![]() |
Bahçeniz çok güzel olmuş.Sebzeler sepirmiş.Kiraz küpeli kızınız ne güzel gülmüş. Allah yüzünden gülücükleri eksik etmesin.Bahçe düzeniniz çok iyi.Bizimde böyle tertipli düzenli bahçemiz olacakmı'ki?...Ankaranın sıcakları başladı.Yakar kavurur.Onun için sulama çok önemli.Biz haftada bir sulayabiliyoruz. Ancak hafta sonları gidebiliyoruz.Selamlar.
|
"Karadut ekşi olandan. Oraların dutu ayrı bi güzel hem beyazı hemde siyahı.Hatırlıyorumda küçükken bahçeden yerdik kara dutu da ellerimize renklenirdi , dedem derdi yaprağıyla silin elleriniz geçer."
İnginç. Ne dedilerse doğrudur, tecrübe vardır. İlk dut yeyişimde deneyeceğim. |
Hanndan hanım merhabalar.
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.Kızınız çok tatlı Allah bağışlasın.Bizde onun yaptıklarını aynen yapardık çocukluğumuzda.Kulaklarımıza kirazdan küpe yapardık.Bizde yerli mor dut vardı ekşi olmazdı.Şimdikiler Avusturalya vs ülkelereden gelme ekşi ve farklı bir tadı var. Mor dut un faydalarını saymaya gerek yok.Tam bir Antioksidan ve vucudumuza büyük olumlu katkısı var.Bol ürünlü sağlıklı neşeli günler diliyorum. |
Alıntı:
Yeni düzenleniyor bahçemiz, bizimde acemiliğimize denk geldi bir de hava durumuda elvermedi. 4 kere doludan sonra bu hale geldi bahçe.Şimdi bakıyorumda 2 haftada bile müthiş bir hızla büyümekte bitkiler. Seneye daha düzenli bir ekim yapmayı düşünüyoruz. Çiçeklere yeni alışıyoruz.inşallah dediğiniz gibi cennet bahçesi olur. Sebzeyi, çiçeği dalında görmek ayrı bir keyif veriyor. Saygılar,,,, |
Alıntı:
Uzun bir bekleyişten sonra kavuştuk güneşe, çiçekleri görmek çok büyük mutluluk. Dolu ve yağmur,,,,,,,,,, :( bi ara öyle umutsuzluğa düşmüştümki anlatamam, tohum fide ekiyoruz dolu vuruyor, yine ekiyoruz yine dolu, yine ,yine derken neyse atlattık çok şükür.Şimdi bahçeye baktıkça sanki o günleri yaşamamış gibi oluyorum. Hoşcakalın, |
Alıntı:
Haklısınız gururlanmamak mumkun değil. kuzenleri arkadaşları geldiğinde keyfine diyecek yok. gelen misafirlerimize hemen salatalık kopartıp ikram ediyor.İnşallah güzel günler sizinle olsun.Allah gönlünüze göre versin. Dolu vurduğu zamanlarda keşke güneş olsa, yeteki büyüseler derdim, haklısınız şikayet yok. Sulamayı önce hortumla başarırız sanmıştık. Ama şimdi ihtiyaç olduğunu anladık. Bahçede ürünler var ve dağınık vaziyette sonbaharda damlama sulama sistemini kurup bir düzen kurmayı düşünüyoruz.O zaman daha rahat olur inşallah sevgiler....... |
Alıntı:
Kızım da bende çok teşekkür ediyoruz. Sizin bahçenizde çok güzel, ben çok şey öğrendim aslında sizden. Biz her gün sulama yapıyoruz ,sizin sebzeler ağaçlar dayanabilecekmi haftada bir sulamaya? sevgiler selamlar. |
[QUOTE=ligustrum;837120
İnginç. Ne dedilerse doğrudur, tecrübe vardır. İlk dut yeyişimde deneyeceğim.[/QUOTE] Sayın ligustrum, deneyin bakalım geçecekmi.Eskilerin tecrübesi daha farklı Birde o zamanlarda imkanlar bu kadar yaygın değildi. Hormonsuz ilaçsız yöntemlerle tarım yapmışlar, o yüzden hep bi alternatif bulurlarmış diye anlatır dedem. |
Alıntı:
Teşekkür ederim,Allah razı olsun.bizimde çocukkken küpelerimiz kirazdı, şimdi aklıma geldi de acaba ;doğa, sebzeler, meyveler o zamandan mı kulağımıza küpe oldu........ Bizim dut tatlı olandan, ağaç küçük olduğundan fazla ürün alamadık aldıklarımızı da kızıma yükleme yaptım. Bizim yerimize kızım yedi. Saygılar. |
3 Eklenti(ler)
Çiçeğini dört gözle beklediğim lilyum,kokusuyla şenleniyor bahçemiz.:p
|
3 Eklenti(ler)
glayörler,,,,,,,,,,,
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemden görüntüler,
|
5 Eklenti(ler)
minyatür gül,
mısırlar, altın çilek, fasülye |
5 Eklenti(ler)
ayçiçeği,
zinnia, bal kabağı, |
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
süs kabağı susak,
yer örtücüler, şeftali |
her şey çok güzel çiçekler,sebzeler,kümesiniz.İnanın çok şanslısınız.Her zaman hayal ettiğim bir dünya bahçeli bir ev,bahçe içinde büyüyüp apartman dairesine tıkılıp bir kaç çiçekle mutlu olmaya çalışıyoruz,size ve ailenize mutluluklar ömrünüz güzel olsun inşallah
|
Maşallah güne bakanlar tablo gibi, karpuzlar çok şeker gözüküyor. Uzun zamandır bahçenizi ziyaret etmiyordum müthiş güzel değişiklikler olmuş
|
Handan hanimcigim uzun zamandir bahcenize ugrayamamistim. Degisim inanilmaz. Her yer yemyesil olmus, sebzeler, meyveler, cicekler hepsi ayri güzel. Sayfanizi actiginiz ilk günleri hatirliyorum da ne zaman dolacak diye kaygilaniyordunuz. Daha ilk yilda cok yol aldiniz, artik her yil bahcenize hem olgunluk hem güzellik katacak. Ben bahcelerin eskidikce gercek kimlik ve güzelliklerine kavustuguna inaniyorum. Bahcenizde daha uzun yillar mutlulukla gecirmenizi dilerim. Sevgiler.
