![]() |
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-3
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-4
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-5
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-6
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-7
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-8
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-9
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
kudret-10
|
kudret narı ne işe yarar.
5 Eklenti(ler)
KUDRET NARI NE İŞE YARAR.?
Kudret Narının faydaları şöyle bilinmektedir: Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor. Mideye iyi gelir: Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir. Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir. Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir. Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır. Şeker hastalığına iyi gelir: Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP’yi kudret narından elde edilen maddenin aktivite ettiği belirtilmiştir. Kudret narı bu enzimin aktivitesini artırarak şekerin hücre içine girmesini sağlamaktadır. Kudret narının diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de önemlidir. Kudret Narının Kullanım Şekli Nasıldır? Taze meyve için: Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor. Tazesinin olmadığı zaman: Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor. Halis zeytinyağı(sızma zeytinyağı,katkısız) içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor. Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir. Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum. |
Alıntı:
|
Sayın Adil, kudret narları ve domateslere imrendim. Çok sağlıklı görünüyorlar. Tabii diğer bitkilerinizde öyle. Emeklerinize sağlık.
Bizim kudret narları ancak çiçek açıyorlar. Alıntı:
|
Anlaşılan kudret narı bolluğu var bu sene:)
Mısırları sera içinde kurutmak biraz ters geldi bana:p Erikler gibi olmasın:confused: |
Maşallah bu kadar domates yazada kışada yeter afiyet olsun.
|
Alıntı:
Doğrusu sizin söylediğiniz Gloxinia dır.Menekşe türü olduğu için ismi aklıma gelmedi öyle yazdım.Hatırlattığınız için sağolun,teşekkür ederim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Dışarıda kuşlar yer diye Mısırları sera içine astım.Mısıra bişey olmaz zaten yarıya kurumuş durumda. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Fazla olanları bir şekilde konserve ,turşu olarak değerlendireceğiz artık. Saygılar selamlar. |
Maşallah hepsi bir birinden sağlıklı ve güzel görünüyor. Kudret narı meyvesinin bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Bütün bitkileriniz de gözüm kalmadı desem yalan olur. Size kolay gelsin bol bereketli ürünler, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.
|
Sevgili Adil,
Domates şöleni yaşattın sağol. Verdiğim pembe domateslerden haber yok galiba. Akibetini merak ediyorum. |
Sayın Adil Bey;
Bu sene ürünleriniz oldukça bereketli. Allah sağlıcakla ve afiyetle yemek nasip etsin. |
Esin Hanım Kudret narı nın büyüklüğü sera içinde olması ve istediği ortamı bulmasından kaynaklanıyor.Damlama sulama sistemine bağlı.Güneş ve sıcaklık tam istediği gibi.Meyve tutumu da bu ortama bağlı.
Bütün temennilerinizi bende sizlere diliyorum. Saygılar selamlar |
Alıntı:
Elimde çok çeşit domates oldu bu domatesler içinde en çok beğendiğim iklime uyan ve verimli iri domateslerin devamını sağlayacağım.Elimde 8 çeşit domates var.Çeri 3 çeşit,italyan,romen,ayaş,red robin ,F1,2 çeşit iri domates. Ablacığım Boş vaktin olursa seni arabayla getirip götürebilirim, domates toplarsın,Şu an tam domates zamanı.Bahçemi de bir ziyaret etmiş olursun. Telefonum sende var.Saygılar selamlar ablacığım. |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Sizin bahcenin durumunu görünce şeytan dürtüyor beni...diyorki "bırak işi, emekli et kendini, git memlekete"....şeytan diyor işte....:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Toprakla bitkilerle uğraşmak kadar güzel bir şey yok ben bunu farkettim.Öyle fazla büyük değil gücün yetecek kadar olsun yeter.Fazla büyük olursa kendini yormaktan yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.Kontrol edebileceğin kadar yani.:) Sizin topraksız tarım la ilgili çalışmalarınızı takdir ediyorum.Bu yolda size başarılar diliyorum. Görüşmek üzere saygılar selamlar Ali Osman bey. |
Alıntı:
Saygılar selamlar Abi. |
karpuz patladı.
5 Eklenti(ler)
Karpuzlarımdan bazıları böyle patladılar.Fazla yağmurmu sebep oldu acaba.?Bitişik merkezi köy olan Yalıncak köyünde yetişen karpuzlar sahil yolunda yalıncak karpuzu diye satılıyor.Devlet su işleri önünde .Piyasadaki karpuzdan pahalı fakat kalite farkı var.Lezzet olarak daha iyi.14-15 kiloluk karpuzlar yetişiyor.Bizde ilk adımı atmış olduk.Daha ilk senemiz.Tecrube şart.:)
Akşama iftarda açılışı yapacağız.:) |
Bende de 2 adet yarılmıştı.
Sanırım yağmurların etkisinden, fazla su çektiler topraktan. |
Alıntı:
Akşam iftarda lezzetine baktım çok güzeldi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025