agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Lazuti 20-01-2013 21:39

Merhabalar, herşey çok güzel, harika.. ;)

Adil 21-01-2013 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeozuu (Mesaj 1088052)
Merhaba Adil Bey,
Ben de çok iyi bilirim kemençe, tulum havalarıyla yaylaya gitmeyi, bir de arada durur iki horon oynar tekrar yola devam edersiniz..:)

Sayfamı ziyaretiniz için teşekkürler sayın jeozuu.
Söyledikleriniz çok doğru.Hiç horon bilmeyen bile o ritmi kendi kendine doğaçlama yapar.Böylece stres atmaya , ortamı yaşamaya çalışır.
Hani insanın çocukluğu vardır ilk sevdiği şeylere ulaşınca nasıl sevincinden kendinden geçerse.
Her yıl yaylaya çıkan karadenizlilerde bu hep yaşanır.
Yaylanın zevki başka türlü çıkmaz.:D

Adil 21-01-2013 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti (Mesaj 1088523)
Merhabalar, herşey çok güzel, harika.. ;)

Merhabalar.
Sayın Lauti ziyaretiniz için teşekkürler.
Sizlerde harikasınız güzel kardeşim.

Adil 24-01-2013 18:31

Yosun ve İncir çelikleri kargo.

5 Eklenti(ler)
Berrin hanım ve Erol bey e göndereceğim kargolar bugün hazırlanıp gönderildi.

Adil 24-01-2013 18:34

Şebboy.

3 Eklenti(ler)
Şebboy lar yaz a hazır.

Adil 24-01-2013 18:38

kamelya.

4 Eklenti(ler)
Kamelya çevresinde ki çiçekler İlkbaharın ilk işaretini bekliyor.
Soğan olanlar ucları toprak üzerine çıkmış bile.

Adil 24-01-2013 18:40

sikas

3 Eklenti(ler)
sikas ve palmiyeler.

Adil 24-01-2013 18:43

japon gülü.

2 Eklenti(ler)
12 ay hep çiçekli ve Yapraklarıda hep yeşil duruyor.Bu neden le onu çok seviyorum.

Adil 25-01-2013 19:46

Kırmızı lahana.

3 Eklenti(ler)
Yeni diktiğim kırmızı lahanalar deneme amaçlı.Geçen yıl 3 adet yetişmişti bu yıl fide sayısını artırdım.Son durumları.

Adil 25-01-2013 19:49

beyaz top lahanası.

5 Eklenti(ler)
İlk kez diktiğim beyaz top lahanalarıda deneme amaçlı.Bazıları göbeklendi bazıları açıldı.Acaba tohum farkımı.?

gülenyüz 25-01-2013 20:21

İyi akşamlar Sn Adil ;ben yeni üye olmama rağmen bir kaç senelik ağaçlar net sayfasına araştırmışlığım var.Bahçeniz harika ellerinize sağlık.Daha önceden de çok kez verdiğiniz bilgileri okuyup sayfanızda gezmiştim.Ben haddim olmayarak sizin gibi bizim ustalarımızın yanında pek laf söylemek düşmez ama lahanaların büyürken Üzerlerine taş koymak lazım gibi biliyorum sanki .Sonra kendiliğinden kıvrılıyor içe doğru ama ilk önce desteklemek lazım diye biliyorum.Saygılar.

berrinb 25-01-2013 22:00

Sevgili Adil...Sağol kardeşim...Çok çook teşekkürler....Yosunlar yemyeşil zümrüt gibi çok güzel görünüyorlar...Ben onları kurutup kullanacağım ..keşke rengini böyle muhafaza edebilselerdi....
Vallahi maşallah ,sizin orada havalar iyi gibi görünüyor ki sikasları dışarıya atmışsınız.:))..Bende iki ade sikası kardan korumak için içerlere sıkıştırdım...Her sene kışın içeri alıyorum...Baharda toprağa gömüyorum...Bahçe toprağına diktiğiniz sikas var mı...??

Acaba bahçeye dikip de kışın sarılsalar ,nasıl olur...?? Lahanalar da harika görünüyorlar...Mor renkli lahanayı kara lahana cinsine benzettim....Brüksel lahanasını denediniz mi...Sevgili Sarin nin bahçesindeki brüksel lahanasının resmine hayran oldum...

Gövdesi güllerle donanmış bir ağaç gibiydi...Tohumunu aradım, fakat bauhaus da bulamadım...Siz bulabilirseniz bahçenizde yetiştiriniz...Çok faydalı ve nefis bir sebze..
Yosunlar için tekrar teşekkürler ..Bir sürü zahmetler verdim...:)) Selam ve sevgiler...

