agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 13-02-2012 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 911198)
Adil bey,
serayı görünce çok kıskandım, bir tane küçücük serada bizdemi yapsak diye düşünmeye başladım.
İçi bu kış günlerinde ne güzel yemyeşil maşşallah,iyi günlerde kullanın.

Yap tabi kardeşim çalışmak ibadettir.Kendinize farklı bir dünya yaratın.Biz hobi seracılara sizde katılın.
Saygılar selamlar.

Adil 13-02-2012 12:10

Baharın habercileri
 
1 Eklenti(ler)
Havalar soğuk olsada inadına açmaya devam ediyorlar.

Adil 13-02-2012 12:13

İlkbahar ın habercileri.
 
5 Eklenti(ler)
Çiçekler tomurcuklar açmaya başladı.Bu çiçekleri fındık bahçemizde çektim.Menekşeler bile açmaya başlamış.

Adil 13-02-2012 12:46

Trabzon kış elmaları.
 
2 Eklenti(ler)
Toplanmayan elmalar kara kışa rağmen hala daha dallarda duruyor.Kış dolayısıyla aç kalan kuşlar ve arılar bu elmaları yiyerek hayatta kalmaya,bahara sağ salim ulaşmaya çalışıyorlar.

Adil 13-02-2012 12:50

serada petunya.
 
1 Eklenti(ler)
Donmasın diye seraya koyduğum petunya taze filizler atmaya başladı.

Adil 14-02-2012 16:00

Kivi dikimi.
 
5 Eklenti(ler)
Bugün 1 adet kivi fidanı nı, başka bir bahçeden sökerek barbekü nün arkasındaki bahçeye aktardım.Burayı yeni fidanlar dikmeyi düşünüyorum.2 Direk üzerine T leri takarak galvanizli telleri gererek kivi bağlığını oluşturacağım.Bu kivi fidanı 10 yıllık bir fidandı gövdesi kurumaya başlamıştı aşı üzerinden filiz atmıştı kuruyan ana gövdeyi keserek gençleştirme yaptım.Bu yıl kivi verebilir.2 yıllık bir filiz.

fatma sunay 18-02-2012 14:25

Sayın Adil bey;

Gene gözlerimize bayram ettirdiniz. Fındık bahçesinde çektiğini resimler , Kanuni Sultan Süleyman , Kivi dikimi hepsini titizlikle inceledim ve hepsi ayrı ayrı dünyalara daldırdı beni.
Sakarmekeleride gerçekten seyretmesi çok güzel sürü halinde ne güzel poz vermişler.

Benim kiviminde yeri değişecek ama gittiğimde yapraklanmış oluyor sökmeye korkuyorum. Bulunduğu yerde de gelişmedi çelik alma zamanı nezaman sizlerdaha iyi biliyorsunuz nasıl çoğaltabilirim.

Selamlar....

Adil 20-02-2012 08:32

Fatma hanım,
Beğendiğiniz için teşiekkürler.
Kivi Yeşillenmiş filiz atmış olsa dahi eğer çok büyük değilse 5 yıllık falan.Köklerine fazla zarar vermeden itinayla çıkartılıp ,kök ucları budama makasıyla düzeltilerek tekrar başka bir yere dikilebilir.Diktikten sonra kök üzerindeki toprağı ayağınızla hafif bastırınız ,hava almasını önleyiniz sonra bol bol sulayınız .Dikkat yeni dikilen meyveye gübre vermeyiniz .Gübredeki asit zedelenmiş köklere ve fidana zarar verir.Kurumasına neden olur.Sadece bol bol sulamanız yeterlidir.
Kalem konusunda ise şu bilgileri verebilirim.
5.3. Çelikle Üretim
Kivi asıyla çoğaltıldığı gibi çelikle de çoğaltılabilir. Çelikler alınma zamanına göre; yesil
çelik, yarı odunsu çelik ve odun çeliği adlarını alırlar.

