agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 15-05-2012 09:09

kamelya çelik.

1 Eklenti(ler)
Benol abladan aldığım kamelya çelikleri filizlenmeye başladı.

Adil 15-05-2012 09:13

kamış

1 Eklenti(ler)
Su ürünlerinden aldığım kamış fidanları bu yıl güzel filiz attı.

Adil 15-05-2012 09:17

Aşı kaynaması.

5 Eklenti(ler)
Benol abladan aldığım bodur elmalardan yaptığım aşıların hepsi tuttu.Kaynama şeklinin görülmesi için yakın çekim yaptım.Aralarında bir tanesi varki beni şaşırttı.Üzeri çiçeklerle dolu.Bakalım meyve tutacakmı.

Adil 15-05-2012 09:21

Aşı makasıyla yapılan aşı.

3 Eklenti(ler)
Kaynama şekli görülüyor.
Büyük elma ağacının gövdesindeki sürgünlere yaptığım aşıların hepsi tuttu.Bu aşıların durumuna göre ağacın budaması yapılacak.

Adil 15-05-2012 09:26

Böğürtlen çiçeği.

3 Eklenti(ler)
Böğürtlenler çiçek ve meyve tutma zamanı.Fakat yine karıncaların saldırısı altındalar.Bunlar daha iri farklı karıncalar.Arı da kendi derdine düşmüş.:))

Adil 15-05-2012 09:35

Sera içi çalışma.

5 Eklenti(ler)
Hobi seramda fide çalışmalarım.Salatalıklara tel bağladım ve diğer fideleri şaşırtma yaparak alanı boşaltacağım dikim yapacağım.

Adil 15-05-2012 09:37

Sera içi çalışma.

3 Eklenti(ler)
sera çalışması- 2

Yaylacı 15-05-2012 18:58

Adil kardeşim takdir ediyorum çok güzel işler yapıyorsunuz. Dilerim sağlıklı ürün alırsınız serada bayağı sebze yetişecek, onların aralarında dolaşmak bile büyük bir zevk. Kolay gelsin, saygılar, selamlar.

mandalinci 15-05-2012 19:34

Yollar dere olmuş, bizde de bugün yağmur sıcağı, fırtına derken akşama indirecek galiba.

Aşılar çok güzel tutmuş, bir de meyve verirse çok hoş olacak.

O sazlar yayılıcı değil mi?

Frenk üzümleri için şanslı bölgedesiniz. Erikler de harika,afiyet olsun.

Adil 16-05-2012 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 966685)
Adil kardeşim takdir ediyorum çok güzel işler yapıyorsunuz. Dilerim sağlıklı ürün alırsınız serada bayağı sebze yetişecek, onların aralarında dolaşmak bile büyük bir zevk. Kolay gelsin, saygılar, selamlar.

Çok teşekkürler Yaylacı kardeşim.
Bütün amacımız bu ortamı yaşamak.Gayretlerimiz bunun üzerine.
Saygılar selamlar.

KAPTANzst 16-05-2012 08:43

İlk aşı görüntüsüne takıldım kaldım:p
O nasıl aşı öyle.
İnceledim anlayamadım.
Gelince unutma onu bana göster;)

Adil 16-05-2012 08:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 966705)
Yollar dere olmuş, bizde de bugün yağmur sıcağı, fırtına derken akşama indirecek galiba.

Aşılar çok güzel tutmuş, bir de meyve verirse çok hoş olacak.

O sazlar yayılıcı değil mi?

Frenk üzümleri için şanslı bölgedesiniz. Erikler de harika,afiyet olsun.

Sayın mandalinci yaz mevsimi geldi çattı.Nekadar yağmur yağarsa bahçeler için okadar iyi.Bundan sonra yağmur görmek zor olacak.Yağmur berekettir.
O çiçekli aşı meyve verirse ,meyveyi nasıl taşıyacak merak ediyorum.:D
Kamışlar yayılıcı fakat duvarla yol arasında sıkışmış durumda fazla seçeneği yok.Uzun 4 metrelik boylarını ve tepelerindeki süpürge gibi püskülünü görmek ayrı bir zevk olacak benim için.
Erik ve Frenk üzümü tam bizim iklime uygun bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz.
Saygılar selamlar efendim.

Adil 16-05-2012 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 966993)
İlk aşı görüntüsüne takıldım kaldım:p
O nasıl aşı öyle.
İnceledim anlayamadım.
Gelince unutma onu bana göster;)

Bu aşıda aşı makası kullanmadım.Bıçakla düz keserek küçük kalemi büyük kalemin kabuk kısmına bantla sıkı yapıştırdım.Öz yapınca kaynaştılar.Bu yöntem daha kolay ve pratik gibi geldi bana.Bu aşı yöntemi en çok tercihim olacak.Bu tür yaptığım aşılarda hiç şaşma olmadı.
Şimdi bahçeye ineceğim ,gelirsen beraber bakabiliriz.
Hayırlı günler Abi.

smnunal 16-05-2012 09:17

Sayın Adil,
Yapmış olduğun aşıların sağlıklı büyümesi için ilk iki yıl tutmuş oldukları meyveleri koparıp atarsanız daha sağlıklı gelişir.
Size işlerinizde kolaylıklar diler,sezonunuzun bol verimli olmasını temenni ederim.

redsonia 16-05-2012 09:47

adil bey bahçeniz çok güzel benim memleket hasretimi biraz da olsa giderdiniz çok teşekkür ederim... küçükken annem dağdan gider bir ot toplardı yapraklarını ineğimize verirdi saplarını soğanla bir güzel kavurup bize yedirirdi... yediğim en güzel yemeklerden biriydi o ot kavurması... senelerdir arar dururdum adını sayenizde buldum bunun için de ayrıca teşekkür ederim... tamara otu...:)) ellerinize emeğinize sağlık...:))

Adil 17-05-2012 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 967017)
Sayın Adil,
Yapmış olduğun aşıların sağlıklı büyümesi için ilk iki yıl tutmuş oldukları meyveleri koparıp atarsanız daha sağlıklı gelişir.
Size işlerinizde kolaylıklar diler,sezonunuzun bol verimli olmasını temenni ederim.

