agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

ömer seven 02-06-2011 13:55

Hoş geldiniz..

berrinb 02-06-2011 14:10

Sayın Adil ,Karadeniz bölgesi manzaralarına hastalığı olan benim dikkatimi çekti ,siz kaptanzst ,arkadaşın komşusu oluyorsunuz herhalde aynı manzarayı onun sahifesinde görmüştüm dikkatimi çekti.Kabak,salatalık,fasulye sizin oralarda çok iyi yetişir,tabii, gökten hergün yağmur,toprak orman toprağı gibi bereketli toprak,ama güneşiniz biraz az.Bu kadar güzellikten sonra herşeyi de Karadeniz e vermezler:))) Ellerinize sağlık,Selamlar .

Adil 02-06-2011 15:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi namik1470 (Mesaj 815199)
Adil Bey fotoğraflarınız çok güzel.Aramıza hoşgeldiniz.

namik1470
Çok teşekkür ederim güzel kardeşim.Saygılar selamlar.

Adil 02-06-2011 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ömer seven (Mesaj 815204)
Hoş geldiniz..

ömer sever.
Teşekkür ederim güzel kardeşim.Selamlar saygılar.

Adil 02-06-2011 15:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 815210)
Sayın Adil ,Karadeniz bölgesi manzaralarına hastalığı olan benim dikkatimi çekti ,siz kaptanzst ,arkadaşın komşusu oluyorsunuz herhalde aynı manzarayı onun sahifesinde görmüştüm dikkatimi çekti.Kabak,salatalık,fasulye sizin oralarda çok iyi yetişir,tabii, gökten hergün yağmur,toprak orman toprağı gibi bereketli toprak,ama güneşiniz biraz az.Bu kadar güzellikten sonra herşeyi de Karadeniz e vermezler:))) Ellerinize sağlık,Selamlar .

berrinb merhabalar.
Geçen yıllar adeta sıcaklardan bunalmıştık.Bu yıl çok yağmurlu geçti güneşe hasret kaldık.Şu satırları yazarken rüzgarla birlikte sağanak yağmur yağıyor.Malum yağmur yağınca bahçeye çıkamıyoruz.Bende siz dostlarıma yazmak için fırsat yakalamış oldum.Bir yandan yağmuru seyrederken biryandanda bilgisayardan siz dostlarıma cevap yazıyorum.Bu görevim bitince çay molası vereceğim.Yağmuru seyrederken güzel olur doğrusu.Bu arada fotoğraflarla yakalandık galiba.:)kaptanzst ağbeyimdir ve bu fotoğrafları onun evinin üstünden çektik.Bu siteyide o tavsiye etmişti.Kendisine teşekkür ediyorum.Sizlerin sayfalarını da ziyaret edeceğim.Şimdi çaya çağırıyorlar müsadenizle.:)Tekrar görüşmek üzere saygılar selamlar.

Adil 03-06-2011 09:09

1 Eklenti(ler)
İfteri.

Adil 03-06-2011 09:10

1 Eklenti(ler)
İfteri-2

Adil 03-06-2011 09:14

1 Eklenti(ler)
İfteri-3

Adil 03-06-2011 09:22

1 Eklenti(ler)
Erik aşısı

Nefin Nur 03-06-2011 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 815712)
İfteri-4

köyde bu otun yanına oturmuştum,altında sakırtlak yuvası varmış,kaç dakika oturduğumu hatırlamıyorum bir baktım pantalonumun üzeri sakırtlak dolmuş, simsiyahtı pantalon görünmüyordu diyebilirim, şimdi gülerek hatırlıyorum ama ozaman çok korkmuştum, nerdeyse 25 yıl öncesine gittim,o zaman kene bile zararsızdı sadece kaşındırırdı ....:(

Adil 04-06-2011 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur (Mesaj 815818)
köyde bu otun yanına oturmuştum,altında sakırtlak yuvası varmış,kaç dakika oturduğumu hatırlamıyorum bir baktım pantalonumun üzeri sakırtlak dolmuş, simsiyahtı pantalon görünmüyordu diyebilirim, şimdi gülerek hatırlıyorum ama ozaman çok korkmuştum, nerdeyse 25 yıl öncesine gittim,o zaman kene bile zararsızdı sadece kaşındırırdı ....:(

