![]() |
3 Eklenti(ler)
Bu sezonun fidelerini yaklaşık 2 haftadır bekletmekten sıkılıp dikme kararı aldım. Damlama hortumlarını serdim. Fidelerin son sulamasını leğen içinde alttan hümas takviyesi ile yaptım.
Eklenti 492342 Bir fide bir çukur açmak yerine, önce çukurlar gerekende geniş açıldı. Çukurların zemininlerine, sonbaharda oluşuma hazırladığım kompost gübreden serdim. Çukurları kapatırken de bolca yanmış koyun gübresi ve bir miktarda çimler için kullandığım kompoze gübre takviyesinde bulundum. Can sularına orkide gübresi kattım. Eklenti 492353 Artık domatesler çınar, biberler kavak ağacı gibi olursa hiç şaşırmayacağım. :D Eklenti 492354 |
4 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda iki yılını doldurmuş nanelerin yerini değiştirme kararı aldık. Bel ile söküp bir kaç metre uzağa taşıdık. Baharda kendilerine gelip oldukça tazelenmiş olarak büyümelerini sürdürüyorlar.
Eklenti 492408 15-20 gün önce ıskadan diktiğimiz soğanlar, beklediğimizden çok önce hasada gelmeye başlayacaklar gibi. Eklenti 492417 Geçen son baharda bahçe kapımızın önündeki yol çalışmasına kurban gitmiş ve gövdeleri grayder bıçağı ile parçalanıp üzerlerine 10 cm kadar çıkma asfalt serilmişti. Bu bahar yeniden yeşerip koca koca yapraklar vererek bizlere merhaba demeleri çok sevindirici oldu. Eklenti 492414 Eklenti 492416 |
Sayın s.serdar fotoğraf ve yorumlarınızı okurken 'ooo bunlar kimbilir ne olacak' derkeeen siz "Artık domatesler çınar, biberler kavak ağacı gibi olursa hiç şaşırmayacağım" demişsiniz. :D Çok güldüm. Emeklerinize sağlık, mahsulünüz bol olsun inşallah. Nanelerinize, soğanlarınıza da maşallah.
Geçen sonbahardaki yol çalışmalarınızdaki fotoğraflarda ben hatmi çiçeği görmüş idim. Yani şimdi bu son fotoğraflar hatmi mi oluyor? Bilemedim çünkü benim hatmilerimin yaprakları bu kadar büyük değil. |
Alıntı:
Evet sayın YeniGine. Hatmi çiçeği olduğunu yazmayı unutmuşum. Çok dikkatlisiniz. ;) Sanırım istenmeden de olsa, kökten budanmış oldukları için yapraklarını çok büyük verdi. Bakalım çiçekeri nasıl olacak? |
Ellerinize sağlık,bahça yaza tam anlamıyla hazırlanmış.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Soma faciası sebebiyle uykusuz geçen bir geçen gecenin sabahı.
Eklenti 492999 Eklenti 493000 Eklenti 493001 Eklenti 493002 |
Sayın s.serdar :( Soma'ya çok üzüldük, başımız sağolsun.
Gün doğumundaki fotoğraflarınızı her zaman beğenmişimdir. Yanılmıyorsam da bir tek sizin sayfanızda görüyorum. Çok güzel, gönlünüze sağlık. |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Mayıs ayı hep yağmurlu geçti. Toprak bir türlü ısınmadı. Nadir güneşli günlerden biri.
Eklenti 500213 Yerli çiçeklerimizin yazlıkcılarından olan güllerimiz açmaya başladı. Eklenti 500220 Eklenti 500221 Bu sezon için hazır aldıklarımız, bıkmadan usanmadan açmaya devam ediyorlar. Eklenti 500223 Eklenti 500224 |
4 Eklenti(ler)
Arkamıza yeni komşular geliyor. İyi mi olacak kötü mü? Şimdilik kestiremiyorum.
Eklenti 500237 Eklenti 500238 Eklenti 500239 Komşular bizi böyle görecekler... Eklenti 500240 |
2 Eklenti(ler)
Eşim çevreyi kolaçan ediyor. Belki de yeni komşuları ziyarete giden beni izliyor olabilir.
