agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

hk50 26-07-2012 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1000852)
Amas eriği Trabzon da yetişen en vergili tür.Benimde en çok sevdiğim erik türü.Şimdi Oruçlu Oruçlu yanlarına gitmek insanı zorluyor.:))Fakat işin güzelliği burada.
Bu arada TÜM İSLAM ALEMİNİN MUBAREK RAMAZANINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.

Sn Adil
Temelle Dursun oruçlu iken,Temel buz gibi su içmek isteyince,Dursuna demişki,
Ula Dursun bana şu dolapdan buz gibi bir bardak su ver. içeçeğim.
İstersen sende iç.
Ula biz oruçlu değilmiyiz.Deyinçe,
Ben çaresini biliyorum demiş Temel.
Söyle öylese de bilelim demiş Dursun.
Önce suyu içelim sonra söylerim deyip buz gibi suyu depesine dikmiş,Dursunda içmiş.
Dursun çaresi nedir diye sorunca ?
Temel,Vallahi demiş.Sende Atmış biri suladın,bende.

Erikleri yemeden çekinme.Adil bey.Caresi Temelde.
Saygılar.

Adil 27-07-2012 16:51

Sayın hk50 espri için teşekkürler.Habu havada oruçlu oruçlu, buz gibi su mu dedin.?
Temele Dursuna bakarsak halimiz duman:))
İftardan sonra meyvelerin lezzeti artıyor .Temel ve Dursuna duyurulur.:)))
Saygılar selamlar efendim.

Adil 27-07-2012 17:40

Temelle dursun Bana uğrasın.

2 Eklenti(ler)
Temelle Dursun iftardan sonra bana uğrasın.Eriklerden yaptığım buz gibi kompostoyu onlara ikram edeceğim.:)Yanında yaş pastasıda var:))Ekşi ekşi kıpkırmızı,Hemde Buuuuuuuuuuuuuuuuz gibi.:)))

Adil 28-07-2012 17:06

Arılar ölüyor

5 Eklenti(ler)
Dün çiçeklerde dolaşan arıları biraz gözlemledim.Bombus ve İsmini bilmediğim hayli iri bir arı çeşidi.Çiçekler üzerinde hareket etmeden duruyorlardı fotoğraflarını çekmek isteyince yavaşça hareket etmeye başladılar sanki uyuşmuş gibi halleri vardı.Diğer çiçeklerde hayli arı vardı ve hareketliydiler.Ben fotoğrafları çekip bıraktım .Bu gün itibariyle arıları ölmüş vaziyette çiçeklerin altında buldum.

Adil 28-07-2012 17:11

Sedef çiçeği.

3 Eklenti(ler)
Berrin abladan aldığım Sedef çiçeklerinin son hali.

Adil 28-07-2012 17:15

Pembe Dahliya.

2 Eklenti(ler)
Pembe Dahliya güzelliğini sunmaya devam ediyor.

Adil 28-07-2012 17:21

Domates çekirdeği .

3 Eklenti(ler)
Domatesler üzerinde ayırdığım tohumlukları sağarak çivitlerini çıkardım.
İri domates
Çeri domates 2 çeşit
İtalyan sivri domates
Romen domatesi
Red -robin bodur çeri.

Adil 28-07-2012 17:25

Kamış .

2 Eklenti(ler)
Kamışlar geçen yıldan daha iyi kalın filizler çıkardı.

Adil 28-07-2012 17:31

Aster.

3 Eklenti(ler)
Aster ilk çiçeklerini açmaya başladı.Daha güzel görüntüler sunacağı günleride göreceğiz inşallah.

Adil 28-07-2012 17:38

Ezan çiçeği tohumu

1 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği her çiçeği tohum oluşturuyor.Bir çiçek koçanında 100 lerce tohum çıkıyor.Fotoğraftada dizili durumda koçanlar görülüyor.
Bu arada ezan çiçeği 1 ayı devirdi hala daha akşamları sarı elbisesini giymeye devam ediyor.Uzun süreli çiçek açıyor.Hanımeli gibi kokusu var.

