agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 09-01-2013 14:46

Trabzon kar.

5 Eklenti(ler)
Kar manzaraları.

Adil 09-01-2013 14:48

skulent.

4 Eklenti(ler)
Kara kışa meydan okuyor.

Adil 09-01-2013 14:51

trabzon kar.

5 Eklenti(ler)
Kar yiyen Karalahanaların lezzeti yerine geldi.

Adil 09-01-2013 14:55

kar manzaraları

5 Eklenti(ler)
Barbekü ve oturma masamız kar la kaplandı.

Adil 09-01-2013 14:58

kar manzaraları

5 Eklenti(ler)
Bu kardan araçlar da nasiplendi.

Adil 09-01-2013 15:01

Trabzon hurması ve kar.

5 Eklenti(ler)
görmek istediğim manzara.

Adil 09-01-2013 15:04

çevremiz.

5 Eklenti(ler)
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.

Adil 09-01-2013 15:07

güney manzaraları.

5 Eklenti(ler)
evimizin güneyine bakan kar manzaraları.

Adil 09-01-2013 15:10

kaplumbağa

3 Eklenti(ler)
Seramın içinde yaşatmaya çalıştığım küçük kaplumbağam.

Adil 09-01-2013 15:12

Hobi seram ve marullarım.

4 Eklenti(ler)
Dışarıda kar içeride bahar.:)

Adil 09-01-2013 15:23

Kış önlemi.

5 Eklenti(ler)
Seranın içine aldığım çiçeklerin gövdelerini ,koltuk takımının koruma ambalajı olan örtülerini makasla kesip rulo yapıp çiçeklerin etrafına sardım.Donmalarını önlemek için buda benim yeni yöntemim.Atıklardan yapılmış olan bu bezin olumlu sonuç vereceğine inanıyorum.Bekleyip göreceğiz.:)

Adil 09-01-2013 15:26

Kış koruması.

5 Eklenti(ler)
Yeni koruma yöntemi.

Adil 09-01-2013 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1083137)
Ben dedimki hurmalardan çalarken kesin yakalamıştır beni:p
İyi ucuz atlattım:D
Ayak izlerinden benden erkenci olduğunu anladım;)

Tüüüüh nasıl kaçırdım bu konuyu.:D
Bir sürü espriyi yine kaçırdık.:)

wellness 09-01-2013 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1083156)
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.

Adil Ağabeyim senin bahçe de bubi tuzağı falan yok değil mi?:D:D:D

çiftçi5234 09-01-2013 16:25

Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D

selis 09-01-2013 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1083153)
görmek istediğim manzara.

Hurma ağaçlarının, karda bu kadar şahane görüleceği aklıma gelmezdi..
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :)

Dona karşı önleminize de bayıldım :)

Adil 10-01-2013 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wellness (Mesaj 1083196)
Adil Ağabeyim senin bahçe de bubi tuzağı falan yok değil mi?:D:D:D

Yok kardeşim yok,tamamen güvenli bölge.:D:D:D

Adil 10-01-2013 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1083198)
Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D

Çalmak ne kelime alabilirsin kardeşim.:)

Adil 10-01-2013 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1083218)
Hurma ağaçlarının, karda bu kadar şahane görüleceği aklıma gelmezdi..
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :)

Dona karşı önleminize de bayıldım :)

Selis kardeş bu soğuk havalarda hurmalar sımsıcak görüntü sunuyorlar.Dallarına küçük güneşler asılmış bir ağaç gibi.:D
Daha güzel kareler olabilirdi,çok meyveli bir dalın karlı hali.Öyle soğuk vardıki fotoğrafları çekerken dahi ellerim titredi.:D Yani tam istediğim konuyu ve kaliteyi tuturamadım.Güzel fotoğraflar yakalarsam sitenin fotoğraf yarışması bölümünde yayınlamayı düşünüyorum.Bu her konuyu içerebilir.
Depoda bulunan koltukların ambalaj kumaşını böyle kullanarak sonuçları görmek istedim.Yanlız açık alanda bu sistem olmaz.Yağmur ve kar suyu içine işlerse bitki daha çok zarar görebilir.Sera içinde daha uygun olacağını düşündüm.
Saygılar selamlar.

berrinb 10-01-2013 14:47

Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))

Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:)

wellness 10-01-2013 18:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1083486)
Yok kardeşim yok,tamamen güvenli bölge.

Allah razı olsun. Boşuna dememişler, 5 parmağın beşide birbirine uymaz diye;) Kaptan ağabeyim özellikle belirtmiş. Wellness gelip aşırmasın diye limon ağacının etrafına bubi tuzağı kurdum diye:D 2 kardeşten bir küçüğünün cömertliğine bak bir de büyüğünün yaptığı zalımlığa bak.:p

Herneyse şimdi gelelim işin en can alıcı noktasına.

