![]() |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
|
Bahçem.
1 Eklenti(ler)
Bu gün toprak belleme işini ve çevre Temizliği işleri yapıldı.Bazı çiçekler soğanları ve fideleri dikildi.
|
Alıntı:
Çatallı kürek dediğiniz.Trabzon bölgesinde herkesin kullandığı Bel diye adlandırdığımız bir köy tarım aleti. Kazma,Kürek,Bel,Tırmık yöremizin en önemli toprak işleme aletleridir. Bel zor toprakları işlemede ideal bir çapa aletidir. Smnunal yüreği güzel bir insan.Paylaşım konusunda Takdir edilecek biri. Sizin aracılığınızla tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Ağbeyim ve ben seralarıda yardımlaşarak yaptık.Kaynak ve montaj işlerinimn hepsini biz yaptık.Zaten konuyla ilgili başlıkları ziyaret edince bunları görebilirsiniz. Bir yılda bu kadar yapabildik.Bakalım bizi daha ne süprizler bekliyor. Duvar boyama işi ilk yapacağım bir sanat dalı olacak.:) Pet şişelere diktiğim fidelerin çoğu kivi,çiçek,meyve türleri.Tam manasıyla köklenince bende olmayanlardan bahçeme dikeceğim.Bu alan benim domates (SEBZE) fidelerimi koyacağım bir alan.Burayı yapmamın amacı bu idi. Şimdilik böyle kullanıyorum. Bitki deliliği konusuna katılıyorum.Olmazsa olmazımdır.:D Kar fotoğraflarını beğendiğinize mutlu oldum. Saygılar selamlar Orhan bey. |
Alıntı:
Çuhalar 2 hafta daha devam eder.Sırada farklı çiçekler bekliyor. Kısa ömürlüde olsa bu anı yaşamak çok güzel. Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım.:D |
Alıntı:
Sayın Adil bey, Öncelikle elime sağ salim ulaşan ve özenle paketlenmiş bitkiler için çok teşekkür ediyorum. Umarım yeni yurtlarına çabuk uyum sağlarlar. Yukarıdaki mesajınızda belirttiğiniz çiçek demetini görmeye ve o bahsettiğiniz güzel kokuyu hissetmek için umarım Trabzona kadar gitmek zorunda kalmayız. Bazı mesajlardaki onore edici sözleriniz içinde çok teşekkür ederim. Elimizdekini ve gönlümüzdekini paylaşma mutluluğunu herkesin yaşamasını temenni ediyorum. Muğladan selamlarımla. |
Osman bey güle güle sağlıkla büyütünüz İnşallah.
Kafkas gülü ile ilgili bugün telefon da görüşmüştük gereken yapılacaktır. Gönlü güzel insanları güzel telaffuz etmek benim kişiliğimin ve bakış açımın bir parçası olduğunu söyleyebilirim.Beyaz a asla siyah diyemem.Siyaha da asla beyaz. Trabzondan Muğlaya saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
Yaprakgüzeli fideleri gelinceye kadar, bunlar ancak gelişir gerçi. Kıştan sonra bahcede renk arıyor insan, böyle delilikler yapıyor işte. |
2013 ilkbahar.
1 Eklenti(ler)
Ağaçlar çiçeklendi, fındık yaprakları ve bazı ağaçların yaprakları açmaya başladı.
Artık İlkbahar tam anlamıyla geldi. Bugün sıcak yaz günü gibi bir gündü ve akşama doğru ılık bir havada yağmur yağdı,herşey normal görünüyor.:) Kış sona erdi diyebiliriz. |
12 mart 2013 Trabzon
5 Eklenti(ler)
Çuhalar dan son resital.:)
|
Rengarenk ne güzel allahııım, ben orada olsam nereye basacağımı şaşırırım. Allahın verdiği şu güzelliklere bakın ya. Nasıl da güzel açmışlar
|
Abi maşallah hepsi çok güzel
çuhaların arasında küçük beyaz çiçeklerin adı ne biliyormusun abi çok güzel görünüyorlar İyi akşamlar |
Alıntı:
Böyle güzel çiçekleri insan görünce kendi bahçesinin çiçeklerini unutuyor.:) Dağ taş çiçeklerle doluyor.İnsan ne tarafa bakacağını şaşırıyor. Derinden bir soluk almak en güzel davranış biçimi oluyor .:) Üzerlerine yatıp uzanmak ve el ense yapmak ta farklı bir güzellik. Çünki çok iyi biliyorsunuzki üzerlerine yatmakla onlara asla birşey olmuyor. Her yıl çoğalarak tekrar büyüyorlar ve tekrar çiçek açıyorlar. Zamanın güzelliğini yaşamak önemli olan. Buna çocukça güzel bir davranışta diyebiliriz.:) |
Alıntı:
Çuhaların arasındaki beyaz yıldız şeklindeki çiçekler Çiğdem türü bir çiçek. Halk arasında Sakarca olarak biliniyor. Soğanlı bir çiçek.Güzelliği yanında.Çok güzel yemeği oluyor. İlaç sanayinde de kullanılıyor. İyi akşamlar. |
Adil selamlar,
Fotograflarınla memleket hasreti gideriyorum. Hergün olmasa bile haftada birkaç kez fotograf koyabilirsen hiç olmazsa memleketimizi uzaktan da olsa takip edebiliriz. Uzun süre oldu gelemedim Trabzona, enson geldiğimde de benim topraksız tarım serası ile uğraştığımdan görüşemedik. Neyse 31 Ekim itibari ile emekliliğimi istedim, artık daha sık görüşeceğiz. Şahin abiye de selamlar, İyiki varsınız Görüşmek üzere, hoşcakalın NOT: Bahceyi derin belleme, 10 cm den fazla olunca bedava işciler olan solucanların yaşam ortamları altüst oluyor ve iyi çalışamadıklarından toprağı işleyemiyorlar. Toprak üstüne 5cm kalınlıkta kerme(inek gübresi) ser başkada birşey yapma. Ben geçen yıl denedim sonuç süperdi. |
Resimlerin hepsi de mükemmel ....Çuhalar başta olmak üzere bütün kır çiçekleriniz çok güzeller...Artık nisan -mayıs komar ağaçlarının harika görüntülerini bekliyoruz....Bu meyanda bahçeniz de çok güzel tertiplenmiş....Kafkas gülü Sevgili Kaptan zst.in ağacını sollayacak görüntüler vermiş....:))
Ellerinize sağlık...1570 mesajdaki 4.karede geri planda mürdüm rengi bir çuha görüyorum..Gerçekten o renk ise onu bahçenize alınız derim....Fotoğraf renkleri çok güzeldi.....:) Selam ve sevgiler ,kardeşim...:) |
Tam benlik yerler.Çok güzeller. ellerinize sağlık.