Eklenti 500241 Eklenti 500242 |
Sayın s.serdar mayıs yağmurlu geçmesine ben sevindim. İstanbul'da da maşallah 1 haftadır çok güzel yağdı. Ben yağıştan memnun ve mutluyum.
Arka komşular; yeni gelen komşular, taşınanlar beni tedirgin eder. Sizi de etmiş gibi. Ama bizi böyle görecekler fotoğrafınızdan çok yakın değilmişsiniz, sizi pek etkilemeyecek gibi. Yine de hayrlısı olsun inşallah. |
Alıntı:
Aramız 50 metre kadar. Ancak o fotoğraf 7 adet fotoğraf karenin yan yana eklenmesi ile oluşmuş devasa bir fotoğrafın, forum için küçültülmüş bir görüntüsü ve bilmeyen için gerçekten yanıltıcı. Arkamızın boşluğuna o kadar alışmışız ki rahatsız olmadık dersem yalan olacak. Kaç zamandır aklımda olan ama bazı nedenlerle geciktirdiğim mekan değiştirmek fikri yavaş yavaş filizlenmeye başladı. |
Çok haklısınız Sayın s.serdar inanın sizin bu durumdan rahatsızlığınızı hemen farkettim. Zira aynı şey benim için de geçerli, ben alışkanlıklarımdan kolay kolay vazgeçemem, yenilikler beni rahatsız eder.
Ama derim ki belli mi olur? Belli de olmaz yine de bir denemekte fayda var. Sizi çok iyi anlayabiliyorum hakkınızda hayrlısı olsun inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Bir kaç gün önce her öğleden sonra olduğu gibi hava kapadı. Siyah bulutlar gökyüzünü kapladı. Aşırı derecede şimşek ve gök gürültüsü başlayınca bahçeden kaçıp evin verandasına taşındık. 3-5 saniyede çakan şimşekler dakikalarca süren kesintisiz gök gürültülerinden ürküp verandadan bu defa evin içine kaçtık.
Hep yıldırım ve şimşek fotoğrafı çekmek arzumu gerçekleştirmek için makinemi alıp pozlamaya çalıştım. Ancak bir türlü çekmeyi başaramadım. Sonrasına cinlik edip fotoğraf makinesini kamera moduna alıp video çekimi yaptım. Videoya en az 10 kadar şimşek görüntüsü düştü. Ancak kamera çekim modunun düşük çözünürlükte olduğunun sonradan farkında vardım. Videoyu kare kare ilerletip şimşek görüntülerini fotoğraf karelerine kopyaladım görüntü modu 320 x 240 olduğundan kalite çok düşük ama 2 kareyi yine de paylaşıma sunayım istedim. Eklenti 500293 Eklenti 500294 |
:) Çok da güzel olmuş. Ellerinize sağlık Sayın s.serdar.
|
2 Eklenti(ler)
Mayıs ayı Ankara'da olduğu gibi bahçemizde de çok yağışlı ve gök gürültülü geçti. Şimdiye kadar oldukça düzenli olan elektriklerimiz, her gök gürlemesinin ardından uzun süreli kesintiye girdi. Elektrikler gidince su kuyularımızın dalgıç pompaları ile su şebekemizi çalıştıran hidroforlarımız devre dışı kaldığı için kendi hidrofor sistemini çalıştırmak, gerektiğinde aydınlatma ve televizyon için sık sık jeneratörümüzü çalıştırmak zorunda kaldık.
