agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hanndan / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24070.htm)

hanndan 22-04-2012 16:54

2 Eklenti(ler)
Şakayık,katmer katmer.

hanndan 22-04-2012 16:55

2 Eklenti(ler)
Bauhausedan aldıgım lavanta bu cinsini görmemiştim ve ceylan gözlü.

hanndan 22-04-2012 16:59

4 Eklenti(ler)
Yapı marketten aldıgımız sprey boya ıle kütüğü boyadım. Üzerine de yenı aldıgım saksı ve içine sardunyalar.:p

Adil 22-04-2012 20:16

Handan hanım sıcaklar arttıkça ilkbahar ın bereketide gelmeye başladı.:)Beyaz şakayık harika görünüyor.Çok güzel fotoğraflarını karelemişsiniz.İnsan bu güzelliklere baktıkça ömrü artıyor.
Toprak ,su ,güneş ve tohum bir araya gelince.
Saygılar selamlar.

berrinb 23-04-2012 16:00

Sevgili Handann,bahçeniz baharla birlikte canlanmış...Yukarıda içi oyuk çok güzel bir falez kaya gördüm..Onun oyuk kısmını yukarı bakacak şekilde yerleştirip , içine de sukulent veya yer minesi dikiniz derim..:) harika olur...

Şebboy ve sedef çiçeğini direkt toprağa , ayrı bir köşeye dikiniz..Çünkü onlar ancak seneye çiçek verecek duruma gelecekler...Bilhassa sedef çiçeği ayrı bir yerde toplu halde olmalı...Çünkü Çok fazla tohumdan üreyip yer kaplıyor..Ve çok yıllık bir bitki...

Bahçeniz daha da güzelleşecektir mayıs ayında ..Güle güle keyfini sürünüz...Güzel kızınızı ve sizi kucaklıyorum canım...Selam ve sevgiler canım...:))

fazmit 24-04-2012 10:34

Çiçekler harika.Bu sene fidanlarıma özen gösteriyorum ama seneye kısmetse çiçek bahçesi çalışmalarına başlayacağım.

hanndan 25-04-2012 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 951750)
Handan hanım sıcaklar arttıkça ilkbahar ın bereketide gelmeye başladı.:)Beyaz şakayık harika görünüyor.Çok güzel fotoğraflarını karelemişsiniz.İnsan bu güzelliklere baktıkça ömrü artıyor.
Toprak ,su ,güneş ve tohum bir araya gelince.
Saygılar selamlar.

Sayın Adil Bey,geçen haftaki fırtınada malesef şakayık zarar gördü.inşallah toparlar.
Dediğiniz gibi toprak su güneş ve tohum......sanırım huzurun denklemi bu.

hanndan 25-04-2012 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 952215)
Sevgili Handann,bahçeniz baharla birlikte canlanmış...Yukarıda içi oyuk çok güzel bir falez kaya gördüm..Onun oyuk kısmını yukarı bakacak şekilde yerleştirip , içine de sukulent veya yer minesi dikiniz derim..:) harika olur...

Şebboy ve sedef çiçeğini direkt toprağa , ayrı bir köşeye dikiniz..Çünkü onlar ancak seneye çiçek verecek duruma gelecekler...Bilhassa sedef çiçeği ayrı bir yerde toplu halde olmalı...Çünkü Çok fazla tohumdan üreyip yer kaplıyor..Ve çok yıllık bir bitki...

Bahçeniz daha da güzelleşecektir mayıs ayında ..Güle güle keyfini sürünüz...Güzel kızınızı ve sizi kucaklıyorum canım...Selam ve sevgiler canım...:))

Sevgili Berrin Hanım,toprağın her yerinden bişeyler filizlemiş.Çiçekmi yoksa yabani otmu bilemedik.Toprağın içinden o minik yeşil filizi görmek bile keyif veriyor.İçi oyuk falez için yer minesi aklıma gelmemişti.Aster ektim.Yer minesi fikrini sevdim gidip yeniden oyuk kaya almalıyım.
sevgiler,çok öpüyorum...

hanndan 25-04-2012 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 952630)
Çiçekler harika.Bu sene fidanlarıma özen gösteriyorum ama seneye kısmetse çiçek bahçesi çalışmalarına başlayacağım.

