agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 07-01-2012 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 895596)
Marul fidesini bolladık :=))
Hurmalarda güzel olmuş, afiyet olsun.

Abi marul fidelerini paylaşırız.Kurutulmuş hurmanın tadına vardık senin yol göstericiliğin sayesinde.Zevkli ve güzel bir iş.Sonuçta iyi.Saygılar selamlar.

Adil 07-01-2012 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 895684)
Merhaba efendim,

Dur durak yok size, maşallah. Her şey nefis ve tadları muhakkak ki nefistir.

Ziya bey yardıma geliyordur umarım, işçilikte veya sofrayı hafifletmekte:)))

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran merhabalar.
Bu hurma kurutma işlemini bu beldede ilk abim yaptı sonra bizlerde yapmaya başladık.Fidanları diktik çoğalttık.Her yıl ürün artarak devam edecek inşallah.
Abimin katkısı ve desteği bir hayli fazla diyebilirim.
Yaptığımız seraları görenler beğeniyor ve kendileride yapmak istiyorlar.
Bugün çay molasını ve kek ziyafetini abimin bahçesinde yaptık adeta yaz gibi bir gündü .:)
Saygılar bizden mrduran bey.Allaha emanet olun.

Adil 07-01-2012 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 895687)
ne güzel emekler bunlar

Sn maysan80.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar.

Adil 07-01-2012 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 896347)
Aman aman efendim ben gelmeyeli coşmuş sayfanız,
Sayın Adil Bey,uzun zamandır ziyaretinize gelememiştim,ne güzel görüntüler eklemişsiniz.Trabzon meydan görüntüleri güzel ama yayla görüntüleri muhteşem tablo gibi. Taş köprü yaylasındaki dere bir taş olmak isterdim.
Diyecek söz yok tabiyat doğa muhteşem.Biz bahçede çiçek yetiştirmeye çalışıyoruz yaradan tüm güzelliği sergilemiş.

Serada emeğinize değdi,balığın yanında seradan salata malzemesi,oh afiyet olsun.Barbeküde biter yakın zamanda,maşallah...azmin sonucu bunlar.
Bebiş nasıl,
Saygılar,eşinize selamlar.

Handan hanım sizi tekrar sayfamızda görebilmek mutluluk verici.
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
Barbekü çalışmalarına bugün başladım.Tuğlasını örmeye başladım.
Bu fotoğrafları yayınlayacağım bakalım işçiliğimi beğenecekmisiniz.
Barbekü ölçüleri 62*40 ebatlarında iç kısmına 3 cm lik ateş tuğlası mantolanacak.
Bebek ellerinizden öper, iyidir.
Bizlerdende size ve ailenize saygılar selamlar.

Adil 01-02-2012 09:56

Trabzon kaşüstü kar 2012 şubat

4 Eklenti(ler)
Avm den aldığım kokulu süs çamı,yapraklarını ezince ıtır gibi kokuyor.7 tl.
Barbekü çalışmalarımıza kar dolayısıyla ara verdik.

Benol Hazaroğlu 01-02-2012 10:06

Merhaba Adil bey

Size hoş geldin demek ve bahçenizi gezmek için geç kaldım biliyorum. Kısmet bu güneymiş.

Emekliliğinizde kolları sıvamış evinizin çevresini çok güzel düzenlemeye başlamışsınız çok da iyi yapmışsınız. Resimlediğiniz güzel Trabzon görüntüleri inşallah üyelerimizi de mest etmiştir belki buraları gelip görmeyi düşünürler.

Barbekünüz bittikten sonra sıra küçük bir süs havuzuna gelecek anlaşılan. İçinde nilüferlerin renk renk çiçek açtığı bir havuz ne kadar da güzel olur değil mi?

Benim yerim müsait değil yapamıyorum hiç olmazsa sizin bahçenizde görürür bu güzelliği seyrederim.

Bu arada komşuyuz tabii ki ben de şanada sahilde sitelerde oturuyorum. Sizin ve KAPTANzst ile bir Trabzon toplantısında tanışır sohbet ederiz mutlaka diye umut ediyorum. Belli mi olur belki avm de sizi Adil beymisiniz diye yanınıza gelirim.

Selim-i Ahir ile de bir serada karşılaşmıştık. Ona Ağaçlar nettenmisiniz diye sormuş ve öyle tanışmıştık.