Maaşımın önemli bir bölümü jeneratörün benzin parasına gittiği gibi milli içkimiz ayranı biraz fazla kaçırdığım bir gece elektrik sistemindeki 0-1-2 anahtarı ilgili pozisyona almayı unuttuğum için geri gelen TEK'in şebeke elektriği jeneratörü arızalandırdı. 85 kiloluk bu aleti evin bodrum basamaklarından sürükleye sürükleye yukarıya tek başıma çıkardım. Servisini arayıp bahçeden aldırtıp Ankara'ya gönderttim. Tamiri yapılıp gelen aleti tekrar bodruma indirmeden önce iyi çalışıp çalışmadığının kontrolü amacıya veranda da tuttum ve çalıştırdım. 15 sene önce aldığım ve son 10 senedir pek kullanma olanağı bulmadığım bu aletin bundan sonra ne kadar yaralı ve vaz geçilmez olduğuna kanaat getirdim. Eklenti 500299 Eklenti 500300 |
3 Eklenti(ler)
Yağmur kaç gündür göz açtırmıyor. İlaçlama faaliyetlerini yapmak mümkün olmuyor. Bu gün bir ara duralar gibi oldu. Kaç gündür toplama imkanı bulamadığımız erkenci kirazımızı topladık. Ağacımız 3-4 yaşında. Yarısına yakını kuşlar gagalamış. Bize ancak 4 kilo kadar kaldı. O da bize fazlası ile yeter.
Eklenti 500524 Eklenti 500525 Eklenti 500526 |
Afiyetle tüketiniz, Ortakçılarda iyi çalışmış :D
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ortanca konusunda kendimi çok yetersiz görüyorum. Geçen sene aldığım 4 ortancadan sadece bir tanesi hayatta. Oda can çekişmeye devam ediyor. Bu sene ortancadan vaz geçmiştim. Ama yine dayanamayıp iki tane satın aldım. Satıcıdan toprağı gübresi bakımı hakkında biraz bilgi aldım. Bu arada benim yaptıklarımın hepsinin yanlış olduğunu öğrendim. Umarım bu ortacalar daha uzun ömürlü olurlar.
Eklenti 502353 Eklenti 502354 |
Sayın s.serdar yeni ortancalarınız hayrlı olsun özellikle mavi mi desem, lacivert mi desem ne kadar güzel bir rengi varmış. Çok güzel maşallah!..
"Satıcıdan toprağı gübresi bakımı hakkında biraz bilgi aldım. Bu arada benim yaptıklarımın hepsinin yanlış olduğunu öğrendim. Umarım bu ortacalar daha uzun ömürlü olurlar." demişsiniz. Evet inşallah uzun ömürlü olurlar. Bu arada sizin yaptığınız yanlışları merak ettim. Benim 4 tane ikisi komşumun bahçesinde, ikisi de ortak alanımızda çok şükür ölmediler ama bir türlü şöyle dolu dolu gelişmiyorlar da. (Hoş aman ölmesinler inşallah, buna da şükür diyeyim.) |
Alıntı:
1) Toprak seçimi yanlış. (Su tutsun diye killi toprak kullanıp içine kum ve koyun gübresi eklemiştim) Üreticinin tavsiyesi üzerine torf kullanmaya başladım. 2) Ortancalar koyun gübresi sevmezmiş. Koyun gübresi yakarmış. 3) Bahçe evinin verandasında tutuyor ve gün doğumundan öğlen saatine kadar direk güneş alıyordu. Üzerine direk gün ışığı düşmesi uygun değilmiş. 4) Sıcak havalarda yapraklara ve çiçeklere su düşmesi uygun değilmiş. Sulamayı imkan olursa daldırma yöntemi ile yapmak daha uygunmuş. 5) Limon tuzu, sirke, muz kabuğu vs. uygulaması doğru değilmiş. Ortancalar için üretilmiş sıvı gübreyi 15 günde bir kullanmak gerekirmiş. |
4 Eklenti(ler)
Bu gün öğleden sonra yine yağmur başladı. Aralıklarla şu saatte bile yağıyor.
Eklenti 503488 Eklenti 503489 Eklenti 503490 Eklenti 503491 |
Trakyayı felç etti, çiftçiler perişan...
|
Etrafımızdaki ekinler sararmaya başladılar. Sanırım bundan sonraki yağmurlar, ekinler için pek hayırlı olmayacak.
|
5 Eklenti(ler)
Öğleden sonraki yağmurdan ıslanan çiçeklerimiz.
Eklenti 503492 Eklenti 503493 Eklenti 503494 Eklenti 503495 Eklenti 503496 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Dün bir kaç aile birleşip 20 kilo undan katmer yaptık. Çok azını taze olarak tükettik. Kalanlar derin dondurucuda saklanıyor.
Eklenti 503507 Eklenti 503508 Eklenti 503509 Eklenti 503510 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025