![]() |
Adil abi bu son bitkinin adı nedir?
Ebegümecine benziyor. |
karga dikeni.
3 Eklenti(ler)
çiçekleri ve meyveleri arıların sevdikleri çiçekleri var.
|
salatalık.
2 Eklenti(ler)
sera içi salatalıklarda durum.
|
enginar.
3 Eklenti(ler)
3 tane meyve veren var irileri alıyorum ufaklarıda irileşiyor.
Bu yıl ilk kez zeytinyağlısını yeme şansı buldum. Havuç soğan dereotu vs malzemelerle güzel bir yemek oldu. Çok faydalı diye diye hanım benide heveslendirip yedirdi.:) Artık yemek menümde enginar da var. |
kaz ayağı.
5 Eklenti(ler)
Kaz ayağı çiçekleri böcekleri hayli cezbediyor.
Aslında mikroskopla incelemekte fayda var .Orada bir böcek ailesi gözüme çarpıyor.:) |
Yabani erik.
5 Eklenti(ler)
ormanlarda olan yabani erikler.Cesaret edip bir tane yiyen olmuyor.Ekşilikten insanın gözleri dişleri kamaşıyor.:)
|
zifin çiçeği.
5 Eklenti(ler)
ütülenmemiş haliyle arıları cezbediyor.:)
|
orman çiçekleri.
5 Eklenti(ler)
sayfa-1
|
adını unuttum.
3 Eklenti(ler)
kurutularak yendiğini biliyorum.Çok keskin bir aromatik kokusu var.
Farklı bölgelerde yendiğini duymuştum.Burada yiyen yok. |
Mutasyon.
4 Eklenti(ler)
Meşe ağacının mutosyona uğramış fideleri.
|
orman çiçekleri.
5 Eklenti(ler)
arıların sevdiği ormandaki çiçek türleri.
|
angona yılanı.
5 Eklenti(ler)
sıcağın etkisiyle yol üzerinde güneşlenen angona yılanı nı rahatsız etmeden fotoğrafladım.Zehirsiz bir yılan türü.
Berrin abla görmesin.:) |
orman çiçekleri.
3 Eklenti(ler)
Arıların bal yaptıkları ormandaki çiçek türleri.
|
Alıntı:
Frenk üzümlerinin dallarını yanına çekip yeşilde olsalar tek tek yemesini izleyip çok gülmüştük.:D İlker işi biliyor.Doğal ve organik olan herşeye hayır demiyor.:) Çocuğun adı çilek canavarımı oldu şimdi. Yesin koçum yarasın.:D İlkeri yolla çilekleri biraz seyreklesin.:) |
Alıntı:
Japon gülü dediğimiz çiçekten bahsediyorsunuz galiba.:) Kışa kadar o hep öyle çiçeklerle kalacak. Fotoğrafı değil kendisi gelecek size.:) Bodur elma tek kök. Önceden diktiğim bodur sarı meyvesi olan tam bodur bir elme çeşidim vardı .Dallarına yeşil tam bodur elma aşıladım,ikisi birarada oldu. Bu yeşil elmanın kalemlerini Benol abladan almıştım.Elmaları yeşil va bayaa iri dallarını sırıklarla desteklememiz gerekebilir.:) Yoldan geçenler konusunda haklısınız.Amca oğlu ,,bu elmalar benimdir sakın koparma,, diye espri yapıyor.Gelen geçen bay bayan herkes bahçenin kenarında durup yanındakiyle yorum yapıyor.Ben üst katta çayımı içerken beni görmüyorlar. Enginarları ,gülleri ve diğer çiçek türlerini konuşup kokluyorlar.Bu bölgede çiçek konusunda ilk bahçe açılışını 25 yıl önce ben ve hanımım yapmıştık,güllerle. Şimdi çiçek sevgisi gittikçe artıyor bütün komşular çiçek konusunda birbirleriyle yarışır konuma geldiler. Tabi ağbeyimle beni geçecek rakip göremiyorum.:D Bir anımı anlatayım. Ben ilk çiçek bahçesini yaptığım zaman mahallemizde yaşlı çok sevdiğim Hanım Teyzemiz vardı. Onlar hep yokluğu çektikleri için olsa gerek. Çiçekleri göstererek ,,bunlar nedir,,? diye sorardı. Bende çiçek derdim. Nasıl meyve veriyor,, derdi. Meyve vermez çiçek açar ,,derdim. EEeeeey nedir o kopar at şuni,ne uğraşursun onlarlan ,yerine domates biber dik,,derdi.:D Oysa bizim derdimiz farklıydı.:) Onun o sözleri öyle aklımda yer ettiki. Konu açıldığında anı olarak hep anlatırım ve gülüşürüz. Bunu bugün ona da anlattığımda şimdi oda gülüyor.:) Allah uzun ömürler versin. Bahçede emeği geçenler Başta hanım En büyük yardımcısı ben ve paylaşımda bulunan siz değerli dostlarım. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Ben hiç yemesemde,Bir sebze türüymüş, yemeği yapılıyormuş. Bahçede çiçek olarak dikilebilecek bir güzellik. Sardunya türüne yakın bir bitki gibi görüntüsü var.. |
Alıntı:
Sizde zifin bizdeki adı pamukluk çiçeği ormana yakın arazilerde çok bol bulunur ve hızla çoğalır bizdekiler pembe ve beyaz olmak üzere 2 çeşit renk olarak çiçek açarlar. Bodur elma konusunda bu sene aşıladıklarımdan sağlıklı gelişen olursa 1 adetini sizin bölgeye mecburi ikamet düşünüyorum. Sizdende mecburi ikamet için bir aksilik olmazsa şimdiden yer konusunu ayarlamanızı isteyeceğim bilginize.(Cinsi Fuji) Gelen frenk üzümlerinden 1 adeti sağlıklı gelişiyor diğerleri maalesef uyum sorunu yaşadılar en güzelde aster gelişmekte tabii her bahçeye uğradığımda adınızı anmadan duramıyorum. Bahçelerimiz bizim huzura erdiğimiz yerler olarak düşünüyorum. Allah herkese toprak sevgisi versin diyorum. Benim bahçeyi gören komşularda balkon ve pencerelerine çiçek koymaya başladılar. Demekki bu çiçek ve bitki sevdası bulaşıcı. Muğladan selamlarımla. |
Sevgili Adil...Kırk yıllık Ebegümeci bile elinizde bir başka olmuş...Gerçekten şaşırdım..Harika bir bahçe çiçeğine dönüşmüş..Güllerinize hayran oldum...Enginarlara maşallaahh...Bizimkilerde olur inşallah ...Diyorum..:)))
Geçen bahar dikildikleri halde, hala bir meyve göremedim enginarlarda...Ne yapalım zorla güzellik olmuyor demek ki..:))) Kır çiçekleri ve meyvelerinin çekimleri çok güzeldi...hatta yılan bile...:)) O ekşi orman eriklerini toplayıp, kaynatıp tuzlayarak ekşi sos yapabilirsiniz ...Çok da güzel olur bence...Ben o erikleri dondurucuya atarak saklarım..Ve daha çok bamya yemeğinde ve dolmalarda kullanırım... Kameriyeniz gittikçe güzelleşiyor...Melek borularınız ve ebegümeci çok hoş kontrast yaratmış...Ellerinize sağlık....Selam ve sevgiler ailecek...:) |
Malva sylvestris var. mauritiana imiş Adil abi. Bir sürü varyete var. Tohumlarını ayırın lazım olabilir. :D
|
Alıntı:
Farklı bölgelerde farklı adlandırılsada Zifin çiçeği konusunda hemfikiriz. Bizdede beyaz ve pembe renkler var .Arılar için değerli bir çiçek.Polen oranı çok yüksek. Fuji elma çeşidini biliyorum.Fakat fideliklerde satılanlar farklı çıkabiliyor.Deveci armudu diye aldığım armut farklı bir armut çıktı.4 yıl bekledim hevesle sonuç kırık bir tebessüm oldu:) Bir kardeşin olarak istediğin bir şey olursa çekinme lütfen. Amacımız doğa sevgisini tüm insanlara aşılamak.Bu güzel köprüyü güzel dostluklara ,kardeşliklere dönüştürebilmek. Uzun sayılan ömür aslında çok kısa henüz çok geç olmadan yapabileceğimizin en güzelini yapmak lazım. Güzel işlerle uğrasanın hediyeside güzel olur.:) Dünyası güzel olanın Ahiretide güzel olur. Osman bey Böyle bulaşıcı güzel hastalıklara can kurban. Trabzondan saygılar selamlar. |
Alıntı:
Ebegümeci ni hanım çiçeklerini beğenerek bir komşunun bahçesinden almıştı.Gelişmesi çok güzel çiçekleri kudurmuş gibi.:) Güller ve enginar iklim ve toprak farkından olsa gerek. Aynı güzelikleri yaşamanız dileğimle. Kır çiçeklerinide paylaşmak istedim.Farklılık olsun. Yılan konusunda fobi nizden kurtulmuş gibisiniz buna sevindim.:) Dünyada yaşayan tüm canlılar Yaşamın birer parçalarıdır. On parmağında on marifet olan Berrin ablam Her şeyi değerlendirmesini çok iyi bilir.İsraf konusunda çok duyarlısınız.Herkes sizin gibi olsa keşke. Kameriye alanı tam istediğim gibi olmasada . Seçkin ve uzun ömürlü çok yıllık çiçeklerle yeni düzenlemeler ,buna bağlı olarak çevre düzenlemesi.Sade ve hoş bir görüntü oluşturmak.Çubuk demirlerden kemer yapıp üzerine gül vermek.Kameriyenin üzerini profille örerek sarmaşık çiçeklerle kapanmasını ve şemsiye olayını ortadan kaldırmak istiyorum. Allah hepimizi sağlık sıhhatten ayırmasın inşallah.Bu güzel fırsatları görmek nasip olur. Trabzon dan size, tüm ailenize sevdiklerinize saygılar selamlar. |
Alıntı:
Tohumlarını ilk kez görmüş olacağım.Her ihtimale karşılık saklayacağım.:) Saygılar selamlar kardeşim. |
buluşma.
4 Eklenti(ler)
Yaylacı nikli kardeşimiz söz verdiği gibi eşiyle bahçemizi ziyaret ve çayımızı içmeye geldiler.Güzel muhabbetimiz oldu.Çok memnun olduk.
Onları tanımakla mutlu oldum. Bizde onların köyüne giderek bir çaylarını içtik. Annesini babasını tanıma şansı bulduk.Bölgemiz insanı her zamanki gibi içten samimi, alçak gönüllü mütevazi. Böyle bir güzelliği bizlere yaşatıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. |
tanışma.
4 Eklenti(ler)
2 sayfa.maçka ziyareti.
|
Adil kardeşim dayanamadım Maçkada internet kafeden yazdım,unutulmayacak mükemmel bir gün geçirdik,hafta sonu müsaitseniz ailece sizi Maçkaya mangala bekliyoruz. Kaptan abi ve ailesini de unutma lütfen....
Fotolar da iyi çıkmış hani:) |
3 Eklenti(ler)
Selam
Bu güzel sıcak buluşmaya bir kaç fotoğrafta benden. Buğun yine dağlardan yorgun döndüm. |
Maşallah maşallah, buluşmalar çok güzel. Gerçekten alenen imreniyorum... Hele o yaylalarda, o bahçelerde olmak vardı...
|
Alıntı:
|
adil bahçe
5 Eklenti(ler)
adil-1
|
adil bahçe
4 Eklenti(ler)
adil-2
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025