agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 08-08-2012 10:38

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-3

Adil 08-08-2012 10:41

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-4

Adil 08-08-2012 10:42

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-5

Adil 08-08-2012 10:44

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-6

Adil 08-08-2012 10:46

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-7

Adil 08-08-2012 10:49

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-8

Adil 08-08-2012 10:51

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-9

Adil 08-08-2012 10:52

kudret narı

5 Eklenti(ler)
kudret-10

Adil 08-08-2012 10:54

kudret narı ne işe yarar.

5 Eklenti(ler)
KUDRET NARI NE İŞE YARAR.?

Kudret Narının faydaları şöyle bilinmektedir: Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.

Mideye iyi gelir: Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.
Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir.
Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.
Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.
Şeker hastalığına iyi gelir: Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP’yi kudret narından elde edilen maddenin aktivite ettiği belirtilmiştir. Kudret narı bu enzimin aktivitesini artırarak şekerin hücre içine girmesini sağlamaktadır. Kudret narının diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de önemlidir.
Kudret Narının Kullanım Şekli Nasıldır?
Taze meyve için: Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
Tazesinin olmadığı zaman: Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.
Halis zeytinyağı(sızma zeytinyağı,katkısız) içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor. Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.
Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Adil 08-08-2012 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1006972)
maşallah hepsine :)

Asya hanım teşekkürler.

Sevgi Durul 08-08-2012 17:42

Sayın Adil, kudret narları ve domateslere imrendim. Çok sağlıklı görünüyorlar. Tabii diğer bitkilerinizde öyle. Emeklerinize sağlık.

Bizim kudret narları ancak çiçek açıyorlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1006993)
Afrika menekşesi çiçek açmaya hazırlanıyor.

Bu bitki Afrika menekşesi değil, bildiğim kadarıyla bardak menekşe. (Gloxinia) Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler. Kolay gelsin.

KAPTANzst 08-08-2012 17:44

Anlaşılan kudret narı bolluğu var bu sene:)
Mısırları sera içinde kurutmak biraz ters geldi bana:p
Erikler gibi olmasın:confused:

kılıç 09-08-2012 11:10

Maşallah bu kadar domates yazada kışada yeter afiyet olsun.

Adil 09-08-2012 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1007181)
Sayın Adil, kudret narları ve domateslere imrendim. Çok sağlıklı görünüyorlar. Tabii diğer bitkilerinizde öyle. Emeklerinize sağlık.

Bizim kudret narları ancak çiçek açıyorlar.

Bu bitki Afrika menekşesi değil, bildiğim kadarıyla bardak menekşe. (Gloxinia) Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler. Kolay gelsin.

Sayın SDurul kudret narlarını bu yıl sera içine diktim belki fark buradan geliyor.Sıcak ortamı seviyorlar.
Doğrusu sizin söylediğiniz Gloxinia dır.Menekşe türü olduğu için ismi aklıma gelmedi öyle yazdım.Hatırlattığınız için sağolun,teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.

Adil 09-08-2012 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1007184)
Anlaşılan kudret narı bolluğu var bu sene:)
Mısırları sera içinde kurutmak biraz ters geldi bana:p
Erikler gibi olmasın:confused:

Abi Kudret narını sera içinde denedim,fark buradan geliyor sanırım.:)
Dışarıda kuşlar yer diye Mısırları sera içine astım.Mısıra bişey olmaz zaten yarıya kurumuş durumda.
Saygılar selamlar.

Adil 09-08-2012 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 1007369)
Maşallah bu kadar domates yazada kışada yeter afiyet olsun.

Sayın Kılıç bu yıl gerçekten salatalığa da domatese de doyduk.Bolluk bereket yılıydı.Bu işte tecrubemizide artırdık.:D
Fazla olanları bir şekilde konserve ,turşu olarak değerlendireceğiz artık.
Saygılar selamlar.

_Esin_ 10-08-2012 01:24

Maşallah hepsi bir birinden sağlıklı ve güzel görünüyor. Kudret narı meyvesinin bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Bütün bitkileriniz de gözüm kalmadı desem yalan olur. Size kolay gelsin bol bereketli ürünler, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.

Benol Hazaroğlu 10-08-2012 10:41

Sevgili Adil,

Domates şöleni yaşattın sağol. Verdiğim pembe domateslerden haber yok galiba.

Akibetini merak ediyorum.

Dünyalı 10-08-2012 11:05

Sayın Adil Bey;

Bu sene ürünleriniz oldukça bereketli.

Allah sağlıcakla ve afiyetle yemek nasip etsin.

Adil 10-08-2012 17:34

Esin Hanım Kudret narı nın büyüklüğü sera içinde olması ve istediği ortamı bulmasından kaynaklanıyor.Damlama sulama sistemine bağlı.Güneş ve sıcaklık tam istediği gibi.Meyve tutumu da bu ortama bağlı.
Bütün temennilerinizi bende sizlere diliyorum.
Saygılar selamlar

Adil 10-08-2012 17:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1007733)
Sevgili Adil,

Domates şöleni yaşattın sağol. Verdiğim pembe domateslerden haber yok galiba.

Akibetini merak ediyorum.

