agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hanndan / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24070.htm)

sakdag 16-01-2012 11:58

Handan hanım, cumartesi günü bir saatliğine kar yağar gibi oldu buraya, tamam dedim her yer bembeyaz olacak. Çok sevinmiştim ki gene olmadı... :( Ben de sayfanızdaki son kar fotoğraflarıyla avunuyorum.... Çok güzel yağmış Ankara'ya...

hanndan 16-01-2012 13:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 898685)
Handan hanım.
Bu güzen anları bizde çocukluğumuzda çok yaşadık.Kızakla kaymak kartopu oynamak gökten düşen karları ağzımızla yakalamak ,Kardan adam yapmak ,buz sarkıtlarını alarak yalamak,Karı yuvarlayarak büyük rulo haline getirmek,Ayak izlerimizi izlemek ve kıtır kıtır kar sesini duymak,aç kalan kuşları yemlemek,Sobanın başında camdan kar yağışını izlemek saymakla bitmez.Ne güzel günlerdi o günler.Şimdi kızınızı kıskanmıyorum desem yalan olur.Allah bağışlasın çok tatlı kızınız varmış.
Trabzonda kar yağışını hala göremedik belki şubatta.Hasretimizi sizin karelerinizde gideriyoruz.
Saygılar selamlar.

Sayın Adil Bey ne güzel anlatmışsınız,benim çocukluğumunda kar ile unutulmaz yanı,kar üzerine pekmez döküp yemekdi.Resim çektikten sonra yine çocukluğumun anısını tazeledim:D

Saygılar sevgiler,

hanndan 16-01-2012 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 899166)
Handancım daha yeni haberim oldu yazdığından, kusura bakma. Benim balonum çok daha önceden kurumuştu.
Sen içerde falan mı tutuyorsun. Bence onu da, diğerini de dışarıya at. O diğer bitki (şimdi adını hatırlayamıyorum, delosperma olabilir) soğuğa dayanıklıdır, merak etme. Hatta belki çiçeklenmesi için soğuklanması gerekebilir.

Bu arada bahçenin kar manzarası ve kartopu oynayan güzelliğe de bayıldım. Çok öp benim için:)

Sevgili Nevsune Hanım,oturma odasındaydı sizin mesajınızdan sonra soğuk odaya aldım.İnşallah kaybetmeden yaza çıkarlar.Baktıkça sizleri hatırlıyorum.
Bizde sizi çok öpüyoruz sevgiler.

hanndan 16-01-2012 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 899343)
Sevgili hanndann,

Bizim buralarda kar yok ama soğuğu geldi. Diyorlar ki İzmir böyle soğuk olmamıştı son zamanlarda. Biz getirdik herhalde.

Manzara harika, kartopu oynamaya geldim ama kızımız içeri girmişti yakalayamadım, artık bir daha ki sefere inşallah:)

Sevgili Mandalinci,Ankaranın soğuk havasından sonra orası bahar havası gibi gelmiştir.
Keşke geldiğinizi bilseydik yine çıkardık,gerçi eldivenler mont bot hepsi ıslanmıştı,neyse artık başka sefere.
Sevgiler.......

hanndan 16-01-2012 13:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 899373)
Sevgili hanndan; kızını kıskanmamak elde değil. Maaşallah, ne güzel kar neşesi yaşamış. Biz bırak bahçeyi sokakta bile bile böyle oynamadık. Biz de hevesimizi onca yolu katedip Manisa Spil'de alıyoruz soluğu... Bir kaç senedir kızım daha küçük diye gitmiyorduk. Oğlum da hep şikayet ediyordu. Bu görüntüleri görmesin, demediğini bırakmaz.;)

En güzeli de, büyüyünce "bahçemizde karda yuvarmanıp oynardım" demesi olacak. Çok güzel bir anı... Bizim için ise bahçede kar hayâl... Ne yapalım her yerin, ayrı bir avantajı varmış.:(

sevgili uzaylı,
o gün kar topu oynarken sanırım birazda terledi,3 gündür hasta cuma günü okula gidemedi.Ama cumartesi lapa lapa kar yağarken durulurmu içeride,bende bu zevki yaşasın istedim.Hazır 15 tatil girmişken oğlunuzu bize gönderin doya doya yaşasın.Ama pekmezli kar yediririm şimdiden söyleyim.

Her yerin ayrı bir avantajı var, karı yağmuru dolusu derken memleketimin her yeri ayrı güzel.
Sevgiler.

hanndan 16-01-2012 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulbirsen (Mesaj 899552)
Sevgili hanndan ne güzel fotoğraflamışsınız.Böyle anları kaçırmamak lazım. Bizde çektik bir kaç kare yeni diktiğimiz fidanların yanında hevesle. Fakat daha ekleyemedim yoğun işlerden.

Sevgili Gulbirsen,
güneş ışığının kar üzerineki ışıltısını çekebilmek için çok uğraştım yalnız olmadı,sokak lambalarıda kar üzerinde harika ışıltı yapıyor,keşke resimleyebilsem.Artık böyle kareler ekledim.Kızılcahamama da iyi kar yağdı sanırım bugun için Çamlıdere de okullar tatil olmuş.Kızım orada okulların tatil olduğunu öğrenince kıskandı :D
Sevgiler.

hanndan 16-01-2012 13:37

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 900104)
Handan hanım, cumartesi günü bir saatliğine kar yağar gibi oldu buraya, tamam dedim her yer bembeyaz olacak. Çok sevinmiştim ki gene olmadı... :( Ben de sayfanızdaki son kar fotoğraflarıyla avunuyorum.... Çok güzel yağmış Ankara'ya...

Sayın sakdag, ne kötü olmuş,ama şöyle bahar ve yaz aylarında da ben sizlerin resimlerine imrenerek bakıcam
Pazar günü lapa lapa çok güzel kar yağdı sanki pamuk dökülüyor gökyüzünden.
Bu resim sizin için gelsin dikatli bakarsanız kar tanesinin büyüklüğü sol üst köşelerde görünüyor:D
Saygılar

hanndan 16-01-2012 13:42

1 Eklenti(ler)
Yılmaz Erdoğan nasılda güzel anlatmış Ankarayı ve karı,çok sevdiğim bi şiir,paylaşmak istedim.veeee en son satır Şimdi ve sonra ne zaman ankara'ya kar yağsa
Elim gönlüm, çocukluğum buz tutar
Bu cümleyi saatlerce düşünürüm:(

