![]() |
Bu çiçeğin adını bilen varmı.
1 Eklenti(ler)
Sarı renkte küçük gül goncaları açıyor.Dikensiz tırmanıcı bir tür.Soğuk iklime gayet dayanıklı.Açınca tekrar paylaşırım.
|
Trabzonda sis.
2 Eklenti(ler)
Akşama doğru denizden gelen sis uçak seferlerini iptal ettirdi.1 saatte tamamen kapattı.şu an saat 21:40 tamamiyle deniz üzerine çekilmiş duruyor.
|
Alıntı:
Saygılar selamlar efendim. |
Adil bey, hemşerim ellerine sağlık çok mükemmel işler yaptın sebzeler harika çiçekler bambaşka.Tek kelimeyle MAŞAALLAH. Kıskanmaya başladım :)
707 no'lu yazınızdaki resim dikensiz sarmaşık yapraklarına bakarsak Arap Yasemini sanıyorum, yanılmıyorum inşallah. Arap Yasemini tırmanıcı ve kokulu bir sarmaşık türüdür. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 286554
Lilium Ponticum(Trabzon Zambağı) biz Agrita ismiyle anarız bu zambağı. Adil Bey bu zambak çeşitini gördünmü bizim oralarda, mis gibi kokusu var ve geçtiğimiz yaz köyden istemiştim soğanlarından gönderdiler.Burada yetiştirmeye çalışıyorum bakalım olacak mı, saksılara diktiğim zambakların hepsi boylandı sanırım onların arasında gövde yapısı diğer zambaklarla aynı ancak çiçek açtığında ayırt edebilirim. Yetiştirebilirsem ne mutlu bana. Birkaç tane çiçeğini koparıp vazoya koyduğunuz zaman tüm evin içini harika bir koku dolduruyor, böyle güzel bir zambak. |
Alıntı:
|
Oh ne güzel seranızı yaptınız, gönül rahatlığıyla sebze, çiçek yetiştiriyorsunuz.
Manzara resimleri her zaman ki gibi büyüleyici, Karadeniz farkı tabii. Barbekünün yanındaki çay kefi de çalışmanın üstüne güzel gider. Galiba o bölge bir kameriye istiyor. Afiyet olsun, kolay gelsin size:) |
Alıntı:
Arap yasemini olarak görsellerde aradım fakat oda değilmiş.Çiçekleri küçük gül goncası gibi bu çiçeğin.Çiçek Açınca elimide yanına koyarak bir fotoğraf paylaşırım büyüklüğü konusunda sizlerde fikir sahibi olursunuz. |
Alıntı:
Önceki sayfalarımda yayla gezisi serisinde sarı Trabzon zambağını paylaştım.O zambağın kökünü çıkarabilmek için taşların arasından zorluklar içerisinde 40 cm derinlikten, iri bir soğan çıkarabilmiştik.Onu şu anda barbekünün yan tarafına diktim.Hala daha diri ve sağlıklı.Filizlenmesini heyecanla bekliyorum. Yayınladığınız fotoğraftaki zambak beyaz çiçekli.Benim aldığım tam sarı renkte.Bende bu çiçeklerle yaylada topladığım farklı çiçekleri aranjman ederek evin salonuna koydum.Kokuları harikaydı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Toprak ,bağ, bahçe,meyve,sebze ,çiçekler ,otlarla uğraşmak başlı başına bir sanat.Bende bu sanatı elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.Başarabildiğim kadar. Nisan ayındayız fakat Mart ayının sis i ,dumanı Nisan ayına sarktı.Bir hava açıyor pırıl pırıl.Bir sis geliyor üşüyoruz.Tıpkı yayla havası gibi.:) Görsel olarak bizleri büyülüyor.Adeta karadeniz kabarıp üstümüze geliyor gibi oluyor.:) Barbekünün yanına Kameriye yapma düşüncem var.Fakat şu sıralar tam bağ bahçe işlerinin hızlandığı dönem .Biraz gecikecek. |
Adil bey, Trabzon Zambağının soğanından dış kabuklarından(büyüyünce yaprak halini alacak olan etli pul yapraklar) ayırıp toprağa dikmiştim(3-4 cm derine)geçenlerde saksı toprağını kontrol ederken diktiğim pulsu yaprakların küçük kökler saldığını gördüm, birkaç gün sonra iki tanesi toprak yüzeyine yaprakların çıkardı. Denemede başarılı oldum sanıyorum, fotoğraflarını sonra buraya ekleyeceğim.
|
Sayın yaylacı hemşerim.
Maçkalı olduğunuzu biliyorum sanırım.Hanki köyde olduğunuzu bilsem o zambak için oraya kadar giderim.En fazla 1-1,5 saatlik yol.Resmini yayınladığınız o zambak için değer doğrusu. Etli yapraklarıyla yapmış olduğunuz denemenizin fotoğraflarını bekliyorum. Saygılar selamlar hemşerim. |
Alıntı:
Ektiğim Lilium Ponticum yaprakları filizlenir yakında fotoğraflarını buraya ekleyeciğim. Saygılarımla sevgili hemşerim. |
Yaylalara genelde Maçka yolunu kullanarak gideriz.Bunu not alıyorum Hemşerim .
Allah izin ederse her yıl olduğu gibi, bu yaz da oralardayız. Saygılar serlamlar. |
Alıntı:
maşaallah pek hoş gözüküyorlar |
Teşekkürler attar.
|
lale.
1 Eklenti(ler)
Abimden aldığım lale soğanı çiçek açtı.Bir soğandan demet halinde çiçekler açtı, çok hoş bir görüntüsü var.
|
Yavru ağzı gül.
1 Eklenti(ler)
Yılın ilk gülü açtı.Kokusu ve duruşu yeter.
|
dana gözü.
1 Eklenti(ler)
dana gözü ilk çiçek.
|
Antalya papatyaları.
1 Eklenti(ler)
farklı güzeller.
|
baharın güzelleri,Keçisakalı.
1 Eklenti(ler)
çok güzel fomları var.
|
Adi kartopu.
1 Eklenti(ler)
Rengi henüz yeşil tam beyazlaşması için zamana ihtiyacı var.
|
taş duvarlara uygun çiçek.
1 Eklenti(ler)
Duvardan yüzeylerden sarkıtılarak güzel bir görüntü veriyor.Açmak için sabırsızlanıyorlar.
|
mor leylak.
1 Eklenti(ler)
görüntüsü ve kokusu harika.sıcaklarla birlikte coşmuşlar.
|
adını bilmediğim sarmaşık.
2 Eklenti(ler)
çiçeklerini sarı diye yazmıştım fakat beyaz gibi galiba.Biraz daha sabretmeliyim.
|
Bahçe ,sera.
2 Eklenti(ler)
sera ve bahçenin son hali.
|
ahududu ve süs kabakları için çit.
1 Eklenti(ler)
ahududu ların önüne süs kabaklarını diktim ,bakalım sonuç ne olacak.İkisi birlikte uyum sağlayacakmı.?
|
kompos gübre.
1 Eklenti(ler)
Fındık yaprakları ve çalılarından oluşan bu komposun üzerine toprak atarak tez çürümesi için arada sulayacağım.
|
fındık bahçelerindeki çiçekler.
5 Eklenti(ler)
her hafta yeni süprizlerle bizi karşılıyor.Bu görüntülerde çok farklı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025