agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

alcen 20-05-2012 10:23

Şakayıklar süper, birde azıcık çiçeği uzun kalsa üstünde, ellerinize sağlık ama ben yılandan çok korkarım oraları anlayınca hızla geçtim.
Bu yıl dünyanın tohumunu ektim, bitane bile çıkmadı sizinkiler maşşallah.........

Adalet Yağcı 20-05-2012 10:34

Ağaç şakayıklar çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık.

Bu sene dikilen şakayıklar sanırım seneye ancak açarlar, üç tane de ben dikmiştim ama açacak gibi görünmüyorlar şimdilik.

Adil 20-05-2012 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 969267)
Şakayıklar süper, birde azıcık çiçeği uzun kalsa üstünde, ellerinize sağlık ama ben yılandan çok korkarım oraları anlayınca hızla geçtim.
Bu yıl dünyanın tohumunu ektim, bitane bile çıkmadı sizinkiler maşşallah.........

Aclen ziyaretiniz için teşekkürler.2 haftalık ömrü olan bir çiçek şakayık.Çok yıllık bir çiçek olması avantaj.Her yıl çoğalarak aynı yerde büyüyor.
Yılan konusunda benimde tiki olan arkadaşlarım var.Yılan diyerek masanın üzerine kemeri atsak korkusundan ortalığı birbirine katıyor.:)
Sayfayı ziyaret edecek arkadaşların korkabileceğini düşündüm fakat .Bilgi ve görsellik açısından tanıtıcı olacağını düşünerek yayınlamak istedim.Lagot böceğide aslında yılan kadar korkutucu yaşadığım ortamı paylaşmak istedim sadece.Siz değerli arkadaşlarımı körkutmak asla istemem.
Diktiğiniz tohumların tutmaması üzücü ******.Belki ortamını ,sıcaklık ve nem ayarında sorun yaşamış olabilirsiniz.Tohumları çok derine dikmemek lazım.Tohum üzeri ni kapatacak kadar ince bir tabakayla örtülmeli.Derinde kalırsa çürüme yapabilir.Sulama işini düzenli yapmak lazım.
Denemeye devam Aclen hanım.
Saygılar selamlar efendim.

Adil 20-05-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 969271)
Ağaç şakayıklar çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık.

Bu sene dikilen şakayıklar sanırım seneye ancak açarlar, üç tane de ben dikmiştim ama açacak gibi görünmüyorlar şimdilik.

Sayın Adalet Yağcı teşekkür ederim.
Yeni dikilen şakayıkların çiçek açması süpriz olur.Kök tutması lazım.Toprağı güzel olursa asla sizi mahçup etmez.Fazla ilgide istemez.Bir yılından itibaren her yıl güzel çiçekleri ve kokusuyla sizi memnun eder.
Saygılar selamlar efendim.

Adil 20-05-2012 13:09

Yaşmacık kuşu,yuvası,yavruları.

5 Eklenti(ler)
Yaşmacık kuşu bu yörenin halk söylemidir.
Yaptığım kamelyada otururken yakın bir yerden yaşmacık kuşu yavrularının seslerini duydum.Sonra o tarafa baktığımda Yolun kenarındaki demir direğin içine anaları girip çıkıyor .Her girip çıkmasında yavruların sesleri duyuluyordu.
Hemen Fotoğraf makinesiyle onları kareledim.Anaları yuvada yokken, çektiğimde sıkıntı yoktu.:D
Fakat anaları yuvadayken acayip seslerle beni korkutmaya çalıştılar.Tıslamalar farklı farklı sesler.Ben tabi bu kuşun huyunu suyunu bildiğim için gayet sakindim.:D
Bu kareleri flaşla çekerek alabildim.

Yaylacı 20-05-2012 20:37

Adil kardeşim ellerine sağlık, çeşitli hayvan resimleri ekleyerek sayfalara renk katıyorsunuz, kuşların resmini iyi düşünerek çektiniz, boru içinde kuş yavruları olduğu kimsenin aklına gelmez.Haddim değil ama resimlerinizdeki bazı bitki isimlerini yazmak istiyorum müsade varsa. 843 no'lu mesajdaki çiçeğin adı "Acem Halısı", 845 no'lu mesajdaki çalı türü ise "Fırça Çalısı". Düzeltmek istedim, affınıza sığınırım. Çimlendirme toprağı olarak nasıl toprak kullanıyorsunuz, fideler çok sağlıklı ve canlı, çimlendirme konusunda başarılısınız tebrik ederim. Saygılar, selamlar...

berrinb 21-05-2012 00:17

Sevgili Adil kardeşim, Acemi duvarın üzerine ne güzel sermişsiniz..:))şakayıklar harika açmışlar benim bu sene diktiklerimin hiç biri açmadı...Sizinkiler bu senemi dikildiler...??