Ortak siparişten aldığım plumeria tohumlarından size ve KAPTAZzst ye vereceğim eminim seranızda sizde bu güzel çiçeği yetiştirisiniz.

Komşunuzdan sevgi ve selamlar.

Adil 01-02-2012 12:19

Benol hanım hoş geldiniz.
Herşey nasip kısmet işi.Kaşüstü beldesi ana ,baba,dede toprağımız.Emekli olduktan sonra hayalimizdeki bazı özlemleri gücümüz yettiğince hayata geçirmeye çalışıyoruz.Emekliliğimde daha 1 yıl olmadan işe koyulduk.Aldığımız mesafe kendi açımdan memnun edici .Dediğiniz gibi bir küçük nilüfer havuzu veya başka ne yapabilirimin hala daha düşüncesi içindeyim.Hayat bizi nereye götürürse bizde onunla beraber gittiği yere kadar gideceğiz.Bu ara da siz değerli dostlarımızın fikir ve düşünceleri bize yol gösterecektir.Evlerimizin yakın olması bir avantaj.Gelip bir çayımızı bahçemizde içebilirsiniz .Fikir verebilirsininiz.Bahçeniz olmadığını söylüyorsunuz.Aldığınız tohumları bahçemizin bir kenarına dikeriz arada onların büyümesini görmek için bizi ziyarete gelirsiniz.
Sağlık sıhhat dolu nice güzel yıllar dileğiyle saygılar selamlar.

Adil 05-02-2012 14:29

plumeria tohumları ,kao banna,fox violet çeşitleri.

1 Eklenti(ler)
Buradan Benol hanıma teşekkürlerimi ilet meyi bir borç bilirim.
Bu tohumları ondan aldım.Avm de buluştuk ve bana bu tohumları verdi çok mutlu oldum.2 Çeşit ve ikişer tohum verdi biri abime, biri bana.Başka çeşitlerinide getireceğini söyledi.Onunla tanışmak güzeldi.Çok hanfendi ve kültürlü bir insan.
Yazın bahçemizi ziyarete geleceğine söz verdi.Kendisine tekrar saygılarımı iletiyorum.
Plumeria lar konusunda hemen internette araştırma yaptım.Sıcak iklimi seven bir bitki ve saksıda yetişiyor.Bizde uygun şartlarda yetiştirmeye çalışacağız.Yaprak gövde ve çiçek formatı çok güzel.
Banana türü ortası beyaz kenarları siyahımsı.
Violet türü iç yavru ağzı dış kenarlar mor.
****** bu konuda araştırmamız devam edecek.Benol hanım sayesinde.
Artık çimlenmelerini burada paylaşabiliriz.
Saygılar selamlar.

Adil 05-02-2012 14:37

Trabzon kaşüstü sahil plaj.

5 Eklenti(ler)
Benol hanımla görüşmeden önce plaja inip bu fotoğrafları çektim.Yeni aldığım Canon sx210 makinemide deneme şansı buldum.Çekimler hoşuma gitti paylaşmak istedim.14x zoom la çekilmiştir.7 tane Kuğunun yanımdan geçtiğini son anda farkettim harika görünüyorlardı fakat makineyi çantasına koyduğum için bu fırsatı kaçırdım.Süzülüp giderlerken arkalarından bakabildim ancak.
Bu arada levrekleri bu kumsalda yakalamıştım.:)

Benol Hazaroğlu 06-02-2012 10:15

Resimler harika. Deniz ancak bu kadar güzel çekilebilir.

Adil 06-02-2012 15:25

Teşekkürler Benol hanım,
Ressamın tablosundan çıkmış gibi.Fotoğraf makinesinin de iyi olması bu güzel kareleri yakalamamı sağladı.Yeni fotoğraf makinemden çok memnunum.Işık olayı da çok güzel.
Verdiğiniz tohumları ağbeyimle paylaştık.Bugün daha iyi idi.
Saygılar selamlar.

Adil 06-02-2012 15:40

kivi çelik dikimi.

