![]() |
yomra elması.
5 Eklenti(ler)
Doğal ortamda ilaç ve gübre dahi kullanılmadı.Çekirdeklerinden sağlıklı olduğu belli.
|
yomra elması.
5 Eklenti(ler)
çekirdeklerinin böyle dolu dolu olması onun nekadar doğal yetiştiğinin bir işareti.
|
kara kokulu üzüm.
5 Eklenti(ler)
Karadenizin en güzel üzümlerinden biri.Arıların çok sevdiği bir meyve.Bir salkımda bana düştü.:)
|
yabani bir meyve.
5 Eklenti(ler)
adını unuttum kuşlar yediğine göre tehlikesi yok demektir.:)Fakat ben yinede yemesem iyi olur.:D
|
kuşların sevdiği meyve.
5 Eklenti(ler)
devam-2
|
turna bacağı
5 Eklenti(ler)
yağmurların ardından mantarlar büyümeye başladı.Fındık bahçemizde bulduğum Turna bacağı mantarları.
|
mantar
5 Eklenti(ler)
mantar -2
|
Adil kardeşim memleketimin bütün bitkilerini sayende burada gördüm, ben gelemedim ama sayende o güzellikleri burada gördüm, ellerine sağlık.Kokulu üzümler, elma(çok harika bir elmadır bilirim), sebzeler, ısırgan(sırhan deriz), armut ve diğerleri hepsi çok güzel, mükemmel. Adını bilmediğin yabani meyve sanırım mürver olacak(biz lifor deriz), elinizle ezdiğinizde mor renk ellere bulaşıyor değilmi, boyası yıkasan bile zorla çıkıyor insanın elinden. Mantarlar(kukuvaka adıyla anarız ) çok sağlıklı, hemen ateş yakıp közde üzerine tuz ekip yemek lazım :)
Sayende Karadenizimi de gördüm, ellerine sağlık. |
Yaylacı kardeşim anlattıklarınıza aynen katılıyorum.Sen daha güzel teferruatlı yazmışsın teşekkürler kardeşim.
Saygılar selamlar. |
Bahçeniz çok güzelmiş. Çiçekleriniz ve sebzeleriniz çok güzel.
|
Adını bilmediğiniz bitki mürver e benziyor ama o değil. Bu güvercin üzümü adında birbitki.
Mantarlara gelince onları ben nasıl görmedim:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi tarifini veriyorum.:) |
mantar pişirme.
5 Eklenti(ler)
Önce sıcak teflon tavaya halis Trabzon tereyağını koyacaksın.Eriyip pembeleşinceye kadar ateşin üzerinde bekleteceksin.:)
|
mantar tava.
5 Eklenti(ler)
Yağ pembeleşince, tereyağın tuzu yeterlidir.Tuz atmaya gerek yok.Mantarları teflon tavaya yatırırız.Mantarların altı pembeleşinceye kadar kızartırız.
|
tava da mantar.
5 Eklenti(ler)
Pembeleşince alt üst yapılır.Üstleri de kızartılır.
|
tava da mantar pişirme.
5 Eklenti(ler)
Son aşama.yanında çay ve yayla peyniri önceden hazır bulundurulur.Son kez çevrilerek tam kızardıktan sonra tabağa alınır.Afiyet olsun.:D
|
Alıntı:
|
Sayın çiftçi5234 ikiside değil.Adını ben de bilmiyorum.Belki bir bilen çıkar.:)
|
Alıntı:
Abiniz Sayın KAPTANzst'ın da dediği gibi bu bir Amelanchier alnifolia güvercin üzümü Bu ara da, mantarlar da bir harika, olsa da yesek. Size afiyet, bal, şeker olsun. |
Sayın Dünyalı;
İnternette araştırdım,doğruymuş.Türkçe adı Güvercin üzümü.Ben ilk kez adını öğreniyorum. Çevremizde yetiştiği halde. Şimdi tam mantar zamanı.Her yağmur dan sonra çıkmaya başlarlar.Mantar konusunda çok dikkat edilmeli.Zehirli ve zehirsiz mantarı birbirinden ayırmak gerekiyor.Yani bu konuda uzmanlık şart. Bu mantarlar kültür mantarlarından daha lezzetli.Satıldığını hiç görmedim.Sadece bölgemizde halk tarafından toplanır ve yenir.Daha önce Çapı 30cm olanlarını bulmuştum.Ortam ve şartlar uygun olunca çok büyük şemsiye gibi oluyorlar. 1 tanesi bir tava oluyor.Üzerindeki kahverengi pullar sapındaki halka ve sap uzunluğu,harika taze mantar kokusu en büyük özellikleri. Beğeniniz için çok teşekkürler. Saygılar selamlar. |
Sn adil abicim afiyet bal olsun
Saygılar |
Çok teşekkür ederim tekomusti kardeşim.Bu arada emanetlerini kargoya verdim.15 adet feiko çeliği ve 2 şer adet meleklerin borusu pembe ve beyaz.Güle güle büyütünüz.
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Akşam yemeğinden önce mantarları görmek beni fena halde acıktırdı. Satın alınan kültür mantarlarının tadı bile yok. Doğal olarak yetişen kültür mantarlarını doğadan toplardık köydeyken ve lezzetli olurlardı.
|
sayın adil bahçeniz bir harika ilk defa gezdim çok beğendim artık bahçenizin bir müdavimi daha var :))
|
Ey gözünü sevdiğim karadeniz her zaman her daim güzel
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025