agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

mrduran 12-12-2012 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1066774)
Sayın Adil Bey;

Muhteşem yerler. Hele o kocayemiş, o kadar çok özlemişim ki!

Bahçemde mutlaka 1 tane olmasını istiyorum ama, sanırım yüksek yerlerde yaşıyor.

Olmaz sa biz de gider, dağda, yerinde yeriz.

Ellerine, ayaklarına, yüreğine sağlık.

Sayın Dünyalı,

Adil Bey 'in hoş görüsüne sığınarak;

Foça 'da deniz kenarı, 10-15 m. yükseltilerde dolu. Denizden gelen esinti ile bir alâkaları mı var acaba...?.

Size ve eşinize saygılarımla lütfen.

Dünyalı 12-12-2012 23:56

Sayın mrduran;

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

O zaman bizim bahçede de rahatlıkla yetişir.

En kısa zamanda bir tane koçayemiş alacağım. :D

tuya 13-12-2012 06:27

sayın adil çok güzel görüntüler bunlar bayıldım bizi bu güzelliklere ortak ettiğiniz için çok teşekkür ederiz

KAPTANzst 13-12-2012 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1066790)
Sayın Dünyalı,

Foça 'da deniz kenarı, 10-15 m. yükseltilerde dolu. Denizden gelen esinti ile bir alâkaları mı var acaba...?.

Selam sayın mrduran.
İzmir'de Karaburun tarafına gitmiştim geldiğimde, o tarafta bolca var. Bende gördüm. Ama buralarda denize o kadar yakın değil.3-8 km mesafe aralığında daha çok yaygın.

Adil bu arada sanki orada bir fidan gördüm. Meyveleri vardı. Dalmı yoksa fidan mı anlayamadım. Eğer fidansa bu kışın aşıralım onu:=))

(1606. mesajın son fotoğrafı)

Sevgi Durul 13-12-2012 08:18

1604. mesajdaki meyveyi, bahçemizdeki sarı çiçekli yasemin bitkisinin üzerindeki oluşumlara benzettim.

Bizim de üç yaşında kocayemişimiz var. Ancak çiçek açıp meyve oluşturmuyor. Meyveleri gerçekten çok güzelmiş. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi için belli bir süre geçmesi mi gerekiyor?

Sayın Adil, tek tek beğen tuşuna basmadım, bütün doğa fotoğrafları çok güzel, paylaşım için teşekkürler. Fakat acizane bir önerim olacak, benzer fotoğraflar arka arkaya konmasa daha hoş olacak. İnsan hangisine bakacağını şaşırıyor. Size söyledim ama aynısını bazen ben de yapıyorum.:) Paylaşımların devamı dileğiyle...

dalya35 13-12-2012 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1066410)
Böyle iri ve çok meyve verenini il kez görüyorum.

Sevgili Adil, bu meyve ağaç çileği değil mi acaba?

hanndan 13-12-2012 09:19

Resimler cok güzel ki,,,,, bir de orada olmak vardı.

Adil 13-12-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1066446)
Sevgili Adil Bey kardeşim,

Gene gezinize ortak kıldınız bizleri, teşekkürler. Hemde ne gezi..., kokusu ve tadına ortak olduk, muhteşem manzara dışında.

Baston için ise; I-ıh size yakıştıramadım, 3 kuruşa öyle baston misali..:))).

Bir belgeselde izlemiştim; ateş ve su ile dalın bir çatalını aşağı doğru bükerek 1-2 ayda bir dağ bastonu yapıyordu bir ustamız, hani şu sizin kullandığını uzun saplı ve ucu kısa-kıvrık ağızlı tahralarınız gibi.

Sıçan dikeni meyvesini kurutup kahve yaparlarmış eskiden...

Sağlıkla nice gezilere ve gene bizi de katmanız dileklerimle.

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran kardeşim.
Beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum.
Baston konusuna gelince,Biraz kolaycılığa kaçtık muhterem kardeşim.:D
Evet baston yapımı büyük bir zanaat işi ustalık ve uzmanlık işi.Biz acemi işi bir deynek yaptık.:)İşimizi oldukça gördü.
Bu işi yapan Türkiyede ustalarımız var ,iş yerlerimiz var.Hatta marka olanlar var.Hepsinin emeğine saygı duyuyorum.
Sıçan dikeni meyvesinden kahve yapıldığını ilk kez sizden öğreniyorum.Çok ilginç geldi.
Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler efendim.
Saygılar selamlar.