4 Eklenti(ler)
Kış budamasını yaparken çıkarmış olduğum üzerinde üç dört göz bulunan,kivi kalemlerini yatık bir şekilde10 - 15 cm toprağa sapladım.Şimdi baharda filiz atmalarını bekleyeceğiz.

berrinb 09-02-2012 15:36

Arkadaşım,fotoğraflarınız harika çıkmışlar, o denizin rengi , dalgaların köpükleri,ve balıkçı teknesinin sahici görüntüsüne bayıldım...Makinenizi merak ettim...Markası nedir...Yoksa sizin profesyonel resim çekme kabiliyetinizden mi kaynaklanıyor...:)

Ben bu renkleri yakalayamıyorum, bilhassa deniz görüntülerinde ...Yoksa denizlerimizin rengi mi farklı, bir türlü çözemedim...Bahçedeki sebzeler de donmadan kalabilmişler.Ama kara lahananın kar altında kalanının daha makbul olduğunu eşim hep söyler..:)

Ellerinize sağlık görüntüler nefisti...Selam ve sevgiler...:)

alcen 09-02-2012 16:00

Adil bey ,gerçekten balıkçı motoru, deniz tablo gibi harika çekmişsiniz ellerinize sağlık.
Benim aklım serada kaldı, onuda ben yaptım derseniz hiç şaşırmam karadenizlilerin becerikli
olduğunu iyi bilirim.
Yazın barbekünün önünde bir masa, her taraf yemyeşil hayal ettim aynı açıdan manzara
çok hoş olacak ellerinize, emeginize, bedeninize sağlık güle güle oturun inşallah.

KAPTANzst 10-02-2012 12:54

1 Eklenti(ler)
Kuşbakışı:p

fatma sunay 10-02-2012 13:49

Barbeküyü bitirmiş sayılırsınız çok güzel oluyor. Balıkçı motor ve deniz süper poz vermişler.
Havalar açınca ilk iş yazlığa gidip deniz havası almak istiyorum.
Evin içinde bunaldık artık sizlerin bu güzel deniz manzarası resimlerinizle hasret gideriyoruz.

Teşekkürler....

berrinb 10-02-2012 15:02

Sevgili kaptan zst..Helikopteriniz hayırlı olsun ...Bir arada Sümela manastırına doğru da kayıverin de birkaç kare oradan rica edelim...:))))

Kuşbakışı pozisyonu nasıl yakaladınız...vallahi sizdenr korkulur..:)))

Adil 10-02-2012 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 909706)
Arkadaşım,fotoğraflarınız harika çıkmışlar, o denizin rengi , dalgaların köpükleri,ve balıkçı teknesinin sahici görüntüsüne bayıldım...Makinenizi merak ettim...Markası nedir...Yoksa sizin profesyonel resim çekme kabiliyetinizden mi kaynaklanıyor...:)

Ben bu renkleri yakalayamıyorum, bilhassa deniz görüntülerinde ...Yoksa denizlerimizin rengi mi farklı, bir türlü çözemedim...Bahçedeki sebzeler de donmadan kalabilmişler.Ama kara lahananın kar altında kalanının daha makbul olduğunu eşim hep söyler..:)

Ellerinize sağlık görüntüler nefisti...Selam ve sevgiler...:)

Berrin hanım,
Aldığım yeni makineyle çektim'' CanonPowerShot SX 210 IS 14 x zoomx4=56 14 mp toplamda ''Kompak bir makine fakat profosyonellerle yarışacak yeteneklere sahip.Makine kadar kullanan kişide çok önemli.Makinenin özelliklerini iyi bilmek yeteneklerini keşfetmek lazım.Bu renkler makinenin bir özelliği.:)
Kara lahana, hamsi gibidir, kar vurunca lezzeti artar.
Eşiniz karadenizli olduğu için konuya vakıf.İşin uzmanı yanınızda.:)
Saygılar selamlar.

Adil 10-02-2012 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 909717)
Adil bey ,gerçekten balıkçı motoru, deniz tablo gibi harika çekmişsiniz ellerinize sağlık.
Benim aklım serada kaldı, onuda ben yaptım derseniz hiç şaşırmam karadenizlilerin becerikli
olduğunu iyi bilirim.
Yazın barbekünün önünde bir masa, her taraf yemyeşil hayal ettim aynı açıdan manzara
çok hoş olacak ellerinize, emeginize, bedeninize sağlık güle güle oturun inşallah.

Alcen hanım hoş geldiniz.
Deniz çekimlerini yeni makinemle denedim.
Sera yı ağbeyimle birlikte yaptık,o benden daha eli her işe yatkındır.Allah nazardan korusun.Bende fena sayılmam.:)
Barbekü tamamen kendi tasarım ve yanında kamelya altı bir masa olacak inşallah.Bahçede çalışıp orada yorgunluk çayı içeceğiz.Yazın buralar yeşilin içine gömülür adeta.
Çok teşekkür, ederim saygılar selamlar.