Adil 26-01-2013 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1091618)
İyi akşamlar Sn Adil ;ben yeni üye olmama rağmen bir kaç senelik ağaçlar net sayfasına araştırmışlığım var.Bahçeniz harika ellerinize sağlık.Daha önceden de çok kez verdiğiniz bilgileri okuyup sayfanızda gezmiştim.Ben haddim olmayarak sizin gibi bizim ustalarımızın yanında pek laf söylemek düşmez ama lahanaların büyürken Üzerlerine taş koymak lazım gibi biliyorum sanki .Sonra kendiliğinden kıvrılıyor içe doğru ama ilk önce desteklemek lazım diye biliyorum.Saygılar.

Sayın Gülenyüz.
Sadece bildiklerimizi ve öğrendiklerimizi siz değerli doğa sever dostlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz.
Bizlerinde öğreneceğimiz çok şeyler var buda bilgilerimizi birbirimizle paylaştıkça çözüme ulaşacaktır.
Top Lahanalarının üzerine taş koymayı ilk kez sizden öğrenmiş oluyorum.
Fakat bunu pratikte nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Küçük yassı taşlarmı koyuluyor.?Fidenin iki yanlarına taş koyulup üzeri baca taşı gibimi kapatılıyor.?
Belki internette böyle bir konu bulabilirim.Hayırlısı.
Saygılar selamlar.

gülenyüz 26-01-2013 17:26

Sn Adil,İyi akşamlar.Aslında mesajımı çekinerek yazmıştım ama ucuz kurtuldum.Şaka bir yana yassı fazla ağır olmayan bir taşla lahanaların en son çıkan yapraklarına (küçükken) kıvırıp taşı üstüne koyuyorsunuz.Biraz büyüyüp toparlanıncaya kadar bunu yapmanız gerekli,sonra kendisi kıvrılmaya başlıyor.2013 Bol hasatlar inşallah .Saygılar.

gülenyüz 26-01-2013 17:27

Sn Adil,Ayrıca Gezelim öğrenelim sayfasında güzel memleketimi tanıttığınız için teşekkürler.

Adil 26-01-2013 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1091674)
Sevgili Adil...Sağol kardeşim...Çok çook teşekkürler....Yosunlar yemyeşil zümrüt gibi çok güzel görünüyorlar...Ben onları kurutup kullanacağım ..keşke rengini böyle muhafaza edebilselerdi....
Vallahi maşallah ,sizin orada havalar iyi gibi görünüyor ki sikasları dışarıya atmışsınız.:))..Bende iki ade sikası kardan korumak için içerlere sıkıştırdım...Her sene kışın içeri alıyorum...Baharda toprağa gömüyorum...Bahçe toprağına diktiğiniz sikas var mı...??

Acaba bahçeye dikip de kışın sarılsalar ,nasıl olur...?? Lahanalar da harika görünüyorlar...Mor renkli lahanayı kara lahana cinsine benzettim....Brüksel lahanasını denediniz mi...Sevgili Sarin nin bahçesindeki brüksel lahanasının resmine hayran oldum...

Gövdesi güllerle donanmış bir ağaç gibiydi...Tohumunu aradım, fakat bauhaus da bulamadım...Siz bulabilirseniz bahçenizde yetiştiriniz...Çok faydalı ve nefis bir sebze..
Yosunlar için tekrar teşekkürler ..Bir sürü zahmetler verdim...:)) Selam ve sevgiler...

Yosunları inşallah istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Dediğiniz gibi kurutulup nemi alınmalı.Nemli, kapalı iken çürümeler olabilir.
Sonradan ıslatılınca tekrar canlanacaklardır.
Beğendiğiniz için memnun oldum.
İklim Bilim adamları Trabzon ikliminin Antalya iklimine dönüşeceğini yazıyorlar.
2 hafta oldu Dışarıda mont bile giymiyoruz.Mayıs ayında giyebileceğimiz giysilerle dolaşıyoruz.Hatta kıble dediğimiz sıcak rüzgarlar esince terleyebiliyoruz.Toprak bu kış aylarında kuraklık yaşıyor.Sulama yapmak zorunda kalıyoruz.
Sikaslar ın hepsi şu an dışarıda havalar iyi.Toprakta olanda var saksıda olanda.Çok aşırı soğuklarda yaprakları hafif zarar görsede gövde sağlam kalıyor.Sonraki yıl yeni yapraklar açıyor.
Kışın soğuklardan korunması için Naylon,naylon çuval veya brandayla kapatılması çözüm olabilir.Çok şiddetli soğuklarda çaresiz kalıyoruz.
Bu yıl şu ana kadar tehlikeli bir ortam oluşmadı.
Diktiğim mor göbekli lahana.Brüksel lahanası bir yıl denedim fakat gül çiçeği gibi açılıyorlar.Kapalı durmuyorlar.
Top lahanasını ikinci kez denedim ilk kez küçük bir başarı elde ettik.Galiba ekim zamanını çok iyi ayarlamak lazım.Sıcaklıklarla çok alakalı olan bir durum.
Bürüksel lahanasının yemeğini hanım çok iyi yapar çok lezzetli yeniyor.Salatasıda çok güzel.
Karnabahar ve brokoli de en çok sevdiğim yemekler.
Bu yemeklerin içine kırmızı etli biber ve soğan kıyma,baharat çok yakışıyor.:)
Akşam akşam iştahım açıldı.:D
Yosunları gülegüle kullanınız.
Saygılar selamlar Berrin abla.

