![]() |
İlkbahar,çiçekler,bahçem.
2 Eklenti(ler)
çevremizin hali.
|
3 Eklenti(ler)
Adil bugünkü müzik ziyafeti için teşekkürler. Güzel bir akşam geçirdik sayenizde.
|
Garlangufa nick li arkadaşımız Ali Osman bey e, hemşerimiz e sözümüz vardı.:) Kahve muhabbetinden sonra akşamın karanlığına kadar devam eden müzik muhabbeti.Türk halk müziği,Ağırlıklı olarak Türk sanat müziği,Karadeniz müziği,Arabesk vs derken zaman hızla aktı gitti.Keman ve bağlama birlikteliği de ayrı bir ses armonisi oluşturdu.Artvinli olan eniştemiz müzik öğretmeni ve hocası.Onunda gelmiş olması çay saz ortamını renklendirdi.Hazırlıksız olmamıza rağmen yinede güzel bir ekip müzik paylaşımıydı.Saadettin hocanın yeteneği tabi ki tartışılmaz.
Sis dolayısıyla uçak seferleri iptal olunca Ali Osman arkadaşımız bugün ziyaretimize gelebildi.Geldiğine çok memnun oldum iyi bir çay muhabbet oldu. Abi fotoğraflar için teşekkürler. Herkese saygılar selamlar. |
Aşkın gözyaşları
2 Eklenti(ler)
bu çiçeği bir komşudan aldım .
|
Kalem aşısı.
3 Eklenti(ler)
Daha yeni filizlenmeye başladılar.Bu kaynamaya başladıkları, tuttukları anlamına gelir.
|
bezelye.
1 Eklenti(ler)
tezlik bezelyelerim çiçeklenmek üzere .
|
Domates .
2 Eklenti(ler)
Seramda yetiştirdiğim şaşırtma fidelerimin dikimini yaptım,inek ve koyun gübresi kullandım.
|
enginar,beyaz kokulu lilyumlar.
2 Eklenti(ler)
Bir kökten çoğalttığım enginarları koyun gübresiyle bir sıra halinde diktim.
Lilyumların gelişmesi ise çok iyi. |
tam bodur deveci armudu.
1 Eklenti(ler)
2 nci yılına girdi bu yılda çiçek açmadı.
|
lilyum,ezan çiçeği ve aster.
4 Eklenti(ler)
ezan çiçeği bu yıl ilk defa açacak.
|
beyaz sarmaşık ve hatmi,
3 Eklenti(ler)
adını hala öğrenemediğim beyaz goncalı sarmaşık çiçeğim açmaya devam ediyor.geçen yıldan bahçeye ektiğim hatmi çiçeğimin yaprakları ve gelişimi güzel.
|
karanfil hatmi.
2 Eklenti(ler)
Bu hatmi tohumlarını avm den almıştım.80 cm boyunda uzayabiliyorlar.Renkleri çok güzel kırmızı ,beyaz, sarı ,pembe,ve katmerli .Çimlenmeleri beni çok sevindirdi.Onların tohumlarını çoğaltmayı çok istiyorum.
|
majorette mixed
1 Eklenti(ler)
Çimlenen hatmi çiçeğinin açmış hali.
|
kara yemiş ,erik.
2 Eklenti(ler)
Karayemişler bu yıl duman(sis) ten etkilenmedi ve güzel salkımlar oluştu.
Erikler herzamanki gibi. |
beyaz pon pon gül, asması ve çiçekleri.
5 Eklenti(ler)
Küçük beyaz gül goncaları açan bu güzel çiçeğin adını nihayet öğrenebildim.:D Görüntüsünü çok beğendim.:)Dikensiz oluşu da güzel bir özellik.Yanlız kokusu yok.Soğuk havalara dayanıklı ve fazla ilgi istemeyen bir tür.çelikleme ile çok kolay çoğaltılabilir. Sarı renkte olanı da var.Ondanda alıp ikisini karma yapmayı düşünüyorum.