Ankara'ya Öyle Yakışırdı ki Kar

Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar..
Asfaltlar ışıldar, buz tutardı resmi yalanlar...
Kimse keman çalmaz belki ama
Çok keman çalınsın balolarında
Diye yapılmış
Gri sisli binalar...
Alnının ortasında
Ciddi bir devlet asabiyeti.
Çok kötü günlermiş gibi en genç zamanlar,
Bu zulüm bu sevda bitmezmiş sevmek
Bir halkı sevmekse aşk o zaman sevmekmiş!
(biz bir şeyi delicesine severiz ama tanrım neyi?)
Kahve önü çatlak mozaik
Bel kemiğine tehdit
Kürsüler üstünde
Çok sigara içen
Öğrenciler
Bir daha asla yaşayamayacağı
Aşkları teğet geçerken
Hep onu sevmeyenleri severek
Hep onu sevenin gözlerinden
Kalabalıklara kaçarak
Karışarak toplumcu gerçekçi yalnızlıklara,
Yüksek rakımlarda çatlamış dudaklarını
Bir izmirli güzele dayatmak varken
(hep kardeş olacak değiliz ya,
Yaşasın halkların sevgililiği!)
Soyut bir sevdaya
Beşik kertilmiş olan
Dağda çoban,
Şehirde şark çıbanı sayılan,
Fırat'ın büyük elleri
Ararat'ın kız yelleri
Cilo'nun derin nefesleri
Hülasa kente hukuk mukuk okumaya
Mümkünse o arada da memleketi kurtarmaya gelmiş
Anadolu çocukları, ankara' ya öyle yakışırdı ki kar
Asfaltlar ışıldar,
Buz tutardı resmi yalanlar
(belki balkona kar seyretmeye çıkar diye
Sevdiğimiz kızlar)
Çok dibimiz donmuştur ve çoğu zaman
Bu kar mevzuu
Kızlara yeterince ilginç gelmemiştir
Hiçbir şey kapalı bir dükkan kadar
Hüzünlü gelmez insana
Ankara'da,
Yoksa bugün bir hayat
Yaşanmayacak mı duygusu çöker bütün bozkıra.
Kimse keman çalmaz belki
Belki bu film hiçbir zaman
O kadar fiyakalı olmayacak ama
Hiçbir lahmacunda
O okul yolundaki üçüncü sınıf lokantadakinin
Tadını vermeyecek bir daha
Çok daha iyilerini yedim sonra
Bizzat urfa'da hatta
Ama hiçbirinde
O kadar aç oturmadım sofraya
Ankara'ya
Öyle yakışırdı ki kar
Çok yabancı bir soluk duyulur bazı
Bilinmez bir dilin ıslığından
Anla ki sıkıldı bizim konsolosluktaki konuklar
Öyle deme ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
Bu kadar insanın neden ankara'yı sevdiğini anlamadan
Ankara'da yaşamak
Yollarına hep sevdiğimiz insanların
Adlarını vermediler ama biz her duvara
Bilvesile onların adını yazarak yaşadık
Kül ve betondan mürekkep
Yaşadıkça yaşanılası gelen
O tuhaf bozkır kokusunda.
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar.
Asfaltlar ışıldar...
Bir günden bir sürü gün yapan
Mesai saatlerinde hiçbir şey yapan
Hiçbir şey alıp hiçbir şey sunan
Rakıyı bol sulu içen
Dokunmasın için değil
Çabuk bitmesin diye devletimin tekel rakısı,
Hep kağıtlara bakarak,
Hep kağıtlardan bakarak
Hem neşet ertaş' ı hem bülent ersoy' u
Aynı anda sevmeyi başararak,
Karısının bayat ekmeklerden yaptığı tatlıyı
Çok beğenmeyerek ama
Yine de bu tasarrufunu takdir ederek
Boynu hep kıdemli bir atkının içinde saklıyken
Hep bir şeylere birilerine küsmüş gibi
Yürüyen...
Memurlar.......
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar..
Asfaltlar ışıldar,
Buz tutardı resmi yalanlar...
Biz, şimdi kapalı bir kuruyemişçi
Dükkanının -ki bütün plan kar altında
Tuzsuz ay çekirdeği çitleyip
Yanı sıra bafra içmektir-
Kötü ışıklandırılmış vitrininden
Umutsuzca içeri bakan,
Kimliği gereğinden fazla sorgulanmış,
Merhabadan çok çıkar ulan kimliğini denmiş,
-yani sistem kendi verdiği kimliği
Zırt pırt geri istemektedir-
Doğduğu yer yüzünden
Doğuştan kavgacı zannedilen ama
Pek çoğu kavgadan nefret eden
Kavgacı esmer cesur korkak
Çoğu kürt çoğu türk çocuklardık...
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar....
Ha sonra belki ahmed arif�in aklına
Hiçbir şairin aklına gelmeyecek
-çünkü hiçkimse bir daha ankara' yı
O'nun kadar sevemeyecek -bir şiir islenir:
Kar altındadır varoşlar
Hasretim, nazlıdır ankara.....
Ustam yine sen bilirsin ama
Hangi aralıkta bir şair ölmüşse
İşte o, en netameli aydır bence.
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar...
Asfaltlar ışıldar...
Yalanlar...
Şimdi ve sonra ne zaman ankara'ya kar yağsa
Elim gönlüm, çocukluğum buz tutar.