Yesil Çelikler: Yesil çelikler yaz baslangıcında, Mayıs ve Haziran aylarında alınırlar.
Çeliklerin, kalınlığı 4-10 mm, boyları 10–20 cm ve 2-3 boğumlu olmalıdır. Çeliğin üst kısmı,
gözün 1.5–2 cm yukarısından, alt kısmı gözün hemen altından, çapraz olarak ( 45o ) kesilir. En
üst yaprağın haricinde bütün yapraklar çıkarılır, bu yaprak yarım kesilir. Yesil çeliklerde su
kaybını önlemek için mistleme (yaprakları nemlendirme) zorunludur. Ayrıca taze ve duyarlı
olusları nedeni ile özellikle mantari hastalıklara ve olumsuz sartlara karsı hassas olup
köklendirme tavalarına konulmadan önce kivi çelikleri ve köklendirme ortamı mantari
hastalıklara karsı dezenfekte edilir.
Yesili çeliklerin ve köklendirme ortamının dezenfeksiyonu
Yarı Odunsu Çelikler: Yarı odunsu çelikler, aynı yıl süren, tam olarak odunlasmamış
sürgünlerden, Temmuz -Ağustos aylarında alınır. Uzunlukları 15–25 cm, kalınlıkları 7–12 mm,
2-3 göz olmalıdır. Alınan çelikler en üst gözün 1.5 cm üzerinden ve alt gözün hemen altından
45o çapraz gelecek sekilde kesilir ve üst yaprağının yarısı bırakılır, diğerleri dipten çıkartılır.
Yesil çeliklerde olduğu gibi, su kaybını önlemek için mistleme (yaprakları nemlendirme )
zorunludur.

Odun Çelikleri: Bir yılık iyi odunlasmış hastalıksız, düzgün sürgünlerden alınır.
Çelikler bitkinin yaprağını döktükten sonrası ile subatın ilk haftalarına kadar olan sürede
içerisinde alınır. Boyları 10-25 cm arasında, en az 2 gözlü, kalınlıkları 7–12 mm civarındadır.

Çelikle Çoğaltım Yöntemleri;

Uygun koşullar sağlandığında kivi bitkisinde çelikle de kaliteli çoğaltım sağlanabilir.Genellikle çelikle çoğaltımda yumuşak odun ve odun çelikleri kullanılmaktadır.Bu çelikler için uygun ortam ve köklenmeyi arttırıcı hormonlar kullanılması çoğaltım sisteminde başarıyı getirecektir.Çelik fidanları çoğaldıklarında kendi özelliklerini aynen taşıyan varyeteler oluşturduklarından soğuk iklim kuşakları için daha uygundur.Olası don zararından bitkinin toprak üstü aksamı kuruduğunda yeniden süren sürgünler, tekrar aşılamayı gerektirmeden rahatlıkla taçlandırma için kullanılabilirler.

Yarı odunsu çelikler:

En yaygın ve başarılı olarak kullanılan çoğaltım yöntemidir.Çelikler, iklime bağlı olarak Temmuz sonu Ağustos başında, aynı mevsimde sürmüş ve yarı odunlaşmış sürgünlerden, 20-25cm olacak şekilde alınırlar.Çeliklerin en üst yaprağının yarısı bırakılarak diğer yapraklar yaprak koltuğundaki yapraklar zedelenmeden dipten çıkarılır ve köklendirmeyi arttırmak için köklenmeyi uyarıcı hormona batırılırlar. Köklendirme hormonu olarak (İndol-3 Butirik asit -IBA) ve (Naftalen asetik asit-NAAkullanılmaktadır.

Kullanılacak hormon dozu konusunda çok değişik araştırmalar yapılmış ve IBA için hormon dozu olarak 4000-6000ppm,NAA için 1000-2000ppm’lik dozlar önerilmiştir.Ancak Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünde Haywart,Bruno ve Matua çeşitlerinde yapılan çoğaltım çalışmalarında 2000ppm IBA dozunda ve perlit ortamda yıllara göre değişmekle birlikte %90’ı aşan oranda köklenme sağlanmıştır.

