agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 11-03-2013 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1117641)
Sevgili Adil;
Bu bahçeye ilk defa gireceğim. Yazın hiç fırsatım olmuyor. birkaç bahçede zoraki birkaç satır yazabilecek kadar vaktim oluyor. Bu yaz birde buna internet bağlantısı yetersizliği eklendi. hiç kimsye yazamadım.

Bu arada bir çok üyemizde yeni bahçe sayfaları açmış. Artık zamanım elverdiğince onlarada gözatmaya çalışacağım. Ama öncelikle sizin gibi oldukça uzun zamandır bahçe sayfası olan arkadaşları ziyaretle işe başladım.

Aslına bakarsanız henüz bahçenizi gezmedim. İşe sondan başladım. Ne olur ne olmaz, sayfaları incelerken zaman daralır, yazmaya fırsat bulamam, o zaman yazamadım diye, yine canım sıkılırdı diye.:D

Şimdi sondan başa, bahçeni dolaşmaya başlıyorum Sevgili Adil...
Gördüklerimle ilgili duygularımı ne zaman yazsam olur artık. Ohh be..Rahatladım.:D

Orhan bey bahçeme ziyaretiniz e çok memnun oldum.Fikirlerinizi düşüncelerinizi paylaşmak dileğiyle.
Saygılar selamlar.

perimar 11-03-2013 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1117502)
İlkbahar Trabzonda bu çiçeklerle gelir.

ama olmaz ki bu kadar da güzel olunmaz ki ! bayılıyorum Çuhalar a. Keşke çiçek açma süreleri daha uzun olsa...

Adil 11-03-2013 19:00

Bahçem.

1 Eklenti(ler)
Bu gün toprak belleme işini ve çevre Temizliği işleri yapıldı.Bazı çiçekler soğanları ve fideleri dikildi.

Adil 11-03-2013 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1117648)
Epeyce gezdim.
Onca güzellikle tanıştım. Kafkas Gülü'ne hayran oldum. Ama ne yazıkki bahçemde olsun isteyemiyorum. bunun iki nedeni var.
Birincisi bizimkisi taban arazi. Biraz zor olur. İkincisi onun güzelliğini sergilediği şu günlerde bia İstanbul'da oluyoruz.:(

O nedenle bu güzelliği Sevgili KAPTANzst ve senin bahçende seyredip zevkini çıkaracağız.

Çatallı bel küreğine bayıldım. Çarşamba' da pancar sökümü için kullanıldığını görmüştüm. Şimdilerde elle söküm yapılımıyor ya...

1549 nolu mesajdaki sarı çiçeklere Basur Otu deniliyormuş. Bu gittiğimde , bizim bahçeyide epeyce kapladığını gördüm. Mayısta kayboluyor. Ha bu arada, gerek sizin gerek benim bahçelerde görünen şu bahar müjdecisi çiçekler var ya! İşte onlar adlarını Sayın Nuri Mürvet' in bahçesinde de var. Malum o hepsini adlarını biliyor. Basur Otunuda oradan kopya çektim. bir sende gözat istersen. Belki bakmışsındır ya.:)

Sevgili smnunal çok eli ve gönlü bol bir kardeşimiz. Banada önerdi göndermek için. Ama dedim ya, ben baharda İstanbul'da olduğum için o güzelim gelincik kılıklı laleleri göremeyecektim.
birde üzüm bizde çok zor oluyor. Taban arazide her gece çise iniyor. Buda hastalık demek tabi. 10 güne bir ilaçlamak, kükürtlemek gerekiyor. O yüzden istemedim. Malum üzüm nemi hiç sevmiyor. siz biraz yamaçtasınız ama yinede mantari hastalıklara karşı sık sık ilaçlarsınız artık.

KAPTANzst ve sizin sralarınız kurtarıcı. Maşallah elinizden ustalık geliyor. Baksanıza duvarda taş duvar efekti vermeyi düşünüyorsunuz. çok güzel olacağı muhakkak. Kutluyorum. seranın yanında onlarca pet şişe saksı ve içlerinde çelikler. Onları nereye dikeceksiniz?:p Bana bu bitki deliliği gibi geliyor. Eeee. ne de olsa çoğumuzda var.:D

6 mart günü çekilmiş kar görüntülride çok güzel. Özellikle deniz manzaralı olanları harika.