hanndan 16-01-2012 13:45

2 Eklenti(ler)
Dün aldığım sıklamen,7 çeşit rengi vardı, bunu çok severek aldım.

nevsune 16-01-2012 15:15

1 Eklenti(ler)
Bence de Ankara'ya kar pek yakışıyor. Bahçen karlar ülkesi gibi olmuş:) Ben de sabahtan beri bizim bahçedeki ağaç ve çalıların kar altındaki güzelliğine bakmaya doyamadım.

hanndancım dün bendeki minik bir balon çiçeğini biraz kurcaladım. Aynen Ferda hanımın yazdığı gibi kökünde minik bir yumru oluşturmuş ve dipten iki tane de sürgün vermeye başlamış. Eğer elleşerek öldürmediysem baharda sürmeye başlayacak demek. Yani üzülme canım. Diğer bitki (bilen birisi adını yazsa da ben de "galiba delosperma" demekten kurtulsam:p) ise Eskişhir'den çok soğuklara dayanıklı diye gelmişti, ben de Gölbaşı'nda rahat yetişir diye getirmiştim. Onu bahçende yerörtücü olarak kullanabilirsin. Aşağıda gördüğün gibi pembe çiçekleri de hiç nazlanmadan pek güzel açar. Çok hızlı gelişiyor, bu yüzden de dikkatli olmakta yarar var:)
Eklenti 264488

Bu arada güzel sıklamenini güle güle büyüt. Yalnız salonda sıcak bir yerde duruyor gibi geldi bana. Aman onu da soğuk odaya geçiriver lütfen:)

kılıç 16-01-2012 15:38

Handan hanım kar üzerine pekmez küçükken rahmetli dedeciğimin annemden gizli bir tabak kar alıp üzerine bolca pekmez döküp hadi size kar helvası yaptım diye yedirirdi uzun zamandır denemedim ama sizde görünce yapmak istedim anılar depreşti henüz izmitte kar tutmadı ama nazlı nazlı yağıyor belki bu gece bembeyaz örter en güzel günler sizin ve ailenizin olsun..

hanndan 17-01-2012 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 900207)
Bence de Ankara'ya kar pek yakışıyor. Bahçen karlar ülkesi gibi olmuş:) Ben de sabahtan beri bizim bahçedeki ağaç ve çalıların kar altındaki güzelliğine bakmaya doyamadım.

hanndancım dün bendeki minik bir balon çiçeğini biraz kurcaladım. Aynen Ferda hanımın yazdığı gibi kökünde minik bir yumru oluşturmuş ve dipten iki tane de sürgün vermeye başlamış. Eğer elleşerek öldürmediysem baharda sürmeye başlayacak demek. Yani üzülme canım. Diğer bitki (bilen birisi adını yazsa da ben de "galiba delosperma" demekten kurtulsam:p) ise Eskişhir'den çok soğuklara dayanıklı diye gelmişti, ben de Gölbaşı'nda rahat yetişir diye getirmiştim. Onu bahçende yerörtücü olarak kullanabilirsin. Aşağıda gördüğün gibi pembe çiçekleri de hiç nazlanmadan pek güzel açar. Çok hızlı gelişiyor, bu yüzden de dikkatli olmakta yarar var:)
Bu arada güzel sıklamenini güle güle büyüt. Yalnız salonda sıcak bir yerde duruyor gibi geldi bana. Aman onu da soğuk odaya geçiriver lütfen:)

