![]() |
salçalık biber.
3 Eklenti(ler)
Salçalık kırmızı biber çok kullanışlı .Kahvaltılık, dolmalık,salçalık, közleme ve salatalara kullanılan bir tür.Saf zeytinyağında maydanoz, kırmızı pul biber,limon ve bu biber harika kombinasyon oluşturuyor.Denemenizi tavsiye ederim.
|
pepino
3 Eklenti(ler)
pepino çok yıllık bir bitki soğuktan korursanız gelecek yıl aynı kökten tekrer filizlenip büyür.Şu an meyve zamanı .Meyvelerin görünüşü.
|
süs kabakları
3 Eklenti(ler)
süs kabakları hasat zamanı geldi gibi.
|
sarı ponpon gül.
2 Eklenti(ler)
Muammer beyden ağustos ayında aldığım çeliklerden biri filizler atmaya başladı galiba tuttu.Bu sevindirici.İnşallah Muammer beye verdiğim beyaz pon pon gül çelikleri tutmuştur.Çerlikle her zaman çoğaltılabilen bir tür sadece sulamayı ihmal etmeyeceksiniz.
|
Kara incir.
3 Eklenti(ler)
yılın en erkenci incir çeşidi.2,5 ay önce meyveleri olgunlaşıyor.Bir arkadaşın bahçesinden aldığım çeliklerin 3 tanesi filiz attı .Galiba başardık.
|
Salkım ceviz.
2 Eklenti(ler)
Gürcüstan dan gelen fidanlardan kardeşim tanesi 1 tl ye10 tane aldı.8 tanesini bana verdi.Kendi diktikleride hala filizlenmemiş.Yanlız kökleri ilaçlı ve siyahlanmıştı.Bu durum sıkıntı olabilir.Sadece bir tanesi filiz attı diğerlerini merakla bekliyoruz.
|
dahliya.
3 Eklenti(ler)
dahliyalar yağmurlarla tekrar çiçeklenmeye başladı.
|
hatmi,sütleğen,sedef ,ponpon gül.
2 Eklenti(ler)
Garajın arkasına diktiğim hatmi,sütleğen,sedef çiçeği ve ponpon gül çok sağlıklı gelişiyorlar.
|
meleklerin boruları,sütleğen.
3 Eklenti(ler)
Seremın önündeki meleklerin boruları ve sütleğen yağmurlarla daha canlı ve diri durumda.
|
kamkat.
2 Eklenti(ler)
Kamkat bir yıl sonra yerine alıştı ve bu yıl güzel meyveleri verdi.Önümüzdeki şubat ayında allah izin edertse saksıdan toprağa indireceğim.
|
ceviz hasat zamanı.
3 Eklenti(ler)
Cevizler son yağmurlarla kabuklarından çıkmaya başladılar.
|
kudret narı.
5 Eklenti(ler)
Kudret narı meyve içi görünümü.Bu kırmızı çekirdek torbaları çekirdeği ayrılarak yenebiliyor .Mide hastalığı ,şeker gibi birçok hastalığa şifa kaynağı.Sarı etli kabuk kısmıda yenebiliyor.Yaprakları kurutulup çayı içilebiliyor.
|
kudret narı
5 Eklenti(ler)
olgun kudret narı
|
Kudret narı
5 Eklenti(ler)
Kudret narı meyvesi,çiçeği,yaprağı ve bedeni bir arada.
|
kamelya çevresi.
5 Eklenti(ler)
Kamelya çevresi asterlerin kuşatması altında ,ezan çiçeği hala daha akşam ezanıyla açıyor,Dahliyalar,güller onlara eşlik ediyor.
|
kamelya çevresi.
5 Eklenti(ler)
kamelya ve çevresi -2
|
Adil abi mi desem :) Trabzon'da altınçilek yetiştiğini bilmiyordum bizim evin yanındaki çeşmenin orda da altın çileğe benzeyen bir bitki var ama altınçilek diye çok zehirlenen olduğunu biliyorum. Ağaçta yetişmiyor değil mi?
|
Abisi buralarda yabani olanları var .Bizim fındıklıklarda da gördüm.Meyveleri torbaları içinde kızarıyor.Yaprakları biraz daha farklı.Ben cesaret edip yiyemedim.:)
Araştırmadan yememek lazım. Çalı türüne yakın otsu bir bitki .Domates biber tarzı. Altın çileği Moloz mevkiindeki bir ziraatçiden aldık.Pazarkapı camii nin yanındaki.Bu o türün evinisiymiş..Hanım heves edip almıştı.Tohumlarını artırdık ve devam etmeye çalışıyoruz.Benden çok hanım heveslisi.:) Bitki hakkında ağaçlar net te ve internette güzel bilgiler var .Öğrenmek istediğin konuyu yazarak öğrenebilirsin. Saygılar selamlar. |
Adil bey birşeyler yetiştirip meyvesini toplamak insana mutluluk verici bir olay değilmi allah bumutluluktan eksik etmesin kimseyi bol çiçekli ve meyveli günler diliyorum.......:)
|
Alıntı:
İnsan toprakla, bitkilerle uğraştıkça, yaşadığının farkına ve lezzetine varıyor. Birde yaptığınız işin meyvelerini almaya başlayınca . İnsana değeri biçilemeyen büyük bir ödül gibi geliyor. Saygılar selamlar efendim. |
çiçekler
5 Eklenti(ler)
çiçekler açmaya devam ediyor.üzümler lezzetten yenmiyor.:)
|
bardak menekşe.
3 Eklenti(ler)
Mor katmerli bardak menekşe kardeşimin evine kahve davetine gittiğimizde çektim.Yapraklarından çoğaltmak lazım.
|
meleklerin boruları.
5 Eklenti(ler)
Sarı renkli meleklerin boruları Kardeşimin bahçesinde kahve öncesi görüntüler.
Fotoğraflarını çekerken harika kokularını alıyorum. |
Aster.
5 Eklenti(ler)
Asterler kamelyamın önünde mavi çiçeklerden bir set oluşturmuş.Arı ve kelebek lerle üzeri dolu.Arıların sesi arı kovanını andırıyor.Bu şölen 1 ay sürecek.
|
Aster.
5 Eklenti(ler)
aster-2
|
Aster.
5 Eklenti(ler)
aster-3
|
Aster ve guara.
5 Eklenti(ler)
aster-6
Aster ve guara pembe açan.Birbirlerine güzel yakışmışlar. |
Aster.
5 Eklenti(ler)
aster çiçekleri çok farklı güzel bir görsellik sunuyor.
|
Aster çiçekleri..
5 Eklenti(ler)
aster deryası.
|
Aster.
5 Eklenti(ler)
aster çiçekleri mavinin en güzel tonlarını sunuyor.Her yıl kökten çoğalarak devam ediyor.Çok dayanıklı ve yayılgan bir çiçek.Fazla emek istemiyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025