Tesekkür ederim,Ankara ikliminde zor olsada bir o kadarda zevkli,inşallah sizin bahçenizde de renk renk çiçekleri görmek nasip olur.

hanndan 25-04-2012 12:14

1 Eklenti(ler)
bu sene kışı soğuk ve karlı geçirdiğimiz için bitkilerden çok korkmuştum kaybedicem diye ama havaların ısınması ile birlikte canlılık belirtileri verdiklerinde çok seviniyorum.Geçen sene yapımarketten aldığım clematis kuru dallar ile duruyorken birden yeşillenmesi, bir de üstüne tomurcuklarını görmek,cok büyük keyf.

hanndan 25-04-2012 12:16

2 Eklenti(ler)
Yangın zamanında yanan mazıların yerine mazı aldık,
Bazı mazıların yan dalları sararmış,bunları sökmedik, sizce canlanırmı bunlar:(

hanndan 25-04-2012 12:17

1 Eklenti(ler)
Miğferine çiçek diken asker misali:D

hanndan 25-04-2012 12:21

4 Eklenti(ler)
Kışı sorunsuz atlattığını görünce yine clematis aldım.bahçe kenarına dikmeye kıyamadım,yeni bir mekan yapıyoruz onlar için:D

almira 25-04-2012 13:42

Geçmiş olsun Handan Hanım. Allah birdaha böyle felaketler göstermesin. Yeni bebişleriniz hayırlı olsun.

hanndan 06-05-2012 21:11

Tesekkur ederim sevgili almira.

mandalinci 06-05-2012 22:00

Aman Handan hanım, neler olmuş, ben tamirat derdindeyken.

Geçmiş olsun, çok üzüldüm, sizin üzülmenize üzüldüm. Her şey yerine konur, cana gelmesin mala gelsin.

Ben nasıl farkedememişim, sizin canınız sağ olsun, gerisi önemli değil.

Sakın üzülmeyin, yangında, yanında yöresinde kimse yokmuş şükür.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

fazmit 07-05-2012 09:10

Ablacım lastik güzel boyanmış.İçindekiyle harika görünüyor.Elimde bir tane lastik vardı atacaktım ama bakalım boyayabilirsem bende değerlendireyim bari :=))

hanndan 13-05-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 961085)
Aman Handan hanım, neler olmuş, ben tamirat derdindeyken.

Geçmiş olsun, çok üzüldüm, sizin üzülmenize üzüldüm. Her şey yerine konur, cana gelmesin mala gelsin.

Ben nasıl farkedememişim, sizin canınız sağ olsun, gerisi önemli değil.

Sakın üzülmeyin, yangında, yanında yöresinde kimse yokmuş şükür.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Çok teşekkür ederim sevgili mandalinci,
neyin nerden geleceği belli olmuyor işte,çok şükür can kaybımızın olmaması bizleri sevindirdi.Yavaş yavaş toparlıyoruz.Eski kalıpların aynısı yenıden yapıldı şimdi bi camları kaldı perşembe gunude takılırsa bitmiş olacak.
Sevgiler,saygılar

hanndan 13-05-2012 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 961237)
Ablacım lastik güzel boyanmış.İçindekiyle harika görünüyor.Elimde bir tane lastik vardı atacaktım ama bakalım boyayabilirsem bende değerlendireyim bari :=))

Bende diğer dostlardan görerek yaptım şirin bi detay oldu bahcemizde :p

hanndan 13-05-2012 19:58

1 Eklenti(ler)
Gecen hafta yapı markette gördüğüm kaktüsler,çok şirinler

hanndan 13-05-2012 19:59

2 Eklenti(ler)
Clematisler,Ankara soğuğunun vefalı dostları,seviyorum sizi:p

hanndan 13-05-2012 20:01

4 Eklenti(ler)
2tane daha lastiğimiz vardı bunlarıda boyadık,içlerine mineleri yerleştirdik,yerlerine adapte olduklarında umarım daha guzel fotograflar cekebilicem :D

hanndan 13-05-2012 20:04

3 Eklenti(ler)
Clematis,
Taflanlar kışı zor geçirdiler ama çok şükür geçtiler bu kış sınavını.Yeni filizleri hızla büyüyor.

