![]() |
Alıntı:
Bu anlattıklarınıza katılıyorum tohumdan bitki yetiştirmek gerçekten de aynen çocuk yetiştirmek gibi ve onun kadar mutluluk ve heyecan verici:) |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
En son resim esimin motorlu tirpanina kurban giden zavalli juniperusum. |
1 Eklenti(ler)
Bu da leylagin altinda keyifli büyüyen blue carpet. Ona hic dokunmuyorum kistan beri iki kati kadar büyüdü.
|
Alıntı:
Ben çalışmaya devam ediyorum daha. Tek başıma bu bahçeyi çevirmem mümkün değil. Haftada iki gün gelen bir yardımcım var. Sağolsun becerikli ve epey şey öğrendi. