![]() |
Abilerim, Ablalarım size birşey danişmak istiyorum. Elimde yaklaşık 20-25 tane kudret narı tojumu bulunmakta bunları ne zaman ekicem ve tohumluk saklamak için ne yapmam lazım ?
|
Orman
5 Eklenti(ler)
Orman ın güzellikleri-2
|
Yabani kuşburnu.
4 Eklenti(ler)
Kuşburnu.
|
Zimilanga meyvesi.
5 Eklenti(ler)
Zimilenga bölgemize de adıyla anılıyor.Bu meyveler yeniyor.İçinde 2 adet çividi var ve meyvenin büyük bir bölümü çivitten oluşuyor.
|
Ormanın örtüsü.
5 Eklenti(ler)
yapraklar ve yosunlar.
|
Ağaçlar yosunlar.
5 Eklenti(ler)
Ormanın kadife örtüsü.
|
Ormanın örtüsü.
5 Eklenti(ler)
Ağacın içinden çıkan sarmaşık.
|
Orman yosunları.
5 Eklenti(ler)
Orman ın kadife örtüsü yosunlar kayaları da sarmışlar.
|
Yosunlar.
5 Eklenti(ler)
yosunların güzelliği.
|
Alıntı:
- Tek yıllık, tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan kudret narı (momordica chantia), Amazon havzasında, Doğu Afrika'da, Asya, Karayip Adaları'nda doğal olarak yetişir, Güney Amerika ve Uzakdoğu'da ise gıda ve ilaç için yetiştiriliyor. 2) Bitkinin toprak isteği nedir? Türkiye'de yetiştirilebilir mi? Kumlu tınlı, hafif killi topraklarda düzenli yaz sulamalarıyla yetişir. Tek yıllık olduğu için iyi bir bakımla Türkiye'nin her yerinde yetiştirilebilir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde örtü altı yetiştiriciliği daha uygun. 3) Bitkinin ısı ve nem isteği nedir? - Kudret narı nemli iklim bölgelerine daha iyi adaptasyon sağladığından hava sıcaklığı yükseldikçe çiçeklenme miktarı azalır. Hava sıcaklığının 20-25 derece olduğu yörelerde daha iyi verim alınabilir. 4) Kudret narı yetiştiriciliği nasıl yapılır? Dikim için uygun zaman nedir? - Kudret narı, tohumla ya da tohumdan elde edilen fidelerle yetiştirilir. Nisan-mayıs aylarında toprak sıcaklığının 8-10 dereceye çıkmasıyla çimlendirme kaplarına ya da direkt araziye ekim yapılır. Tohumlar yüzde 100 çimlenme özelliğine sahip olmadığı için fide olarak dikilmesi tavsiye ediliyor. Fideler, haziran ayı başında da dikilebilir. |
Bir girebi vursaydınız sarmaşığa.Sinir oluyorum, benim bahçemde de var, çapı 2 cmlik bir sürü kök - ana dal vs. kestim hala canlı.İncirimi çürüttü.
|
Sayın Çiftçi5234 Orman ve duvar sarmaşığı Faydalı olduğu kadar zararlı olduğu durumlar oluyor.Sarıldığı bitkileri ağaçları güneşini engelleyerek Gövdelerini ve yapraklarını boğarak öldürebiliyor.Meyvelere Zarar verenleri orak veya kerendi ile kesip temizliyoruz.
Sizde Grebi ,bizde orak, kerendi deniyor.Tamamen yöresel.Aslında Grebi diyen komşularımızda var.:) Saygılar selamlar. |
Girebi, orak, kerendi
4 Eklenti(ler)
Girebi orak ve kerendi üçü aynı şeye söylenmesi çok zor ama :D Üçüde farklı.Ama orağın girebiye benzetilmiş çeşitleri var, orağında çeşitleri var bayağı denklem gibi oldu :D
Selamlar (1. resim girebinin 3. resimdeki orakla olan kırması, 2. resim kerendi, 3.resim mısır **** diğer işler için orak 4.resim daha çok ot için kullanılan orak) |
Grebi odun orağının biraz daha uzun saplı olanı.3 üncü fotoğraftaki odun orağının uzun saplısına kerendi diyoruz(grebi).Diken temizlemek için kullanılır.