Kullanılacak hormon 1/1 oranlı saf su / alkol karışımında eritilerek istenen konsantrasyonda hazırlanır. Yönetimine uygun olarak hazırlanmış çeliklerin 1-2 cm’lik dip kısmı hormon eriyiğine hızlı daldırma yöntemiyle 5 saniye süreyle daldırılır. Hormon daldırılan çeliklerin hormonu emmesi için bir süre bekletilmeleri gerekir. Hormonu iyice emmen çelikler mistleme veya sisleme altındaki köklendirme ortamına dikilirler. Çelik dikim derinliği 5-10 cm arasında değişir. Mistleme aralığı hava durumuna göre değişmektedir. Kapalı havalarda mistleme aralığı artırılır, açık havalarda sıklaştırılır. Mistleme aralığı ya zaman rölesi ya da elektronik yapraklarla ayarlanır. Doğu Karadeniz Bölgesi gibi günlük havanın çok değişken olduğu bölgelerde elektronik yaprak kullanımı daha iyi sonuç vermektedir.Köklendirme ortamı olarak perlit, torf, dere kumu, vermikulit veya bunlardan hazırlanmış karışımlar kullanılabilir. Perlit en fazla kullanılan köklendirme ortamıdır. Köklendirme ortamı temiz olmalıdır. Bunu sağlamak için sterilizasyon yapılır. Farklı köklendirme ortamlarının köklenme oranına etkisi üzerine yapılan çalışmalarda çok önemli farklılıklar bulunamamıştır.mistleme altındaki köklendirme ortamında tutulan yarı odunsu çelikler 4 hafta içinde köklenirler. Köklenen çelikler; toprak ,kum çiftlik gübresi harcıyla doldurulmuş polietilen tüplere alınırlar. Tüplere alınan çelikler yarı gölge bir ortamda mini spring sulama yapılarak dış koşullara en az iki hafta süreyle alıştırılırlar. Çeliklerin üst gözlerinden yeni sürgünler sürebilir.bu nedenle kışın don tehlikesine karşı korunmalıdırlar. Kışın yaprağını döken köklü çelikler, ertesi ilkbaharda uyanıp sürgün verirler bir mevsim tüplerde bakıma alınan köklü çelikler fidan özelliği kazanırlar.

Odun Çelikleri: Kivi odun çelikleri, uygun koşullar sağlandığında köklenirler. Çeliklerin köklenmesi için alttan ısıtılmalı seraya gereksinim vardır. Odun çeliklerin en uygun alım zamanı ocak ayıdır. Ayrıca ocak ayı en uygun ürün budaması zamanıdır.

Budamadan sonra iyi odunlaşmış sürgünler seçilir. Sürgünün orta kısmından 25-30cm. boyunda çelikler hazırlanır.Hazırlanan çelikler aynen yarı odunsu çeliklerde olduğu gibi 5 saniye süreyle hormon eriyiğine daldırılır.Hormon konsantrasyonu IBA için 3000-6000ppm , NAA için 1000-2000ppm’dir.Kökler kolay ısınma özelliğinden dolayı perlit ortama dikilmelidir.Köklendirme ortamı sıcaklığı, 23C0 ‘de ve sürekli nemli tutulur.Dikimden 40 gün sonra köklenme en yüksek seviyededir.

Köklenen çelikler yarı-odunsu çeliklerde kullanılan dikim ortamına alınırlar.Köklü çelikler tüplerde bir süre daha serada bekletilip dış koşullara hazırlanır.Bu arada sürme ve uyanma başlamıştır.Daha sonra köklü çelikler dışarıya alınırlar.Tüplerde bakıma alınan çelikler, aynı yılın sonunda bahçeye dikilecek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir Fatma hanım.
Saygılar selamlar.

hüseyindeniz 20-02-2012 09:16

sayın adil bey ellerinize sağlık çok güzel işler yapıyorsunuz,bahçenizi uzun zamandır zevkle geziyorum.kolay gelsin.

Adil 21-02-2012 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüseyindeniz (Mesaj 914231)
sayın adil bey ellerinize sağlık çok güzel işler yapıyorsunuz,bahçenizi uzun zamandır zevkle geziyorum.kolay gelsin.

Sayın hüseyindeniz,çok teşekkürler.
Sizleri mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize.
Sizinde Ağaçlar nette bir sayfanızı görmek isteriz.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Saygılar selamlar.

Adil 21-02-2012 15:27

bahçe temizliği
 
5 Eklenti(ler)
Havalar çok güzel.Bu fırsatı bulur bulmaz çiçeklerin topraklarını havalandırdım ve otları ve kurumuş yaprakları dalları temizledim.4 büyük kova çöp çıktı.

Adil 21-02-2012 15:34

İlk bahar hazırlıkları
 
5 Eklenti(ler)
Söktüğüm fındık ocaklarının yerinde bahçe açtım.Şimdi belleyerek toprağı havalandırma zamanı.Bu iş üç günümü alabilir.Fakat güzel bir spor yapmış olurum.Bu gün sanki doğanın uyanışını hisseder gibi oldum.

