![]() |
Araba lastiğinden çiçek saksısı yapımı.
5 Eklenti(ler)
Abim sanatını yine konuşturmaya başladı.Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
|
Mavi yemiş Ligarba.
3 Eklenti(ler)
Ligarba dikiminde yeni yöntemi denedik.Ligarbanın taşlık alanlarda olduğunu bildiğimiz için köküne bitişik taş koyarak kendi ortamını oluşturmaya çalıştık.
Bunu ilk defa bugün kardeşimin aldığı fidanları dikerken uyguladık.Gelişmeleri göreceğiz.Sizlerle paylaşacağım. |
Trabzon hurması.
5 Eklenti(ler)
Bu yıl Trabzon hurmaları geçen yıldan daha iyi görünüyor.Olgunlaşmaya başladılar.Kurutma yapmak için tam zamanı.
|
trabzon hurması
2 Eklenti(ler)
sağlıklı gelişmelerine devam ediyorlar.
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Bugün ağlayan gelin (Ters lale ) soğanlarını dikmek için yoğun bir çaba gösterip lastikleri hazırladım ama zaman yetmedi.
Boyama bitti kuruması var. İnşallah yarın tamamdır işlem. Bu arada boş kalan zaman da da, köpeğin kulübesini boyadım. Güzelde oldu. Fotoğraflar için teşekkürler. |
Vallahi helall olsunnn..:)) Ben yarın sabah elime bir bıçak alıpda bütün lastikleri böyle kesmez miyimmm....:))))
Kaptan zst. lastik işini bayağı geliştirdi..Sağolsun yaaa...Bizede yeni fikir oldu...harika olmuşlar....:)) Sevgili Adil bahçeniz her zamanki gibi yine çok güzel...Dahlialar hatmiler....Asterlerinizin eflatunu herkesi feth etmiştir, bizi olduğu gibi...Ellerinize sağlık... Selam ve sevgiler...:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ablacığım 3 renk meleklerin boruları fidelerini çeliklerden şaşırtma yaptım.turanj.,pembe,beyaz.onların 1 hafta içinde kök atıp canlanmalarını bekliyorum.Diğer tohum ve fideleri de tamamladım ondan sonra kargonuzu hazırlayıp yollayacağım. Beğeni ve güzel sözleriniz için teşekkürler. Sevgi ve selamlar bizden Ablacığım. |
sultan küpeleri.
1 Eklenti(ler)
Sultan küpeleri güneşle ışıldıyor.
|
Kamkat.
1 Eklenti(ler)
Kamkat ın meyve durumu.
|
karayemiş kurusu.
1 Eklenti(ler)
Tam olgunlaşmış karayemişler Tülbent üzerinde güneşte kurutulup İçindeki çekirdeğiyle çıtır çıtır yenince harika bir lezzet oluşuyor.Yanında kavrulmuş fındık ve elma iyi gider.
|
karayemiş kurusunu ilk kez görüyorum ellerinize sağlık bu arada enfesleşmeye başlayan trabzon hurmaları nefis görünüyor maşallah...
|
Karayemiş / taflanın tuzlamasıda oluyor reçelide :) Hatta vişneli kek gibi kekte kullanmak mümkün
|
öğrenmeye devam :)
|
Evet ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
elma kurusu.
1 Eklenti(ler)
Buda elma kurusu .dilimlenen ve çekirdekleri çıkarılan ve kabuğu soyulan elmalar, tele dizilerek veya güneşte tülbent üzerinde kurutulabiliyor.Uzun ömürlü hale geliyor.Nem ve rutubetten korumak lazım.Hava akımı olan ve üzeri kapalı bir alan olmalı.
|
olgun hurma
3 Eklenti(ler)
ham ve olgunlaşmış hurmalar yan yana.
|
Trabzon hurması.
3 Eklenti(ler)
Bukadar meyveyi dal eğlemez.Seyrekleme yaparak kurutma işlemi yaptık.
|
yabani hurma.
5 Eklenti(ler)
Ormanlarda yetişen ve karayemiş kadar meyvesi olan yabani hurmalar.Dalında bekletilirse kurur ve toplanarak kışlık olarak saklanır.Normal hurmalardan daha lezzetlidir.Doğada kendiliğinden yetişir.Kuşların en çok sevdiği bir yiyecek türü.
|
yabani arı yuvası
5 Eklenti(ler)
Yabani arı yuvası bir sanat eseri gibi .Terkedildiği için bu fotoğrafları paylaşabilme imkanı bulabildim.Hayli ilginç bir yapısı var.
|
sarı çeri domates.
3 Eklenti(ler)
Öyle güzel meyve vermişki tam seyirlik.Hele birde lezzeti harika.Şeker gibi tadı var .Erik gibi toplayıp yemek te çok zevkli.Salatasına ekmek batırıp yiyen bayılabilir.:)
|
çevremiz Trabzon
5 Eklenti(ler)
Birazda çevremizin manzarasını sunalım.
|
Alıntı:
Tohumdan baharda bir küçük saksıda yetiştirdiğim 5-6 tane fide var. Yaprakları döktükleri zaman ayırıp, ayrı ayrı saksılara dikeceğim. Ertesi sene baharda bahçeye kalıcı yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tohumdan yetiştirdiğim bu fideler ortalama kaç sene sonra meyve veriyor biliyor musunuz? |
Çevremiz Trabzon.
5 Eklenti(ler)
Kuş bakışı mahallemiz.
Sonbahar yaprakların alevlendiği bir dönem.Şu an tam başlangıcındayız.Karşıda görünen büyük bina 400 yataklı KANUNİ NÜMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA Hastahanesi. |
Alıntı:
Bir konuda açıklama yapayım.Tohumdan ekilen hurma , yabani hurma olur.Aşılanırsa Trabzon hurması gibi iri olur.Aşılı fidanlar satılmaktadır.Bu fidanları Türkiyenin fidan satış mağzalarında bulabilirsiniz.Eğer aşı için kalem isterseniz şubat ayında gönderebilirim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025