3Fotoğraftaki odun orağı odun çalı kesmeye,Çayır biçmeye,Fındık ocağı seyreklemeye,Fasulye sırığı kesmeye ve sivrilemeye,İneklere yal doğramaya vs.Çok amaçlı kullanımı olan bir tarım aletidir. 4 fotoğraftaki çayır orağı.Elle ot biçmeye yarar. 2Fotoğraftaki Tırpan.Ayakta ağzı yere paralel savrularak sağa sola hareketlerle Ot biçmek ve arazi temizlemek için kullanılır. Fotoğraflar için çok teşekkürler kardeşim. Bilgilendirme açısından iyi oldu. Aslında ''tarım aletleri'' diye bir sayfamı açsak diye düşündüm.:)Hiç fena olmaz. Saygılar selamlar. |
Sevgili Adil kardeşim, geç uyandığım için sabah sabah diyeceğim; şu orman görüntülerinin içinde çayımı içtim...Vallahi elleriniz nur olsun diyeceğim...:))
Öyle canlı renkli ve güzel pozisyonlarda çekilmiş resmler ki..O yosunları tek tek yolasım geldi...:)Sevgili Adil bana boşbir zamanınızda o yosunlardan gönderirseniz çook sevinirim... Ben onları bazı tasarım objelerde ve bazı çiçek saksılarında çok kullanıyorum...bana bu kardeşliği yaparsanız, çiçek....soğan..dile benden ne dilerseniz...:)))) Vallahi ayıp oluyor ama ne yapayım..Siz de bu yosunları sabah sabah gözükme sokmasaydınız...:)) Selam ve sevgiler....:) |
Alıntı:
|
Adil bey merhaba yine yakalamışsınız eşsiz manzaraları tebrikler.
Yeşil olan her yer benim için yaşamaya değer. |
Haa, biz 2. resimdekine kerendi, diken temizleyene girinti diyoruz aslında gene aynı kök :D İyi olurdu sayfa evet
|
Alıntı:
Yosunlardan süs tasarımı yapanları biliyorum.Kuru çiçeklerle otlarla kombinasyon hazırlanıyor. Sen kardeşinden istersinde kardeşin göndermezmi.? Suç tamamen bende. Şimdi kardeşini üzmek olmaz.:D Ablacığım bizden de Selamlar Sevgiler. |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Yeşil cennetin rengidir :) Sevmemek olmaz. Toprak,Su,Hava,tohum,Güneş=Yeşil yaşanılır bir dünya. |
Alıntı:
Sayfa konusuna fotoğraf arşivlemek lazım.Buda bir ön çalışma gerektiriyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Zimilenga bir diken, köküyle koparamazsınız çok güçlü bir kök yapısı vardır.5-10 yıllık olanlarda kökte yumru oluşur.Bu yumrular patates kıvamındadır.kesilerek iç kısmı romatizmalı veya ağrıyan bölgeye sürülür. Gövde yapısı dikenli yeşil sert odunsu olup 10-15 m kadar ağaçlara tırmanabilir.Yağrakları taze iken yenebiliyor ve hafif ekşimsidir.Taze filizleri kırmızı renkte daha kalın bir haldedir.Bu filizler toplanıp yeniyor yemeği ,tavası da yapılıyor.Çiğ yenen filizler hafif sulu ve çok yumuşaktır.Ağızda jel kıvamına geliyor.Çok farklı bir lezzeti var.Meyveleri önce yeşil ,sonra kırmızılaşıyor.Meyvelerini yemek tam bir işkence Ben iğdenin yenmesine benzetiyorum.:) Gıcır ismide çok güzelmiş.:)İlk kez sizden duymuş oldum. |
Alıntı:
|
........ormanın kadife dokusunda kaybolmak muhteşem bişey olmalı ...........
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Böyle doğanın güzelliklerine yakından bakmak.İncelemek ve dokunmak gerçekten anlatılmaz bir duygu.Yaşamanın lezzetinin farkına böyle varıyorsunuz. Doğada gezerken öyle boş boş bakmak yerine görerek,düşünerek ve inceleyerek dolaşmak çok daha anlamlı oluyor. İnsana gençlik iksiri gibi geliyor.:D Herkes imkanları dahilinde böyle yapmalı diye düşünüyorum. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Bizde bu güzelliği yaşıyoruz. Saygılar selamlar kardeşim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025