Adil 21-02-2012 15:45

bahçe düzenlemesi
 
5 Eklenti(ler)
Bir yıllık emeklilik zamanımda bu düzenlemeleri ve projelerimi hayata geçirmeyi başarabildim.3 Gün önce aldığım avusturalya dutu ve hicaz nar ını diktim,Dün gördüğüm kızılcık fidanları çok güzeldi.Bizde ormanlarda yabanisi var fakat evinisi iri ve daha güzel görünüyor.Bir adettte kızılcık fidanı alıp dikeceğim.Bu yılki kotamı dolduracağım.

alcen 21-02-2012 16:16

Adil bey,bir karadenizli olarak sizle gurur duydum.
O beton kalıpları gördüğümde merak etmiştim acaba bunlar ne diye, şimdi anlaşımıştır
kardeşim ellerine kollarına sağlık.
Kanuninin trabzon doğumlu olduğunu biliyordum, ayrıntılı okumak güzel oldu tarihe,
tarihi yerlere hep meraklı olmuşumdur sağ olasın.Beyaz yavru köpek çok tatlı, siz bahçeleri temizlemeye başlamışsınız bizden kar tamamen kalkmadı daha birşey yapamıyoruz.Size kolay gelsin işleriniz çok selamlar.

Adil 21-02-2012 16:57

Alcen hanım,
Bu güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Denize yakın oluşumuz bir avantaj.karın uzun süreli kalmasını engelliyor.2-3 günden beri çok güzel güneşli havalar yaşıyoruz.Şubat ayı bitince kış burada büyük bir ihtimalle bitecek ve ilkbahar gelecek.Bu 50 yıllık tecrubemdir.Tabi yinede Allahın işine karışılmaz.:)
Her mevsimi zamanında doya doya yaşamalı.Hepsinin güzellikleri farklı.
Saygılar selamlar.

Adil 25-02-2012 14:25

meyve vermiş çilekler saksıda satılıyor.
 
5 Eklenti(ler)
Çiçekler her zaman ki gibi .:)

Adil 25-02-2012 14:37

rengarenk çiçekler.
 
5 Eklenti(ler)
bu standlara uğrayıp boş dönmek olmuyor.

berrinb 26-02-2012 11:19

Sevgili Adil...Fotoğraf paylaşımlarınız harikaydı...Kırmızı evler karların içinde fevkalade bir görüntü arz ediyorlar...Çok güzel yerlerde ikamet ediyorsunuz..Ne mutlu size...Barbüke de bitmek üzere ,tahminim bir boyası kalmış...

Barbükeyi taş veya renkli fayans kırıkları ile de kaplayabilirsiniz...Renklerini de iyi ayarlayacağınızdan eminim...Tabii bu bir fikir...:)

Trabzon resimleri de sabah sabah içimi açtı...Bilhassa büyük kayalıklar ve kumsal ..Denizdeki kuşların resimlerin çekimleri harika olmuş...Market çiçekleri de ,gel beni al diyor...Vallahi bu havalardan nasıl davranacağımızı bilemiyoruz...Bahçe çiçekleri için daha erken diyerek ,isteklerimi bastırıyorum....
Bende dün biraz ön tarafta budama ve temizlik yaptım , ama çok soğuktu..

Fındık bahçesindeki kardelenlere bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim..Şimdi artık sizin oralar ,her taraf çuhalarla kaplanır...Mayısta da Komar diyeceğim ağaçlarınız tablolar oluşturur....Şanslısınız ..Şanslı....:))))) Tanrı sıhhat ve afiyet versin ..Güle güle oturun güzel memleketinizde....Size ve ailenize selam ve sevgiler, İstanbul dan .....:))

Adil 27-02-2012 16:37

Teşekkürler Berrin hanım.
Barbekünün baca içi sıvasını yaptım ,baca taşını koyduktan sonra .Ateş tuğlalarının iç kısma örülmesi var.Ondan sonra boya olacak.
Fayans yapılsa daha güzel olur aslında.Malzeme var, belki ileride .Şimdilik kullanılacak hale getirelim.Dış kaplaması her zaman yapılabilir.Fikriniz için teşekkürler.
Temizlik ve budama yapmışsınız ne güzel insan böyle işlerle meşgul olunca Huzur' u ve yaşama sevinci artıyor.En önemlisi hayatın streslerinden arınıyor.
Berrin hanım fındık bahçelerinde uyanış başladı.Menekşeler,papatyalar,kardelenler adını bilmediğim farklı çiçekler açmaya başladı.Kumar çiçekleri yaylalarımıza yakın iklim kuşağında yetişir.
Gerçekten karadeniz ve Trabzonumuz çok özel bir iklim kuşağında.Bu konuda şanslıyız.
Allah dünyada ki cenneti Karadenizlilere vermiş.:)
Saygılar selamlar.