KAPTANzst 13-05-2012 20:18

Gözüm TRABZONSPOR formasını görür gibi oldu:D
Ve birden açıldı:p
Boyayı ben yağlı boya olarak vurmuştum. Kabarmalar basladı. Bundan sonra yapacaklarımı su bazlı düşünüyorum.
Kolay gelsin.

KAPTANzst 13-05-2012 20:21

1 Eklenti(ler)
Ben ayrıca lastik ağızlarını açmak için 13-14 cm lik çitalar kesip aralarına koydum. Lastik daha kabarık durdu

hanndan 13-05-2012 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 965488)
Gözüm TRABZONSPOR formasını görür gibi oldu:D
Ve birden açıldı:p
Boyayı ben yağlı boya olarak vurmuştum. Kabarmalar basladı. Bundan sonra yapacaklarımı su bazlı düşünüyorum.
Kolay gelsin.

Sayın KAPTANzst,
sizden kopya aldığımıda farkettinizmi:D
Pembe olanı sprey boya ıle boyamıştım,sonrakı boyadıklarımız yağlı boya,kabarırsa seneye yenilerim diye düşündüm.
:pya nasip...

Keşke bu çıtaları daha önce görseydim benim hiç aklıma gelmedi.Bahce toprağı ile doldurduk bızde o boşlugu,bu lastikler co kartın lastikleri.Sizin lastikler buyukmu?

neslihan0602 14-05-2012 22:02

handan hanım güle güle oturun,bahçe çok güzel olmuş..bana tanıdık geldi binalar;merkezkent mi burası? ben de gölbaşında bahçeli bir ev aldım,bu yıl inşallah başlayacağım bahçe işlerine..irtibatı koparmayalım,bazı çiçekler ankara iklimine hele hele gölbaşı iklimine uygun olmayacak,teras deneyimimden biliyorum.. çarkıfelek,begonvil,ve yasemin Ankaraya uyum sağlayamıyor maalesef..deneyimlerimizi ve çiçeklerimizi paylaşmak üzere:)

neslihan0602 14-05-2012 22:09

Handan hanım clematisleri bahçeye ektiniz mi? koyu renklı olanları soğuğa daha dayanıklı diye biliyorum,sizdeki etoile violette cinsi sanıyorum,ben de bahçeye ekmek istiyorum,bilgi verirseniz sevinirim ,selamlar:)

KAPTANzst 15-05-2012 07:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 965499)
Sayın KAPTANzst,
sizden kopya aldığımıda farkettinizmi:D
Pembe olanı sprey boya ıle boyamıştım,sonrakı boyadıklarımız yağlı boya,kabarırsa seneye yenilerim diye düşündüm.
:pya nasip...

Keşke bu çıtaları daha önce görseydim benim hiç aklıma gelmedi.Bahce toprağı ile doldurduk bızde o boşlugu,bu lastikler co kartın lastikleri.Sizin lastikler buyukmu?

Benim kullandığım lastikler 13 veya 14 jant denen modeller.
İki lastik de taksilerde kullanılan standart tiplerdir.
Geniş tabanli olursa dahada güzel olur ve bitki dikilecek alan geniş olur.
Seçimi zevkinize göre yapın , en iyisi bu.;)
Kolay gelsin

feriha 15-06-2012 22:21

Handancım nerelerdesin?

Minik mavişin tomurcuk hazırlığında, Ankara toplantısı başlığı da açılmış..

Ne dersin?;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025