agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

Jakin 23-10-2015 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1416078)
Ayıracağınız bütçe ve kullanım amacını belirtirseniz tavsiye ve öneride bulunabilirim tabi...

Bina görüntüleri edinmek amaçlı kullanabileceğimi düşündüm. Teknolojiye zaafım olduğu için bütçemi zorlayabilirim. :)

s.serdar 23-10-2015 20:21

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1416079)
Öndeki çim alanda yapmayı planladığınız bir şey var mıdır, yoksa öylece kalmasını mı istediniz?

Çim alanı olduğu gibi muhafaza etmek istiyoruz. Her gün sulandığı için zaten çimin içinde ne ağaç oluyor ne de çiçek. Sıklıkla da, toplu ve kalabalık misafirler için de boş olanlara ihtiyacımız oluyor.

Eklenti 582231

Eklenti 582232

Eklenti 582233

s.serdar 23-10-2015 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1416082)
Bina görüntüleri edinmek amaçlı kullanabileceğimi düşündüm. Teknolojiye zaafım olduğu için bütçemi zorlayabilirim. :)

Taşıma ve yedek parça bulabilme açısından Dji phantom 3 professional'ı önerebilirim. Oldukça dengeli ve stabildir. Uçurması çok zor değildir. Yaklaşık fiyatı 6.000 lira civarı.

Dji phantom 3 professional

Yapacağınız çekimlerden para kazanmayı ve daha profesyonel uygulamalar girecekseniz Dji Inspire 1 olabilir. Fiyatları donanımına göre 12 bin ila 30 bin arası değişiyor.

Dji Inpire 1

sevgihoca 23-10-2015 22:54

Çiçekler azalmış mı,bana mı öyle geldi.Çekimleriniz çok güzel.Kamera havadayken siz nerede duruyorsunuz?Ya da nasıl çekim yapıyorsunuz?İnşallah bilmediğim için saçmalamamışımdır.

s.serdar 23-10-2015 23:54

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1416102)
Çiçekler azalmış mı,bana mı öyle geldi.Çekimleriniz çok güzel.Kamera havadayken siz nerede duruyorsunuz?Ya da nasıl çekim yapıyorsunuz?İnşallah bilmediğim için saçmalamamışımdır.

Buralara sonbahar fazlası ile geldi sayın sevgihoca.

Çiçeklerimizin sayısı ve kapsamı ister istemez azalıyor. Artık tası tarağı toplayıp şehre dönme günleri yaklaştı. :)

Kamera havada iken uzaktan kumandası elimde yerde oluyorum. Cep telefonunu bir aparat ile kumanda aletininin üstüne takıyorum. Akıllı cep telefonu ekranından her türlü uçuş bilgisini ve anında canlı kamera görüntüsünü izleyebiliyorum. Kamerayı sağa sola aşağı yukarı çevirme, video **** fotoğraf çekme, kameranın iso, ışık, kalite vs. ayarlarının hepsini akıllı telefon üzerindeki menülerden yapabiliyorsunuz.Kamera ben ve eşimi görüntülüyor aşağıda ki karelerde...

Eklenti 582247

Eklenti 582248

sevgihoca 24-10-2015 00:10

Açıklamalarınız için teşekkürler s.serdar,evet kış geliyor.Havalar yaz gibiydi,ama bugün burası da serinledi.Ben kışı özledim gibi.Size de evinizde mutluluklar.

Jakin 24-10-2015 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1416092)
Taşıma ve yedek parça bulabilme açısından Dji phantom 3 professional'ı önerebilirim. Oldukça dengeli ve stabildir. Uçurması çok zor değildir. Yaklaşık fiyatı 6.000 lira civarı.

Dji phantom 3 professional

Yapacağınız çekimlerden para kazanmayı ve daha profesyonel uygulamalar girecekseniz Dji Inspire 1 olabilir. Fiyatları donanımına göre 12 bin ila 30 bin arası değişiyor.

Dji Inpire 1

Yanıt için teşekkürler sn. s.serdar.

s.serdar 26-10-2015 01:02

1 Eklenti(ler)
Hep aynı gibi ama bahçemin bana göre farklı bir açıdan görünüşü.

Eklenti 582598

s.serdar 22-04-2016 01:12

5 Eklenti(ler)
Bu sene patlayan bombalardan ötürü sezonu erken açtık. İlk işimiz çimi bakıma almak oldu. Bu sene fazla kar ve soğuk yaşamadığımız için çimlerde fazla bir yıpranma olmamıştı.

