agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeki Yağlı / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21267.htm)

Zeki Yağlı 30-08-2010 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 689777)
Zeki bey, bahçenize hoşgeldiniz inşallah sıcaktan bahçeniz zarar görmemiştir bizimkiler resmen kavruldu sayılır.

Merhaba Nazlı hanım,

Sıcak ve aşırı rutubet briçik şeyin keyfini kaçırmış tabii.
Ama bunun kızılacak, üzülenecek bir tarafı yok.
Havaların serinlemesini bekleyip sonbaharı güzel yaşamayı bekleyeceğiz elbette.

Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı 30-08-2010 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 689779)
Bahçenizle ilgili düşüncemi daha bahçenize ve size ilk merhaba dediğimde yazmıştım. Çiçekleriniz, bitki seçimleriniz, ilginiz, bakımınız ve sunumlarınız çok güzel. Kuşkusuz göz okşayıcı ama aynı zamanda hem merak uyandıran, özendiren hem de öğretici bir sunumunuz var.

Sesiniz çıkmayınca sizi ve bahçenizi merak ediyoruz.:)

Teşekkürler Sevim hanım,

Yazdıklarımın, sunduklarımın yararlı olduğunu hissettiğim sürece yazmaya sunmaya çalışacağım.

Selamlar, sevgiler.

Hhatice 30-08-2010 21:21

Yine çok keyifle gezdim .Düzenine ,çeşitlerine hayran kaldığım ender bahçelerden sizin bahçeniz :)Helenium 'Rubinsweg,Browallia speciosa her ikisi de çok güzel ,ada çayı tekrar çiçeklendi .kuşkonmaz sanki çok keyifli değil ,bir yerde bir yanlış var ama nerde hatalıyım bilemedim .

oceanheart 31-08-2010 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 689575)
Hamit bey merhaba,

Benzer bitkilere meraklı olduğumuzu ben de farkettim.
Gel bu mikrobu başkalarına da bulaştıralım:)

Bazı konularda yardımcı olabilirsem sevinirim.

Anemone japonica yı ben bir seyahatten minik saksıda getirmiştim. Kolay yetişip bölünebiliyorlar.
Hiç çimlendirmedim. Ama çimlendirme torfuna üstünü örtmeden yüzeysel ekip yeterli nem ve ışık ile kolay çimleneceğini düşünüyorum.

Bu seneki tohumlardan memnuniyetle tabii ki veririm.

Selam ve sevgiler

Çok teşekkür ederim nazik cevabınız için, hayranlıkla sizi izlemeye devam ediyorum.Bu arada sizin sayenizde öğrendiğim jelitto dan pulsatilla tohumları getirtip hemen ektim, çok taze olmasalar da bu senenin ürünü oldukları için çimleneceklerini düşünüyorum

saygılar,

Zeki Yağlı 31-08-2010 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 689858)
Yine çok keyifle gezdim .Düzenine ,çeşitlerine hayran kaldığım ender bahçelerden sizin bahçeniz :)Helenium 'Rubinsweg,Browallia speciosa her ikisi de çok güzel ,ada çayı tekrar çiçeklendi .kuşkonmaz sanki çok keyifli değil ,bir yerde bir yanlış var ama nerde hatalıyım bilemedim .

Teşekkür ederim Hatice hanım,

Kuşkonmazın bu mevsimde keyifli olmaması normal.
Bir sorum var sizin bahçe başlığınız var mı? Göremedim de

Selamlar

Zeki Yağlı 31-08-2010 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 690230)
jelitto dan pulsatilla tohumları getirtip hemen ektim, çok taze olmasalar da bu senenin ürünü oldukları için çimleneceklerini düşünüyorum

Ben de geçen sene getirttim. Çimlendirmesi fena olmadı özellikle halleri nin renkleri dolayısıyla çok umutlu idim. Ama hiçbirini açtıramadım.

Sanıyorum sebebi, yeterli kök geliştirmeden, çok küçük olarak bahçeye dikmem idi. Tavsiyem bu mevsimde çimlendirilenleri bu sene kışı içeride geçirtin.

Jelitto tohumları bol veriyor, tohumların yarısını sakladım belki bu sene bir daha denerim.