Merhabalar sayın Nefin Nur.
Anlattıklarınızı bizde çocukluğumuzda yaşadık.:)25 veya 40 yıl öncesi çok farklıydı .Her şey doğaldı.Dünyamız hızlı bir şekilde değişimler yaşıyor.O günleri özleyeceğiz galiba.Yediğimiz içtiğimiz bile sağlıklı değil.Doğallık kayboluyor.

Adil 04-06-2011 19:47

çiçek-2

1 Eklenti(ler)
bu çiçeği yeni aldım.

Adil 04-06-2011 19:50

Kokulu zambak

1 Eklenti(ler)
Açmak için sabırsızlanıyor.Bir güneş yetecek.

Adil 07-06-2011 08:43

yonca çiçekleri

1 Eklenti(ler)
Fazla özen istemez.Sadece güneş yeter.

Adil 07-06-2011 20:40

altın çilek.

1 Eklenti(ler)
Geçen yılki meyvelerden aldığım tohomları bu saksıya dikmiştim pek umutlu değildim .Fakat çok güzel büyüdüklerini görünce sevindim.Şu an 30 civarında büyük fidan dikmiş durumdayım .Bunlarda büyüyünce çekme yapıp dikeceğim.İnşallah başarılı olurum.

Adil 08-06-2011 18:16

su hayattır

1 Eklenti(ler)
su hayattır.

Adil 11-06-2011 16:29

Sardunya

1 Eklenti(ler)
Dayanıklı ve çok kolay büyüyen bir çiçek.Çeliklemesi her zaman yapılabilir.Yeterki suyunu ihmal etmeyin.

berrinb 14-06-2011 12:57

Sayın Adil,resim beklemekten hâl olduk.:)) Taze soğanların, önündeki kırmızı bitki acaba pazı mı? Pazı ise tohumlarını alabilirseniz ,bende isterim..O kırmızı pazının tohumunu bir türlü bulamadım.Resim bekliyoruz,selamlar sevgiler..

Adil 14-06-2011 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 822371)
Sayın Adil,resim beklemekten hâl olduk.:)) Taze soğanların, önündeki kırmızı bitki acaba pazı mı? Pazı ise tohumlarını alabilirseniz ,bende isterim..O kırmızı pazının tohumunu bir türlü bulamadım.Resim bekliyoruz,selamlar sevgiler..

Sayın berrinb merhaba.
Kendi sayfamda yaşadığım problemlerden dolayı fotoğraf yükleyemiyordum .Umarım bundan sonra böyle hatalar yaşamayız.
Şimdilik problem çözülmüş durumda.
Fotoğrafta bahsettiğiniz kırmızı bitki yağlı marul.Çeşit olsun diye öylesine dikmiştim.
Fotoğraflarımıza ve yorumlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah.
Saygılar selamlar.:)

Bahar 14-06-2011 16:36

Sn Adil bahçeniz güzel, daha da güzel düzenli olur inşallah.
Petunyaları çok severim başka renklerini dikmeyi düşündünüz mü?

Adil 14-06-2011 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 822468)
Sn Adil bahçeniz güzel, daha da güzel düzenli olur inşallah.
Petunyaları çok severim başka renklerini dikmeyi düşündünüz mü?

Merhabalar Bahar hanım.
Evimin çevresinde düzenlemeler yapmaya çalışıyorum.Çiçeklerle aram çok iyi diyebilirim.Petunyalar konusunda şunu söyleyebilirim.Geçen yıldan kalma beyaz ve kırmızı olarak bir saksıda karma yapmıştım.Bu yıl mor ve pembe damarlı iki çeşit daha ekledim.Çiçek açmış şaşırtma fideler 1 tl .Petunyaları bende çok seviyorum.Harika renkleri var ve göze müthiş hitap ediyorlar.Bakımıda çok kolay.Fakat bununlada yetinmeyip dahada çeşitlerini artırmayı düşünüyorum.