Güle güle, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün Sevgili Adil.

Orhan bey Kafkas gülü Karadeniz iklimine uygun bir çiçek.Fazla özen istemiyor bizim bölgemizde.
Çatallı kürek dediğiniz.Trabzon bölgesinde herkesin kullandığı Bel diye adlandırdığımız bir köy tarım aleti.
Kazma,Kürek,Bel,Tırmık yöremizin en önemli toprak işleme aletleridir.
Bel zor toprakları işlemede ideal bir çapa aletidir.
Smnunal yüreği güzel bir insan.Paylaşım konusunda Takdir edilecek biri.
Sizin aracılığınızla tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.
Ağbeyim ve ben seralarıda yardımlaşarak yaptık.Kaynak ve montaj işlerinimn hepsini biz yaptık.Zaten konuyla ilgili başlıkları ziyaret edince bunları görebilirsiniz.
Bir yılda bu kadar yapabildik.Bakalım bizi daha ne süprizler bekliyor.
Duvar boyama işi ilk yapacağım bir sanat dalı olacak.:)
Pet şişelere diktiğim fidelerin çoğu kivi,çiçek,meyve türleri.Tam manasıyla köklenince bende olmayanlardan bahçeme dikeceğim.Bu alan benim domates (SEBZE) fidelerimi koyacağım bir alan.Burayı yapmamın amacı bu idi.
Şimdilik böyle kullanıyorum.
Bitki deliliği konusuna katılıyorum.Olmazsa olmazımdır.:D
Kar fotoğraflarını beğendiğinize mutlu oldum.
Saygılar selamlar Orhan bey.

Adil 11-03-2013 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perimar (Mesaj 1118047)
ama olmaz ki bu kadar da güzel olunmaz ki ! bayılıyorum Çuhalar a. Keşke çiçek açma süreleri daha uzun olsa...

Sayın perimar.
Çuhalar 2 hafta daha devam eder.Sırada farklı çiçekler bekliyor.
Kısa ömürlüde olsa bu anı yaşamak çok güzel.
Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım.:D

smnunal 12-03-2013 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1117511)
Sap üzerinde inanılmaz çiçek demeti oluşmuş.Kokusu insanı mest ediyor.

Sayın Adil bey,

Öncelikle elime sağ salim ulaşan ve özenle paketlenmiş bitkiler için çok teşekkür ediyorum. Umarım yeni yurtlarına çabuk uyum sağlarlar.

Yukarıdaki mesajınızda belirttiğiniz çiçek demetini görmeye ve o bahsettiğiniz güzel kokuyu hissetmek için umarım Trabzona kadar gitmek zorunda kalmayız.

Bazı mesajlardaki onore edici sözleriniz içinde çok teşekkür ederim. Elimizdekini ve gönlümüzdekini paylaşma mutluluğunu herkesin yaşamasını temenni ediyorum.

Muğladan selamlarımla.

Adil 12-03-2013 16:47

Osman bey güle güle sağlıkla büyütünüz İnşallah.
Kafkas gülü ile ilgili bugün telefon da görüşmüştük gereken yapılacaktır.
Gönlü güzel insanları güzel telaffuz etmek benim kişiliğimin ve bakış açımın bir parçası olduğunu söyleyebilirim.Beyaz a asla siyah diyemem.Siyaha da asla beyaz.
Trabzondan Muğlaya saygılar selamlar efendim.

cemo 12-03-2013 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1118071)
Kısa ömürlüde olsa bu anı yaşamak çok güzel.
Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım.:D

Aynı bu düşünce ile, kısa olsada kalan ömürleri, hercailer diktim dün bahceye.

Yaprakgüzeli fideleri gelinceye kadar, bunlar ancak gelişir gerçi.

Kıştan sonra bahcede renk arıyor insan, böyle delilikler yapıyor işte.

