agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 07-10-2012 18:18

Araba lastiğinden çiçek saksısı yapımı.

5 Eklenti(ler)
Abim sanatını yine konuşturmaya başladı.Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

Adil 07-10-2012 18:23

Mavi yemiş Ligarba.

3 Eklenti(ler)
Ligarba dikiminde yeni yöntemi denedik.Ligarbanın taşlık alanlarda olduğunu bildiğimiz için köküne bitişik taş koyarak kendi ortamını oluşturmaya çalıştık.
Bunu ilk defa bugün kardeşimin aldığı fidanları dikerken uyguladık.Gelişmeleri göreceğiz.Sizlerle paylaşacağım.

Adil 07-10-2012 18:27

Trabzon hurması.

5 Eklenti(ler)
Bu yıl Trabzon hurmaları geçen yıldan daha iyi görünüyor.Olgunlaşmaya başladılar.Kurutma yapmak için tam zamanı.

Adil 07-10-2012 18:29

trabzon hurması

2 Eklenti(ler)
sağlıklı gelişmelerine devam ediyorlar.

Adil 07-10-2012 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1028522)
Abi maşallah marul senden soğan yumurta sirke benden inşallah :)
Saygılar

İnşallah tekomusti kardeşim.:D
Saygılar selamlar.

KAPTANzst 07-10-2012 18:44

Bugün ağlayan gelin (Ters lale ) soğanlarını dikmek için yoğun bir çaba gösterip lastikleri hazırladım ama zaman yetmedi.
Boyama bitti kuruması var. İnşallah yarın tamamdır işlem. Bu arada boş kalan zaman da da, köpeğin kulübesini boyadım. Güzelde oldu.
Fotoğraflar için teşekkürler.

berrinb 07-10-2012 18:45

Vallahi helall olsunnn..:)) Ben yarın sabah elime bir bıçak alıpda bütün lastikleri böyle kesmez miyimmm....:))))
Kaptan zst. lastik işini bayağı geliştirdi..Sağolsun yaaa...Bizede yeni fikir oldu...harika olmuşlar....:)) Sevgili Adil bahçeniz her zamanki gibi yine çok güzel...Dahlialar hatmiler....Asterlerinizin eflatunu herkesi feth etmiştir, bizi olduğu gibi...Ellerinize sağlık... Selam ve sevgiler...:)

Adil 08-10-2012 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1028572)
Bugün ağlayan gelin (Ters lale ) soğanlarını dikmek için yoğun bir çaba gösterip lastikleri hazırladım ama zaman yetmedi.
Boyama bitti kuruması var. İnşallah yarın tamamdır işlem. Bu arada boş kalan zaman da da, köpeğin kulübesini boyadım. Güzelde oldu.
Fotoğraflar için teşekkürler.

Çalışmalarını takdir ediyorum.Elin her işe yatkın.Bu senin güzel özelliklerinden biri.Kolay gelsin abi.

Adil 08-10-2012 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1028574)
Vallahi helall olsunnn..:)) Ben yarın sabah elime bir bıçak alıpda bütün lastikleri böyle kesmez miyimmm....:))))
Kaptan zst. lastik işini bayağı geliştirdi..Sağolsun yaaa...Bizede yeni fikir oldu...harika olmuşlar....:)) Sevgili Adil bahçeniz her zamanki gibi yine çok güzel...Dahlialar hatmiler....Asterlerinizin eflatunu herkesi feth etmiştir, bizi olduğu gibi...Ellerinize sağlık... Selam ve sevgiler...:)

Berrin abla lastiklerin iç dış yapma işi çok zor.Hayli bir güç ve efor sarfetmek gerekiyor.Bir lastikçide iç dış yaptırıp çalışılırsa daha kolay olur.Kesme ve düzeltme işlerinde freze gerekiyor.Bu işten birine yaptırırsan daha iyi olur.Boya ve sanatsan çalışmada üzerine rakip göremiyorum:)
Ablacığım 3 renk meleklerin boruları fidelerini çeliklerden şaşırtma yaptım.turanj.,pembe,beyaz.onların 1 hafta içinde kök atıp canlanmalarını bekliyorum.Diğer tohum ve fideleri de tamamladım ondan sonra kargonuzu hazırlayıp yollayacağım.
Beğeni ve güzel sözleriniz için teşekkürler.
Sevgi ve selamlar bizden Ablacığım.