Adil 13-12-2012 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1066774)
Sayın Adil Bey;

Muhteşem yerler. Hele o kocayemiş, o kadar çok özlemişim ki!

Bahçemde mutlaka 1 tane olmasını istiyorum ama, sanırım yüksek yerlerde yaşıyor.

Olmaz sa biz de gider, dağda, yerinde yeriz.

Ellerine, ayaklarına, yüreğine sağlık.

Sayın Dünyalı kardeşim.
Beğendiğinize memnun oldum.Sahile yakın yerlerde de yetişiyor.Önemli olan ortamını oluşturabilmek.
Benim bahçemde yok çünki doğal ortamında ulaşabildiğimden.:)
Dileklerinizin yerine gelmesi dileğiyle.
Saygılar selamlar efendim.

Adil 13-12-2012 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1066790)
Sayın Dünyalı,

Sayın mrduran kardeşim.
Bu meyve genelde güneşi bol güney yamaçlarda daha iyi yetişiyor.Orman toprağıda gelişmelerinde etkili oluyor.Doğal ortamından alıp sıradan bir yere dikildiği zaman istediğiniz sonuçları alamayabiliyorsunuz.Örneğin meyve verimi gibi.

Adil 13-12-2012 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1066885)
sayın adil çok güzel görüntüler bunlar bayıldım bizi bu güzelliklere ortak ettiğiniz için çok teşekkür ederiz

Tuya kardeşim beğeniniz için mutlu oldum,rica ederim .

Adil 13-12-2012 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1066915)
Selam sayın mrduran.
İzmir'de Karaburun tarafına gitmiştim geldiğimde, o tarafta bolca var. Bende gördüm. Ama buralarda denize o kadar yakın değil.3-8 km mesafe aralığında daha çok yaygın.

Adil bu arada sanki orada bir fidan gördüm. Meyveleri vardı. Dalmı yoksa fidan mı anlayamadım. Eğer fidansa bu kışın aşıralım onu:=))

(1606. mesajın son fotoğrafı)

Abi 1606 daki fotoğraftaki dalını eğerek çektiğim bir kare.10 m yükseklikte ağaçlar var belki 50-60 yıllık olabilir.Fidan konusunda müsait bir gün birlikte bir araştırma yaparız.

Adil 13-12-2012 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1066925)
1604. mesajdaki meyveyi, bahçemizdeki sarı çiçekli yasemin bitkisinin üzerindeki oluşumlara benzettim.

Bizim de üç yaşında kocayemişimiz var. Ancak çiçek açıp meyve oluşturmuyor. Meyveleri gerçekten çok güzelmiş. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi için belli bir süre geçmesi mi gerekiyor?

Sayın Adil, tek tek beğen tuşuna basmadım, bütün doğa fotoğrafları çok güzel, paylaşım için teşekkürler. Fakat acizane bir önerim olacak, benzer fotoğraflar arka arkaya konmasa daha hoş olacak. İnsan hangisine bakacağını şaşırıyor. Size söyledim ama aynısını bazen ben de yapıyorum.:) Paylaşımların devamı dileğiyle...

Sayın sdurul Kardeşim.
Anderhane (Kocayemiş)fotoğraflarımda görüldüğü gibi hem çiçeklenmiş hemde meyve vermiş durumda .Fakat bu çiçekler gelecek yıl meyve olacak olan çiçekler mi bende bilmiyorum.Bu konu dikkatimi çekti.
3 Yaşında kocayemiş çiçek açıp vermemesi bence ortam ve toprak ve iklim şartları olabilir.Sıcağı ve güneşli alanı çok seven bir tür Kocayemiş.
Fotoğraf konusunda size tamamiyle katılıyorum.Biraz daha seçici olmak lazım.

dilek aydemir 13-12-2012 14:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1066407)
Çok farklı bir lezzet .Anderhane ağacının altında oturup gelip meyve yiyen kuşları biraz seyrettim.

urlada onlara dağ çileği diyorlar, böbreklere çok faydası olduğunu, idrar söktürücü olduğunu söylüyorlar, ben ilk defa burada gördüm. ama şimdi vazgeçilmezim oldular, canım çektimi doğruca bir ağaçlık araziye gidiyorum. mutlaka oralarda bulunuyor. bolca yiyip dönüyorum. :=))

Adil 13-12-2012 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1066949)
Sevgili Adil, bu meyve ağaç çileği değil mi acaba?