Adil 12-03-2013 17:02

2013 ilkbahar.

1 Eklenti(ler)
Ağaçlar çiçeklendi, fındık yaprakları ve bazı ağaçların yaprakları açmaya başladı.
Artık İlkbahar tam anlamıyla geldi.
Bugün sıcak yaz günü gibi bir gündü ve akşama doğru ılık bir havada yağmur yağdı,herşey normal görünüyor.:)
Kış sona erdi diyebiliriz.

Adil 12-03-2013 17:05

12 mart 2013 Trabzon

5 Eklenti(ler)
Çuhalar dan son resital.:)

akçabardak 12-03-2013 17:16

Rengarenk ne güzel allahııım, ben orada olsam nereye basacağımı şaşırırım. Allahın verdiği şu güzelliklere bakın ya. Nasıl da güzel açmışlar

tekomusti 12-03-2013 17:18

Abi maşallah hepsi çok güzel
çuhaların arasında küçük beyaz çiçeklerin adı ne biliyormusun abi çok güzel görünüyorlar
İyi akşamlar

Adil 12-03-2013 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1118587)
Rengarenk ne güzel allahııım, ben orada olsam nereye basacağımı şaşırırım. Allahın verdiği şu güzelliklere bakın ya. Nasıl da güzel açmışlar

Sayın akçabardak.
Böyle güzel çiçekleri insan görünce kendi bahçesinin çiçeklerini unutuyor.:)
Dağ taş çiçeklerle doluyor.İnsan ne tarafa bakacağını şaşırıyor.
Derinden bir soluk almak en güzel davranış biçimi oluyor .:)
Üzerlerine yatıp uzanmak ve el ense yapmak ta farklı bir güzellik.
Çünki çok iyi biliyorsunuzki üzerlerine yatmakla onlara asla birşey olmuyor.
Her yıl çoğalarak tekrar büyüyorlar ve tekrar çiçek açıyorlar.
Zamanın güzelliğini yaşamak önemli olan.
Buna çocukça güzel bir davranışta diyebiliriz.:)

Adil 12-03-2013 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1118591)
Abi maşallah hepsi çok güzel
çuhaların arasında küçük beyaz çiçeklerin adı ne biliyormusun abi çok güzel görünüyorlar
İyi akşamlar

Sayın tekomusti.
Çuhaların arasındaki beyaz yıldız şeklindeki çiçekler Çiğdem türü bir çiçek.
Halk arasında Sakarca olarak biliniyor.
Soğanlı bir çiçek.Güzelliği yanında.Çok güzel yemeği oluyor.
İlaç sanayinde de kullanılıyor.
İyi akşamlar.

garlangufa 20-03-2013 16:36

Adil selamlar,
Fotograflarınla memleket hasreti gideriyorum. Hergün olmasa bile haftada birkaç kez fotograf koyabilirsen hiç olmazsa memleketimizi uzaktan da olsa takip edebiliriz. Uzun süre oldu gelemedim Trabzona, enson geldiğimde de benim topraksız tarım serası ile uğraştığımdan görüşemedik. Neyse 31 Ekim itibari ile emekliliğimi istedim, artık daha sık görüşeceğiz. Şahin abiye de selamlar,
İyiki varsınız
Görüşmek üzere, hoşcakalın
NOT: Bahceyi derin belleme, 10 cm den fazla olunca bedava işciler olan solucanların yaşam ortamları altüst oluyor ve iyi çalışamadıklarından toprağı işleyemiyorlar. Toprak üstüne 5cm kalınlıkta kerme(inek gübresi) ser başkada birşey yapma. Ben geçen yıl denedim sonuç süperdi.