fatma sunay 27-02-2012 19:21

Sayın Adil bey;
Kivi için verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Bu sene sizin bilgileriniz doğrultusunda deneme yapacağım inşallah başarılı olurum. Yoksa İstanbul'dan fidan alıp götürmem benim için çok zor oluyor.
Barbekünüz artık iyice kedini gösterdi ben onu bitmiş kabul ediyorum.
Siz bahçe işlerine başlamışsınız ne güzel derlenmiş toparlanmış elinize sağlık.
Selamlar...

mandalinci 28-02-2012 10:18

Barbekünün kullanma zamanı geliyor, hemen hemen de bitmiş gibi. İyi günler de kullanın, ellerinize sağlık.

Güneşli günleri de iyi değerlendirmişsiniz ne güzel.

Tarihi bilgilere de teşekkür ederiz.

Yavru köpekler çok oyuncu oluyor ve o dönem çabuk geçiyor, tadını çıkarmak lazım. Benim golden'ım da bebekken çook tatlıydı, doyamadık.

Sakar mekeyi ilk defa gördüm, ben denizde gördüklerimi hep karabatak olarak kabul ediyorum, dikkatli bakayım belki bizimkiler de öyledir.

Denizde taka resimleri harika, ellerinize sağlık, teşekkürler paylaşım için.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Adil 28-02-2012 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 917642)
Sayın Adil bey;
Kivi için verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Bu sene sizin bilgileriniz doğrultusunda deneme yapacağım inşallah başarılı olurum. Yoksa İstanbul'dan fidan alıp götürmem benim için çok zor oluyor.
Barbekünüz artık iyice kedini gösterdi ben onu bitmiş kabul ediyorum.
Siz bahçe işlerine başlamışsınız ne güzel derlenmiş toparlanmış elinize sağlık.
Selamlar...

Fatma hanım
rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
Barbekünün baca taşını ve taban ateş tuğlalarını bu gün yaptım.Yanlar kaldı.
Güneşli günleri fırsat bilip biraz belleyerek, toprağı havalandırma yaptım.Bugün aldığım bodur siyah üzümü diktim.Hava bulutlandı ve soğudu bırakmak zorunda kaldım.
Saygılar selamlar.

Adil 28-02-2012 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 917699)
Barbekünün kullanma zamanı geliyor, hemen hemen de bitmiş gibi. İyi günler de kullanın, ellerinize sağlık.

Güneşli günleri de iyi değerlendirmişsiniz ne güzel.

Tarihi bilgilere de teşekkür ederiz.

Yavru köpekler çok oyuncu oluyor ve o dönem çabuk geçiyor, tadını çıkarmak lazım. Benim golden'ım da bebekken çook tatlıydı, doyamadık.

Sakar mekeyi ilk defa gördüm, ben denizde gördüklerimi hep karabatak olarak kabul ediyorum, dikkatli bakayım belki bizimkiler de öyledir.

Denizde taka resimleri harika, ellerinize sağlık, teşekkürler paylaşım için.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

sayın Mandalinci,
Herşeyin küçüğü sevilir derler.
Sakarmeke Bir karabatak cinsidir.Karabatak familyasından bir kuş çeşididir.
Denizdeki balıkçı teknesini yeni aldığım fotoğraf makinemle deneme amaçlı çekmiştim.Makine nin özellikleri profosyonel ayarında.
Sizlerede kolay gelsin saygılar selamlar.

Adil 28-02-2012 14:00

Trabzon fındık bahçelerinde çuha çiçekleri 28 şubat 2012
 
5 Eklenti(ler)
Biraz fındık bahçesinde gezi yaptım ve açmış olan çuha çiçeklerini sizlerle paylaşmak istedim.

Adil 28-02-2012 14:03

Trabzon fındık bahçeleri
 
5 Eklenti(ler)
baharı müjdeleyen bu çiçekler açmaya başlamış.

hüseyindeniz 29-02-2012 10:29

sayın adil bahçenizin sessiz takipçilerindenim geçtiğimiz yıldan beri güzel bahçenizi geziyorum herşey çok güzel ellerinize sağlık.nacizhane bir şey önermek istiyorum içimde kalmasın barbekünüzün dış yüzeylerini koyu renkli küçük yassı taşlarla kaplayın hem dış etkenlerden korumuş olursunuz hemde çok güzel bir görüntü veriyor,taşları fayans yapıştırıcısı ile yapıştırın çok sağlam oluyor.sağlıcakla kalın.

