agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 08-05-2012 20:51

Frenk üzümü meyvesi,yeşil.

5 Eklenti(ler)
Frenk üzümümden bu yıl 5 çelik yetiştirdim .Çok kolay tutuyor.Fazla özen göstermeye gerek yok.Yeri ıslak olsun yeter.Bu yıl meyvelerinin salkımları bir hayli güzel.

Dudi 08-05-2012 20:54

Şu frenk üzümünü merak etmeye başladım. Seneye ben de yetiştirmeye karar verdim. Sizinki ne renk Adil bey?

Adil 08-05-2012 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962103)
Adil bey bitkileriniz muhteşem her seferinde kucağımda bebiş uyurken geziniyorum. Tek elle yazamıyorum. Bu sefer bebişi yerine yatırır yatırmaz geldim yazdım :) Hele o mini ponpon güllere hayran kaldım. Ellerinize sağlık :)

Sayın dudi,siz en güzel çiçekle uğraşıyorsunuz.Bebişinizin yanaklarından benim için öpün lütfen.:)Çocukları çok severim.
Beğeniniz için çok teşekkür ederim Dudi.
Saygılar selamlar.

Adil 08-05-2012 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962106)
Bahçem olduğunda ilk işim şu kartopudan alıp dikmek olacak :)

Sayın Dudi son halinin fotoğraflarını yayınlayacağım.Çiçekleri hayli uzun süre üzerinde duruyor.Bende seviyorum bu çiçeği.

Adil 08-05-2012 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962119)
Komşuda pişer, bizede düşer :) Komşunuz olasım geldi. Komşunuz olsam ilk işim o çıtır marullarınızdan almak olurdu :D

Seve seve Sayın Dudi.Paylaşmak güzel şey.Yakınımızdaki komşularımız gerektiği kadar faydalanıyor.:))Bunlardan önce seranın içini marul ekmiştim.Önceki sayfalarda var.Komşularımızı marul fidesine boğdum.20 fide isteyene 50 fide verdim.:))Duaları bana yetti. Biri karşılığında süt getirdi.:)Beni şok etti.Böyle bişey beklemiyordum.Ayıp olmasın diye mecburen aldık.Komşuluk bu olsa gerek.:D

Dudi 08-05-2012 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 962203)
Seve seve Sayın Dudi.Paylaşmak güzel şey.Yakınımızdaki komşularımız gerektiği kadar faydalanıyor.:))Bunlardan önce seranın içini marul ekmiştim.Önceki sayfalarda var.Komşularımızı marul fidesine boğdum.20 fide isteyene 50 fide verdim.:))Duaları bana yetti. Biri karşılığında süt getirdi.:)Beni şok etti.Böyle bişey beklemiyordum.Ayıp olmasın diye mecburen aldık.Komşuluk bu olsa gerek.:D

Harikaymış valla oralarda olmak var. Küçük bebişime sağlıklı, katkısız süt arayışına girdim. Ek besin dönemi yaklaşıyor. Yoğurt için kızıma vitaminli süt bulmam gerek :) Çok şanslısınız hem bol oksijen hem de sağlıklı sebze-meyvelerle besleniyorsunuz.

Adil 08-05-2012 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962148)
Bu karıncalar genelde birileriyle ortak çalışıyor. Çoğalmadan onların çaresine bakmanız lazım bence :) Masum gibi görünselerde ortaklık kurup yavaş yavaş bitkilerin canına okuyorlar.

Bit taşıyıcı olabilirlermi.?Ben böyle bişey duymuştum.Bitleri taze filizlere ve çiçeklere taşıyorlar ve onları besleyip salgıladıkları sıvıdan istifade ediyorlar.Bu konuda acilen bir çözüm bulmam lazım.Çiçeklerin güzelliğinin bozulmasını istemiyorum.

Adil 08-05-2012 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962166)
Şu frenk üzümünü merak etmeye başladım. Seneye ben de yetiştirmeye karar verdim. Sizinki ne renk Adil bey?

Bu kırmızı olanı sayın Dudi.Tam olgunlaşınca siyah renge kadar gidiyor.Geçen yıl meyvelerinin tadı ağzımda kaldı.Bu meyveler her renk değişiminde lezzetide değişiyor.Benim ençok sevdiğim siyah renge ulaştıklarındaki aromatik tadı ve lezzetidir.