berrinb 21-03-2013 23:03

Resimlerin hepsi de mükemmel ....Çuhalar başta olmak üzere bütün kır çiçekleriniz çok güzeller...Artık nisan -mayıs komar ağaçlarının harika görüntülerini bekliyoruz....Bu meyanda bahçeniz de çok güzel tertiplenmiş....Kafkas gülü Sevgili Kaptan zst.in ağacını sollayacak görüntüler vermiş....:))
Ellerinize sağlık...1570 mesajdaki 4.karede geri planda mürdüm rengi bir çuha görüyorum..Gerçekten o renk ise onu bahçenize alınız derim....Fotoğraf renkleri çok güzeldi.....:) Selam ve sevgiler ,kardeşim...:)

fikreteren 22-03-2013 06:24

Tam benlik yerler.Çok güzeller. ellerinize sağlık.

dilek aydemir 22-03-2013 15:18

yok böyle güzellikler. bayıldım oralara ben :=))

Lazuti 24-03-2013 22:00

İyi geceler abi kolay gelsin, eğer ki bel belleme mecisine rast gelirsen çekmeni isterim..Buda böyle bir rica olsun ;)

Asya Ceylan 27-03-2013 16:08

Bu cuhaları hep görüyordum burdaki arkadaşlardan ama bende yoktu. hediye geldi ne kadar müthiş kokusu varmış meğer ;)

gülsu 28-03-2013 08:32

Kafkas gülünü ilk defa görüyorum. Ne kadar güzel ve değişik bir çiçek. Nereden temin etttiniz. Görüntülerin hepside çok güzel. Bizim burayla aynı doğaya sahip. Ellerinize sağlık. Bahçenizde her şey mevcut. Maşallah.

Adil 30-03-2013 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa (Mesaj 1124215)
Adil selamlar,
Fotograflarınla memleket hasreti gideriyorum. Hergün olmasa bile haftada birkaç kez fotograf koyabilirsen hiç olmazsa memleketimizi uzaktan da olsa takip edebiliriz. Uzun süre oldu gelemedim Trabzona, enson geldiğimde de benim topraksız tarım serası ile uğraştığımdan görüşemedik. Neyse 31 Ekim itibari ile emekliliğimi istedim, artık daha sık görüşeceğiz. Şahin abiye de selamlar,
İyiki varsınız
Görüşmek üzere, hoşcakalın
NOT: Bahceyi derin belleme, 10 cm den fazla olunca bedava işciler olan solucanların yaşam ortamları altüst oluyor ve iyi çalışamadıklarından toprağı işleyemiyorlar. Toprak üstüne 5cm kalınlıkta kerme(inek gübresi) ser başkada birşey yapma. Ben geçen yıl denedim sonuç süperdi.

Aleykumselam Garlangufa kardeşim.
Emekliliğiniz hayırlı olsun.
Bahçemi ziyaret edenlerin sayısı gittikçe artıyor.Farklı illerden ve bölgemizden gelen arkadaşlar Sera ve çevre düzenlememi çiçekleri meyveleri çok beğeniyorlar takdir ediyorlar.
Henüz erken olmasına rağmen yinede güzel diyorlar.
Mayısta bu alan çiçeklerle dolacak daha farklı güzel görünecek.
Gelen misafirlerimizi Mayıs ayında tekrar ziyaret etmelerini istiyorum.
Karadeniz dışındaki bölgelerden gelenler bölgemizin flora ve toprak verimini,bitki örtüsünü çok takdir ediyorlar.
Şu sıralar tanıdığım tanımadığım bay bayan birçok ziyaretçim oldu.Herpsiyle bu konularda bilgi paylaşımı yaptık.
Belleme ve solucanlar konusunda çok haklısınız.
Belleme yaparken 30-40 solucan yüze çıktı.Tekrar toprağa saplandılar.
Hayvan gübresi Kerme bahçe için biçilmiş kaftan.
Solucanların artmasını sağlıyor.
Toprağı yumuşatıyor.
Nemli kalmasını sağlıyor.
Bitkinin vitamin değerlerini karşılıyor.
Verimi artırıyor.
Sizde iyiki varsınız .
Saygılar selamlar kardeşim.