Vallahi ben hiç anlamam o Trabzon zambağından ve hatmi tohumlarından şimdiden baş sıraya yazılmak isterim..:)))

Şakayıklara bakarken içim açıldı ..Ama o yılanı kıvrım kıvrım ..birde birkaç poz koymanız,solucandan içi kalkan beni aldıda götürdü biryerlere..:))))
Kuşların resimleri çok orjinaldı , nasılda o borunun içine saklamış yavruları..Koruma iç güdüsü işte budur....

Şu tamara dediğiniz otu sormak istiyorum ..bir resmini paylaşabilir misiniz..Mor çiçekli ve mor saplı bir ot mu...pazarlarda çok satılıyor..Hiç denemedim...Eğer ki o ise alıp bir deneyeceğim...

Hepinize kolay gelsin...Ailecek selam ve sevgiler size....:))

Adil 22-05-2012 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 969582)
Adil kardeşim ellerine sağlık, çeşitli hayvan resimleri ekleyerek sayfalara renk katıyorsunuz, kuşların resmini iyi düşünerek çektiniz, boru içinde kuş yavruları olduğu kimsenin aklına gelmez.Haddim değil ama resimlerinizdeki bazı bitki isimlerini yazmak istiyorum müsade varsa. 843 no'lu mesajdaki çiçeğin adı "Acem Halısı", 845 no'lu mesajdaki çalı türü ise "Fırça Çalısı". Düzeltmek istedim, affınıza sığınırım. Çimlendirme toprağı olarak nasıl toprak kullanıyorsunuz, fideler çok sağlıklı ve canlı, çimlendirme konusunda başarılısınız tebrik ederim. Saygılar, selamlar...

Yaylacı kardeşim teşekkür ederim.
Bu kuşlar her yıl o boruların içinde yuva yapıyor .Önemli olan hankisinin içinde yuva yaptıklarını bilebilmek.:D Bunuda sesleri ele veriyor.
Düzeltmelerin konusunda teşekkürler kardeşim.Bazen aklımıza gelmiyor çiçek isimleri.Okadar çok çiçek çeşidi varki adını unutabiliyoruz.Fırça çalısını çiçekçiden aldığımda adını bilmiyordum.Üzerindeki çiçekleri görünce beğendim aldım.Bu konuyu böyle paylaştığımız için şimdi adını asla unutmam FIRÇA ÇALISI.:D
Toprak konusunda fındık bahçesinde siyah ve yumuşak olan topraktan alıyorum ve koyun gübresiyle karıştırıyorum.Tohumları üzeri kapanacak kadar ince bir toprakla kapatıyorum.Sulamayı da toprağın nemine bakarak eksik etmiyorum.
Saygılar selamlar güzel kardeşim.

smnunal 22-05-2012 09:50

Sayın Adil bey,
Koymuş olduğunuz resimleriniz yine çok güzel. Şakayıklara bayıldım.

Resimlerinizdeki Lagot böceği genel ismi dana burnu olarak geçer. Bitkilerin toprak altı kısımlarına zarar verir.

Yaşadığınız bölgenin doğayla içiçe olduğu görülüyor. Bu da tabitatı tüm bitki ve canlıları sevenler için bulunmaz bir fırsat.

Şehrinize bir defa gelmek nasip oldu fırsatım olsa yine gelmek isterim. Şakayık bitkisinden ve Trabzon zambağından benim bahçemde yok ,benim bahçemde olupta sizdede olmayan varsa seve seve size verebilirim bilginiz olsun.

Size kolaylıklar diler Muğla'dan selamlarımı iletirim.

Adil 22-05-2012 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 969728)
Sevgili Adil kardeşim, Acemi duvarın üzerine ne güzel sermişsiniz..:))şakayıklar harika açmışlar benim bu sene diktiklerimin hiç biri açmadı...Sizinkiler bu senemi dikildiler...??

