![]() |
Sayın Bahar.
Şu an yoğun olduğum için pek siteye giremiyorum.Ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Siz değerli dostlarımızla yapmış olduğumuz paylaşımlar devam edecek. Saygılar selamlar. |
Sevgili Adil arkadaş,nacizane önerim,set duvarlarını evin rengine boyarsanız,bütün yeşil bitkilerinizle harika bir görüntü verecektir.Eklediğiniz resimlerden zevkli bir arkadaş olduğunuzu tahmin ediyorum. O duvarlara iki fırça at. Bir dahaki resimleri öyle görelim:)))Güllerin renkleri çok güzel,Kaktüs bile yetiştirmişsin. Vallahi bravo diyorum size, bu kadar çay işinin arasında........Selamlar ve sevgiler......bbb....
|
Sayın Berrinb.
Düşüncelerimi okuyorsunuz.:)) Tebrik ederim.Duvarların üzerine ikinci bir set yapmaya çalışıyorum.Onlarda bitsin evin rengine boyatacağım.Ve o setin üzerine bir hobi serası yapacağım.Önünde bir oturma yeri yapmayıda düşünüyorum Allah nasip ederse.Şu sıralar gurbetçilerimizle ilgilenmekten pek fırsatım olmuyor.Yapacağım tüm çalışmalarımı siz değerli dostlarımla paylaşacağım inşallah.Aslında bir menekşem var onu sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben çok sevdim çiçeklerinin yapraklarının büyüklüğü ve rengi fevkalade güzel. |
menekşe.
5 Eklenti(ler)
yaprakları ve çiçekleri harika.
|
Sevgili Adil bardak menekşenizin rengine duruşuna bayıldım ellerinize saglık sevgiler...
|
Alıntı:
Bahçenizin manzarası, çiçekler, çilekler çok güzel, yavru kuşlara bayıldım. Ne güzel yakalamış ve resmini çekmişsiniz. Böyle güzel resimleri gördükçe fotoğrafçılığa özenmiyor değilim, ellerinize sağlık. |
Selamun Aleykum Adil Kardeş
Bizde 4 adet Afrika menekşesi var.Fakat şu ana kadar (yaklaşık 2-3 senedir) hiç çiçek açmadı.Bu sene ev değiştirince yaprakları alttan cansızlaşmaya başladı.Ben hiç dışarı çıkarmıyorum menekşeleri.Acaba balkonda yaşam koşullarını sağlayarak bir süre bırakmalımıyım ?Ve çiçeklenmesi için özellikle yapmam gereken birşey var mı? [IMG]http://img381.yukle.tc/thumbs/6962P1020076.JPG[/IMG] |
Alıntı:
Bardak menekşesini avm den yaprakları ilginç geldiği için almıştım.Adını tam olarak bilmiyordum.Çiçek Açınca renklerine ve formatına hayran kaldım. Bordo kırmızı ve beyaz birbirine bukadar yakışır doğrusu. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Fotoğrafçılık teknoloji sayesinde okadar kolaylaştıki.İnsanlar gönül gözleriyle baktıkları o kareleri başarıyla kaydedip paylaşabiliyor artık.Herkesin gönül gözü diğerinden farklıdır.Bu farklılık ilgiyi artırıyor. Fotoğrafçılığı size kesinlikle tavsiye ederim.Sizinde gönül gözünüzün gördüğü güzel kareleri görmek isteriz. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Bildiğim kadarıyle size şunu söyleyebilirim. Menekşeler güneşli yerleri severler.Sularını verirken yapraklarına damlatmamaya dikkat edin.Kenar yapraklarını hafif kaldırarak alttan su verin veya tablasından su vermeye çalışın.Arada bir bebe aspirini de verebilirsiniz.En önemlisi sevginizi onlara gösterin ki onlarda size çiçekleriyle gülümsesin.:) Saygılar selamlar kardeşim. |
düzenleme
5 Eklenti(ler)
seranın batı duvarı.20 cm.daha yükselecek.
|
Domates
5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki domateslerin meyveleri.Pasla mücadele ederek bu hale kadar getirdik.
|
Sevgili Adil,o menekşe değil , ismini gloksina olarak hatırlıyorum ama emen değilim,afrika menekşesi kadar sürekli bir çiçek değil,her sene alırım ama yaz sonuna kadar dayanamayıp ölüyor.İnşaallah seninki öyle olmaz.