Başka neler getirtirttiniz bakalım:)

Selamlar, sevgiler.

oceanheart 31-08-2010 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 690237)
Ben de geçen sene getirttim. Çimlendirmesi fena olmadı özellikle halleri nin renkleri dolayısıyla çok umutlu idim. Ama hiçbirini açtıramadım.

Sanıyorum sebebi, yeterli kök geliştirmeden, çok küçük olarak bahçeye dikmem idi. Tavsiyem bu mevsimde çimlendirilenleri bu sene kışı içeride geçirtin.

Jelitto tohumları bol veriyor, tohumların yarısını sakladım belki bu sene bir daha denerim.

Başka neler getirtirttiniz bakalım:)

Selamlar, sevgiler.

Zeki Bey ben de geçen sene başka birsiteden aldığım pulsatillları soğuk katlama vs yaptım ama çimlendiremedim.Bu sene Büyük Çamlıca fidablığından bordo bir pulsatilla almıştım onun tohumları oluşunca ektim ve hemen çimlendiler, yani beklemiş tohumlar çimlenmiyor o nedenle ben hepsini ektim zaten bendekiler çimlenirse ben size veririm.Pulsatillalar haricinde anemonopsis, anemonella, penia hybrid getirttim.Anemonella ve anemonopsisleri paylaşaabilirim sizinle böylece başarma şansımızı artırmış oluruz.

saygı ve selamlar

Zeki Yağlı 31-08-2010 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 690241)
... zaten bendekiler çimlenirse ben size veririm.Pulsatillalar haricinde anemonopsis, anemonella, penia hybrid getirttim.Anemonella ve anemonopsisleri paylaşaabilirim sizinle böylece başarma şansımızı artırmış oluruz.

Çok teşekkür ederim.
Anemonopsis ve anemonella ikisi de güzel. Siz deneyin ama mümkünse yarısını en azından bahara bırakın.
Penia hybrid nedir bulamadım

Selamlar

Zeki Yağlı 05-09-2010 17:28

5 Eklenti(ler)
Sıcakların geçmesi ile bahçe biraz toparlandı.
Artık sonbaharın renklerini dinginliği beklemenin zamanı geldi.
Tabii güzelliğini yitiren, mevsimi geçtiği için sökülüp atılan, boşalan yerler var. Oraları dinlenip gelecek seneyi bekliyorlar.

Bunca sıcaktan ve rutubetten sonra bahçamein genel durumu şu hale geldi:

Eklenti 169400

Eklenti 169401

Eklenti 169402

Eklenti 169403

Eklenti 169404

ciceksever70 05-09-2010 17:35

Zeki bey sizin bahceniz her mevsim güzel. Sonbahar resimlerini de lütfen bizlerden esirgemeyin olur mu? Sevgiler.

Zeki Yağlı 05-09-2010 18:25

5 Eklenti(ler)
Anemone Japonica lar çok güzel oldular. Eğer geçen çiçekleri muntazam olarak koparılırsa Ekim ortasına kadar bahçeyi şenlendirmeye devam edecekler. Sonra gelecek sene bahardan itibaren çoşkulu dolgun yapraları ile bahçeyi süslemeye devam edecekler. Bu arada bölüp çoğaltabilinecek.

Ne güzel özellikler değil mi?

Eklenti 169438

Eklenti 169434

Eklenti 169435

Eklenti 169436

Eklenti 169437

Zeki Yağlı 05-09-2010 18:44

5 Eklenti(ler)
Çiçeği devam edenlere bir göz atalım:

Cam güzelleri coşkulu bir şekilde devam ediyor. Haa unutmadan söyleyeyim bunlar bizim bahçenin ürünü. Hepsini ya geçen senenin tohumlarından içeride çimlendirdik, ya yerinde yere dökülen tohumlardan kendileri çimlendiler.

Eklenti 169439

Bahçenin bu köşesindeki Monarda didyma lar, kendilerine uygun bir mikro iklim buldular ki hala açmaya devam ediyorlar. Halbuki daha çok güneş alan bölgesinde çoktaaan geçtiler:

Eklenti 169441

Salvia greggii 'Dark Dancer', yazın sıcağında çiçeklenmeyi durdurmuştu, şimdi sonbaharın serinliği ile tekrar çoşkulu haline dönüyor:

Eklenti 169442

Alternenthara dentata'nın kızıl yaprakları ile Artemisia 'Powis castle' ın gri yaprakları ağrıbaşlı renk uyumları ile pek mutlular:

Eklenti 169443

Salvia 'Indigo Spires' ın heybetli gövdesini binlerce mavi çiçeği süslemeye devam ediyor.

