![]() |
Gül resitali.
5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki güllerin resitali.
|
Gül resitali-2
5 Eklenti(ler)
Gül resitali-2
|
Alıntı:
|
sayın adil bana da gönderin...:D
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
sedum sermentosum
1 Eklenti(ler)
sedum sermentosum çiçekleri.
|
Dahliyalarda gelişme.
2 Eklenti(ler)
Berrin ablamın gönderdiği dahliyalar 15 cm ye kadar büyüdüler.
|
kapı girişi çiçek.
1 Eklenti(ler)
Dağınık bir şekilde filizleri bulunan çit i makasla düzelttim ve gülü bağlayarak üzerinde duvara bağladım farklı bir görünüm oluştu.
|
Alıntı:
Selis nikli kardeşim Sedum sarmentosum olduğunu söyledi |
kamelya etrafı.
1 Eklenti(ler)
Kamelya etrafındaki güller ve şakayıklar .
|
gül.
1 Eklenti(ler)
Barbekü kenarındaki kırmızı gül.
|
Kamelya etrafı-2
1 Eklenti(ler)
Berrin Abladan aldığım çiçeklerin dikildiği alan.Glayör ve Dahliyalar.
|
meleklerin boruları.
1 Eklenti(ler)
Meleklerin boruları yanındaki sardunyanın güzelliği.
|
sardunya
1 Eklenti(ler)
sardunyanın renk güzelliği.
|
Alman karanfili
1 Eklenti(ler)
Alman karanfilinin renk tonları harika.
|
Şeker pembe gül.
3 Eklenti(ler)
Şeker pembe gül ve ebruli gülde nihayet açtı..
|
Alıntı:
|
Adil kardeşim Tamaraları tek başınıza mı yediniz yoksa :) ah onların ne güzel tavası olur, kokusunu alır gibiyim. Kamelya ve çevresini güzel düzenlemişsin, garanti akşam güneş batarken çayını orda yudumluyorsundur.
Az kalsın unutuyordum Trabzon Zambağı ile ilgili gelişmeleri merak ediyorum, benim açan zambaklar arasında Trabzon zambağını göremedim, sadece yaprakları olan birkaç tane var sanırım bu sene çiçeğini göremeyeceğim. Sizinkilerde gelişme var mı? Saygı ve sevgilerimle..... |
Alıntı:
Kamelya günün yorgunluğunu atabileceğim en güzel alan.Birde çay veya kahve muhabbeti olunca farklı güzel oluyor. Benim diktiğim Trabzon zambağı tek sap üzeri büyümeye devam ediyor.Çiçek açarmı bilemiyorum.Biraz daha zamana ihtiyacımız var.Gelişmeleri siz değerli dostlarımla paylaşacağım. Saygılar selamlar. |
taze fındık.
3 Eklenti(ler)
taze yeşil fındıklar içleri henüz pamuk.
|
saksı çileği.
1 Eklenti(ler)
saksı çileği meyveleri olgunlaşmaya başladı.
|
ebruli gül.
1 Eklenti(ler)
ebruli gül iş yerinden aldığım ve sulandıkça ve kırpıldıkça 12 ay çiçek açıyor.
|
sera içi salatalık.
2 Eklenti(ler)
sera içi salatalıklar.
|
barbekü çevresi
5 Eklenti(ler)
barbekü çevresi son hali.
|
Bahçe sebze.
4 Eklenti(ler)
Bahçe sebzelerin son hali.
|
Frenk üzümü
1 Eklenti(ler)
frenk üzümü kızarmaya başladı.
|
Adil kardeşim sayende Trabzona gitmiş gibi oldum, helal olsun çok hoşuma gitti. Fındığın ağacını ve üzerindeki meyveyi görmeyeli çok zaman oldu. Köydeyken Fındığı bayır alanlarda toplar çuvallara doldururduk sonra akşama doğru sırtımıza atıp rampalardan aşağı koşa koşa harmana götürürdük o günleri hatırladım, eline sağlık. Şimdi imkanım olsa alır bileti koyulurdum yola, çalışmalarını takip ediyorum memleketimin manzaralarını da burada görmek istiyorum. Sağolsun sayın KAPTANzst elinden geldiği kadar güzel fotoğraflar ekliyor sayfasına, sizler sayesinde az da olsa özlem gideriyoruz.
Trabzon Zambağı ile ilgili gelişmeleri takip ediyorum, çiçeğini açmış vaziyette inşallah resmini burada görürüz. Benimkilerden ses seda yok, herhalde alışma devresindeler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim, saygılar selamlar efendim... |
Yaylacı kardeşim memleket özlemi böyle bişey.Memleketi hatırlatacak bir fotoğraf olduğu zaman insanın duygulanmaması imkansız.Bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş.
Fındık toplama harmanlama konusunda söylediklerinizi 50 yıldan beri yaşıyorum.Çocukken büyük dallara beni çıkarırlardı ve dalın eğilmesi sağlanarak toplanırdı.Eskiden patos fındık daneleme makinesi yoktu.İmece usulü harmanlarda fındık ayıklanırdı ,şimdi daha kolaylaştı.Malum karadeniz yağmurlu bölge .Fındığı kurutmak ve savurmak için güneşli gün bulmak çok zor.Fındık yağlanmasın diye çok zahmet çekerdik. Fındığı sererdik bir den hava kapatıp yağmaya başlayınca seferber olurduk fındığı toplayıp kapatmak için.Yeşil fındığı ayakla yol vurarak havalandırmak.Dane olunca ayakla şeritler yaparak kurutmak,Çuvallamak.Her yıl bizim geleneğimiz.Hele o örgülü fındık sepetlerimiz,onlarda geleneğin bir parçasıydı,gugar denen bir odun çengeli olurdu fındık dalına takılırdı.Şimdi naylon kovalar kullanılıyor.Gelenekler değişsede birileri yaşatmak için hala çaba sarfediyor. Bu tür konularıda burada işlemek aslında çok iyi olur. Trabzon zambağı 20 cm boy attı bakalım bu yıl çiçek açacakmı.Çoğaltmak için elimden geleni yapacağım. Yayla gezimiz olursa bu defa techizatlı olarak gideceğiz ve birkaç soğan almayı düşünüyorum.Birde çiçek açmış hallerinin teferruatlı fotoğraflarını inşallah sizlerle paylaşırım. Saygılar selamlar. |
Sayın Adil,
Maşallah sebze bahçesi hızla gelişim göstermiş yakında hasat yapmaya başlarsınız. Barbekü çevresi dediğiniz yerde gayet güzel fakat isim bana göre pek uygun olmamış senin yerine ben olsam o bölgeye dilimize uygun olarak ocakbaşı derdim. Tabii yinede sizlerin bileceği kullanacağı dil hepsinden önemlisi. Fren üzümü meyvesini ilk kez gördüm nasıl üretilir tadı nasıldır bilgi verirseniz memnun olurum. Kendim Muğlada yaşasamda bir yanım Trabzonda bunuda belirteyim sizin bölge 1 defa gelmeme rağmen çok hoşuma gitti, sizlerede böyle güzel bir coğrafyada yaşadığınız için kıymetini bilin derim. Size ve sevdiklerinize bol güneşli bol çiçekli günler temenni ederim. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025