![]() |
Günebakan güneş gibi rengi çok canlı görünümü harika...
|
Alıntı:
Bahçenin gözde çiçekleri; amarylis, gladius,lilyum ve dahlia bende onları cok seviyorum. Sabahtan akşama kadar bahçedeyim, öyle karardım ki, güneşin farkında bile olmuyorum. Sevgiler, hoşcakal |
Alıntı:
Evet zor süreçlerden sonra geldik çok şükür bu günlere.sebzeler çiçekler zorlu süreçten sonra daha bi güzel geliyor. Çok mutlu olurdum sizleri bahçemde görmekten, demek nasip olmadı. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, sevgiler...... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
favoriler
|
3 Eklenti(ler)
Kasım ayında aldığım gardenya, nisan ayında saksı değişimi yapılırken 4e bölündü, hepside çok mutlu, çiçekleri harika kokuyor.
Kaktüslerimde büyüyor. |
5 Eklenti(ler)
Aynısefalar, kendisini zorla sevdiren çiçek diyorum artık ben ona.İnatla çiçeğini açmaya devam ediyor, fazla miktarda da tohum veriyor.Toplasam mı tohumunu isteyen olurmu ki?
İthal ortancam açmak üzere, |
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta kurulan çeşmemiz
|
4 Eklenti(ler)
Melissa,
kaybediyorum diye çok üzüldüğüm hediye gelen kamkat,yeni filizleri ve çiçekleri ithal erik ağacı ayva |
5 Eklenti(ler)
Yapı marketten aldığın zinnyalar,renk renkler,
|
5 Eklenti(ler)
zinnia,
|
3 Eklenti(ler)
Saksısında sarkan pembe-kırmızı buz çiçeği ve tohumunu yapı marketten aldığım kuduz çiçeği.
|
3 Eklenti(ler)
Altın çilekler,
|
Sevgili Handan favoriler harika gardenyanın kokusu buralara kadar geldi maşallah herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
|
Alıntı:
|
Aynısefa deyip geçmeyin lütfen :)
Alıntı:
"Çayı, tentürü, merhemi yapılıyor. Çayı kan temizleyici, kan dolaşımını uyarıcı, Hepatitt ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalı. Merhemi; varis, yara, mantar vb. cilt rahatsızlıklarında, tentürü; yaralar, çürükler, berelenmeler, incinmeler, burkulmalar, yatak yaraları, ülserler, şişmeler ve iltihaplanmış yara ve tümörler için kullanılabilir. Yüz lekeleri taze aynısefa suyunun günde bir kaç kez kullanılması sonucu kaybolabilir. Yaşlılarda oluşan kahverengi lekelerde vücut lekelerinde de kullanılabilir." KULLANIMI Çayı:1 tepeleme çay kaşığı bitki çeyrek litre kaynar suyla demlenir. Oturma Banyoları:İki iki avuç dolusu taze aynısafa veya 100 gr kuru bitki bir oturma bayosu için kullanılır. Yıkamalar:1 tepeleme yemek kaşığı bitki yarım litre suyla demlenir. Tentür:1 avuç çiçek 1 litre elma sirkesine yatırılır.14 gün boyunca güneşte veya 20 derece sıcaklıkta tutulur. Merhem: iki avuç dolusu aynısafa çiçek, yaprak ve saplar ince kıyılır, 500 gr tereyağı ya da kuyruk yağında bitkiler çıtırdayıncaya kadar kavrulur. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılıp bir gece bekletilir. Ertesi gün tekrar ısıtılıp tülbentten geçirilerek süzülür. Kavanozlara konur. Ben kendim yapmadım ama, yukarıdaki tarifle arkadaşlarımın yaptığı merhemi yüzüme kullanmıştım. Cildime çok faydası olmuştu. Bir de yüzdeki siveilcelere de iyi geliyor. Ayrıca, hava tahminlerinde faydalanılabilir kendisinden. Eğer çiçekleri sabah 7′den sonra kapanırsa o gün yağmur yağacak demektir derler. Ben bunları öğrendikten sonra tohumlarını bulduğum boş arazilere serpmeye başladım. Madem o kadar faydalı, heryerde yetişsinler diye :) |
Sevgili hanndan, yaklaşık dört saattir bahçenizdeyim. Birinci sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okuyarak bu son sayfaya kadar geldim.