Adil 30-03-2013 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1124971)
Resimlerin hepsi de mükemmel ....Çuhalar başta olmak üzere bütün kır çiçekleriniz çok güzeller...Artık nisan -mayıs komar ağaçlarının harika görüntülerini bekliyoruz....Bu meyanda bahçeniz de çok güzel tertiplenmiş....Kafkas gülü Sevgili Kaptan zst.in ağacını sollayacak görüntüler vermiş....:))
Ellerinize sağlık...1570 mesajdaki 4.karede geri planda mürdüm rengi bir çuha görüyorum..Gerçekten o renk ise onu bahçenize alınız derim....Fotoğraf renkleri çok güzeldi.....:) Selam ve sevgiler ,kardeşim...:)

Teşekkür ederim Berrin abla.
2 etap bahçe düzenlememi beğenmenize memnun oldum.
2 adet kafkas gülüm var ikiside çok sağlıklı büyüyorlar.Birtanesi çiçek rekoru kırdı adeta.Gövdesi çiçeklerle kaplandı.Genelde yeni taze fidanlarda bu görsellik oluyor.
Mürdüm eriği rengindeki çuhalardan fındık bahçelerinde bolca var.Onları doğal ortamında daha çok seviyorum.Bahçemi ziyarete gelen misafirlerimize çeşitleri saymakta zorlanıyorum.Onca ismi akılda tutmak zor oluyor.Ben saydıkça onlarda böyle pür dikkat dinliyorlar.
Hatta yoldan geçen arabadan inip gelenler oluyor, bu alanı ve serayı nasıl yaptığımı soruyorlar.Bilgi alıyorlar.Bu bölgede emekliler için böyle hobi bahçe ve sera işlerini ilk yapan bizler olduk.Bu nedenle gelenlerin çoğunluğu emekli arkadaşlar oluyor genelde.
Selamlar sevgiler Ablacığım.

Adil 30-03-2013 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1125024)
Tam benlik yerler.Çok güzeller. ellerinize sağlık.

Sayın fikreteren kardeşim sağol.
Beğenmenize memnun oldum.Teşekkür ederim.

Adil 30-03-2013 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dilek aydemir (Mesaj 1125290)
yok böyle güzellikler. bayıldım oralara ben :=))

Sayın dilek-aydemir.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler.

Adil 30-03-2013 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti (Mesaj 1126501)
İyi geceler abi kolay gelsin, eğer ki bel belleme mecisine rast gelirsen çekmeni isterim..Buda böyle bir rica olsun ;)

Sayın Lazuti kardeşim.
Belleme meclisi videolarını Youtub ta çok izledim.Harika bir gelenek.Fakat bitmek üzere.Şimdilerde herkes tek belliyor.:)
Bazı ilçelerimizde devam eden yerler azda olsa var. Rastlarsam illaki videoya çekerim.

Adil 30-03-2013 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1128212)
Bu cuhaları hep görüyordum burdaki arkadaşlardan ama bende yoktu. hediye geldi ne kadar müthiş kokusu varmış meğer ;)

Sayın Asya Ceylan.
Çok keskin olmasada kendilerine özgü harika kokuları var.
Elimizde ezilince bu koku daha belirgin oluyor.
Çuhanın birçok hastalığa şifa olduğu bir gerçek.
Yanlızca doğal olanı.

Adil 30-03-2013 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 1128548)
Kafkas gülünü ilk defa görüyorum. Ne kadar güzel ve değişik bir çiçek. Nereden temin etttiniz. Görüntülerin hepside çok güzel. Bizim burayla aynı doğaya sahip. Ellerinize sağlık. Bahçenizde her şey mevcut. Maşallah.

Sayın gülsu.
Kafkas gülünün görünüşü kadar kokusuda insanı mest ediyor.Küçük bir ağaççık oluyor.Oturma alanlarına ayrıbir hava katıyor.Çiçek formu da çok güzel.
Kafkas gülünü Ağbeyim KAPTANzst den aldım.
Sitede satışınıda yapıyordu.

Adil 30-03-2013 17:31

Trabzon -Kaşüstü.

4 Eklenti(ler)
Bu gün sıcak ve güzel bir gün.

Adil 30-03-2013 17:34

Çiğdem -Sakarca.

4 Eklenti(ler)
Sakarcalar geçiş töreninde.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025