Adil 10-02-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 910073)
Kuşbakışı:p

Bu fotoğrafı bugün çekmişsin. Çok iyi oldu yayınlaman .
Benim barbekü konusunda yavaş ilerlememin nedenini arkadaşlarımız daha iyi anlar.Şimdi bende birkaç kare sayfaya ekleyeceğim.
Saygılar selamlar abi.

Adil 10-02-2012 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 910107)
Barbeküyü bitirmiş sayılırsınız çok güzel oluyor. Balıkçı motor ve deniz süper poz vermişler.
Havalar açınca ilk iş yazlığa gidip deniz havası almak istiyorum.
Evin içinde bunaldık artık sizlerin bu güzel deniz manzarası resimlerinizle hasret gideriyoruz.

Teşekkürler....

Fatma hanım
Deniz insanı havasıyla dalgalarıyla ve kokusuyla doğasıyla çok olumlu yönde etkiliyor ve şifa veriyor.Bende denizi çok seven biriyim.
Eğer imkanınız varsa deniz kenarında deniz rüzgarıyla Kumsalda yürüyüş yapın kumların ayaklarınız altından kayıp gitmesini hissedin,midye kabuklarını cilalanmış taşlara dokunun ve ruhunuzu dinlendirin .Bu bütün insanlar için çok iyi bir terapi yöntemidir.
Saygılar selamlar.

Adil 10-02-2012 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 910163)
Sevgili kaptan zst..Helikopteriniz hayırlı olsun ...Bir arada Sümela manastırına doğru da kayıverin de birkaç kare oradan rica edelim...:))))

Kuşbakışı pozisyonu nasıl yakaladınız...vallahi sizdenr korkulur..:)))

Berrin hanım kaptanzst Abim bu fotoğrafı kendi evinin üzerinden çekmiş.Kuşbakışı olmuş.Yaz dönemi manastır ve diğer yörelerimizden paylaşımlarımız olacak İnşallah.
Saygılar selamlar.

Adil 10-02-2012 16:36

Trabzon Kaşüstü kar

5 Eklenti(ler)
Bugün Trabzon şehir merkezindeydim kar yoktu ve hava güneşliydi.Birkaç kare fotoğraf çektim.Bizim olduğumuz mahallede kar hala var.Çektiğim birkaç kareyi paylaşmak istedim.

Adil 11-02-2012 12:29

Sera içi hazırlıklar .

4 Eklenti(ler)
Marullar ve yeşil soğanlar söküldü.tohum ekimi için toprak havalandırıldı.

Adil 11-02-2012 12:34

plumeria tohum dikimi deneme.

5 Eklenti(ler)
Benol hanımdan aldığım Plumeria 2 çeşit tohum torf toprağa dikilerek sıcak ortamda çimlenmeye bırakıldı.Kao banna ve fox violet .Sizlerle birlikte çimlenmesini ve gelişimini paylaşmaya devam edeceğim.

Benol Hazaroğlu 11-02-2012 20:32

Ağabeyine tohum vermedin mi?

Adil 12-02-2012 13:16

Benol hanım,
Tohumları aldığım günün bir sonraki günü verdim.kao banna, fox violet ikisinden birer adet paylaştık.Ben benimkileri hemen diktim.Sabırsızlıkla filiz atmalarını bekleyeceğim.Gelişmelerini bu sayfada sizlerle paylaşacağım.
Saygılar selamlar.

mandalinci 12-02-2012 13:58

Sera tam kapasite çalışıyor maşallah. Taze taze çok güzel görünüyor bitkiler.

Afiyet olsun.

alcen 13-02-2012 11:31

Adil bey,
serayı görünce çok kıskandım, bir tane küçücük serada bizdemi yapsak diye düşünmeye başladım.
İçi bu kış günlerinde ne güzel yemyeşil maşşallah,iyi günlerde kullanın.

Adil 13-02-2012 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 910864)
Sera tam kapasite çalışıyor maşallah. Taze taze çok güzel görünüyor bitkiler.

Afiyet olsun.

Mandalinci teşekkürler.
Marul yeşil soğan ve maydanoz var seramda.Yeşil soğanları ve marulların bir kısmını söktüm.
Saygılar selamlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025