![]() |
Alıntı:
Adil Bey 'in hoş görüsüne sığınarak; Foça 'da deniz kenarı, 10-15 m. yükseltilerde dolu. Denizden gelen esinti ile bir alâkaları mı var acaba...?. Size ve eşinize saygılarımla lütfen. |
Sayın mrduran;
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. O zaman bizim bahçede de rahatlıkla yetişir. En kısa zamanda bir tane koçayemiş alacağım. :D |
sayın adil çok güzel görüntüler bunlar bayıldım bizi bu güzelliklere ortak ettiğiniz için çok teşekkür ederiz
|
Alıntı:
İzmir'de Karaburun tarafına gitmiştim geldiğimde, o tarafta bolca var. Bende gördüm. Ama buralarda denize o kadar yakın değil.3-8 km mesafe aralığında daha çok yaygın. Adil bu arada sanki orada bir fidan gördüm. Meyveleri vardı. Dalmı yoksa fidan mı anlayamadım. Eğer fidansa bu kışın aşıralım onu:=)) (1606. mesajın son fotoğrafı) |
1604. mesajdaki meyveyi, bahçemizdeki sarı çiçekli yasemin bitkisinin üzerindeki oluşumlara benzettim.
Bizim de üç yaşında kocayemişimiz var. Ancak çiçek açıp meyve oluşturmuyor. Meyveleri gerçekten çok güzelmiş. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi için belli bir süre geçmesi mi gerekiyor? Sayın Adil, tek tek beğen tuşuna basmadım, bütün doğa fotoğrafları çok güzel, paylaşım için teşekkürler. Fakat acizane bir önerim olacak, benzer fotoğraflar arka arkaya konmasa daha hoş olacak. İnsan hangisine bakacağını şaşırıyor. Size söyledim ama aynısını bazen ben de yapıyorum.:) Paylaşımların devamı dileğiyle... |
Alıntı:
|
Resimler cok güzel ki,,,,, bir de orada olmak vardı.
|
Alıntı:
Beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. Baston konusuna gelince,Biraz kolaycılığa kaçtık muhterem kardeşim.:D Evet baston yapımı büyük bir zanaat işi ustalık ve uzmanlık işi.Biz acemi işi bir deynek yaptık.:)İşimizi oldukça gördü. Bu işi yapan Türkiyede ustalarımız var ,iş yerlerimiz var.Hatta marka olanlar var.Hepsinin emeğine saygı duyuyorum. Sıçan dikeni meyvesinden kahve yapıldığını ilk kez sizden öğreniyorum.Çok ilginç geldi. Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler efendim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Beğendiğinize memnun oldum.Sahile yakın yerlerde de yetişiyor.Önemli olan ortamını oluşturabilmek. Benim bahçemde yok çünki doğal ortamında ulaşabildiğimden.:) Dileklerinizin yerine gelmesi dileğiyle. Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
Bu meyve genelde güneşi bol güney yamaçlarda daha iyi yetişiyor.Orman toprağıda gelişmelerinde etkili oluyor.Doğal ortamından alıp sıradan bir yere dikildiği zaman istediğiniz sonuçları alamayabiliyorsunuz.Örneğin meyve verimi gibi. |
Alıntı:
Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Anderhane (Kocayemiş)fotoğraflarımda görüldüğü gibi hem çiçeklenmiş hemde meyve vermiş durumda .Fakat bu çiçekler gelecek yıl meyve olacak olan çiçekler mi bende bilmiyorum.Bu konu dikkatimi çekti. 3 Yaşında kocayemiş çiçek açıp vermemesi bence ortam ve toprak ve iklim şartları olabilir.Sıcağı ve güneşli alanı çok seven bir tür Kocayemiş. Fotoğraf konusunda size tamamiyle katılıyorum.Biraz daha seçici olmak lazım. Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu meyveye yöremizde Anderhane deniyor.Türkiyede Kocayemiş olarak tanınır. Ağaç çileği olarakta duymuştum.Bölge farklılıkları olabiliyor. Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
Bu gezimle sizlere birazcık doğanın o güzel ortamını yaşatabildiysek ne mutlu bize . Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
Galiba fotoğraflardaki görüntüleri reklam oldu.:)Ben 5-6 tane yediğim zaman fazla bile geliyor . Siz de bu konuda şanslısınız yakınınızda var ve gidip yiyebiliyorsunuz. Afiyet olsun efendim saygılar selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçe.
1 Eklenti(ler)
Kış dolayısıyla çiçekler sönmüş durumda.
|
Lilyum
1 Eklenti(ler)
lilyumlar canlanmaya başladı.
|
limon fidanı.
1 Eklenti(ler)
sera içine diktiğim limon fidanını sera dışına aldım.Sera içinde hastalanmaya başlamıştı.
|
kompos.
1 Eklenti(ler)
geçen yıl fındık yapraklarından otlardan yaptığım kompos ve bu yılki fındık yapraklarından yapacağım kompos.
|
kara lahana.
1 Eklenti(ler)
kara lahanalar yağmurlarla coştu.
|
kivi fideleri.
2 Eklenti(ler)
Fındık koçanlarından yaptığım kompos ve geçen yıl diktiğim kivi çelikleri şaşırtma yapıldı.
|
Sardunya
1 Eklenti(ler)
Kış geldi o hala açmaya devam ediyor.
|
şimşir.
1 Eklenti(ler)
Şimşir çelikleri gayet sağlıklı büyümeye devam ediyor.30 adet çelik tutmuş durumda.
|
kamkat.
1 Eklenti(ler)
meyveler sararmaya başladı.
|
enginar.
1 Eklenti(ler)
Bu yıl fidan olarak diktiğim enginarların köklerine koyun gübresi koymuştum.
Önümüzdeki yıl daha güzel olacakları şimdiden belli oluyor. |
limon selvi çoğaltma.
1 Eklenti(ler)
AVM den aldığım limon selvinin kök gövdesinden, küçük kökleri olan 4 çelik ayırdım ve saksılara diktim.2 hafta oldu hala daha durumları iyi gidiyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025