Güzel anlatımınız ve arkadaşların size önerdiklerini okumak çok keyifliydi ve agaclar.net li olmanın tartışılmaz farklılığı dedim kendi kendime. İşin başından beri çok güzel gelişmeler olmuş, yine de bazı notlar almıştım onlara değinmek istiyorum. günebakan arkadaşımız 229 numaralı mesajında baston gülünü sormuş. Baston gülü, uzunca bir dalına (temizlenmiş olarak) üst kısma aşı ile yapılır. Yani gül kendiliğinde up uzun olup da üstte çiçek açmaz. Çiçek kısmı dalın ucuna aşı olarak yapılır ve form verilir. 447 numaralı mesajınızda çam aralıkları çok mu yakın diye soracaktım ki 580 numaralı mesajınızdaki bir fotoğrafta çok yakın olmadıklarını farkettim. Genelde en az 5m mesafe olması önerilir. Ben kendi bahçemde 3m mesafe ile dikmiştim şimdi birbirlerine değmeye ve değen kısımlarda da kurumalar başladı. Baston güllerinizi (iyice kök tutana kadar en az 2 sene) H harfi gibi herekleseniz (iki ağaç sırık dikip h harfinin orta çizgisini biraz daha yukarı alarak bitkiyi kurdela ile bu orta dala bağlamanız) daha iyi olur, hatta bunu kartopularınız için bile yapmalısınız. Bitkiler iyice kök saldıklarında çıkartırsınız. Sebzelerde damlalıklı sulama dediğiniz gibi sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ama inanın çim alanda alttan sprinkler sulama yapmadığınıza çok pişman olacaksınız. Mini bir bilgisayar ile büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Avuç içi kadar bir alet benim hem 1000 m² çim alanımı hem de ondan daha büyük alan arka bahçemi programladığım saatte vardiya vardiya suluyor. Elektrik kesintisi bile olsa kendi pili ile devreye giriyor. Benim İstanbul'da olduğumda bile sulama problemim olmuyor. Çimlerinizi fazla uzun tutmayın, biçerken de ilk seferde çim boyunun 1/3 ü kadar kısmını alın, sonra tekrar 1/3 ünü keserek kısaltırsınız. Yani çiminiz 15 cm olduysa ilk kesimde birden bire 3 cm kalacak şekilde kesmeyin. Önce üstten 5 cm kesin sonra (2-3 gün sonra) bir 5-6 cm daha kesersiniz. İlk kesimde makinenizi, bahçenizin boydan boyuna doğru kullanıyorsanız, ikincisinde yatay olarak kullanmaya özen gösterin ki çimler kafeslenme yapabilsin, bu durumda daha iyi kardeşlenir. (Umarım anlatabilmişimdir) Eminim ki her şey beklediğinizden de alâ olacak ve sizi mutlu edecektir. Bu güzellikleri huzurla, mutlulukla seyrederek çayınızı yudumlamanızı görür gibi oluyorum. Size kolaylıklar dilerken, sormak istediklerinizi hiç çekinmeden bana yazabileceğinizi belirtmek isterim. |
Sevgili Handan; Her şey o kadar güzel ki şu şu diyemiyorum inan. Bahçene epey üzülmüştün. Umarım artık huzurla tadını çıkarıyorsundur. ;)
Bahçen çok bakımlı görünüyor. Bahçenin içinde eviniz olması, yani orada yaşıyor olmanız farkı hemen gösteriyor. Bizim de şimdilik vaktimiz yollarda geçse de, ben de hayırlısı ile o günleri yaşamayı bekliyorum. Ama şikayetim yok çok mutluyum. Sadece ağır gidiyor o kadar. Dilerim herşey gönlünce olsun... |
Sayın Güler; Çok teşekkürler. Bir mesajla bile çok şey öğretiyorsunuz. İyi ki varsınız...
|
Sevgili uzaylı, bildiklerimi paylaşmak beni daima mutlu eder. Eminim ki sizler çok daha ileri gideceksiniz.
|
Alıntı:
bahçede turuncu renkleriyle, dayanıklılığı ve fazla bakım istemeyen aynısefa hakkında ne güzel bilgiler vermişsiniz.meğerse ne çok faydası varmış.artık daha cok sevicem aynısefayı. ben önce tohumları olgunlaşmadan koparıp atıyodum, şimdi olgunlaşmasını bekleyip boş arazilere serpicem sizin gibi. sevgiler..... |
Alıntı:
detaylı açıklamalarınızı uzun uzun okudum. dediklerinizin hepsini yapmaya başlıyoruz.Güller ve kartopları desteklenecek. Çimenlerimiz istediğimiz gibi büyümedi, 6 karışımlı çim tohumu almıştık.Aralarda açıklık var, tekrar yama yaptık ama onlarda çıkmadı. Geçen hafta biçildi. Sizin önerdiğiniz tarif ile biçimini yapıcaz haftaya. tekrar tohum alıp baharda yeniden ekim yapmayı düşünüyoruz.Sprink ilk defa duyuyorum, bizim 100 metrekare kadar alanımız çim. Bunuda baharda yapılacaklar listesine eklemem lazım. Yapılacak çokkkkkk iş var. Herşey için çok çokkkk teşekkür ederim. |
Alıntı:
Bahçeli evde oluduğumuz için bahçedeki gelişmeleri yakinen izleyebiliyoruz.İnşaat sürecince yollarda gidip gelmek öyle zor olurdu ki sizi anlayabiliyorum. İnşallah dilediğiniz günler en kısa zamanda sizinle olur. Zor gunlerden sonra özellikle yağmur ve dolulardan sonra şimdi bahçe özür dilercesine renk renk çiçeklerini sergiliyor bize. Yağmurun zararına uğrayan çiçek tohumlarının hepsi çıkmasada böylede güzel. 'Sen bir ışık ver bende filiz çok' Yılmaz Erdoğan şiirinde dediği gibi filizlenmek için birçok sebep arıyoruz işte. sevgiler..... |
3 Eklenti(ler)
Fotograf çekme konusunda Sevgili Sabah ın verdiği bilgiler ile çektiğim resimler sizlerle paylaşmak istedim.
|
3 Eklenti(ler)
devam......
|
3 Eklenti(ler)
Ablamın gönderdiği karışık çiçek tohumlarından büyüyenler. İsimlerini bilmiyorum. Çok güzeller, 2. sıradaki beyazları çok sevdim,hergün yanlarına gidip tohum alıyorum.
|
5 Eklenti(ler)
devam,
|
5 Eklenti(ler)
devam,
|
5 Eklenti(ler)
küpeli çok güzel,sanki kurdale nakışı işlenmiş gibi :D
|
4 Eklenti(ler)
bahçemizde canlı ağaçlar evimizde de yapay ağaçlarımız ve uğur böceklerimiz.Kızımla birlikte süslediğimiz ağacımız :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025