hk50 29-02-2012 11:53

Sn Adil bir aydır Ordu -Trabzon arasında gezdik.O fotoğrafladığınız kır çiçeklerinin yamaçlarda fındık bahçelerinde gördüm.Sadece ah çektim.Oradan bahçeden söküp getirdiğim ceviz, fındık.Gül.Sarmaşıkları soguk almasın diye Kaloriferli yerde tutuyorum.
Orada Sorduğumda Dağların eteğinde büyük düz arazi bulduksa Şehir kurduk.Biraz küçüğünü kasaba yaptık. Birazdaha küçüğünü köy.Daha küçüğünüde mezarlık yaptık dediler.
Maşallah sizin bahçe 1000 m2 olduguna göre Dik yamaçmı ? Düz ovamı (Varsa) ?Su problemi yok.Soguk alma riski yok.Ne güzel.
Oralarda bahçe meydana getirmek bizim için hayret ediçi geliyor.Teprikler.Mutluluklar.
(En son fıkrada Nacizzane Köydeki bahçemde)

Adil 29-02-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüseyindeniz (Mesaj 918367)
sayın adil bahçenizin sessiz takipçilerindenim geçtiğimiz yıldan beri güzel bahçenizi geziyorum herşey çok güzel ellerinize sağlık.nacizhane bir şey önermek istiyorum içimde kalmasın barbekünüzün dış yüzeylerini koyu renkli küçük yassı taşlarla kaplayın hem dış etkenlerden korumuş olursunuz hemde çok güzel bir görüntü veriyor,taşları fayans yapıştırıcısı ile yapıştırın çok sağlam oluyor.sağlıcakla kalın.

Sayın hüseyin bey,
Dış cephe konusunda farklı fikirler ve görüşler aldım sizin fikrinizde çok güzel.Kaplama işini daha sonraya bırakabilirim.Şimdi bağ bahçe işleri devreye girdi.İç kaplamayı yapıp şimdilik ara vereceğim.Sizin fikrinizide aklımın bir kenarında tutacağım.
Ziyaretiniz için teşekkürler .
Saygılar selamlar.

Adil 29-02-2012 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 918408)
Sn Adil bir aydır Ordu -Trabzon arasında gezdik.O fotoğrafladığınız kır çiçeklerinin yamaçlarda fındık bahçelerinde gördüm.Sadece ah çektim.Oradan bahçeden söküp getirdiğim ceviz, fındık.Gül.Sarmaşıkları soguk almasın diye Kaloriferli yerde tutuyorum.
Orada Sorduğumda Dağların eteğinde büyük düz arazi bulduksa Şehir kurduk.Biraz küçüğünü kasaba yaptık. Birazdaha küçüğünü köy.Daha küçüğünüde mezarlık yaptık dediler.
Maşallah sizin bahçe 1000 m2 olduguna göre Dik yamaçmı ? Düz ovamı (Varsa) ?Su problemi yok.Soguk alma riski yok.Ne güzel.
Oralarda bahçe meydana getirmek bizim için hayret ediçi geliyor.Teprikler.Mutluluklar.
(En son fıkrada Nacizzane Köydeki bahçemde)

Sayın hk50,
Karadenizin doğası,iklimi,arazi yapısı diğer bölgelerden farklıdır.Bu farklılık biz karadenizliler için yaratılmış gibi.Bulunduğumuz coğrafyayı olumlu olumsuz her şeyiyle seviyoruz.
Sahil şeridi bazı yerleri ve yaylalarımız haricindeki araziler eğimli arazilerdir.
Bizim bulunduğumuz arazi bulunduğumuz bölgenin normal eğimli arazisidir.Eğimli olması toprağı işleme açısından kolaylık sağlar.Makineli tarım yerine hobi bahçeleri daha yaygın.
Zor olsada Verimli yeşili,yağmuru,suyu bol topraklarımız var.
Karadeniz insanı zoru sever.:)
Saygılar selamlar.

Adil 03-03-2012 12:34

Sayın Fatma hanım.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Yakışanı yaparız inşallah.:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025