Adil 19-10-2012 19:26

sultan küpeleri.

1 Eklenti(ler)
Sultan küpeleri güneşle ışıldıyor.

Adil 19-10-2012 19:27

Kamkat.

1 Eklenti(ler)
Kamkat ın meyve durumu.

Adil 19-10-2012 19:30

karayemiş kurusu.

1 Eklenti(ler)
Tam olgunlaşmış karayemişler Tülbent üzerinde güneşte kurutulup İçindeki çekirdeğiyle çıtır çıtır yenince harika bir lezzet oluşuyor.Yanında kavrulmuş fındık ve elma iyi gider.

sibelim 19-10-2012 20:35

karayemiş kurusunu ilk kez görüyorum ellerinize sağlık bu arada enfesleşmeye başlayan trabzon hurmaları nefis görünüyor maşallah...

çiftçi5234 19-10-2012 20:53

Karayemiş / taflanın tuzlamasıda oluyor reçelide :) Hatta vişneli kek gibi kekte kullanmak mümkün

sibelim 19-10-2012 21:09

öğrenmeye devam :)

çiftçi5234 19-10-2012 21:38

Evet ;)

Adil 20-10-2012 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1034868)
karayemiş kurusunu ilk kez görüyorum ellerinize sağlık bu arada enfesleşmeye başlayan trabzon hurmaları nefis görünüyor maşallah...

Çok teşekkür ederim sibelim.Yanında elma kurusu fotoğrafını yayınlayacaktım işim çıktı bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım.Onlarıda bugün yayınlayacağım.

Adil 20-10-2012 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1034882)
Karayemiş / taflanın tuzlamasıda oluyor reçelide :) Hatta vişneli kek gibi kekte kullanmak mümkün

Teşekkür ederim çiftçi5234.Akşam yorumları yarım bırakmak zorunda kalmıştım.Verdiğiniz bilgiler için sağolun.
Saygılar selamlar.

Adil 20-10-2012 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1034893)
öğrenmeye devam :)

Sibelim ,krayemiş bir şifa deposu yaş yenildiği gibi,Turşusu yapılıyor, kurusu yapılıyor,fırınlanıyor,çayı bile yapılıyor.İnsana faydaları ise saymakla bitmez.
Saygılar selamlar.

Adil 20-10-2012 11:15

elma kurusu.

1 Eklenti(ler)
Buda elma kurusu .dilimlenen ve çekirdekleri çıkarılan ve kabuğu soyulan elmalar, tele dizilerek veya güneşte tülbent üzerinde kurutulabiliyor.Uzun ömürlü hale geliyor.Nem ve rutubetten korumak lazım.Hava akımı olan ve üzeri kapalı bir alan olmalı.

Adil 20-10-2012 11:19

olgun hurma

3 Eklenti(ler)
ham ve olgunlaşmış hurmalar yan yana.

Adil 20-10-2012 11:21

Trabzon hurması.

3 Eklenti(ler)
Bukadar meyveyi dal eğlemez.Seyrekleme yaparak kurutma işlemi yaptık.

Adil 20-10-2012 11:26

yabani hurma.

5 Eklenti(ler)
Ormanlarda yetişen ve karayemiş kadar meyvesi olan yabani hurmalar.Dalında bekletilirse kurur ve toplanarak kışlık olarak saklanır.Normal hurmalardan daha lezzetlidir.Doğada kendiliğinden yetişir.Kuşların en çok sevdiği bir yiyecek türü.