Bahar 18-06-2011 16:46

SN adil gülünüz güzel,
benim bahçemdede var çokta güzel kokusu vardır onun kışa kadar açar.
Zannediyorum beyaz çiçeğinizin adı lilyum.
Kurbağa deseniz keyfi yerinde.
güzel bahçenizin keyfini sürün.

Adil 18-06-2011 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 824477)
SN adil gülünüz güzel,
benim bahçemdede var çokta güzel kokusu vardır onun kışa kadar açar.
Zannediyorum beyaz çiçeğinizin adı lilyum.
Kurbağa deseniz keyfi yerinde.
güzel bahçenizin keyfini sürün.

Sayın Bahar hanım.

Bahçede bağda gezerken fotoğraf makinemi yanımdan ayırmıyorum.Makro-hareketli-manzara moduy la, onları dosya dosya bilgisayarda depoluyorum.Zaman buldukça keyifle izliyorum.
Doğu Karadenizde havalar okadar yağışlı gittiki Çiçeklerin bile açmasını geciktirdi diyebilirim.
Bu satırları yazarken hala daha yağmaya devam ediyor.Her şeyin hayırlısı diyorum.
Beyaz çiçek konusunda şunu söyleyebilirim.Ben onu zakkum olarak biliyorum.Sizde lilyum değilmi? demişsiniz. Evet lilyum hata bende siz doğru söylüyorsunuz.Bazen çiçek isimlerini karıştırıyorum.:)
Kurbağa konusuna gelince onuda tesadüfen gördüm ve makro ladım.:)
Saygılar selamlar.

çetin. 18-06-2011 17:58

merhaba Adil,sayfanız hayırlı olsun çiçekler çok güzel 2.resim heralde kamelya olması lazım gül gibi açmış kamelya bendede var benzettim.hayırlı günler.

Adil 19-06-2011 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çetin. (Mesaj 824492)
merhaba Adil,sayfanız hayırlı olsun çiçekler çok güzel 2.resim heralde kamelya olması lazım gül gibi açmış kamelya bendede var benzettim.hayırlı günler.

Sayın çetin merhabalar.
Ziyaretiniz için Çok teşekkür ederim.
Evet 2 fotoğraftaki çiçek Kamelya.
Size de Hayırlı günler diliyorum.Saygılarselamlar.

Satı Uğurtan 19-06-2011 11:22

Sevgili Adil, bahçeniz hayırlı olsun sağlıkla tadını çıkarın, kara tavuk yavrularına bittim çok güzeller.

Adil 19-06-2011 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 824762)
Sevgili Adil, bahçeniz hayırlı olsun sağlıkla tadını çıkarın, kara tavuk yavrularına bittim çok güzeller.

Sayın Satı Uğurtan merhabalar.

Fotoğrafları henüz yok fakat en kısa zamanda bahçemin fotoğraflarını paylaşacağım.
Karatavuk yavrularını makrolarken beni anneleri sandılar ve ağızlarını açmaya başladılar.:) Onları daha fazla rahatsız etmek istemedim.Herşey doğal haliyle çok daha güzel.
Saygılar selamlar.

Dudi 19-06-2011 17:17

Karatavuk yavruları ve kurbağa harika görünüyor. Lilyum'um diğer adı zambaktır. Zakkum farklı bir bitki, gülün renkleri çok güzel :)

Adil 19-06-2011 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 824874)
Karatavuk yavruları ve kurbağa harika görünüyor. Lilyum'um diğer adı zambaktır. Zakkum farklı bir bitki, gülün renkleri çok güzel :)

Sayın Dudi hoş geldiniz.
Ziyaretiniz ve Düzeltmeniz için teşekkür ederim.
Zambak yazacak tım zakkum yazmışım.
Saygılar selamlar.

KAPTANzst 19-06-2011 17:49

selam Adil.
Kabağı ne zaman kızartacaksın:D haberim olsun:D

Bir düzeltmede benden olsun:)
Yaprak kurbağası:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025