Adil 28-07-2012 17:44

cykas

3 Eklenti(ler)
Cykas geçtiğimiz kış yaprakları donmuştu.Donan yaprakları budama makasıyla aldım.Trabzonda uzun zamandan beri ilk kez -4 dereceyi gördük.Bize süpriz olmuştu ve bazı çiçeklerim maalesef donmuştu.Aslında -2 dereceden aşağı düşmezdi soğuk.
Şimdi cykas yeni yapraklarını çıkarmaya başladı.:D

Adil 28-07-2012 17:48

Begonvil.

2 Eklenti(ler)
3 Çeşit begonvilim den 1 i tamamen dondu kalanlar kurtardıklarım bunlar.

Adil 28-07-2012 17:51

Meleklerin boruları.

1 Eklenti(ler)
Bu meleklerin boruları çiçeğini KAPTANZST Abim den aldım.Pembe katmerli.Üzerinde çiçekleri var .

Adil 28-07-2012 17:55

süs biberi

2 Eklenti(ler)
Süs biberi önce mor sonra sarı kırmızı renklerde biberleriyle çok hoş görünüyor.

Adil 28-07-2012 18:03

yasemin.

2 Eklenti(ler)
Yasemin, çiçekleriyle ve kokusuyla çok güzel bir sarmaşık çiçek.

Adil 28-07-2012 18:08

Karpuz.

5 Eklenti(ler)
Deneme amaçlı diktiğim karpuzlarda son durum.

Adil 28-07-2012 18:13

Trabzonda kırmızı lahana hasadı.

5 Eklenti(ler)
Trabzonda yetiştirdiğim ilk kırmızı lahana hasadı.

Dünyalı 28-07-2012 19:14

Adil Bey, çiçekleriniz ve ürünleriniz çok güzel, sağlıkla ve afiyetle tüketiniz.
Darısı başımıza.

Halil Önen 30-07-2012 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 809592)
Selam arkadaşlar.
...

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Fındık 3 çeşit,Avusturalya Dutu. Kivi, Elma , Armut 2 çeşit, Erik 5 çeşit, Karayemiş, İncir 2 çeşit, Ayva, Limon, kamkat, gojiberyy, kamelya 2 çeşit, üzüm 3 çeşit, trabzon hurması 3 çeşit, feiko, Nar 2 çeşit, Avagado, Şeftali, Kamış, gül çeşitleri 8 çeşit, Ihlamur, Ceviz, Defne,Yenidünya, Ala çam, Palmiye, Altın çilek, ahududu, böğürtlen, çilek, Karalahana, Keçiboynuzu. Unuttuğum olursa eklerim.

Bahçe bitkilerini her sene düzenli ekerim: biber, patlıcan, domates, salatalık, altınçilek,fasulye, mısır,marul ,maydanoz,kabak,KARA LAHANA, v.s.

....

Bahçeniz güzelmiş... Ellerinize sağlık...

http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25266.htm

bunu bir yere not alsam olur mu?;)

Adil 31-07-2012 17:47

Amas eriği kurusu.

5 Eklenti(ler)
Amas eriği fazla verince dallar kırıldı maalesef.Bizde zayi olmasın diye erik kurusu yapmaya karar verdik.Sonuçları hep beraber göreceğiz.Şu anda seranın içinde askılıklara ve rafa serdim gayet iyi kurumaya devam ediyorlar.Olgunlaşınca çividi çok rahat çıkan bu erik , bölgemizde eskiden erik kurusu çok yapılırdı.

Adil 31-07-2012 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1003444)
Adil Bey, çiçekleriniz ve ürünleriniz çok güzel, sağlıkla ve afiyetle tüketiniz.
Darısı başımıza.

Sayın Dünyalı.
Çok sağolun efendim.Amin.
Saygılar selamlar.