|
yok böyle güzellikler. bayıldım oralara ben :=))
|
İyi geceler abi kolay gelsin, eğer ki bel belleme mecisine rast gelirsen çekmeni isterim..Buda böyle bir rica olsun ;)
|
Bu cuhaları hep görüyordum burdaki arkadaşlardan ama bende yoktu. hediye geldi ne kadar müthiş kokusu varmış meğer ;)
|
Kafkas gülünü ilk defa görüyorum. Ne kadar güzel ve değişik bir çiçek. Nereden temin etttiniz. Görüntülerin hepside çok güzel. Bizim burayla aynı doğaya sahip. Ellerinize sağlık. Bahçenizde her şey mevcut. Maşallah.
|
Alıntı:
Emekliliğiniz hayırlı olsun. Bahçemi ziyaret edenlerin sayısı gittikçe artıyor.Farklı illerden ve bölgemizden gelen arkadaşlar Sera ve çevre düzenlememi çiçekleri meyveleri çok beğeniyorlar takdir ediyorlar. Henüz erken olmasına rağmen yinede güzel diyorlar. Mayısta bu alan çiçeklerle dolacak daha farklı güzel görünecek. Gelen misafirlerimizi Mayıs ayında tekrar ziyaret etmelerini istiyorum. Karadeniz dışındaki bölgelerden gelenler bölgemizin flora ve toprak verimini,bitki örtüsünü çok takdir ediyorlar. Şu sıralar tanıdığım tanımadığım bay bayan birçok ziyaretçim oldu.Herpsiyle bu konularda bilgi paylaşımı yaptık. Belleme ve solucanlar konusunda çok haklısınız. Belleme yaparken 30-40 solucan yüze çıktı.Tekrar toprağa saplandılar. Hayvan gübresi Kerme bahçe için biçilmiş kaftan. Solucanların artmasını sağlıyor. Toprağı yumuşatıyor. Nemli kalmasını sağlıyor. Bitkinin vitamin değerlerini karşılıyor. Verimi artırıyor. Sizde iyiki varsınız . Saygılar selamlar kardeşim. |
Alıntı:
2 etap bahçe düzenlememi beğenmenize memnun oldum. 2 adet kafkas gülüm var ikiside çok sağlıklı büyüyorlar.Birtanesi çiçek rekoru kırdı adeta.Gövdesi çiçeklerle kaplandı.Genelde yeni taze fidanlarda bu görsellik oluyor. Mürdüm eriği rengindeki çuhalardan fındık bahçelerinde bolca var.Onları doğal ortamında daha çok seviyorum.Bahçemi ziyarete gelen misafirlerimize çeşitleri saymakta zorlanıyorum.Onca ismi akılda tutmak zor oluyor.Ben saydıkça onlarda böyle pür dikkat dinliyorlar. Hatta yoldan geçen arabadan inip gelenler oluyor, bu alanı ve serayı nasıl yaptığımı soruyorlar.Bilgi alıyorlar.Bu bölgede emekliler için böyle hobi bahçe ve sera işlerini ilk yapan bizler olduk.Bu nedenle gelenlerin çoğunluğu emekli arkadaşlar oluyor genelde. Selamlar sevgiler Ablacığım. |
Alıntı:
Beğenmenize memnun oldum.Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler. |
Alıntı:
Belleme meclisi videolarını Youtub ta çok izledim.Harika bir gelenek.Fakat bitmek üzere.Şimdilerde herkes tek belliyor.:) Bazı ilçelerimizde devam eden yerler azda olsa var. Rastlarsam illaki videoya çekerim. |
Alıntı:
Çok keskin olmasada kendilerine özgü harika kokuları var. Elimizde ezilince bu koku daha belirgin oluyor. Çuhanın birçok hastalığa şifa olduğu bir gerçek. Yanlızca doğal olanı. |
Alıntı:
Kafkas gülünün görünüşü kadar kokusuda insanı mest ediyor.Küçük bir ağaççık oluyor.Oturma alanlarına ayrıbir hava katıyor.Çiçek formu da çok güzel. Kafkas gülünü Ağbeyim KAPTANzst den aldım. Sitede satışınıda yapıyordu. |
Trabzon -Kaşüstü.
4 Eklenti(ler)
Bu gün sıcak ve güzel bir gün.
|
Çiğdem -Sakarca.
4 Eklenti(ler)
Sakarcalar geçiş töreninde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025