![]() |
Merhabalar, herşey çok güzel, harika.. ;)
|
Alıntı:
Söyledikleriniz çok doğru.Hiç horon bilmeyen bile o ritmi kendi kendine doğaçlama yapar.Böylece stres atmaya , ortamı yaşamaya çalışır. Hani insanın çocukluğu vardır ilk sevdiği şeylere ulaşınca nasıl sevincinden kendinden geçerse. Her yıl yaylaya çıkan karadenizlilerde bu hep yaşanır. Yaylanın zevki başka türlü çıkmaz.:D |
Alıntı:
Sayın Lauti ziyaretiniz için teşekkürler. Sizlerde harikasınız güzel kardeşim. |
Yosun ve İncir çelikleri kargo.
5 Eklenti(ler)
Berrin hanım ve Erol bey e göndereceğim kargolar bugün hazırlanıp gönderildi.
|
Şebboy.
3 Eklenti(ler)
Şebboy lar yaz a hazır.
|
kamelya.
4 Eklenti(ler)
Kamelya çevresinde ki çiçekler İlkbaharın ilk işaretini bekliyor.
Soğan olanlar ucları toprak üzerine çıkmış bile. |
sikas
3 Eklenti(ler)
sikas ve palmiyeler.
|
japon gülü.
2 Eklenti(ler)
12 ay hep çiçekli ve Yapraklarıda hep yeşil duruyor.Bu neden le onu çok seviyorum.
|
Kırmızı lahana.
3 Eklenti(ler)
Yeni diktiğim kırmızı lahanalar deneme amaçlı.Geçen yıl 3 adet yetişmişti bu yıl fide sayısını artırdım.Son durumları.
|
beyaz top lahanası.
5 Eklenti(ler)
İlk kez diktiğim beyaz top lahanalarıda deneme amaçlı.Bazıları göbeklendi bazıları açıldı.Acaba tohum farkımı.?
|
İyi akşamlar Sn Adil ;ben yeni üye olmama rağmen bir kaç senelik ağaçlar net sayfasına araştırmışlığım var.Bahçeniz harika ellerinize sağlık.Daha önceden de çok kez verdiğiniz bilgileri okuyup sayfanızda gezmiştim.Ben haddim olmayarak sizin gibi bizim ustalarımızın yanında pek laf söylemek düşmez ama lahanaların büyürken Üzerlerine taş koymak lazım gibi biliyorum sanki .Sonra kendiliğinden kıvrılıyor içe doğru ama ilk önce desteklemek lazım diye biliyorum.Saygılar.
|
Sevgili Adil...Sağol kardeşim...Çok çook teşekkürler....Yosunlar yemyeşil zümrüt gibi çok güzel görünüyorlar...Ben onları kurutup kullanacağım ..keşke rengini böyle muhafaza edebilselerdi....
Vallahi maşallah ,sizin orada havalar iyi gibi görünüyor ki sikasları dışarıya atmışsınız.:))..Bende iki ade sikası kardan korumak için içerlere sıkıştırdım...Her sene kışın içeri alıyorum...Baharda toprağa gömüyorum...Bahçe toprağına diktiğiniz sikas var mı...?? Acaba bahçeye dikip de kışın sarılsalar ,nasıl olur...?? Lahanalar da harika görünüyorlar...Mor renkli lahanayı kara lahana cinsine benzettim....Brüksel lahanasını denediniz mi...Sevgili Sarin nin bahçesindeki brüksel lahanasının resmine hayran oldum... Gövdesi güllerle donanmış bir ağaç gibiydi...Tohumunu aradım, fakat bauhaus da bulamadım...Siz bulabilirseniz bahçenizde yetiştiriniz...Çok faydalı ve nefis bir sebze.. Yosunlar için tekrar teşekkürler ..Bir sürü zahmetler verdim...:)) Selam ve sevgiler... |
Alıntı:
Sadece bildiklerimizi ve öğrendiklerimizi siz değerli doğa sever dostlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Bizlerinde öğreneceğimiz çok şeyler var buda bilgilerimizi birbirimizle paylaştıkça çözüme ulaşacaktır. Top Lahanalarının üzerine taş koymayı ilk kez sizden öğrenmiş oluyorum. Fakat bunu pratikte nasıl yapıldığını bilmiyorum. Küçük yassı taşlarmı koyuluyor.?Fidenin iki yanlarına taş koyulup üzeri baca taşı gibimi kapatılıyor.? Belki internette böyle bir konu bulabilirim.Hayırlısı. Saygılar selamlar. |
Sn Adil,İyi akşamlar.Aslında mesajımı çekinerek yazmıştım ama ucuz kurtuldum.Şaka bir yana yassı fazla ağır olmayan bir taşla lahanaların en son çıkan yapraklarına (küçükken) kıvırıp taşı üstüne koyuyorsunuz.Biraz büyüyüp toparlanıncaya kadar bunu yapmanız gerekli,sonra kendisi kıvrılmaya başlıyor.2013 Bol hasatlar inşallah .Saygılar.
|
Sn Adil,Ayrıca Gezelim öğrenelim sayfasında güzel memleketimi tanıttığınız için teşekkürler.