Dudi 08-05-2012 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 962209)
Bit taşıyıcı olabilirlermi.?Ben böyle bişey duymuştum.Bitleri taze filizlere ve çiçeklere taşıyorlar ve onları besleyip salgıladıkları sıvıdan istifade ediyorlar.Bu konuda acilen bir çözüm bulmam lazım.Çiçeklerin güzelliğinin bozulmasını istemiyorum.

Evet geçen yıl benim portakılımı mahvettiler. Biriyle ortaklık kurmuşlar. Yapraklarda hep mantari bir hastalık oldu. Ben balkon için bayerin jel karınca ilacından aldım. Kuytu köşelere noktalama yaptım. Şimdi karıncalardan eser yok. Eve de girmeye başlamışlardı. Bebişime zarar verirler diye önlemini o şekilde aldım. Dış ortamda nasıl olur onu bilemiyorum.

Adil 08-05-2012 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962207)
Harikaymış valla oralarda olmak var. Küçük bebişime sağlıklı, katkısız süt arayışına girdim. Ek besin dönemi yaklaşıyor. Yoğurt için kızıma vitaminli süt bulmam gerek :) Çok şanslısınız hem bol oksijen hem de sağlıklı sebze-meyvelerle besleniyorsunuz.

Hazır satılan süt ve yoğurdu uzmanlar tavsiye etmiyor.Hiçbir besleyici değeri olmadığı gibi katkı maddesi olduğu için sağlığıda olumsuz etkiliyor.Organik katkısız doğal besinlerle beslenmek artık gittikçe zorlaşıyor sayın dudi.Hayalinizdeki o güzelliklere ulaşırsınız inşallah.
Saygılar selamlar.

Adil 08-05-2012 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962217)
Evet geçen yıl benim portakılımı mahvettiler. Biriyle ortaklık kurmuşlar. Yapraklarda hep mantari bir hastalık oldu. Ben balkon için bayerin jel karınca ilacından aldım. Kuytu köşelere noktalama yaptım. Şimdi karıncalardan eser yok. Eve de girmeye başlamışlardı. Bebişime zarar verirler diye önlemini o şekilde aldım. Dış ortamda nasıl olur onu bilemiyorum.

3 katta olduğum halde her bahar bizim ev de karıncaların istilasına uğrar.Defne yaprağıyla olayı çözüyoruz.Bir avuç defne yaprağını blender de öğüterek karınca yollarına koyuyoruz ve karınca oradan geçmiyor.en doğal mucadele yöntemi bu.:)
Bitkilerin köklerinede bu defne tozundan koyarsak belki çözebiliriz.
Bebişinizi bu küçük yaramazlardan koruyun sayın dudi.Onun ağlamasını asla istemezsiniz.Ailenize ve size sağlıklı güzel günler diliyorum.
Saygılar selamlar..

mrduran 09-05-2012 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 962209)

Merhabalar efendim,

Sayın Meyvelitepe ' nin sayfasında okumuş olmam gerek ama unutmuşum, Halil Önen bey'e sorduydum karıncaların işlevini, söylediler sağolsunlar.

Karıncalar: bitler tarafından ağızlarına bir parmak bal çalınınca, kahramanlaşıp(kara ninja), uçuç böceciklerine ve diğerlerine karşı bitleri/şeker üretenleri savunma görevi üstlenen satılık/kiralık katiller imiş.(abartılımıştır tarafımdan):))).

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sudenur 09-05-2012 01:36

Adil bey, verimli bahçenizi keyifle gezip dolaştım. Nereden nereye getirmişsiniz, elinize emeğinize sağlık. Bütün sayfaları tek tek gezdim desem yeridir, gece gece taş fırında pişmiş balık çekti canım. ;) :p Kokusu taaa Ankara'ya kadar geldi inanın. Şaka bir yana, karnım acıktı. Dalında kızarmış domatesleri ve tazecik sebze meyveleri görünce seyreylemeye ara verip buzdolabında aldım soluğu. Kızım için hazır bulundurduğumuz organik domateslerden birini lüp mideye indirdim. :p

Adil 09-05-2012 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 962387)
Merhabalar efendim,

Sayın Meyvelitepe ' nin sayfasında okumuş olmam gerek ama unutmuşum, Halil Önen bey'e sorduydum karıncaların işlevini, söylediler sağolsunlar.

Karıncalar: bitler tarafından ağızlarına bir parmak bal çalınınca, kahramanlaşıp(kara ninja), uçuç böceciklerine ve diğerlerine karşı bitleri/şeker üretenleri savunma görevi üstlenen satılık/kiralık katiller imiş.(abartılımıştır tarafımdan):))).