Sayın dalya35 kardeşim.
Bu meyveye yöremizde Anderhane deniyor.Türkiyede Kocayemiş olarak tanınır.
Ağaç çileği olarakta duymuştum.Bölge farklılıkları olabiliyor.

Adil 13-12-2012 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 1066964)
Resimler cok güzel ki,,,,, bir de orada olmak vardı.

Handan kardeşim.Siz bize gelemezseniz biz size geliriz misali.:D
Bu gezimle sizlere birazcık doğanın o güzel ortamını yaşatabildiysek ne mutlu bize .

Adil 13-12-2012 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dilek aydemir (Mesaj 1067195)
urlada onlara dağ çileği diyorlar, böbreklere çok faydası olduğunu, idrar söktürücü olduğunu söylüyorlar, ben ilk defa burada gördüm. ama şimdi vazgeçilmezim oldular, canım çektimi doğruca bir ağaçlık araziye gidiyorum. mutlaka oralarda bulunuyor. bolca yiyip dönüyorum. :=))

Sayın dilek aydemir kardeşim.Dağ çileği ,Kocayemiş ,Bizde Anderhane.:) Bölgelere göre isim değişikliği olabiliyor.
Galiba fotoğraflardaki görüntüleri reklam oldu.:)Ben 5-6 tane yediğim zaman fazla bile geliyor .
Siz de bu konuda şanslısınız yakınınızda var ve gidip yiyebiliyorsunuz.
Afiyet olsun efendim saygılar selamlar.

çiftçi5234 13-12-2012 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1066443)
Sayın çiftçi5234 Bu yer ,Trabzon un yomra ilçesine bağlı İkisu Köyü.Bulunduğumuz yer ise Kaşüstü köyü.

Ben Vakfıkebirdesiniz diye aklımda kalmış, **** oraya gezmeye gittiniz.Laf kalabalığı oldu biraz :D:o

Adil 14-12-2012 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1067474)
Ben Vakfıkebirdesiniz diye aklımda kalmış, **** oraya gezmeye gittiniz.Laf kalabalığı oldu biraz :D:o

Sayın çiftçi5234 kardeşim Önemli değil.:) Trabzon,Yomra ilçesi arasında sahil Kaşüstü beldesindeyiz.

Adil 19-12-2012 15:24

Bahçe.

1 Eklenti(ler)
Kış dolayısıyla çiçekler sönmüş durumda.

Adil 19-12-2012 15:27

Lilyum

1 Eklenti(ler)
lilyumlar canlanmaya başladı.

Adil 19-12-2012 15:29

limon fidanı.

1 Eklenti(ler)
sera içine diktiğim limon fidanını sera dışına aldım.Sera içinde hastalanmaya başlamıştı.

Adil 19-12-2012 15:31

kompos.

1 Eklenti(ler)
geçen yıl fındık yapraklarından otlardan yaptığım kompos ve bu yılki fındık yapraklarından yapacağım kompos.

Adil 19-12-2012 15:33

kara lahana.

1 Eklenti(ler)
kara lahanalar yağmurlarla coştu.

Adil 19-12-2012 15:35

kivi fideleri.

2 Eklenti(ler)
Fındık koçanlarından yaptığım kompos ve geçen yıl diktiğim kivi çelikleri şaşırtma yapıldı.

Adil 19-12-2012 15:41

Sardunya

1 Eklenti(ler)
Kış geldi o hala açmaya devam ediyor.

Adil 19-12-2012 15:43

şimşir.

1 Eklenti(ler)
Şimşir çelikleri gayet sağlıklı büyümeye devam ediyor.30 adet çelik tutmuş durumda.

Adil 19-12-2012 15:44

kamkat.

1 Eklenti(ler)
meyveler sararmaya başladı.

Adil 19-12-2012 15:47

enginar.

1 Eklenti(ler)
Bu yıl fidan olarak diktiğim enginarların köklerine koyun gübresi koymuştum.
Önümüzdeki yıl daha güzel olacakları şimdiden belli oluyor.

Adil 19-12-2012 15:52

limon selvi çoğaltma.

1 Eklenti(ler)
AVM den aldığım limon selvinin kök gövdesinden, küçük kökleri olan 4 çelik ayırdım ve saksılara diktim.2 hafta oldu hala daha durumları iyi gidiyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025