|
Vallahi nereye bakacağımı şaşırdım gece gece....Bu ne bereketli topraktır..:))lilyumlar 1 m olmuş :) bizimkiler 1 karış uzamadılar...Sebzeler hepsi ayrı bir alem....Elinizden mi, toprağından mı suyundan mı bilinmez ama kocaman bir maşallah..... O laleleri nasıl bir kökten beşi biryerde çıkarttınız, merakıma mucip oldu doğrusu..:))
kır çiçeklerinin mor başak gibi olanları da harikaydı...Saz gurubuna hiç mi hiç diyecek yok.... Helal olsun diyorum .....Dikensiz beyaz gülü çok severim bende , ama bahardan sonra bir daha açmıyor...Herşey çok çok güzeldi sevgili Adil ...Fotolar için de teşekkürler...selam ve sevgiler...:)) |
Alıntı:
Bilgi paylaşıldıkca çoğalır |
Alıntı:
Bu laleler tek sap üzerinde 5-6 çiçek açan bir tür.Abimden tek soğan almıştım bu soğanı şimdi artıracağım.2-3 tane soğan bir araya ekilince sanki büyük bir lale çiçekleri demeti bir arada duruyor.1,5 haftayı geçtiler hala daha diri duruyorlar.Eğer istersen temin edip size soğan gönderebilirim. Berrin abla sizinde saz fasıllarınız olduğunu biliyorum.Sanatçı ruhunuzla Yakınımızda olsaydınız hep birlikte daha renkli bir ortam oluşurdu eminim.Bizlere eşlik ederdiniz. Bizden de sevgi,saygı ve selamlar Berrin ablacığım. |
Alıntı:
Bu topraksız tarım konusundada muhabbetimiz olmuştu.Bu iş için izin alıp gelmişsiniz.Hayalinizdeki o güzel bahçeyi hayata geçirmeniz dileğiyle.Elimizden geldiğince yardımcı olmak bizim görevimiz. Kardeşinize ve size saygılar selamlar. |
Alıntı:
Sarısı yan komşumda açtı. Çelik zamanı gelirsin. Vaktin varsa uğra açmışını gör. |
Benol hanım teşekkür ederim.Şu an bile çelik dikilebilir.yeterki ortamı iyi olsun tutma şansı var.Müsait bir zamanda size uğrarım inşallah.Telefonla ararım.Zaten avm ye yakınsınız bende avm ye her hafta uğruyorum.Evlerimiz arasında 3 km mesafe var fazla uzak sayılmaz..Birde aşılar ne durumda merak ettim.Onlarıda görmek isterdim.Bendeki aşıların yarısı filizlendi.Hurmalar da hala ses yok.Elmaların çoğu filizlendi.Görüşmek üzere.
Saygılar selamlar. |
Hurma aşısı tuttu, filiz verdi. Kamelya ve Elma maalesef tutmadı.
Kaldı başka bahara. |
Alıntı:
Sayın Athena-asena, deveci armudu başlığında, kendi deveci armudunun ilk defa 4 yaşında çiçek açtığını yazmış idi. Zamanı kemâle ermemiş sanırsam:))). Sayın Samsunlu55 'te bu cinsle epey ilgili. Bendaaa...:))). Çok güzel çalışmalarınızda yolunuz açık, ürününüz bol olsun. Cümleten sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Allah nasip ederse seneye tutmayanları tekrar aşılarız. |
Alıntı:
Bugün abimden bir tiyo aldım meyve vermeyen ağaçlara meyve vermesi için bir ilaç vuruluyor ve meyve vermeye başlıyormuş.Hatta denediği armut ağacındaki meyveleri gösterdi.Koskocaman ağaç olmuş meyve vermiyordu.Meyve verdiren ilacı vurunca ağaçta 4 lü 5li meyve salkımları oluştu.Seneye bende aynısını deneyeceğim. Ben 4 yıl bekleyemem mduran bey:) Sizlerede sağlıklı günler efendim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Bu ilacın adı nedir Sayın Adil? paylaşırsanız sevinirim. Selamlar |
Ah karayemiş olsada yesek, Adil kardeşim bu sene anlaşılan bol karayemiş yiyeceksiniz. Kısmetse yazın Trabzona gideceğim inşallah yetişirim karayemişlere özledim o müthiş meyveyi. Yine bahçeni çoşturmuşsun bakıyorum, sazlar, sözler ve meyveyle karışık çiçekle bezenmiş yeşillikler. Bir insanın elde edebileceği mükemmeliyetlik. Ellerine sağlık, saygılar..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.bitkitohum.com/2011/01/karayemis.html Yaylacı kardeşim Övgülerin için teşekkür ederim. Saygılar selamlar. |
Trabzon, Saksağan.
5 Eklenti(ler)
Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan bir kuş çeşidi.Göç etmeyen bir tür.Papağan gibi her sesi taklit etme yeteneğine sahip.Kendi orjinal sesi çok farklı.Anadolu saksağanının renklisi.
Bahçede otururken iki tane saksağan geldi bahçemdeki ince fındık köklerini çıkartıp ağızlarında topluyorlardı.Yuva yaptıklarını anladım.Zomlayarak videolarını çektim.Sonra uçup evimizin arkasındaki diktiğim armut ağacına gittiler.Bende yuvalarını yaparken videoya alırım diye armut ağacının yanına gittim.Fakat yuvayı öyle bir yere yapmışlarki çekim yapmam imkansızdı.Yanlızca alttan çalılar görülebiliyordu.Geçen yıllardan kalma 3 yuva daha gördüm.Bu yıl bu armut ağacını seçmişler.Onları izlemek gayet keyifliydi.Videodan fotoğraf alma proğramıyla bu kareleri aldım. Paylaşmak istedim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025