Adil 26-01-2013 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1092015)
Sn Adil,İyi akşamlar.Aslında mesajımı çekinerek yazmıştım ama ucuz kurtuldum.Şaka bir yana yassı fazla ağır olmayan bir taşla lahanaların en son çıkan yapraklarına (küçükken) kıvırıp taşı üstüne koyuyorsunuz.Biraz büyüyüp toparlanıncaya kadar bunu yapmanız gerekli,sonra kendisi kıvrılmaya başlıyor.2013 Bol hasatlar inşallah .Saygılar.

Çok teşekkür ederim kardeşim.Şimdi daha iyi anladım.Hatta farklı uygulamalarda yapabiliriz belki.Naylon telle yaprakları kıvırarak hafif bağlamak veya bantla bantlamak.Belki daha başka bir sürü çözüm oluşturulabilir.:)
Hepsini denemek lazım.
Şu anda geniş bir tepside top lahanası tohumu ekmiştim hepsi filizlenip yüze çıktı.Bu bilgileri bu fideler üzerinde deneyeceğim.:)
Çok teşekkürler Saygılar selamlar bizden.

Adil 26-01-2013 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1092016)
Sn Adil,Ayrıca Gezelim öğrenelim sayfasında güzel memleketimi tanıttığınız için teşekkürler.

Rica ederim kardeşim.Gurbetçi kardeşlerimizin hasretini giderebiliyorsak ne mutlu bize.

berrinb 26-01-2013 19:00

1 Eklenti(ler)
Eklenti 364510

Sevgili Adil kardeşim, yosunlar bu gün geldi.Çok çok teşekkürler ederim...

İçinde ,görebildiğim kadarı ile iki adet simsiyah parlak orman böceği de ,trabzon dan İstanbul a yolculuk etmişler...Biri solda biri sağda...:))

İnşallah böcekler buranın iklimine alışır da yaşarlar...Hem güldüm , hemde üzüldüm böceklere...:))

Zahmetler verdim...sağolunuz kardeşim...Selam ve sevgiler..:)

sabah 26-01-2013 20:41

Merhaba,

Trabzon ve yayla gezi mesajlarını artık ayrı bir başlıkta izleyeceğiz. Yalnızca bahçeye uğrayanlar değil gezilerle, şehirlerle ilgilenler de görebilsin diye özel başlık açtık: Trabzon ve yaylaları

Aynı düşünceyle barbekü yapım aşamalarını da ayrı başlığa toparladık:Barbekü yapımı

Yağmur suyu biriktirmeye dair mesajlar da ilgili başlığa taşınıyor.

Başlık üzerinde çalışmamız sürüyor:rolleyes:

Lazuti 26-01-2013 23:24

Μιχάλης Καλιοντζίδης - ΚÏÏον νεÏόν (τικ) - YouTube

İyi akşamlar ;) Mikail Kalyoncuoğlu'ndan ;)

h_dogan 26-01-2013 23:51

İlk defa sizden duyuyorum lahananın göbek bağlaması için bu tür uygulamanın yapıldığını. Normal şartlarda buna gerek yok. Havaların dengesizliğinden bazıları bağlamış bazıları bağlamamıştır. Fide döneminde sıcaklık yüksek(20-25 derece) göbek bağlama döneminde sıcaklığın kısmen düşük olması gerek. Bu sene sıcak gitti diye düşünüyorum göbek bağlayacağı zaman o yüzden de sarmadı, aynı erken ekilen marulların sarmadığı gibi.

tekomusti 27-01-2013 06:47

adil abi maşallah her şey güzel ellerine sağlık

Adil 27-01-2013 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 1092120)
Merhaba,

Trabzon ve yayla gezi mesajlarını artık ayrı bir başlıkta izleyeceğiz. Yalnızca bahçeye uğrayanlar değil gezilerle, şehirlerle ilgilenler de görebilsin diye özel başlık açtık: Trabzon ve yaylaları

Aynı düşünceyle barbekü yapım aşamalarını da ayrı başlığa toparladık:Barbekü yapımı

Yağmur suyu biriktirmeye dair mesajlar da ilgili başlığa taşınıyor.