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran bey, biz bu numaralarını yemeyiz.:))):D Gereken yapılacaktır.Operasyon başlıyooooor.:D

Saygılar selamlar bizden güzel kardeşim.

Adil 09-05-2012 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sudenurnur (Mesaj 962421)
Adil bey, verimli bahçenizi keyifle gezip dolaştım. Nereden nereye getirmişsiniz, elinize emeğinize sağlık. Bütün sayfaları tek tek gezdim desem yeridir, gece gece taş fırında pişmiş balık çekti canım. ;) :p Kokusu taaa Ankara'ya kadar geldi inanın. Şaka bir yana, karnım acıktı. Dalında kızarmış domatesleri ve tazecik sebze meyveleri görünce seyreylemeye ara verip buzdolabında aldım soluğu. Kızım için hazır bulundurduğumuz organik domateslerden birini lüp mideye indirdim. :p

Sayın sudenurnur ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler.Domates için, afiyet olsun efendim.:p Allah hepimize sağlıklı gıdalar tüketmeyi nasip eylesin.
Dünyada en büyük hazine sağlıktır.Elimizdeyken kıymetini bilmeliyiz.
Saygılar selamlar efendim.

Adil 09-05-2012 09:05

dev dahliya tohumları

3 Eklenti(ler)
Berrin ablamdan dün kargoyla gelen çiçek tohumları.Kendisine çok çok teşekkür ederim.

Adil 09-05-2012 09:15

Adi kartopu

3 Eklenti(ler)
son hali.

Adil 11-05-2012 22:44

çilek

1 Eklenti(ler)
meyve gelişimi.

Adil 11-05-2012 22:47

boru çiçek fideleri.

1 Eklenti(ler)
3 yapraklarını açmaya başladılar.

Adil 11-05-2012 22:49

Trabzon zambağı.

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl yayladan söktüğümüz zambak soğanı filizlenmeye başladı.

Adil 11-05-2012 22:53

gül ün evreleri.

4 Eklenti(ler)
Hep açmışken öyle kalmasını kim istemez.

Yaylacı 13-05-2012 10:33

Adil kardeşim, Kaptanzst ile yayla maceranızı sayfalardan izledim öyle hoştu ki sanki sizinle birlikte ben de ordaydım. Sizi takdir ediyorum, yaylalara gittiniz güzel görüntüleri bizimle paylaştınız elinize, ayaklarınıza sağlık. Trabzon Zambağı yetiştirme konusunda Kaptanzst ile ilerleme kaydetmişsiniz, buna sevindim. Ben Kaptanzst'ye de yazdım, şu bizim zambağımızı Trabzonumuza kazandıralım, Trabzonun simgesi yapalım o zambağı, ben böyle bir çalışmaya varım siz ne dersiniz. Saygılar efendim...

Adil 13-05-2012 14:44

Saygıdeğer yaylacı hemşehrim övgüleriniz için teşekkürler.Elimizden geleni yapacağız inşallah.Güzel ve kaliteli fotoğraflarla Ağaçlar nette konu başlığı açarak bunu daha güzel tanıtma yoluna gidebiliriz.Bu konudaki fotoğraf arşivimi şimdiden hazırlamaya başladım bile.İnternette Trabzon zambağı yazıldığında bu konuyla ilgili bütün detaylara ilgili doğa severleri buluşturacağız inşallah.Çoğaltıp dağıtma işine de girebiliriz.Zaten çiçeğin güzelliğine diyecek kelime yok.Herkesi cezbedecek bir çiçek.

Adil 15-05-2012 08:51

Trabzon yağmur.

1 Eklenti(ler)
Sabahtan başlayan yağmur sağnağa dönüşünce.

Adil 15-05-2012 08:53

Arı yiyen

1 Eklenti(ler)
Bu Arı yiyen diye tabir edilen kuşu 30 m den zumla böyle çekebildim.Renkleri çok güzel gökkuşağı gibi.

Adil 15-05-2012 08:55

orta boy güller.

1 Eklenti(ler)
Yavru ağzı ve alev rengi bir arada.

Adil 15-05-2012 08:59

alev rengi gül.

1 Eklenti(ler)
Alev renkli gülün açmış hali.

Adil 15-05-2012 09:01

pembe ve bordo şakayık.

2 Eklenti(ler)
Açmak üzere.

Adil 15-05-2012 09:05

hatmi fideleri.

1 Eklenti(ler)
son hali.

Adil 15-05-2012 09:07

RED-robin domates.

1 Eklenti(ler)
Fidelerin son hali.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025