Sevgili Nevsune Hanım,bende balon çiçeğinin köküne bakma için kaç kere başına gidip geldim,iyiki kurcalamamışım.İnşallah baharda beyaz çiçekleriyle mutlu eder beni.
Sanırım diğeride delosperma olmalı,görsellerden aradığımda bu bitki çıkıyor.Yaprak yapıları farklı gibi olanlar da var,sanırım başka çeşidi var.
OSıklamen salonda duruyor.nlarıda soğuk odaya taşıyım o zaman.... ama orada güzelliğini göremeyeceğimmmmm:( onun sağlığı için yapmam gerekli.......
Sevgiler.

hanndan 17-01-2012 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 900218)
Handan hanım kar üzerine pekmez küçükken rahmetli dedeciğimin annemden gizli bir tabak kar alıp üzerine bolca pekmez döküp hadi size kar helvası yaptım diye yedirirdi uzun zamandır denemedim ama sizde görünce yapmak istedim anılar depreşti henüz izmitte kar tutmadı ama nazlı nazlı yağıyor belki bu gece bembeyaz örter en güzel günler sizin ve ailenizin olsun..

Sevgili kılıç,
anılarınızı depreştirdiğim için sevinmeliyim üzülmelimiyim bilemedim.Ama sanırım buruk bi tebessüm olmuştur yüzünüzde.
Çok teşekkür ederim güzel huzurlu günlerde sizlerle ve sevdiklerinizle olsun.
Sevgiler......

hanndan 17-01-2012 18:04

1 Eklenti(ler)
Akşam sokak lambasının kar üzerindeki pırıltısı net çekemedim ama paylaşmak istedim :D

hanndan 17-01-2012 18:05

3 Eklenti(ler)
Kar ve kırağı.....

hanndan 17-01-2012 18:08

3 Eklenti(ler)
Beyaz görsel şölen hazırlamış kırağı ve kar :D

dünyam1 17-01-2012 19:48

ne kadar güzel kar manzaraları , bizde kar olsada kartopu oynasak ,maalesef adanaya kar yağmıyor,kızını benim yerime öp handancığım

akifbingöl 18-01-2012 11:18

Şiir için teşekkürler.... Saygılar,

hanndan 19-01-2012 07:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 900677)
ne kadar güzel kar manzaraları , bizde kar olsada kartopu oynasak ,maalesef adanaya kar yağmıyor,kızını benim yerime öp handancığım

Sevgili dünyam1 sanırım Adana için zor bi ihtimal olsa gerek.Ama tekir yaylasında da olmazmı kar.
Bizde sizleri çok öpüyoruz,sevgiler.

hanndan 19-01-2012 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akifbingöl (Mesaj 900883)
Şiir için teşekkürler.... Saygılar,

Sayın akifbingöl,ben teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.

fatma sunay 19-01-2012 19:19

Sevgili hanndan karlı resimler çok güzel. Siz bu güzel beyazı gördünüz ve tadını çıkardınız biz malesef gökten düştüğü anı gördük gerisi yok. İstanbul ama yarısı karı gördü yarısı hasret kaldı.

Karlı pekmezi bende çocukluğmda yerdim. Annem karı eşeler orta kısımdan temiz olsun diye alır pekmeze katardı yerdik. Burda kar yağsada temiz değil şimdi özeniyoruz ama yiyemiyoruz.

Sıklemenlerin çok güzel görünüyorlar keyifle seyret.
Herşey gönlünce olsun yarın okullar tatil inşallah tatlı yeğenimizin karneside kendi gibi güzel gelir.