Vallahi ben hiç anlamam o Trabzon zambağından ve hatmi tohumlarından şimdiden baş sıraya yazılmak isterim..:)))

Şakayıklara bakarken içim açıldı ..Ama o yılanı kıvrım kıvrım ..birde birkaç poz koymanız,solucandan içi kalkan beni aldıda götürdü biryerlere..:))))
Kuşların resimleri çok orjinaldı , nasılda o borunun içine saklamış yavruları..Koruma iç güdüsü işte budur....

Şu tamara dediğiniz otu sormak istiyorum ..bir resmini paylaşabilir misiniz..Mor çiçekli ve mor saplı bir ot mu...pazarlarda çok satılıyor..Hiç denemedim...Eğer ki o ise alıp bir deneyeceğim...

Hepinize kolay gelsin...Ailecek selam ve sevgiler size....:))

Berrin Abla Şakayıklar dikildikten bir yıl sonra genellikle açarlar.Benim diktiklerim 3-4 yıllık.Yerlerinde çoğalarak büyüyorlar.
Trabzon zambağı ve hatmi çiçeklerinin soğan ve tohumlarını ilk size göndereceğim Allah nasip ederse.
Çevremizde yaşayan canlıları paylaşırken sizlerin hassasiyetinize katılıyorum.:) Solucanlara olan hassasiyetinizide bildiğim için.:D
Bu kuş çeşidi dört mevsim evimizin etrafında yaşarlar ve her yıl yuva yaparlar.Yırtıcı hayvanlardan korunmak amaçlı olsa gerek.
Ablacığım Tamara otu tarif ettiğiniz gibi mor çiçekli mora yakın sapları olan(tazeyken yeşil)30-40 cm yaprakları olan bir bitki.Bu gün fındık bahçesinde bu konuyla ilgili bir tanıtım arşivi hazırlayacağım ve yakında paylaşırım.
Şimdi tamaranın tam zamanı.Tabi tavasını yaparken taze ve körpe sapları tercih etmeli.Yoksa istediğiniz kıvamı bulmak zorlaşır.
Bizdende selamlar saygılar Berrin Abla.

Adil 22-05-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 970521)
Sayın Adil bey,
Koymuş olduğunuz resimleriniz yine çok güzel. Şakayıklara bayıldım.

Resimlerinizdeki Lagot böceği genel ismi dana burnu olarak geçer. Bitkilerin toprak altı kısımlarına zarar verir.

Yaşadığınız bölgenin doğayla içiçe olduğu görülüyor. Bu da tabitatı tüm bitki ve canlıları sevenler için bulunmaz bir fırsat.

Şehrinize bir defa gelmek nasip oldu fırsatım olsa yine gelmek isterim. Şakayık bitkisinden ve Trabzon zambağından benim bahçemde yok ,benim bahçemde olupta sizdede olmayan varsa seve seve size verebilirim bilginiz olsun.

Size kolaylıklar diler Muğla'dan selamlarımı iletirim.

Sayın smnunal.
Şakayık çiçeğinin en çok sevdiği iklime sahibiz.Bu bizim için bir avantaj diyebilirim.
Lagot böceğinin ismi yörelere göre değişebiliyor.Trabzon da bu böceğe lagot deniyor.Dana burnu olarak ilk kez sizden duyuyorum.Buda bilgilendirme açısından iyi oldu.
Çevremiz tabiatla iç içe ve herşey doğal.Mahallemize Devlet 400 yataklı araştırma hastahanesi açtı.Bu tabiatımız konusunda korkularımı ve endişelerimi körüklüyor.Binalaşma hızlı bir şekilde arttı.
Trabzon zambağı ve şakayık konusunda çoğaltma yaparsam paylaşabiliriz.
Trabzondan Muğlaya saygılar selamlar.

Adil 22-05-2012 11:01

domates fide

2 Eklenti(ler)
Benol ablamın vermiş olduğu domates tohumları 4 günde böyle çıktılar.Tohumların az bir kısmını bu yıl diktim büyük bir bölümünü gelecek yıla ayırdım.Tohumlar elime geç ulaştığı için deneme amaçlı olarak ekmiştim.

Adil 22-05-2012 11:04

Kudret narı fideleri.