Duvar inşaatını beğendim ,herhalde iki katlı setle yapacaksın gibime geldi ....Harika olur ,hemde yerden kazanırsın. Kolay gelsin çok güzel olacağından eminim,bende sonbaharda çiçek tohumları yollarım dikersiniz....Sevgiler selamlar.... |
sayın adil
nihayet seranızın yapımına başladınız allah kolaylık verip tamamına erdirsin inşallah |
Alıntı:
Menekşeye çok benziyor.Adını tam bilmiyorum.Menekşe familyasından olduğuna hiç şüphem yok.Sadece çiçeklerin ve yaprakların büyüklüğü farklı. Bende ilk kez deniyorum.Sonuçları hep beraber göreceğiz .Bu konuyu sizlerle paylaşacağım. O sera duvarı 20 cm daha yükselecek.Zemin seviyesinin düz hale gelmesi için buna ihtiyaç var.Seramın boyunun 6 m. boyunda standart profil boyuna göre ayarlamayı düşünüyorum.Profilden zaiyat vermemesi için.Genişliğini 3 m. olarak düşünüyorum eğer dar olursa değiştirebilirim bu mesafeyi.Bu konuyu aşama aşama siz değerli dostlarımla fotoğraflarla paylaşacağım.Sizlerinde düşümcelerinizi almak isterim. Çiçek tohumları . İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Saygılar selamlar berrinb. |
Alıntı:
Arazi şartları zor olsada azmimiz yeter.Güzel dilekleriniz için teşekkürler kardeşim.Sizlerinde yorumlarınızı bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar selamlar. |
Sevgili Adil sera yapımına başladınız kolay gelsin domatesler büyümüş sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık...
|
Sayın Periş.
Çok teşekkürler . Havaların aşırı yağışlı gitmesi olumsuz etkiledi.Bizi bir hayli uğraştırdı.3-4 kök pas dolayısıyla yaprakları kahverengine dönüştü.Siteden arkadaşların tavsiyesi üzerine gövdeyi eklem yerinden kırarak tazelemeye bıraktım.Gelişmeleri bekliyoruz.Taze filizler görünmeye başladı.Olmazsa son çare yerlerine yenilerini dikeceğim. Sera konusunda sizinde görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar selamlar. |
evimizin çatısından çevremiz.
5 Eklenti(ler)
evimizin çevresi.
|
Kuzeyde karadeniz.
5 Eklenti(ler)
Evimizden karadenize bakış.
|
Red robin domatesler.
5 Eklenti(ler)
KAPTANZST Abim olur. Yetiştirdiği çiçek fidelerinden verir ve dikmemi söyler. Onun Red robin domateslerinin fotoğraflarını çektim paylaşmak istedim.. Ve bir çanta taze dalından salatalık serasından ve bahçesinden topladık beraber.Kardeşlik böyle bişey.:)
|
Sevgili Adil ,köyünüz harika bir yerde kurulmuş,deniz kenarında ... Siz de tepeden manzaraları çok güzel görüntülemişsiniz...Mor gibi görünen ağaçlara bayıldım.ne ağacı acaba... Ellerinize sağlık, böyle güzel bir yerde ikamet ettiğinize göre sizde cennette sayılırsınız.....Selamlar, sevgiler
|
Alıntı:
Evet köyümüz bir belde ve bende köyümü çok seviyorum.Avm.Adliye sarayı,plaj,otelleri,400 yataklı araştırma hastahanesi,öğrenci yurdu,ve proje aşamasında olan yeni bir üniversite,hava alanı ve limana ,şehre yakınlığıda önemli kısacası çok stratejik ve güzel bir köyümüz var.Yeşilimiz suyumuz ,denizimiz ,dereleri olan bir beldeyiz.Köyümüzü çok seviyoruz. Kırmızı ağaç .Adı üstünde Kırmızı erik ağacı ve üzerine sarılan asma siyah kokulu üzüm yöremize ait.hemen yanında nar,elma,armut,kiraz ağaçları ve kivi bağlığı var aralar fındıklık.Göründüğü gibi boş alan görmek zor. Burası bizm sahte cennetimiz.Allah gerçeğinede kavuştursun inşallah.:) |
Sevgili Adil domaesler salatalık çok güzel görünüyor manzaralara bayıldım sera çalışmaları güzel gidiyor sanırım bende harika olacagını düşünüyorum ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
|
Alıntı:
Bu sonucu hep beraber göreceğiz İnşallah.Zaten bu sitedeki en güzel şey böyle çalışmaların paylaşımı ve bilgi alışverişi.Ve güzel dostluklar.Saygılar selamlar. |
Kardeşimin ne yaptığına bakmaya gittiğimde , sera için hazırlık yapmıştı ama kendi yorktu. ;D
Gelen seslere doğru evinin arka tarafına gittiğimde ıhlamur topladıklarını gördüm veeeeeee. Komşuda pişer bizede düşer misali öndeki beyaz poşeti kaptım ;D ;D http://img853.imageshack.us/img853/6...s1600x1200.jpg |
Abime yakalanmaktan kurtulamadık.Fotoğraf makinesiyle aniden baskın yaptı.:)
|
Allah evinizde, bahçenizde uzun ömürlerde sağlıkla yaşamayı nasip etsin..
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim .Sizede . Saygılar selamlar. |
Işık hızıyla sahurda önce Çarşamba , sonra Rize daha sonra da Trabzon a geldim ....Hiç kimseyi göremedim ama selamlarımı bahçelerinize , çiçeklere bıraktım....Hayırlı Ramazanlar dilerim....Sevgiler selamlar....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025