Benol abla verdiğiniz tohumlar geç kalır diye ekmemiştim.Gelecek yıl denemeye ayırdım.Tohumları abim le bölüştük.Seneye inşallah.
Elimde çok çeşit domates oldu bu domatesler içinde en çok beğendiğim iklime uyan ve verimli iri domateslerin devamını sağlayacağım.Elimde 8 çeşit domates var.Çeri 3 çeşit,italyan,romen,ayaş,red robin ,F1,2 çeşit iri domates.
Ablacığım Boş vaktin olursa seni arabayla getirip götürebilirim, domates toplarsın,Şu an tam domates zamanı.Bahçemi de bir ziyaret etmiş olursun.
Telefonum sende var.Saygılar selamlar ablacığım.

Adil 10-08-2012 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1007739)
Sayın Adil Bey;

Bu sene ürünleriniz oldukça bereketli.

Allah sağlıcakla ve afiyetle yemek nasip etsin.

Sayın Dünyalı.Allah bana verdiği bereketi sizede versin inşallah.
Saygılar selamlar.

garlangufa 10-08-2012 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1006976)
Karpuzlarda son durum.

Selamlar Adil bey,
Sizin bahcenin durumunu görünce şeytan dürtüyor beni...diyorki "bırak işi, emekli et kendini, git memlekete"....şeytan diyor işte....:)

KAPTANzst 11-08-2012 06:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1007848)
Benol abla verdiğiniz tohumlar geç kalır diye ekmemiştim.Gelecek yıl denemeye ayırdım.Tohumları abim le bölüştük.Seneye inşallah.
Elimde çok çeşit domates oldu bu domatesler içinde en çok beğendiğim iklime uyan ve verimli iri domateslerin devamını sağlayacağım.Elimde 8 çeşit domates var.Çeri 3 çeşit,italyan,romen,ayaş,red robin ,F1,2 çeşit iri domates.
Ablacığım Boş vaktin olursa seni arabayla getirip götürebilirim, domates toplarsın,Şu an tam domates zamanı.Bahçemi de bir ziyaret etmiş olursun.
Telefonum sende var.Saygılar selamlar ablacığım.

Ben o tohumlardan ektim. Bahçede ve yeni seraya diktim. 70-80 cm boya ulaştılar yeşil domateslere sahipler. Henüz olgunlaşmadılar.

Adil 11-08-2012 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1007639)
Maşallah hepsi bir birinden sağlıklı ve güzel görünüyor. Kudret narı meyvesinin bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Bütün bitkileriniz de gözüm kalmadı desem yalan olur. Size kolay gelsin bol bereketli ürünler, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.

Esin hanım teşekkür ederim.Aynı dilekleri sizler için de diliyorum.
Saygılar selamlar.

Adil 11-08-2012 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa (Mesaj 1007875)
Selamlar Adil bey,
Sizin bahcenin durumunu görünce şeytan dürtüyor beni...diyorki "bırak işi, emekli et kendini, git memlekete"....şeytan diyor işte....:)

Aleykumselam Ali Osman Bey.Şeytan neler demiyorki insana.:D Şeytana da fazla uymamak lazım.:D Tabi ki emekliliğinde bir sırası vardır.Vakti gelince oda olacak inşallah.
Toprakla bitkilerle uğraşmak kadar güzel bir şey yok ben bunu farkettim.Öyle fazla büyük değil gücün yetecek kadar olsun yeter.Fazla büyük olursa kendini yormaktan yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.Kontrol edebileceğin kadar yani.:)
Sizin topraksız tarım la ilgili çalışmalarınızı takdir ediyorum.Bu yolda size başarılar diliyorum.
Görüşmek üzere saygılar selamlar Ali Osman bey.

Adil 11-08-2012 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1007964)
Ben o tohumlardan ektim. Bahçede ve yeni seraya diktim. 70-80 cm boya ulaştılar yeşil domateslere sahipler. Henüz olgunlaşmadılar.

Abi geç kaldığını anladığım için bu yıl dikmedim.Şu anda domatesleri olgunlaşmaya başlamış olmalıydı.Soğuklara düşünce verim de düşecektir.Sera içinde yerimde kalmamıştı zaten.Gözlemlememizi senin diktiklerinde yaparız artık .
Saygılar selamlar Abi.

Adil 11-08-2012 14:01

karpuz patladı.

5 Eklenti(ler)
Karpuzlarımdan bazıları böyle patladılar.Fazla yağmurmu sebep oldu acaba.?Bitişik merkezi köy olan Yalıncak köyünde yetişen karpuzlar sahil yolunda yalıncak karpuzu diye satılıyor.Devlet su işleri önünde .Piyasadaki karpuzdan pahalı fakat kalite farkı var.Lezzet olarak daha iyi.14-15 kiloluk karpuzlar yetişiyor.Bizde ilk adımı atmış olduk.Daha ilk senemiz.Tecrube şart.:)
Akşama iftarda açılışı yapacağız.:)

KAPTANzst 11-08-2012 17:50

Bende de 2 adet yarılmıştı.
Sanırım yağmurların etkisinden, fazla su çektiler topraktan.

Adil 12-08-2012 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1008070)
Bende de 2 adet yarılmıştı.
Sanırım yağmurların etkisinden, fazla su çektiler topraktan.

Cuma günü şiddetli yağmur yağmıştı o yağmurdan olmuş olabilir.3 haftayı aşkın çok sıcak günle yaşadık yağmur yağmamıştı.Birden yağınca kökler aşırı su aldı karpuzları böyle etkiledi.Aynı kanaatteyim.
Akşam iftarda lezzetine baktım çok güzeldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025