![]() |
:) Sayın s.serdar afiyet bal şeker olsun, çok güzel şeyler yapmışsınız. Harika!..
Yağmur fotoğraflarınız bir harika, çok güzel çok. Güllerdeki su damlacıkları da bir başka harika. Hangi gül daha güzel desem; yok hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık. Maşallah!.. Ortancalar!.. Benim 4 tane ortamcam var bahçedeler. 2'si öğlene kadar, 2'si de öğleden sonra ki güneşi alıyorlar. Sulamaları zaten öğleden sonra güneş alan sitenin gece sulamasından nasibini alıyor, diğeri de ben akşam üzeri hortumla suluyorum (Onun durumu daha iyi.) Ve geçen sene limon tuzlu su ile çok suladım. Demek ki benim ortancalar da yanlışlara maruz kalmışlar. |
Sayın YeniGine beğeni ve temennileriniz için çok teşekkürler. Nedenini bilmiyorum ama kullandığım her üç fotoğraf makinesi de kırmızı renge karşı pek başarılı değil. Kırmızı renkli çiçekleri gerektiği gibi düzgün çekemiyorlar. Bahçedeki güllerinden en az yarısı kırmızı. Bu nedenle arzuladığım kalitede kırmızı çiçek rengi çekemiyorum. Dolayısı ile resim zenginliği yaratmak biraz zor oluyor.
Geçen ay Amasra'da parklarda bahçelerde çok bol ortanca görmüştüm. neredeyse ağaç olmuşlar. Biz burada gözlerinin içine bakıyoruz, sonuç yine hüsran... Elimdeki biri geçen sene den kalan, ikisi de yeni edindiğim ortancaları satıcının tavsiyesi üzerine artık sürekli gölgede tutmaya başladım. Gece verandada bulanan masanın altına çekiyoruz ki sabah doğan güneş üzerlerine gelmesin diye. Şimdilik durumları iyi. Buna rağmen başarılı olamaz ise seneye ortanca mortanca almayacağım. |
Sayın s.serdar sanırım sitede çoğunluk şikâyetçi kırmızı, beyaz, fuşya renkleri tam yakalayamıyoruz, olmuyor...
Demek ki kesin net sonuç ortanca hep gölgede olacak. İnşallah başarırız, ortancalara devam. |
Alıntı:
|
:) Ben zaten yakalayamıyorum makinem kaliteli bir makine değil. Ama hem sayfalarda gördüğüm, hem de okumuşluğum var üyelerimizden 'Rengi daha canlı, rengi daha bir koyu, rengi daha bir açık, tam rengi bu değil' gibi...
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
İlk defa fotoğrafa rengi oldukça düzgün düşen bu nedenle beğendiğimi söyleyebildiğim bir kırmızı renkli çiçek (Sardunya)
Eklenti 506696 |
Alıntı:
Bayıldım. |
20 Nisan da açtığımız bahçe sezonunu, 03 Kasım'da kapatarak Ankara'ya döndük. Ne çok eşya taşımışız farkında olmadan bahçeye. Arabanın bagajı da dahi, tavana kadar yükle geri döndük ama daha fazlası bahçede kaldı. :mad:
Yaz döneminde formu ve bahçe sayfamı bir hayli ihmal ettiğimi fark ettim. :( |
Sayın s.serdar zaten bu yaz hep bahçe sayfamı ihmal ettim dediniz ve haklısınız.
Bir de şu an tam sayfa adını hatırlayamıyorum 'Bu nedir' miydi o sayfada da bir cevapsız sorunuz kaldı. |
Yazdığım soruyu bulamadığım için yanıtlayamadım. Kaldırıldığını düşünmüştüm.
|
|
1 Eklenti(ler)
Hafta sonu evi ya da hobi bahçesi ve de yöneticisi olarak olarak kullandığımız yerleşkenin havadan görüntüsüdür.
Fotoğraf tarafımdan uçan bir kamera ile çekilmiştir. Eklenti 581746 |
Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Nerelerdesiniz?
|
Epeydir ihmal ettiğimin farkındayım.
Çiftçiliği mi, yoksa teknoloji takip etmenin kararsızlığı olsa gerek bu. Sayın Yeni Gine. Umarım sağık ve sıhhat içerisindeysiniz? Son kelimem Çekoslavakyalıştıramadıklarımızlardanmısınız gibi bir şey şey olmuş... Özür |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sizden öğreneceğimiz çok şey var anlaşılan... Saygılar... |
Her yer evle dolmuş maşallah.ilk fotoğrafta hiçbir şey yoktu.Farklı hobiler edinmişsiniz sanırım.Önce toprak sonra gökyüzü olmuş.Hepsi de güzel uğraşlar.Bence siz gene de kamerayı bahçeye doğru yöneltin.Çünkü güzel bir bahçe.Sevgiler.
|
Alıntı:
Fotoğraf çekmeyi de seviyorum. Bahçe sayfamda da genelde yakın çekim çiçek resimlerimi paylaşmak büyük zevk idi. Ama an geldi yetmedi. Yerden fotoğraflamanın yetersizliğini hissettim. Bu yüzden hava fotoğrafçılığı ilgimi çekti. Araştırdım, okudum, sordum, soruşturdum sonunda gidip uçan bir kamera almaya karar verdim. Henüz işin başlangıçındayım. Kamerayı uçuran mekanizmayı keşfetmek, sevk ve idare edebilmek, aynı anda bir de kamera ayarlarını becerebilmek pek kolay bir şey değil. Henüz bu iş de acemilik aşamasındayım. Henüz hiç bir kimseye bir şey öğretebilecek seviyeye gelmedim. Umarım ileride olur inşallah. Ancak uçan kamera ile kaydettiğim hava görüntülerini sonradan izlemenin keyfi anlatılabilecek bir şey değil. Saygılarımla. |
Alıntı:
Cihaz yağışlı havalarda uçamıyor. Eğer yağış olmaz ise bu gün bahçemin daha yakın görüntülerini alıp paylaşmayı düşünüyorum. Saygılarımla. |
Sn. s.serdar fotoğraf kaliteniz dikkatimi çekmişti, şimdi uçan kamerayla harika olacak diye düşünüyorum, izlemek keyifli olacak. Bahçeniz çok düzenli ve özenli, bol ürünler, güzel çiçekler dileğiyle yeni resimleri bekliyor olacağım. Kolay gelsin.. :)
|
Bu fikri ben de beğendim Sayın S.Serdar,havadan bahçe çekimlerinizi bekliyorum.Saygılar.
|
eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun.
|
5 Eklenti(ler)
Hava zaman zaman yağışlı ve rüzgarlı olduğundan kısa süreli bir uçuşla alınan bir kaç kare hava fotoğrafı...
Eklenti 582213 Eklenti 582214 Eklenti 582215 Eklenti 582216 Eklenti 582217 |
Eviniz çok güzel görünüyor, güle güle oturun. Patika yol yukarıdan çift sıra inci gibi:p
|
Alıntı:
|
Sn. s.serdar, uçan kamera çok işime yarayabilecek gibi görünüyor. Tavsiye edeceğiniz marka, model, özellik, vs. var mıdır?
|
Alıntı:
Ayıracağınız bütçe ve kullanım amacını belirtirseniz tavsiye ve öneride bulunabilirim tabi... |
Bu arada görüntüler çok hoş, bahçeniz çok düzenli. Öndeki çim alanda yapmayı planladığınız bir şey var mıdır, yoksa öylece kalmasını mı istediniz? Her şeyden önce huzur verici görünüyor. Ağız tadıyla oturmanızı dilerim. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025