4 Eklenti(ler)
Kudret narı fideleri güzel gelişme gösterdiler.Tohumdan çimlenmesi hayli uzun sürsede son haliyle içimiz rahat.

Adil 22-05-2012 11:07

Afrika menekşesi.

2 Eklenti(ler)
Afrika menekşesi geçen yıl boru şeklinde çiçekler açmıştı bu yıl aynı kökten yeniden filizlendi ve bu hale geldi.

Adil 22-05-2012 11:12

meleklerin boruları

2 Eklenti(ler)
Meleklerin boruları kışın donmuştu mayıs ayında yeniden filizler çıkardı 5 filizin 3 tanesini bu saksılara şaşırtma yaptım.Gayet güzel durumdalar.Bu pembe ve beyaz ebruli türü.

Adil 22-05-2012 11:15

begonya

2 Eklenti(ler)
begonya çiçeği küçük bir filiz alınarak dikilmişti.Şimdiden çiçek açmaya başlamış.

Adil 22-05-2012 11:19

Sarı saksı gülü.

4 Eklenti(ler)
Saksılarda yetiştirilen bu güzel gül çeşidinin sarısını barbekünün yanına diktim gayet güzel gelişimi var.

Adil 22-05-2012 11:22

Yedi veren limon

3 Eklenti(ler)
Yediveren limon u seranın içine dikmiştim.Azda olsa meyve tutmaya başlamış.

Adil 22-05-2012 11:24

Bordo şakayık.

2 Eklenti(ler)
Bordo şakayık pembe şakayıktan daha geç çiçek açtı.

Adil 22-05-2012 11:27

Alman karanfili.

4 Eklenti(ler)
Alman karanfili renkleriyle ve çiçek formuyla güzel görüntü veriyor.

Adil 22-05-2012 11:33

harika kokulu şarmaşık gül.

5 Eklenti(ler)
Harika kokulu sarmaşık gül ü Abimden aldım.Oda başka birinden almış ve çoğaltmıştı.Çiçek açmasını sabırsızlıkla bekledim.Açtığında ve ilk kokladığımda beni büyüledi diyebilirim.O küçücük gülden nasıl koku yayılıyordu anlatamam.Demek büyüyüp çiçeklerle dolduğunda etrafında insan mest olur.
Böyle bir güle sahip olmayı çok istiyordum.Abim sayesinde nihayet sahip oldum.Teşekkürler abi.

Adil 22-05-2012 11:40

harika kokulu sarmaşık gül.

5 Eklenti(ler)
Harika kokulu bu gülü sizlerle daha fazla paylaşmak istedim.Pembe olup orta boy kokulu gülüm vardı fakat sarmaşık olanını çok aradım sonunda bulabildim.Evin merdiven tarafında 4 kata kadar çıkan aynı kokusuz sarmaşık gülüm vardı.Salkım saçak açıyordu.Fakat kokusuzdu.Bu kokuludan çoğaltarak onunla karma yapabilirim.Şimdi kırmızı kokulu sarmaşık gül aramaya başlayabilirim.:D

Adil 24-05-2012 07:49

Tamara otu.

5 Eklenti(ler)
Tamara otunun yaprak ve sapları.

KAPTANzst 24-05-2012 08:04

Tamaraları kopardın.:(
Bari bir tavasını yap da benide çağır:D

Adil 24-05-2012 08:11

Trabzonda güzel bir gün.

1 Eklenti(ler)
Meyvelerin çiçek dönemi çekmiş olduğum köyümüzün fotoğrafı.

Adil 24-05-2012 08:16

çiçekler.

2 Eklenti(ler)
çiçeklerin en güzel dönemi.

Adil 24-05-2012 08:21

Kamelya yeri ve çiçeklerim.

5 Eklenti(ler)
Yapmış olduğum kamelya alanının etrafı şimdi çiçeklerle rengarenk.Hatmiler , glayörler daha birçok çiçek çeşidi açınca harika olacak.:D

Adil 24-05-2012 08:24

sebze bahçemin son hali

2 Eklenti(ler)
Domates ve salatalıklar çiçek açacak duruma geldi.

Adil 24-05-2012 08:25

Gül hatmi.

1 Eklenti(ler)
gül hatmilerin iyi durumda.

Adil 24-05-2012 08:26

saksıda çileklerim.

1 Eklenti(ler)
Saksıdaki çileklerimin son hali.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025