Adil 31-07-2012 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1003916)
Bahçeniz güzelmiş... Ellerinize sağlık...

http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25266.htm

bunu bir yere not alsam olur mu?;)

Halil bey teşekkürler.Not alabilirsiniz.Saygılar selamlar.

ayhan219 31-07-2012 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1004528)
Amas eriği fazla verince dallar kırıldı maalesef.Bizde zayi olmasın diye erik kurusu yapmaya karar verdik.Sonuçları hep beraber göreceğiz.Şu anda seranın içinde askılıklara ve rafa serdim gayet iyi kurumaya devam ediyorlar.Olgunlaşınca çividi çok rahat çıkan bu erik , bölgemizde eskiden erik kurusu çok yapılırdı.

Adil Bey merhaba
ne güzel kurutuyorsunuz erikleri kıskandım doğrusu
ben vişne kurutmaya çalıştım ama birbirine geçti hiç güzel gitmiyor
çok düzenli olduğunuz anlaşılıyor sizi kutlarım.

Not
Kurutmalardan çıkan çekirdekleri biriktiriyorsanız bana gönderirmisiniz
her türlü meyve çekirdeğine talibim bana ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim

Adil 02-08-2012 07:55

Ayhan bey merhabalar.
Yaptığım işi özenle yapmaya çalışıyorum.
Bu kurutma işi havanın nemi ve rüzgar oranıyla orantılı.Bunları göz önünde bulundurmaya şartları ona göre ayarlamaya çalışıyorum.Bakalım başarılı olabilecekmiyiz.
Çekirdek konusunda Yaptıklarımı maalesef belediyenin çöp bidonuna döktüm.Bundan sonra yaparsam size çekirdekleri ayırabilirim.Yanlız bu çekirdekler yabani oluyor.Aşı fidesi için istiyorsanız ,güzel bir düşünce.
Saygılar selamlar.

almira 02-08-2012 15:05

Maşallah meyveler, sebzeler, çiçekler coşmuş. Tohumlar alınmaya başlanmış; sebzeler, meyveler kurutulmuş. Gezmekle bitiremedim. Ellerinize sağlık.

Türkan 02-08-2012 17:02

merhaba

sayin adil.hersey cok guzeldi ozellikle cuha kartopu,sakayik,liliyum,ve gulleri cok begendim.masallah sebzelerde cok guzel ve saglikli gorunuyor.meyvalarinizda cok guzel ve lezzetli duruyor.tek kelimeyle harika.cok begendim.ellerinize saglik.saygilar:rolleyes:

Adil 08-08-2012 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1005306)
Maşallah meyveler, sebzeler, çiçekler coşmuş. Tohumlar alınmaya başlanmış; sebzeler, meyveler kurutulmuş. Gezmekle bitiremedim. Ellerinize sağlık.

Sayın Almira Yavaş yavaş kış hazırlıkları başladı.Yazın bu bereketli günlerinin tadını çıkarmak lazım.
Ziyaretiniz için teşekkürler.
Saygılar selamlar.

Adil 08-08-2012 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1005346)
sayin adil.hersey cok guzeldi ozellikle cuha kartopu,sakayik,liliyum,ve gulleri cok begendim.masallah sebzelerde cok guzel ve saglikli gorunuyor.meyvalarinizda cok guzel ve lezzetli duruyor.tek kelimeyle harika.cok begendim.ellerinize saglik.saygilar:rolleyes:

Türkan Hanım Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
Emekliliğin vermiş olduğu zamanımızın bir bölümünü onlara ayırıyoruz.Ne kadar başarılı oluyoruz takdiri sizlere bırakıyorum.
Saygılar selamlar.

Adil 08-08-2012 08:13

meleklerin boruları pembe.

3 Eklenti(ler)
Meleklerin boruları çiçek açmaya devam ediyor.

Adil 08-08-2012 08:18

cır cır böceği.

3 Eklenti(ler)
Cır cır böcekleri bu yıl o kadar çok ki,sesleriyle başımızı şişiriyorlar.Bu kareleri 10 cm mesafeden çektiğim halde kaçmıyor ve ötmeye devam ediyor.Ben umurunda değilim.:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025