Sayın smnunal ,Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür edrim.
Saygılar selamlar.

Adil 17-05-2012 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redsonia (Mesaj 967032)
adil bey bahçeniz çok güzel benim memleket hasretimi biraz da olsa giderdiniz çok teşekkür ederim... küçükken annem dağdan gider bir ot toplardı yapraklarını ineğimize verirdi saplarını soğanla bir güzel kavurup bize yedirirdi... yediğim en güzel yemeklerden biriydi o ot kavurması... senelerdir arar dururdum adını sayenizde buldum bunun için de ayrıca teşekkür ederim... tamara otu...:)) ellerinize emeğinize sağlık...:))

Sayın redsonia.
Memleket hasretinizi az da olsa giderebildiysek ne mutlu bize.
Tamara otundan yapılan tamara tavasını şu anki kuşak pek bilmez.Bizim kuşağımızda yaşamışlığımız var.Tamara tavası deriz biz o lezzete.Hala daha köy pazarlarında,pazarcı kadınlar tarafından satılıyor olması bizi mutlu ediyor.
Körpe ve taze iken toplanan tamara sapları ince doğranır,ince kıyılmış bol soğan ve az miktarda unla karıştırılarak hafif yağda,çevirilerek altlı üstlü pembeleşinceye kadar kızartılır ,Afiyet olsun.:D
Saygılar selamlar efendim.

Adil 17-05-2012 19:28

Çuha çiçeği,Acem halısı..

5 Eklenti(ler)
Çuha çiçeği,Acem Halısı taş duvarlarda harika görüntü sunar.:p

Adil 17-05-2012 19:31

çilek meyvesi.

2 Eklenti(ler)
çilek meyve ve çiçek.

Adil 17-05-2012 19:34

Kırmızı püsküllü çiçek FIRÇA ÇALISI..

2 Eklenti(ler)
Kırmızı püsküller açan, çiçek tomurcukları.Fırça çalısı.

Adil 17-05-2012 19:38

Trabzon zambağı.

3 Eklenti(ler)
Trabzon zambağı ,soğanla çoğalan bir çiçek Sarı renkte ve kokulu.Tek sap üzerine 4-ila 5 çiçek açar.Filizlenen soğanın son hali ve yanında bir filiz daha çıkardı.

Adil 17-05-2012 19:42

yağmur ve güller

5 Eklenti(ler)
Güller üzerinde yağmur damlaları olunca daha farklı güzel oluyorlar.:p

Adil 17-05-2012 19:48

Kokulu Şakayık.

5 Eklenti(ler)
Şakayık kokulu ve normal gül büyüklüğünde çiçekleri olan, bir çiçek çeşidi.Kök le çoğaltılır.Çok yıllık bir çiçek olup.Soğuklara dayanıklıdır.

Adil 17-05-2012 19:53

pembe katmerli şakayık.

5 Eklenti(ler)
Pembe katmerli şakayık,Göze çok hoş görünen bir formu var.Çiçeklerinin kokusu onun kıymetini artırıyor.:p

Adil 20-05-2012 09:29

hatmi Majorette mixed yeni tür.

5 Eklenti(ler)
Hatmi Majorette Mixed avM den aldığım tohumlar fide haline geldi . Bir paket tohumdan 40 civarında fide yetiştirdim.Ve şaşırtmalarını yaptım.

Adil 20-05-2012 09:35

hatmi Majorette mixed yeni tür.

5 Eklenti(ler)
majorette mixed in en son karede çiçek format ı var.Büyük karanfil gibi ve kırmızı ,sarı,pembe,beyaz,ebruli çeşitleri var bakalım bizim diktiklerimizden hanki renkte olanlar çıkacak. Açtıkları zaman renklerine göre tohumlarını artırıp çoğaltmayı düşünüyorum.

Adil 20-05-2012 09:49

fide toprağı

2 Eklenti(ler)
Fide dikmek için aldığım bir kova topraktan 40 şaşırtma poşet toprak çıktı.Toprağın içinden çıkan davetsiz misafir Lagot böceği süpriz oldu.:D

Adil 20-05-2012 09:57

Lagot böceği.

4 Eklenti(ler)
Lagot böceği parmak iriliğinde bir böcek ve taze körpe filizlerle beslenir.Patetesin düşmanıdır.Sebze köklerini yiyerek büyük zarar verir.Şaşırtma yapmak için aldığım toprağın içinden çıktı.Çok hareketli olduğu için sizler için bu fotoğrafları çekebildim.Fırsat bulunca hemen toprağa saplanıyor.Öldürmek yerine yine doğaya salıverdim.

Adil 20-05-2012 10:04

Angona yılanı.

5 Eklenti(ler)
Angona yılanı en fazla 50 cm boyunda olan zehirsiz bir yılandır.Böcek yiyerek beslenir.İnsana hiçbir zararı yoktur.Korkutma haricinde :D
Lahana fidelerinin yerini sökerken bu sevimli Angona yılanı karşıma çıktı toprağa saplanana kadar sizler için bu kareleri çekebildim.

Adil 20-05-2012 10:14

Saksı çiçekleri.

5 Eklenti(ler)
Saksı çiçeklerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025