-Bir gece ansızın gelebilirim

-Gizlice "sera"na dalabilirim

-Marullardan, yeşil soğanlardan salata yapabilirim

-Beni bekliyorsan uyumamışsan, seni de ziyafete çağırabilirim:D:D:D

Salatayı kendi malın gibi yiyebilirsin:D

Adil 11-01-2013 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1083686)
Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))

Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:)

Berrin ablacığım.Kuşların bu kare içinde olması tabloyu tamamlıyor.
Ben öyle daha çok seviyorum.Onları gördükçe yaşamın devam ettiğini hissediyorum.Eğer bir gün onları bu karede göremezsem hayatın tadı tuzu bitmiş demektir.:D
Abimi sorma vallahi hurma ağacı onun serasına daha yakın.Aklına estikçe rızkını alıyor.:) Meyve alırken bir iki dalları kırmış .Tabi ki isteyerek değil .Hurma dalları çok tez kırılıyor.Sonra bu dalları serasının içine asmış.Bir yandan çalışıyor bir yandan hurmaları yiyor.:D Bunlar onun stoğu oluyor.
Fakat dalından alıp yemek kadar güzel asla olamaz.:)
İnşallah don için icat ettiğim yeni projemde başarılı olurum.Çiçeklerimizi donmaktan kurtarırız.
Çok teşekkürler Trabzon dan saygılar selamlar.

Adil 11-01-2013 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wellness (Mesaj 1083821)
Allah razı olsun. Boşuna dememişler, 5 parmağın beşide birbirine uymaz diye;) Kaptan ağabeyim özellikle belirtmiş. Wellness gelip aşırmasın diye limon ağacının etrafına bubi tuzağı kurdum diye:D 2 kardeşten bir küçüğünün cömertliğine bak bir de büyüğünün yaptığı zalımlığa bak.:p

Herneyse şimdi gelelim işin en can alıcı noktasına.

-Bir gece ansızın gelebilirim

-Gizlice "sera"na dalabilirim

-Marullardan, yeşil soğanlardan salata yapabilirim

-Beni bekliyorsan uyumamışsan, seni de ziyafete çağırabilirim:D

Salatayı kendi malın gibi yiyebilirsin:D

Siz bakmayın onun öyle espri yaptığına .Aslında gerçeklerin üzerini kamufle ediyor.:)
Geçen yıl bu limonlardan bende epey toplamıştım,kendisi aslında iyi bir paylaşımcıdır.
Benim seramın kapısı kilitli değil.24 saat hizmete açık.
İnşallah salatan da, esprileriniz kadar lezzetli olur.:)
Saygılar selamlar Kardeşim.

h_dogan 11-01-2013 22:01

Bitkilerle aranız hiç bozulmasın. Soğuk için önleminiz çok güzel.
Boru çiçeğinden bende de yaklaşık 5 yıldır var ama her yıl yüzlerce çiçek açmasına rağmen hiç tohum oluşmadı :)

Adil 12-01-2013 13:19

Bozulmasın İnşallah.:) Çiçeklerin korunması için bu kendi düşüncem olan bir yöntem.Bakalım başarılı olabilecekmiyiz Sayın H_doğan.
Meleklerin borularını yetiştirmemde 2 nci yılım.3 çeşidi var saksılarımda.Bu yıl ilk kez tohum verdiler, fakat kış bu tohumlar üzerinde, nasıl bir etki yapar onu bilemiyorum.

h_dogan 13-01-2013 14:24

Soğuklara çok hassas. Bende her sene toprak üstü kısım donuyor baharda tekrar filizleniyor.

Adil 13-01-2013 17:44

Toprak yüzeyine kadar donsa da İlkbaharda kuvvetli filizler atıyor ve aynı yıl gövdeyi tamamlayıp çiçeklerini açıyor.
Yerlerini hazırlamaya çalışıyorum.Mart başlarında saksılardan söküp, toprağa dikeceğim.
Ben de Böylesinin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Adil 14-01-2013 17:36

Kına mantarı.

5 Eklenti(ler)
Ağaçlara ve taşlara yapışan bu mantar oğütülerek toz haline getiriliyor.Sonra su ile hamur haline getirilerek ellere sürülerek kırmızı kına rengi elde ediliyor.Bu Kınanın Cilt için çok sağlıklı olduğu söyleniyor.

Adil 14-01-2013 17:38

Kına mantarı.

5 Eklenti(ler)
Kına mantarı görüntüler.

Adil 14-01-2013 17:40

Orman ın güzellikleri

5 Eklenti(ler)
Orman güzelleri-1

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025