Başlık üzerinde çalışmamız sürüyor:rolleyes:

Çok teşekkürler Sabah kardeşim.
Harika olmuş.Bende konu başlıklarını konuları nasıl ayarlayacağım diye kara kara düşünüyordum.Hızır gibi yetiştiniz .:)
1-2 Konu başlığı daha çıkacak gibi görünüyor.

Adil 27-01-2013 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1092068)
Eklenti 364510

Sevgili Adil kardeşim, yosunlar bu gün geldi.Çok çok teşekkürler ederim...

İçinde ,görebildiğim kadarı ile iki adet simsiyah parlak orman böceği de ,trabzon dan İstanbul a yolculuk etmişler...Biri solda biri sağda...:))

İnşallah böcekler buranın iklimine alışır da yaşarlar...Hem güldüm , hemde üzüldüm böceklere...:))

Zahmetler verdim...sağolunuz kardeşim...Selam ve sevgiler..:)

Sağ salim ulaştıklarına memnun oldum.
Böcek konusuna gelince .Yosunları ayıklarken bu iki yaramaz Tutturmasınlarmı Adil abi bizide istanbula gönder diye...:))))))
Berrin abla ne der dedim.O çok iyi bir insan bizi iyi karşılar dediler.:))))
Bende saklanın bakıyim dedim kargocu görmesin ceza yameyelim.:D
Espri bir tarafa bu böcekler ormanlarımızı koruyan faydalı böcekler kaşla göz arası X cihazından geçmeyi başarmışlar.
Artık İstanbul Nüfusuna kaydedersiniz Bu yaramazları Berrin abla.:D
Saygılar selamlar ablacığım.

Adil 27-01-2013 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti (Mesaj 1092229)

Güzel bir eser fakat ben Lazcanın L sini bilmediğim için sözlerden bişey anlamıyorum.Dedelerimiz atalarımız bile Lazca bilmezlerdi.Türkçeden başka bildiğimiz bir dil yok..Aslında Trabzonda Lazca bilen çok nadir insan vardır.Sadece şive bozukluğu yaygındır.Türkçe %99 hakimdir.
Fakat bu müziği kendimizden sayıp sahipleniyoruz.Bu kültür özümüze yerleşmiş.
Müzik için teşekkürler.

Adil 27-01-2013 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1092241)
İlk defa sizden duyuyorum lahananın göbek bağlaması için bu tür uygulamanın yapıldığını. Normal şartlarda buna gerek yok. Havaların dengesizliğinden bazıları bağlamış bazıları bağlamamıştır. Fide döneminde sıcaklık yüksek(20-25 derece) göbek bağlama döneminde sıcaklığın kısmen düşük olması gerek. Bu sene sıcak gitti diye düşünüyorum göbek bağlayacağı zaman o yüzden de sarmadı, aynı erken ekilen marulların sarmadığı gibi.

Soğuk sıcak farkı olduğuna bende katılıyorum.Zamansız dikilenlere nasıl çözüm bulabilirizin telaşındayız.:)

Adil 27-01-2013 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1092293)
adil abi maşallah her şey güzel ellerine sağlık

Çok Teşekkürler Tekomusti kardeşim.

Adil 27-01-2013 20:26

Meyve çapalama.

4 Eklenti(ler)
Meyve fidanlarının daha iyi kök ve gövde sağlığı için bu çapalamalar her yıl yapılmalı .Gübrelemede şart.

Lazuti 27-01-2013 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1092645)
Güzel bir eser fakat ben Lazcanın L sini bilmediğim için sözlerden bişey anlamıyorum.Dedelerimiz atalarımız bile Lazca bilmezlerdi.Türkçeden başka bildiğimiz bir dil yok..Aslında Trabzonda Lazca bilen çok nadir insan vardır.Sadece şive bozukluğu yaygındır.Türkçe %99 hakimdir.
Fakat bu müziği kendimizden sayıp sahipleniyoruz.Bu kültür özümüze yerleşmiş.
Müzik için teşekkürler.

Kendisi rum, eskilerimizden rumca bilen az kaldı evet..Yunanistanda kültürümüzü koruyorlar ya bende dinlemeyi çok seviyorum, kulağı olanlarada dinletiyorum biraz ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025