Adil 20-10-2012 11:30

yabani arı yuvası

5 Eklenti(ler)
Yabani arı yuvası bir sanat eseri gibi .Terkedildiği için bu fotoğrafları paylaşabilme imkanı bulabildim.Hayli ilginç bir yapısı var.

Adil 20-10-2012 11:34

sarı çeri domates.

3 Eklenti(ler)
Öyle güzel meyve vermişki tam seyirlik.Hele birde lezzeti harika.Şeker gibi tadı var .Erik gibi toplayıp yemek te çok zevkli.Salatasına ekmek batırıp yiyen bayılabilir.:)

Adil 20-10-2012 11:36

çevremiz Trabzon

5 Eklenti(ler)
Birazda çevremizin manzarasını sunalım.

limon_sever 20-10-2012 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1035065)
Ormanlarda yetişen ve karayemiş kadar meyvesi olan yabani hurmalar.Dalında bekletilirse kurur ve toplanarak kışlık olarak saklanır.Normal hurmalardan daha lezzetlidir.Doğada kendiliğinden yetişir.Kuşların en çok sevdiği bir yiyecek türü.

Adil bey,

Tohumdan baharda bir küçük saksıda yetiştirdiğim 5-6 tane fide var. Yaprakları döktükleri zaman ayırıp, ayrı ayrı saksılara dikeceğim. Ertesi sene baharda bahçeye kalıcı yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tohumdan yetiştirdiğim bu fideler ortalama kaç sene sonra meyve veriyor biliyor musunuz?

Adil 20-10-2012 11:39

Çevremiz Trabzon.

5 Eklenti(ler)
Kuş bakışı mahallemiz.
Sonbahar yaprakların alevlendiği bir dönem.Şu an tam başlangıcındayız.Karşıda görünen büyük bina 400 yataklı KANUNİ NÜMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA Hastahanesi.

Adil 20-10-2012 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1035069)
Adil bey,

Tohumdan baharda bir küçük saksıda yetiştirdiğim 5-6 tane fide var. Yaprakları döktükleri zaman ayırıp, ayrı ayrı saksılara dikeceğim. Ertesi sene baharda bahçeye kalıcı yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tohumdan yetiştirdiğim bu fideler ortalama kaç sene sonra meyve veriyor biliyor musunuz?

Sayın limon -sever Bu biraz uzun sürer.5-6 yılı gözden çıkarmalısınız.Tabi ortamı ve büyüme şartları bunu biraz erkene çekebilir.
Bir konuda açıklama yapayım.Tohumdan ekilen hurma , yabani hurma olur.Aşılanırsa Trabzon hurması gibi iri olur.Aşılı fidanlar satılmaktadır.Bu fidanları Türkiyenin fidan satış mağzalarında bulabilirsiniz.Eğer aşı için kalem isterseniz şubat ayında gönderebilirim.
Saygılar selamlar.

limon_sever 20-10-2012 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1035071)
Sayın limon -sever Bu biraz uzun sürer.5-6 yılı gözden çıkarmalısınız.Tabi ortamı ve büyüme şartları bunu biraz erkene çekebilir.
Bir konuda açıklama yapayım.Tohumdan ekilen hurma , yabani hurma olur.Aşılanırsa Trabzon hurması gibi iri olur.Aşılı fidanlar satılmaktadır.Bu fidanları Türkiyenin fidan satış mağzalarında bulabilirsiniz.Eğer aşı için kalem isterseniz şubat ayında gönderebilirim.
Saygılar selamlar.

Açıklamanız için teşekkür ederim. Geçen sene aşılı bir fidan dikmiştik. Bu sene meyve denemesi yaptı. Ama düşürdü. Sanırım gelecek yıl meyve bağlar. Ben yabanisinin daha güzel olduğunu biliyorum. 2-3 tanesini yabani olarak yetiştireceğim. Diğerlerine aşı yapmayı düşünüyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025