|
Maaşallah. Ürünler sıraya girmiş birer ikişer geliyor. Biz de dün bir kucak mısır topladık.
Sayın dermananın dediğine göre mısırların arası çok açık olmaz ise daha fazla mısır yaparmış. Ben mısıra sardırma için aralara fasulye ekerken, sayın dermana aralarını çok açık bırakmayalım deyip sebebini açıklamıştı. Yüzümüzü güldürecek kadar mısırımız oldu. Bir dahaki sefere tıpkı mısır tarlalarındaki gibi daha sık ekmeyi deneyeceğim. O kadar çok lezzetli geldi ki bize bu ay tekrar mısır ekilebiliyormuş. Bir alana deneyeceğim. Çok düzenli bir bahçe olmuş. Ellerinize sağlık. Bizim ayçiçekleri hep salyangoza kurban gitti. Şimdi balkonda yeniden çimlendiriyorum. Baktım yine yemeye başladılar etrafına tuz serpmek zorunda kaldım. Yoksa hiç göz açtırmıyorlar... Sizinkiler harika görünüyor. Bakalım ben başarabilecek miyim? Bu arada şeftali ağacına imrendim, maaşallah. Şeftali ağacı kaç yaşında, oldukça iyi meyve yapmış görünüyor... Sevgiler... |
Lilium muhteşem görünüyor... Glayöller de harika...
|
Sevgili Handan liliumlar göz kamaştırıyor sebzeler ve meyveler muhteşem ellerine emeklerine sağlık sevgiler....
|
Alıntı:
sevgiler |
Alıntı:
Bahçe beklediği güneşle güzelliğini gösteriyor. saygılar....... |
Alıntı:
Bu sene bizimde acemiliğimize geldi inşallah seneye daha tedbirli ve düzenli bir bahçe olur, şimdiden notlarımı alıyorum. SEVGİLER..... |
Alıntı:
hergün kabak başta olmak üzere fasülye, salatalık toplayabiliyoruz. Mısırları ekerken kızım ve yeğenlerim ektiler nere denk gelirse tohum atmışlar. Nereye baksak mısır ve ayçekirdeği var.Düzenli bi ekim yapamadık açıkcası.Dediğinizi notlarımın arasına yazdım, seneye sık dikelim o zaman bizde. Ayçekirdekleri çok güzel, resimlerini çekmek çok zevkli.Bizim bahçede salyangoz olmadı çok şükür, demek ayçekirdeğini kurban edebilecek kadar gücü var:rolleyes: Bahçedeki ağaçlarımızı 3 yaşında 2 sene önce bahçeye yerleştiler. bu sene sadece erik, ayva ve şeftali ağacında ürün var.yerini sevdi, boyuna göre iyi meyvası var, inşallah tadıda güzeldir. sevgiler....... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yine günebakan, ama nasılda gülümsüyor değilmi.
|
Gündöndü deriz biz, güneş gibi parlamış.
Sevgili Handan, bahçeniz çölde bir vaha gibi. Acemilik buysa :) İlerleyen zamanı hayal edemiyorum. Amaryllis, Lilyum, Galyöller muhteşem. Özellikle renklerine bayıldım. Sebze bahçeniz, meyve ağaçlarınız... Kabak şimdiden ne kadar büyümüş. Ne kadar emek verdiğinizi tahmin edebiliyorum. Emeklerinizin karşılığını almaya başlamışsınız. Ne büyük mutluluk. Sevgiler... |
Sevgili hanndan,
Soğuk, yağmur, dolu derken üzüldünüz ama şimdi bahçe müthiş olmuş, emeklerinizin karşılığını aldınız. Ellerinize sağlık, sebzelerde çok güzel görünüyor, afiyet olsun. Ankara'dan ayrılmadan sizi ziyaret etmek istiyordum ama işler dolayısıyla öyle bir koşturmaca yaşadık ki mümkün olamadı, olsun ben de burdan izliyor ve sizin adınıza seviniyorum. Bahçenizin tadını ailece çıkarmanızı dilerim, bol ürünler, neşe dolu günler dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025