Eklenti 607178

Eklenti 607179

Eklenti 607180

Eklenti 607182

Eklenti 607181

YeniGine 22-04-2016 01:30

Güzelim çim görüntülerinizle hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar.

s.serdar 22-04-2016 01:43

Bu saatte bir tek ben uyanıkım sanıyordum sayın YeniGine. Epedir pek paylaşımda bulunmadığım için hoş bulduk diyebilirim. :D Umarım iyisinizdir.

YeniGine 22-04-2016 01:56

Teşekkürler, şükür bugüne iyiyim; sağolun. Hâlâ bildiğiniz gibi birşeyler başarmaya çalışıyorum.

s.serdar 22-04-2016 02:03

Sizin azminize hayranım. Aklınıza koyup da, başaramayacağınız bir şey olacağına ihtimal veremiyorum...

YeniGine 22-04-2016 02:35

:) Teşekkürler, zor şartlara rağmen elimden geldiğince...

s.serdar 08-05-2016 10:24

2 Eklenti(ler)
Son bir haftada, yağmur ve dolu ile geçen günlerden sonra bu gün güneşli bir sabaha uyandık. Yapacak o kadar çok iş olmasına rağmen, bu gün keyif yapmayı ve uçak uçurmayı tercih ettik.

Eklenti 610571

Eklenti 610570

gunes tor 18-05-2016 18:10

Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden :( Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr :) şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz :) bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...

s.serdar 19-05-2016 07:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor (Mesaj 1462787)
Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden :( Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr :) şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz :) bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...

Sayın gunes tor.

Sayfamın başlangıç bölümlerinin bir yerinde değindiğimi hatırlıyorum bu konuya.

İlk ekim benim için de bir başarısızlıktı. Bilmediğimizden hayvan gübresi kullanmıştık. Ayrıca çıkan çimlerin şekil ve görünüşünü beğenmediğim için, yaz aylarında sulamayı kestim. Yabani ot ilacı kullanarak mevcut çimleri yok ettim ve son bahar aylarında yeniden ve farklı bir karışım kullanarak ekim yaptım. Yaklaşık 15 yıldır aynı çimi kullanıyorum. İkinci ekimde hiç hayvan gübresine yer vermedim ve kapak toprağı olarak elenmiş kendi toprağını kullandım ve yabani o sorununu aşmış oldum.

Sayın gunes tor. Bahçeniz şehiriçinde ise elle toplayarak yabani ot mücadelesi yapmak başarı sağlayabilir. Ancak benimki gibi açık arazide ise çim içindeki yabani ot için zirai ilaç kullanmanız, deneyim ve tecrübelerime dayanarak bence akılcı olacaktır derim. Boşlukların dolması en az yıl beklemeyi gerektirir. Bence bu sürenin dolması ve kardeşlenme sonuçlarının beklenmesi en iyisi. Bu süre içinde içinde mikro elementleri içeren hazır gübre kullanmanızı öneririm.

Her zaman söylerim. Çim aynen metres gibidir derim. :D Para, zaman ve emek vermeden karşılığını alamazsınız. Bu nedenle çim içerisinde oluşabilecek zararlılar için zirai mücadele şart. Danaburnu, mantar, karınca gibi canlılarla mücadele etmez iseniz sağlıklı bir çim alana sahip olamazsınız. Ancak taktir yine de size aittir. Saygılarımla..

s.serdar 19-05-2016 08:05

4 Eklenti(ler)
Mevsimlik çiçek alışverişine çıkmıştık. Değişik ve iklimimize uygun çiçek bakınırken Bodrum papatyası adlı çiçekler hoşumuza gitti. Satıcı kışa girerken toprağa yakın budarsanız seneye yine çıkar dedi. Ve bir kaç kasa Bodrum Papatyası aldık. Ancak sık sık sert rüzgar ve sağnak ve dolu yaşadığımız için henüz ait oldukları mekanlara dikemedik. Doludan zarar görmemeleri için mazıların ve çam ağaçlarının kuytusunda beklemeye devam ediyorlar.