Eklenti 169444

Zeki Yağlı 05-09-2010 19:00

5 Eklenti(ler)
Biraz da özelliklerini güzelliklerini yeni sunan bitkilerimize göz atalım.

Cleome Hasslerina, bir zamanlar bahçemde çok yer verdiğim,çeşitli renklileri olan bir çiçek idi. Sonra çok boylu ve biraz işgalci olmaları dolayısıyla gözden düştüler. Ama yine de bahçede kalan tohumlardan kendileri çimlenirler. Ben de yerin ve mevsimin müsaitliğine göre bazılarının kalmasına izin veririim. Yani anlayacağınız bedavadan çiçek. Denemeye değer tavsiye ederim:

Eklenti 169445

Sedum spectabile 'Autumn Joy' kızarmaya başladı. Sizlere onun daha çook güzel fotoğraflarını göstereceğim

Eklenti 169446

Salvia guaranitica 'Blue Enigma' bu sene ilk senesi olmasına rağmen verimli ve mutlu bir şekilde açmaya devam ediyor:

Eklenti 169449

Baharda açamayan bir Delphiniım açığını sonbaharda kapatmaya çalışıyor ama biraz zayıf:

Eklenti 169448

Ve tabii Oyaların da mevsimi geldi:

Eklenti 169447

Zeki Yağlı 05-09-2010 19:08

5 Eklenti(ler)
Solenostemon, Yaprağı güzellerden bir köşe

Eklenti 169450

Salvia Coccinea 'Coral Nymph', bahçen eksik edilmemesi gereken, kolay bir yıllık:

Eklenti 169452

Eklenti 169451

Ve iki Penstemon çeşidi, tabii ikisi de çok yıllık, yani bir sefer yetiştirdin mi veya satın alıp diktin mi her sene bahçeyi süslemeye gelecek güzeller:

Eklenti 169453

Eklenti 169454

Adalet Yağcı 05-09-2010 19:11

Çok beğendim, Anemone Japonicalar harika, çok yıllık olmaları bir kat daha arttırıyor değerini.
Ellerinize sağlık Zeki bey.

cemo 05-09-2010 19:14

Zeki bey
Bahcenizden sunduğunuz her kare, mest olmama yetiyor. Acaba diyorum, benim bahcem bunun yarısı kadar ne zaman olacak.

Yanlış hatırlamıyorsam toplantıda Sedum spectabile 'Autumn Joy' paylaşmıştınız. Bir saksıda bende de var. Henüz cicekleri tam acılmadı. Siz bahceye dikmişsiniz, kışa dayanıyor mu acaba.

Kuşkonmazı bahceye dikmiştim, pek keyifli büyüyor. Umarım kışın donmaz.

Güzel bahcenizde sağlıkla, mutlulukla yaşayın.

Güngör Salman 05-09-2010 19:26

Anemone Japonica tohum veriyormu?

nurcanaybay 05-09-2010 19:32

Bahçenizin 400 metrekare olduğuna inanamıyorum ,bu kadar mı güzel düzenlenir.....
ilk fotoğrafa dönüp dönüp bakıyorum :)

Çokk uzun yıllar sağlıkla tadını çıkarın.

Hhatice 05-09-2010 19:54

Benim salvia da çok güzel tüm yaz boyu açtı .Çok teşekkür ederim Zeki bey

Zeki Yağlı 05-09-2010 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 692206)
Çok beğendim, Anemone Japonicalar harika, çok yıllık olmaları bir kat daha arttırıyor değerini.
Ellerinize sağlık Zeki bey.

Teşekkürler Adalet hanım,

Anemone jaopnica ların her bahçeye çok yakışacağına inanıyorum

Selamlar

Zeki Yağlı 05-09-2010 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 692208)
Zeki bey
Bahcenizden sunduğunuz her kare, mest olmama yetiyor. Acaba diyorum, benim bahcem bunun yarısı kadar ne zaman olacak.

Yanlış hatırlamıyorsam toplantıda Sedum spectabile 'Autumn Joy' paylaşmıştınız. Bir saksıda bende de var. Henüz cicekleri tam acılmadı. Siz bahceye dikmişsiniz, kışa dayanıyor mu acaba.

