti 488647 5 motor ve pompadan oluşan toplam 10 beygirlik motor gücünü 15 beygire, 100 litre olan basınç tankı kapasitesini 1000 litreye çıkararak geçici bir çözüm üretme çalışmasını başlattık. Mevcut motor odasın yeni sistemin montajı için yeterli genişlikte olmadığından, bitişiğine 10 m2 yeni bir oda yapıp 2 adet 7.5 beygirlik motor ve 500 litrelik 2 adet basınç tankı yerleştireceğiz. Eğer derin kuyularımızdan yeterli su alabilirsek ani 100 tonluk depoyu günde 2-2,5 defa dolduracak seviyede su çekebilirsek bu sezonu sorunsuz atlatabilmenin çarelerini araştırıyoruz. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Geçen sene edindiğim ve oldukça para ödediğim 5 ortancadan 4'ünü Ankara'ya götürmüştüm. Mart ortalarında yeni filiz vermeye başladılar ancak 4'ü de sonradan kurudu. Sonradan farkına vardım ki toprakları fazlaca yaş. Sanırım fazla sulamadan dolayı çürüdüler. :( Bahçe evinde kalan aşağıdaki ortanca yeni yapraklar verdi. Eklenti 488669 Eklenti 488670 Ancak yapraklardan bazılarının yarısı kuruyor. Sabahları 4 saat kadar direk güneş alıyor. Bu mu kurutuyor yaprakları anlamadım.Bu yazı çıkarır mı kestiremiyorum. Ben çözemedim bu ortancaların derdini. Sanırım bundan sonra ortanca denemeyeceğim. :( |
4 Eklenti(ler)
Ortancalardan arta kalan boş saksıların derinlikleri fazlada olsa, boş kalmasınlar diye petunya diktik.
Eklenti 488674 Eklenti 488675 Eklenti 488676 Eklenti 488677 |
Siyah petunyanızda var mı ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın s.serdar merhaba!.. Maşallah çok işler yapmış ve başarmışsınız, ellerinize sağlık.
Yeni aldığınız fideleriniz bol mahsullü olsunlar. Sardunya ve petunyalarınız çok güzeller bol bol çiçeklerini görün inşallah... :( Maalesef evet sonbaharı da, kışı da oldukça kurak geçirdik, ilkbahar gibiydi. Nisan ayını geçtik son 4-5 günü çok şükür yağmur yağdı. Onun için ben bu sene tohum atmadım. Çok sevdiğim kına tohumlarını olursa olurlar, belli mi olur deyip attım, arkasından çok şükür 3-4 gün bir yağmur yağdı. Fakat bakınıyorum öyle pek çimlenen yok henüz. Yani ben zaten biliyorsunuz sitenin suyunu kullanabiliyorum onu da açmazlarsa hiçbirşey yapamam o yüzden bu sene daha çok saksı da sardunyalara gönül verdim. Başarabilir isem tabi. Ben yine bildiğiniz gibi :D maalesef siteyi hâlâ ele geçirebilmiş değilim, havhavlarım hâlâ benimle çok şükür. Ve kumrular an itibarı ile 2. posta yavrular uçacaklar inşallah. Geçen sene 4'tü yanılmıyor isem, bu sene inşallah 5 olur. Bu arada kayısı ağacınıza üzüldüm, hatırlıyorum bahçe sayfanızı yeni yeni tanımaya başladığımda kayısıların bereketinden ve ne yapacağınızdan yakınıyor idiniz. Çok üzüldüm. Yeni bir kayısı fidanı alın bari Sayın s.serdar. Herşey gönlünüzce, rastgelsin inşallah Sayın s.serdar. |
Bir kaç saat sonra 07:30 da Safranbolu, İnkum, Amasra ve Yedi göler gezisine çıkacağım. Bahçede onca iş dururken geziye çıkmak çok saçma ama verdik bir söz bir kaç gün ara olacak agaclar.net'e...
|
Gezilecek yerler çok güzel, ağız tadı ile keyfini çıkarın inşallah. Doğa gezisi başka nasıl olabilir ki?.. Bahçe işlerini de ayrıca hiç dert etmeyin elbet dönünce inşallah devam.
Sonra, evet çok kaldınız ağaçlar nette az biraz arayı hak ettiniz. :D Şaka bir yana güzel, gönlünüzce bir gezi olsun gidin gelin sonra tekrar inşallah ağaçlar.net. Ayrıca geziden güzel fotoğraflar bekliyoruz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025