![]() |
Trabzon kar.
5 Eklenti(ler)
Kar manzaraları.
|
skulent.
4 Eklenti(ler)
Kara kışa meydan okuyor.
|
trabzon kar.
5 Eklenti(ler)
Kar yiyen Karalahanaların lezzeti yerine geldi.
|
kar manzaraları
5 Eklenti(ler)
Barbekü ve oturma masamız kar la kaplandı.
|
kar manzaraları
5 Eklenti(ler)
Bu kardan araçlar da nasiplendi.
|
Trabzon hurması ve kar.
5 Eklenti(ler)
görmek istediğim manzara.
|
çevremiz.
5 Eklenti(ler)
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.
|
güney manzaraları.
5 Eklenti(ler)
evimizin güneyine bakan kar manzaraları.
|
kaplumbağa
3 Eklenti(ler)
Seramın içinde yaşatmaya çalıştığım küçük kaplumbağam.
|
Hobi seram ve marullarım.
4 Eklenti(ler)
Dışarıda kar içeride bahar.:)
|
Kış önlemi.
5 Eklenti(ler)
Seranın içine aldığım çiçeklerin gövdelerini ,koltuk takımının koruma ambalajı olan örtülerini makasla kesip rulo yapıp çiçeklerin etrafına sardım.Donmalarını önlemek için buda benim yeni yöntemim.Atıklardan yapılmış olan bu bezin olumlu sonuç vereceğine inanıyorum.Bekleyip göreceğiz.:)
|
Kış koruması.
5 Eklenti(ler)
Yeni koruma yöntemi.
|
Alıntı:
Bir sürü espriyi yine kaçırdık.:) |
Alıntı:
|
Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D
|
Alıntı:
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :) Dona karşı önleminize de bayıldım :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha güzel kareler olabilirdi,çok meyveli bir dalın karlı hali.Öyle soğuk vardıki fotoğrafları çekerken dahi ellerim titredi.:D Yani tam istediğim konuyu ve kaliteyi tuturamadım.Güzel fotoğraflar yakalarsam sitenin fotoğraf yarışması bölümünde yayınlamayı düşünüyorum.Bu her konuyu içerebilir. Depoda bulunan koltukların ambalaj kumaşını böyle kullanarak sonuçları görmek istedim.Yanlız açık alanda bu sistem olmaz.Yağmur ve kar suyu içine işlerse bitki daha çok zarar görebilir.Sera içinde daha uygun olacağını düşündüm. Saygılar selamlar. |
Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))
Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:) |
Alıntı:
Herneyse şimdi gelelim işin en can alıcı noktasına. -Bir gece ansızın gelebilirim -Gizlice "sera"na dalabilirim -Marullardan, yeşil soğanlardan salata yapabilirim -Beni bekliyorsan uyumamışsan, seni de ziyafete çağırabilirim:D:D:D Salatayı kendi malın gibi yiyebilirsin:D |
Alıntı:
Berrin ablacığım.Kuşların bu kare içinde olması tabloyu tamamlıyor. Ben öyle daha çok seviyorum.Onları gördükçe yaşamın devam ettiğini hissediyorum.Eğer bir gün onları bu karede göremezsem hayatın tadı tuzu bitmiş demektir.:D Abimi sorma vallahi hurma ağacı onun serasına daha yakın.Aklına estikçe rızkını alıyor.:) Meyve alırken bir iki dalları kırmış .Tabi ki isteyerek değil .Hurma dalları çok tez kırılıyor.Sonra bu dalları serasının içine asmış.Bir yandan çalışıyor bir yandan hurmaları yiyor.:D Bunlar onun stoğu oluyor. Fakat dalından alıp yemek kadar güzel asla olamaz.:) İnşallah don için icat ettiğim yeni projemde başarılı olurum.Çiçeklerimizi donmaktan kurtarırız. Çok teşekkürler Trabzon dan saygılar selamlar. |
Alıntı:
Siz bakmayın onun öyle espri yaptığına .Aslında gerçeklerin üzerini kamufle ediyor.:) Geçen yıl bu limonlardan bende epey toplamıştım,kendisi aslında iyi bir paylaşımcıdır. Benim seramın kapısı kilitli değil.24 saat hizmete açık. İnşallah salatan da, esprileriniz kadar lezzetli olur.:) Saygılar selamlar Kardeşim. |
Bitkilerle aranız hiç bozulmasın. Soğuk için önleminiz çok güzel.
Boru çiçeğinden bende de yaklaşık 5 yıldır var ama her yıl yüzlerce çiçek açmasına rağmen hiç tohum oluşmadı :) |
Bozulmasın İnşallah.:) Çiçeklerin korunması için bu kendi düşüncem olan bir yöntem.Bakalım başarılı olabilecekmiyiz Sayın H_doğan.
Meleklerin borularını yetiştirmemde 2 nci yılım.3 çeşidi var saksılarımda.Bu yıl ilk kez tohum verdiler, fakat kış bu tohumlar üzerinde, nasıl bir etki yapar onu bilemiyorum. |
Soğuklara çok hassas. Bende her sene toprak üstü kısım donuyor baharda tekrar filizleniyor.
|
Toprak yüzeyine kadar donsa da İlkbaharda kuvvetli filizler atıyor ve aynı yıl gövdeyi tamamlayıp çiçeklerini açıyor.
Yerlerini hazırlamaya çalışıyorum.Mart başlarında saksılardan söküp, toprağa dikeceğim. Ben de Böylesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. |
Kına mantarı.
5 Eklenti(ler)
Ağaçlara ve taşlara yapışan bu mantar oğütülerek toz haline getiriliyor.Sonra su ile hamur haline getirilerek ellere sürülerek kırmızı kına rengi elde ediliyor.Bu Kınanın Cilt için çok sağlıklı olduğu söyleniyor.
|
Kına mantarı.
5 Eklenti(ler)
Kına mantarı görüntüler.
|
Orman ın güzellikleri
5 Eklenti(ler)
Orman güzelleri-1
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025