Kuşkonmazı bahceye dikmiştim, pek keyifli büyüyor. Umarım kışın donmaz.

Güzel bahcenizde sağlıkla, mutlulukla yaşayın.

Ne demişler "evin yenisi bahçenin eskisi". Sabır Cemo sabır.

Sedum spectabile kışa dayanıklı bahçeye güneşe dikebilirsin. Ama önce snbahar renkelrini izle sarsılmadan.

Kışkunmaz da kışın donmaz.

Selamlar sevgiler

Zeki Yağlı 05-09-2010 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 692213)
Anemone Japonica tohum veriyormu?

Tohum veriyor Güngör hanım.

Bu seneye kadar tohumdan denemedim, bölerek çoğalttım. Ama tohumdan da kolay yetişeceğini sanıyorum.
Bu sene tohum toplayayım da hep beraber deneyelim.

Zeki Yağlı 05-09-2010 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 692219)
Bahçenizin 400 metrekare olduğuna inanamıyorum ,bu kadar mı güzel düzenlenir.....
ilk fotoğrafa dönüp dönüp bakıyorum :)

Çokk uzun yıllar sağlıkla tadını çıkarın.

Tabii 400 m2 değil 600m2! 100m2 sine ev oturuyor:)

Geniş açı hilesi Nurcan hanım geniş açı hilesi:)

Dilekleriniz için teşekkür ederim.

Selamlar sevgiler

Zeki Yağlı 05-09-2010 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 692227)
Benim salvia da çok güzel tüm yaz boyu açtı .Çok teşekkür ederim Zeki bey

Tohumların topluyorsunuz değil mi?

aygün 05-09-2010 20:13

339 no lu mesajdaki ilk karede daldım gittim. Dinlendiren, huzur veren bir köşesi, bahçenizin...
Cleome Hasslerina... Çok zarif bir duruşu var. Sizce de öyle değil mi. Balerinin dans ederkenki zarafetini anımsattı. En azından çekim başarınızın bir sonucu da olsa.

Güngör Salman 05-09-2010 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 692234)
Tohum veriyor Güngör hanım.

Bu seneye kadar tohumdan denemedim, bölerek çoğalttım. Ama tohumdan da kolay yetişeceğini sanıyorum.
Bu sene tohum toplayayım da hep beraber deneyelim.

Tohumdan denemeyi çok isterim, teşekkürler.

Hhatice 05-09-2010 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 692237)
Tohumların topluyorsunuz değil mi?

Topluyorum tabii .Çok güzel bir bitki adaçayı :) yaprakları çay yapılıp içilir mi?)

Zeki Yağlı 05-09-2010 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 692241)
339 no lu mesajdaki ilk karede daldım gittim. Dinlendiren, huzur veren bir köşesi, bahçenizin...
Cleome Hasslerina... Çok zarif bir duruşu var. Sizce de öyle değil mi. Balerinin dans ederkenki zarafetini anımsattı. En azından çekim başarınızın bir sonucu da olsa.

Teşekkürler Aygün hanım,

Cleome güzeldir tabii. Çiçeğinin tomurcuğundan itibaren açılması da çok etkileyicidir.
Belki bir müddet sonra sıkılabilirsiniz.

O da aslında her bitki ile olabilir

Zeki Yağlı 05-09-2010 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 692260)
Topluyorum tabii .Çok güzel bir bitki adaçayı :) yaprakları çay yapılıp içilir mi?)

Birçok adaçayı çeşidi tıpta ve mutfakta kullanılıyor ama kitapta bu cinsinin kullanıldığına dair bir şey bulamadım.

Satı Uğurtan 05-09-2010 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 692191)
Anemone Japonica lar çok güzel oldular. Eğer geçen çiçekleri muntazam olarak koparılırsa Ekim ortasına kadar bahçeyi şenlendirmeye devam edecekler. Sonra gelecek sene bahardan itibaren çoşkulu dolgun yapraları ile bahçeyi süslemeye devam edecekler. Bu arada bölüp çoğaltabilinecek.

Ne güzel özellikler değil mi?

Eklenti 169438

Eklenti 169434

Eklenti 169435

Eklenti 169436

Eklenti 169437

Sayın Zeki bey, anemonun bu rengini iki yıl önce gördüğümde hayran kalmıştım, harika galiba çiçeklerin kraliçesi bu olsa gerek saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025