Çok öpüyorum...

sakdag 20-01-2012 07:27

Handan hanım, ocak ayı fotoğraf yarışmasının konusu karlı ağaçlarmış, bence katılmalısınız.... Çok güzel kareleriniz var, konuyla ilgili....

sevda271 21-01-2012 01:28

hiç sıkılmadan zevkle birinci sayfadan itibaren bahçenizi izledim herşey çok güzelmiş imrendim çok zevklisiniz maaşallah kızınızıda sizide tebrik ederim...:)

maysan80 21-01-2012 01:39

allah nazarımdan ve nazardan esirgesin harika bir bahçe ve ev. sizin için cevaplamakta bir sakınca yoksa evinizin maliyeti nedir? cevaplamakta özgürsünüz. teşekkürler

hanndan 21-01-2012 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 901482)
Sevgili hanndan karlı resimler çok güzel. Siz bu güzel beyazı gördünüz ve tadını çıkardınız biz malesef gökten düştüğü anı gördük gerisi yok. İstanbul ama yarısı karı gördü yarısı hasret kaldı.

Karlı pekmezi bende çocukluğmda yerdim. Annem karı eşeler orta kısımdan temiz olsun diye alır pekmeze katardı yerdik. Burda kar yağsada temiz değil şimdi özeniyoruz ama yiyemiyoruz.

Sıklemenlerin çok güzel görünüyorlar keyifle seyret.
Herşey gönlünce olsun yarın okullar tatil inşallah tatlı yeğenimizin karneside kendi gibi güzel gelir.

Çok öpüyorum...

Sevgili Fatma Hanım,
Bugün bile öyle güzel kar yağıyor ki,her yer yine bembeyaz.
Kar helvası derdi dedem,pekmezli kar için ben sizin yerinize de yerim,zaten fırsat arıyordum.

Sıklamenler Nevsune Hanımın tavsiyesi ile soğuk odaya aldım,yerini sevdi sanırım üzerinden tomurcukları eksik olmadı.
Dün aldık karnemizi,kızımla sanki bende yeniden 3.sınıfa gidiyorum gibi :D
Şimdilik iyi gidiyo dersler inşallah hep böyle devam eder. Teyzesi hepsi 5 mutluyuz.
Çok öpüyoruz sizi,,,,sevgiler.

hanndan 21-01-2012 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 901590)
Handan hanım, ocak ayı fotoğraf yarışmasının konusu karlı ağaçlarmış, bence katılmalısınız.... Çok güzel kareleriniz var, konuyla ilgili....

Sayın Sakdag,memleketimden bir resim ekledim ama çok iddalı resimler var.İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar....

hanndan 21-01-2012 13:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevda271 (Mesaj 901895)
hiç sıkılmadan zevkle birinci sayfadan itibaren bahçenizi izledim herşey çok güzelmiş imrendim çok zevklisiniz maaşallah kızınızıda sizide tebrik ederim...:)

Sevgili sevda,beğenmenize sevindim,çok teşekkür ederim.

Hoş geldiniz bahçemize,

hanndan 21-01-2012 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 901896)
allah nazarımdan ve nazardan esirgesin harika bir bahçe ve ev. sizin için cevaplamakta bir sakınca yoksa evinizin maliyeti nedir? cevaplamakta özgürsünüz. teşekkürler

Allah razı olsun sayın maysan80,
çok teşekkür ederim.
Net bir maliyet çıkarmam yanlış olur,arsayı alıp proje çizimi kaba inşaat ve ince işçilik fln 2 sene sürdü inşaat dönemi. ama 650.000-700.000 arası maliyeti oldu.

Adil 24-01-2012 16:40

Handan hanım.
İlk kar Trabzona da yağdı fakat 1 gün kalabildi.Sahil e denize yakın olduğumuz için fazla tutunamadı.Asıl kış Şubat ayında olur 15-30 arası kar yağar.yani 2 hafta sürer.Ondan sonra ilkbahar hazırlıkları başlar.
Şu an kar yok, sizin fotoğraflarınızla yetiniyorum.
Dallardaki kristal karlar güzel görüntü sunuyor.
Hastalıkların bol olduğu şu soğuk günlerde,hastalıksız sıhhatli güzel günler diliyorum.
Saygılar selamlar.

kamelyavadisi 24-01-2012 17:09

Kış manzaraları çok güzel. Paylaşımınız için teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025