![]() |
ponpon gül.
4 Eklenti(ler)
beyaz pon pon gül 2013 sezonunu açtı.
|
Yabani kuşburnu.
4 Eklenti(ler)
Yabani kuşburnu çiçekleri.
|
orman çiçek.
3 Eklenti(ler)
Orman alanda rastladığım bir çiçek.
|
sıçan dikeni.
2 Eklenti(ler)
Sıçan dikeni eski ve yeni meyvesiyle.
|
zifin çiçekleri.
5 Eklenti(ler)
Anadoluda farklı adı olabilir.
2 yıl önce pembe olan bu çiçekler artık hepsi beyaz açmaya başladı. |
Sayın Adil,
Komar çiçeği yaylaların dışında bölgenizde satılıyor mu? Bildiğiniz bir satıcı var mı? |
yabani erikler.
5 Eklenti(ler)
yabani erikler her yıl olduğu gibi bu yılda bol meyve vermiş.
Yemeye cesaret ister.:) Çok ekşi olduğu için dişleri kamaştırıyor. Olgunlaşınca sarı renk alıyor ,dışı tatlı ,çekirdek çevresi ekşi oluyor. |
yaban erikleri.
5 Eklenti(ler)
yabani erikler-2
|
ormanda bir meyve
4 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim ormandaki bu meyve çiçek açmış.
Çiçeklerinin kokusu çok farklı. |
leylak.
4 Eklenti(ler)
beyaz leylak.
|
abutilon çiçeği.
5 Eklenti(ler)
yaz kış çiçekli ve yapraklı .
Sarısı da var fakat bende yok. Çelik takası yapabilirim. |
Alıntı:
|
abutilon çiçeği.
5 Eklenti(ler)
abutilon çiçeği-2
|
japon gülü.
3 Eklenti(ler)
abutilon çiçeği-3
|
Ay ay ay allahım, bu ne güzellik böyle maşallah maşallah, ben daha ne diyeyim...
|
Alıntı:
Kopartıp gönderilmeside yasak cezası var. Koruma altına alınmış. Turistler için bu doğal alanlarda uzun yürüyüş yolları yapılmış. Eskiden bizim bölgemizde sarısı bulunurdu kokusu harikaydı. Şimdi yok oldu.Bu çiçekleri görebilmek için bizde yüksek rakımlara çıkmak zorunda kalıyoruz. |
Alıntı:
Ben rokaya çok benzettim. Fakat ormanda ne işi var.? Acaba diyorum kuşlar vasıtasıylamı buraya kadar gelmiş. Uygun bir zamanda yaprak fotoğraflarını yayınlarım. |
Alıntı:
Sizin de kalbiniz güzel.Güzel görenlerin kalbide güzel olur. Saygılar selamlar efendim. |
Sevgili Adil,
Hönk dedim kalakaldım japon küpeni görünce. Kırkbin kere maşallah. Rengi cok güzel kırmızıymış ve soğuktan etkilenmemiş. Benim bir tanesi, daha yaprak cıkaramadı:( Diğeri 2-3 çiçek actı diye seviniyordum ben de:) Kışın örttünüz mü? açıkta mı kaldı? Çok güzel cokkkk. |
Sayın Adil,
Sanıyorum çiçeğinizin orjinal adı Chinese Lantern (Abutilon striatum) japon gülünden kast ettiğiniz hibiscus türlerinden biri ise bildiğim kadarı ile değil. Sizi yanıltmayayım ama ben öyle biliyorum. Çin feneri adıylada geçiyor. |
Maşallah adil abi Japon gülüne bayıldım ellerine sağlık maşallah
|
Sayın Adil; ne desem ki zaten bahçeleriniz harika bir de ne kadar güzel maşallah diyeyim etrafınızdaki bitkiler güzel... :( Bizim etrafımız maşallah beton yığınları...
Japon gülü maşallah maşallah; çok güzel çok ve çok da severim o bitkiyi... İsterim bahçemde olsun ama soruyorum çiçekçilere fiyat yüksek, alıp diksem ertesi gün üstünde çiçek kalmaz. Derler ya çok iste senin de olur; belki benim de olur diyeyim... Ellerinize sağlık herşey çok güzel Adil Bey... |
Alıntı:
Japon gülü olarak söylediğiniz bitki de çok güzel fakat japon gülü değil. |
Alıntı:
Sayın Adil, Sizin bölgenize bahar havası tam anlamıyla gelmiş. Maşallah bitkilerinizde bu güzel havadan fazlasıyla yararlanmaya başlamışlar. Bahsettiğiniz kırmızı çiçekli bitki çeliklerinden benim için köklendirebilirmisiniz. Bende ne yazıkki sarısıda, kırmızısıda yok onun için size çelik sözü veremiyorum.:( Muğladan selamlarımla. |
sıçan dikenini görünce aklıma palyaço burnu geldi ;)
|
Alıntı:
Burada yaz kış dışarıda durur hiçbir önlem almayız. Üzerinden çiçek ve yaprak hiç eksilmez.Yaz kış açmaya devam eder. Karadeniz iklimine gayet uyumlu bir çiçek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
abutilon çiçeği diye adı geçiyor . Ben ilk aldığım yerde banada japon gülü diye söylenmişti. Bu paylaşımdan sonra gerçek adını öğrenmiş oldum. Bu bölgede hiç özen istemiyor ve çok azgın bir çiçek. Diğer türleride dikkatimi çekti gayet güzel olanlar var. Belki bunların türlerini bir araya toplamak nasip olur. Çok isteyenin olurmuş.:) Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
Sizin söylediğinizle örtüşüyormu diye sordum. Fotoğrafını yayınladığım çiçekli bitkinin dikenleri var ve siyah küçük meyveler veriyor. Japon gülü konusunda gelen uyarılarla araştırma yapmak durumunda kaldım Doğrusu abutilon çiçeği. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025