Eklenti 613132

Eklenti 613133

Eklenti 613134

Eklenti 613135

TCM 19-05-2016 09:01

Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de.

s.serdar 19-05-2016 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1462894)
Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Üzerini ne şekilde örtmemiz uygun olacaktır?
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs?

mehfatih 19-05-2016 09:52

Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım

gunes tor 19-05-2016 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1462895)
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Üzerini ne şekilde örtmemiz uygun olacaktır?
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs?

Öncelikle ilginize teşekkürler..İstemeye istemeye ilaçlama kısmına geçmek zorunda kalıcaz sanırım :(

Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu;)

622ali 19-05-2016 18:31

Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir?

Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi...

TCM 19-05-2016 20:16

Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor.

Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence.

s.serdar 21-05-2016 02:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehfatih (Mesaj 1462899)
Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım

Başta bu ve benzeri sitelerdeki deneyimlerden istifade ederseniz mükemmel bir bahçeye sahip olacağınıza eminim. Şimdiden hayırlı olsun.

s.serdar 21-05-2016 02:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 622ali (Mesaj 1462989)
Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir?

Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi...

Uzun süre çim teknik firmasının pazarladığı lawn care gübresini kullandım. Firması iflas edip gübresi piyasadan çekilince, 2 yıldır benzer türden mikro elementli As power isimli gübreyi kullanmaktayım.

s.serdar 21-05-2016 02:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor (Mesaj 1462951)
Öncelikle ilginize teşekkürler..İstemeye istemeye ilaçlama kısmına geçmek zorunda kalıcaz sanırım :(

Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu;)

Rüzgarı bol olduğundan Yerleşkemizin adı Esenbel. Kullanacağım alanda oldukça güneş görüyor. Sanırım randıman alamayacağız. Artık bir kere aldık, deneyip göreceğiz...

Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık.

s.serdar 21-05-2016 02:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1463016)
Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor.

Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence.

Ankara ikliminde hele 1.200 metre rakımda kar buz olmadan olmuyor. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, eğer yazı çıkarabilirler ise...

gunes tor 21-05-2016 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1463281)
Rüzgarı bol olduğundan Yerleşkemizin adı Esenbel. Kullanacağım alanda oldukça güneş görüyor. Sanırım randıman alamayacağız. Artık bir kere aldık, deneyip göreceğiz...

Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık.

Serdar Bey cok oluyorum biliyorum ama son olarak bir iki sorum olacaktı :D
Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık:(
Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce?

Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum;)

s.serdar 21-05-2016 15:27

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor (Mesaj 1463323)
Serdar Bey cok oluyorum biliyorum ama son olarak bir iki sorum olacaktı :D
Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık:(
Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce?

Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum;)

Sayın gunes tor.

DAP ve NPK'nın genelde zirai amaçlı gübreler olduğunu biliyorum. DAP Azot ve Fosfor, NPK ise Azot, Fosfor ve Potasyum içeren gübrelerin genel adıdır. Rakam kombinasyonları ise Azot, Fosfor ve Potasyumun gübredeki % oranlarıdır.

Ancak çim; azot, fosfor, potasyum dışında başka elementlere de ihtiyaç duyar. Örneğin demir, mangan çinko, bor gibi. Dolayısı ile DAP ve NPK türü gübreler çim için asla yeterli değillerdir. Ben 2 yıldır As Power isimli içeriği ekte olan gübreyi kullanıyorum. Şu anda bulabildiğim içeriği en zengin gübre bu.

Eklenti 613571

Eklenti 613572

Geçmişte kullandığım ve memnun kaldığım diğer gübre ve içerikleri aşağıdadır.

Eklenti 613568

Eklenti 613570

COMPO NovaTec Supreme'nin içeriğidir.

Eklenti 613569

İçerik olarak; bunların muadili (eş değeri) olan ve yörenizden bulabileceğiniz gübrelerden birini kullanır iseniz, memnun kalacağınızı umuyorum.

Çim gübreyi yılda 3-4 kere vermek uygun olur. Ben en az yılda üç kere kullanıyorum. Kışa girerken son biçimden sonra, tahminen Kasım ayı başlarında, Baharda Mart sonu veya Nisan başı gibi. Birde Temmuz sonu veya Ağustos başlarında.

1 aylık çime yabani ot ilacı ağır gelebilir. Bir kaç ay geçmesini ve kök yapısının güçlenmesini bekledikten sonra geniş yapraklılar için ilaç kullanmanız daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025