|
Alıntı:
Sonradan ıslatılınca tekrar canlanacaklardır. Beğendiğiniz için memnun oldum. İklim Bilim adamları Trabzon ikliminin Antalya iklimine dönüşeceğini yazıyorlar. 2 hafta oldu Dışarıda mont bile giymiyoruz.Mayıs ayında giyebileceğimiz giysilerle dolaşıyoruz.Hatta kıble dediğimiz sıcak rüzgarlar esince terleyebiliyoruz.Toprak bu kış aylarında kuraklık yaşıyor.Sulama yapmak zorunda kalıyoruz. Sikaslar ın hepsi şu an dışarıda havalar iyi.Toprakta olanda var saksıda olanda.Çok aşırı soğuklarda yaprakları hafif zarar görsede gövde sağlam kalıyor.Sonraki yıl yeni yapraklar açıyor. Kışın soğuklardan korunması için Naylon,naylon çuval veya brandayla kapatılması çözüm olabilir.Çok şiddetli soğuklarda çaresiz kalıyoruz. Bu yıl şu ana kadar tehlikeli bir ortam oluşmadı. Diktiğim mor göbekli lahana.Brüksel lahanası bir yıl denedim fakat gül çiçeği gibi açılıyorlar.Kapalı durmuyorlar. Top lahanasını ikinci kez denedim ilk kez küçük bir başarı elde ettik.Galiba ekim zamanını çok iyi ayarlamak lazım.Sıcaklıklarla çok alakalı olan bir durum. Bürüksel lahanasının yemeğini hanım çok iyi yapar çok lezzetli yeniyor.Salatasıda çok güzel. Karnabahar ve brokoli de en çok sevdiğim yemekler. Bu yemeklerin içine kırmızı etli biber ve soğan kıyma,baharat çok yakışıyor.:) Akşam akşam iştahım açıldı.:D Yosunları gülegüle kullanınız. Saygılar selamlar Berrin abla. |
Alıntı:
Hepsini denemek lazım. Şu anda geniş bir tepside top lahanası tohumu ekmiştim hepsi filizlenip yüze çıktı.Bu bilgileri bu fideler üzerinde deneyeceğim.:) Çok teşekkürler Saygılar selamlar bizden. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 364510
Sevgili Adil kardeşim, yosunlar bu gün geldi.Çok çok teşekkürler ederim... İçinde ,görebildiğim kadarı ile iki adet simsiyah parlak orman böceği de ,trabzon dan İstanbul a yolculuk etmişler...Biri solda biri sağda...:)) İnşallah böcekler buranın iklimine alışır da yaşarlar...Hem güldüm , hemde üzüldüm böceklere...:)) Zahmetler verdim...sağolunuz kardeşim...Selam ve sevgiler..:) |
Merhaba,
Trabzon ve yayla gezi mesajlarını artık ayrı bir başlıkta izleyeceğiz. Yalnızca bahçeye uğrayanlar değil gezilerle, şehirlerle ilgilenler de görebilsin diye özel başlık açtık: Trabzon ve yaylaları Aynı düşünceyle barbekü yapım aşamalarını da ayrı başlığa toparladık:Barbekü yapımı Yağmur suyu biriktirmeye dair mesajlar da ilgili başlığa taşınıyor. Başlık üzerinde çalışmamız sürüyor:rolleyes: |
Μιχάλης Καλιοντζίδης - ΚÏÏον νεÏόν (τικ) - YouTube
İyi akşamlar ;) Mikail Kalyoncuoğlu'ndan ;) |
İlk defa sizden duyuyorum lahananın göbek bağlaması için bu tür uygulamanın yapıldığını. Normal şartlarda buna gerek yok. Havaların dengesizliğinden bazıları bağlamış bazıları bağlamamıştır. Fide döneminde sıcaklık yüksek(20-25 derece) göbek bağlama döneminde sıcaklığın kısmen düşük olması gerek. Bu sene sıcak gitti diye düşünüyorum göbek bağlayacağı zaman o yüzden de sarmadı, aynı erken ekilen marulların sarmadığı gibi.
|
adil abi maşallah her şey güzel ellerine sağlık
|
Alıntı:
Harika olmuş.Bende konu başlıklarını konuları nasıl ayarlayacağım diye kara kara düşünüyordum.Hızır gibi yetiştiniz .:) 1-2 Konu başlığı daha çıkacak gibi görünüyor. |
Alıntı:
Böcek konusuna gelince .Yosunları ayıklarken bu iki yaramaz Tutturmasınlarmı Adil abi bizide istanbula gönder diye...:)))))) Berrin abla ne der dedim.O çok iyi bir insan bizi iyi karşılar dediler.:)))) Bende saklanın bakıyim dedim kargocu görmesin ceza yameyelim.:D Espri bir tarafa bu böcekler ormanlarımızı koruyan faydalı böcekler kaşla göz arası X cihazından geçmeyi başarmışlar. Artık İstanbul Nüfusuna kaydedersiniz Bu yaramazları Berrin abla.:D Saygılar selamlar ablacığım. |
Alıntı:
Fakat bu müziği kendimizden sayıp sahipleniyoruz.Bu kültür özümüze yerleşmiş. Müzik için teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Meyve çapalama.
4 Eklenti(ler)
Meyve fidanlarının daha iyi kök ve gövde sağlığı için bu çapalamalar her yıl yapılmalı .Gübrelemede şart.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025