![]() |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Trabzon hurması.
3 Eklenti(ler)
Olgunlaşma dönemi.
|
gizli kamera.
4 Eklenti(ler)
Gizli kamerayı son anda yakalamayı başardım.:D:D
|
gezi.
5 Eklenti(ler)
Sonra Abim ve ufaklık bir gezi turu yaptık.:)
|
Turna bacağı,mantar.
5 Eklenti(ler)
Turnabacağı mantarının 2 çeşidi bir arada.Birisi çok büyük 30 cm çapa kadar büyüyebilen koyu kahve renginde olan,diğeri ortaboy Dalmaçyalı.Gezi gönüşü fındıklıkta 3 adet dalmaçyalı buldum.Fındıklıktan çıkarken birde dev Turnabacağı bir adet eeeee bugünlük ganimet yeter.:D:D:D
|
Örümcek ve avı.
4 Eklenti(ler)
Güzel hava dolayısıyla evin üzerinde çekim yaparken bir arı vızıltısı duydum.Hemen yanımda ,Yaban arısı ağa takılmış çırpınıyordu.Örümcek o çırpındıkça yapışkan telleriyle onu öyle bir bohçaladıki.Yaban arısı kımıldayamaz duruma geldi .Bu olay yanlızca birkaç saniyede gerçekleşti.Bende bol bol kareledim.Benim müdahale etmem doğaya haksızlık olurdu.:)
|
Söylenecek söz yok, memleketi gördüm, yiyecekler de harika, gel de acıkma. Ellerine sağlık Adil kardeşim, sana sürpriz yapmak istedim çiçek tohumlarını aldın mı? :)
Saygılar, selamlar.... |
1 Eklenti(ler)
Arı tuzağa yakalandı ama sende yakalandın.:p
Sen ona fotoğraf çekerken ne yapıyor diye bende sana çektim:D:D |
Sayın KAPTAN çok hoş bir fotoğraf olmuş. Çok güldürdünüz beni; harikasınız...
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın yenigine zaten uzak değil:D Ben fark etti ama ben alacağımı almıştım:D Daha sonrada bana o çekmeye başladı:) |
Alıntı:
Fakat çok güzel bir anı oldu.Abi ellerine sağlık. |
Alıntı:
|
Çok güzel bir fotoğraf; bu akşam aklıma geldi geldi güldüm kendi kendime. Şimdi tekrar baktım hâlâ gülüyorum. 1-0 öndesiniz Sayın KAPTAN
|
Evet yeni yeni hatırlıyorum, Sayın KAPTAN sizin bahçenizi gezerken hep diyorum Allah Allah ben bu evi ve manzarayı daha önce gördüm ama nerede gördüm... Ben sitede henüz yeni iken Adil Bey in bahçesini gezmiş idim; orada görmüşlüğüm varmış.
|
Sayın YeniGine belki rövanşı da olur,bellimi olur.:)Bu ilk değil son da olmayacak.:)
Böyle güzel anları yaşamak , beni mutlu ediyor. Abimin esprili yönü buna katkı sağlıyor. |
Evet Adil Bey, sizin bahçe sayfanızdan da Sayın KAPTAN ın sayfasından da biliyorum yakala ve fotoğrafla oyununuzu. Çok güzel; devamını da bekleriz. Ama Sayın KAPTAN ın son yakaladığı poz gerçekten çok güzel. Şimdi yine baktım ve güldüm.
|
Sn. Adil, harika bir bahçeniz var.
Bitkilerinizin hepsi sağlıklı ve birbirinden güzel, bereketli toprağınızın rengi bile çok farklı. Tanrı tüm güzellikleri Karadenize vermiş diye düşünmeye başladım:) Emeklerinize sağlık, esen kalınız... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar selamlar efendim. |
Demek ki teşhisim doğru imiş...:))
Kaptan zst. nin elinden uçan ile kaçan bile kurtulamaz....:)) İşte ispatlandı....:))) |
Alıntı:
|
3 gündür yağmur nedeniyle gelen rizom ve soğanları dikemedim:p
Nazar ettiniz beni:D Hava şartları bile benden yana değil:( Hava şartları demişken aklıma geldi. ters lale soğanları bu yağmurlarda çürüme riski yaşayabilirler. Onları söküp daha drenajlı bir ortama almam lazımdı ama malum, yağmurlardan zor. Yarın fırsat kollamam lazım. 5 gün yağmurlu görünüyor yine.:( Depolar doldu taştılar bile.. |
Bu gün yağmurda olsa çiçek soğanlarını diktim.Acaba yanlış mı yaptım.?Toprak o kadar yumuşamışkı , kazımak çok kolay oldu.Senden aldığım sarmaşık kokulu gülleride diktim.
Daha güzel güneşli günler yaşayacağız Allah izin ederse. Sıkıntı yapmaya gerek yok. Gerçi Yağmurada ihtiyaç var. Kolay gelsin Abi. |
Turna bacağı,mantar.
5 Eklenti(ler)
Doğal ortamında mantar.Bu alanda 7 adet mantar buldum hala daha çıkmaya devam ediyor.Mantarı kökünü bırakarak kopratıp hafif silkeleyerek tohumları varsa dökülmesini sağlıyorum.Şimdilik 3 adet mantarım buzdolabında poşette bekliyor.2-3 tane daha eklenince tamamdır.:)
|
Bu mantarı tanıyormusunuz.?
5 Eklenti(ler)
Ben tanımıyorum fakat yenen turnabacağı mantarının olduğu alanda çıktılar.Guvaga dediğimiz türe çok benziyorlar fakat güvenemiyorum.Eğer siz tanıyorsanız lütfen bilgilendiriniz.Yoksa çöpe gidecekler.:)
|
Bu mantarı tanıyormusunuz.?
5 Eklenti(ler)
Bilgilerinizi bekliyorum.
|
Sayın Adil bey Trabzon tanıtımın için teşekkürler. Aslında forumda herkesin kendi çektiği fotoğraflar ile yaşadığı şehri, tarihi yerlerini, o yörede yetişen bitkilerini, şehrin peyzajında kullanılan bitkilerini tanıttığı bir bölüm olsa fena olmazdı aslında.
2013 yılında Trabzon'a gitmek gibi bir düşüncem var. Belki bir çayınızı içme şansımda olur. ;) |
Resul bey rica ederim ,düşüncelerinize aynen katılıyorum.
Misafirlerimiz için çayımız her zaman hazırdır.Trabzona gelirseniz çay borcum olsun.:) Saygılar selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025