![]() |
Zeki bey, şimdi benim bu sedum Autumn Joy ne renk acacak acaba. Yine sabırsızlandım işte:)))
|
1 Eklenti(ler)
İşte size yeni bir güzel!
Diascia interimma. Yıllık, 30-35 cm boyunda. yazın iyi netice vermedi. meğer serin havayı tercih edermiş. Sonbaharı beklemeye değdi: Eklenti 169470 |
Sayın Zeki bey, bahçenizi her gün sessizce gezip çıkıyordum, ama bu gün bu güzellikleri sergiledikçe galiba çıkamayacağım saygılar.
|
Zeki bey siz cok yasayin ! Uzun zamandir cleome hassleriana nin adini ariyordum tohum ya da fidan alabilmek icin. Seralarda da görememistim. Simdi adiyla arayip bulmam daha kolay olacak.
|
Alıntı:
Selamlar sevgiler |
Alıntı:
Tohumunu bulursunuz. İki üç rengi var. Ama herhalde fidesini satmazlar:) Selamlar sevgiler |
5 Eklenti(ler)
Sizlere mevsim başından beri tanıtmak istediğim bir bitki var.
Gypsophylla repens. Tüm yaz sürekli açtı. 20-25cm boyundan 40-50 cm eninde sürekli minik pembe beyaz çiçekler açan çok yıllık. Bence her bahçeye lazım: Eklenti 169473 Eklenti 169472 Fuschia lar arasında Browallia speciosa: Eklenti 169474 Fuschia, Erigeron karvinskii ve Imperata cylindrica 'Red baron': Eklenti 169475 Ve bugün için son olarak adını bilmediğim bir kelebek: Eklenti 169476 |
Her köşe ayrı bir güzel her çiçek ayrı güzel harika bir bahçe Zeki bey elinize sağlık. Bu kadar büyük olmasa da Allah hepimize böyle bir bahçe nasip etsin:)
|
Amin güne bakancım,bayıldım pempişe diyerleri harika benim böyle bir bahçem olsaydı.
Herhalde yatak döşek bahçede yatardım emeklerine sağlık zeki bey. |
Küpeler iyi dayanmış sıcaklara.
Üç saksım da kurudu fakat, şimdilerde yeni filizler atmaya başladılar. |
Sayın Zeki Yağlı, fuschia Fotoğrafları yeni mi çekildi?
|
Zeki Bey,
Genellikle bahçedeki fotoğraflara bakarken, ağaç, çiçeçek vs, gözlerim hep bir canlı arar. Bu bahçelerde bir kuş, bir kelebek, bir böcek ya da ne bileyim bahçe sahibinin beslediği bir kedi köpek varmı diye. 367 nolu mesajınızdaki kelebek bir harika. Teşekkürler. Yaşayan bir bahçe. |
Alıntı:
Dilerim inşallah sizin de olur |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kalanlardan yeniden devam edeceğiz |
Alıntı:
Ama maalesef en gözde Fuschia Riccartonii nin durumu hiç parlak değil. Kurumadı ama çook sarsıldı |
Alıntı:
Kedimiz vardı bütün kertenkeleler onundu. Öldü yerine koymadık. Kuş böcek eksik değil ama ben buraya çiçek fotoğraflarımı koyuyorum. Bu sene arılar nedense çook az. Çiçeklerde tohum geçen senelere oranla bayağı az. Selamlar |
Alıntı:
|
Her yıl Ağustos ayı ortalarından sonra çok fazla arı olurdu, (geçen gün bizim de ilgimizi çekmişti bu durum) bu sene hemen hiç arı yok. Ama hiç görmediğimiz kadar çok çeşit çeşit Kelebek gördük.
Zeki Bey, bahçenizdeki bitkiler birbirinden güzel. Sayenizde ilk kez tanıdığım 'Diascia interimma' nın çiçek rengi ve formu çok hoş. |
Zeki bey çok hoş bir kelebek resmi koymuşsunuz. Kelebeğinizin adı Atalanta Kelebeği. Pek güzel de poz vermiş
|
Zeki Bey her şey harika emeklerinize sağlık siz de arılar az olabilir ama ben de çok geçen hafta dört petek bal aldım biraz ballarını vermemek için direndiler ama sonun da anlaştık tavsiye ederin tozlaşma için.Selamlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Arılar bizim bahçeye mi gelmiyorlar diye endişeleniyordum. Halbuki hiç ilaç kullanmıyorum desem yeri var. Demek ki size de uğramıyorlar Arıların azlığı iyi değil, Allahtan hayırlısı Selamlar |
Alıntı:
Poz güzeldi ama epey uzaktan sehpasız zumladım biraz netliği az. Selamlar |
Alıntı:
Neyse şimdilik kendimi tutuyorum. Size afiyet bal olsun:) Selamlar sevgiler |
Bu yil da bizde asiri bir ari dalgasi oldu. Sürekli yanimda ari sokmasina karsi bir seyler tasimak zorunda kaldim cocuklar icin. Ikisi de bol bol nasibini aldi cünkü. Beni bile hayatimda ilk kez ari soktu.
|
Zeki bey; estetik, zerafet ve güzelliği yeşille bütünleştiren size ve desteğiniz sevgili eşinize iyi bayramlar:) Sevgilerimle
|
Alıntı:
Eşim Nilgün ve ben de sizin ve tüm doğasever dostların bayramınızı kutlar sağlıklı günler dileriz. Selam ve Sevgilerimizle |
Aranjmanlar
5 Eklenti(ler)
Dün akşam evimizde dostlarımız hem yemek yedik hem maçı Basketbol maçını seyrettik.
Ne heyecan, ne gerilim ve sonunda sevinç. İnşallah bu akşam o kadar sıkıntı çekmeden kazanırız. Vakit akşam olunca bahçemin tüm detayları görünmez diye ilk defa çiçekleden aranjmanlar yapayım dedim. Fena olmadı. Bakalım sizler de beğenecek misiniz? Alternanthara dentata yaprakları üzerinde Sedum Spectabile 'Automn Joy': Eklenti 170081 Yaprağı güzel (Solenostemon 'Coral Sunrise') yaprakları üzerinde Sedum Spectabile 'Automn Joy': Eklenti 170082 Anemone japonica: Eklenti 170083 ve 'Karmakarışık' aranjmandan iki ayrı görüntü. Tanımaya çalışın bakalım çiçekleri tayınabilecek misiniz? Eklenti 170084 Eklenti 170085 Selamlar sevgiler |
Rehmannia elata, Çin digitalisi:
Salvia patens 'Cambridge Blue': Gaura lindheimerii: Campanula ssp Salvia greggii 'Dark Dancer' Salvia patens 'Royal Blue' Salvia barrelierii, Dahlia 'David Howard': Dahlia 'Moonfire', Althernanthera Salvia lar - Adaçayları IV Bunlara benzettim;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025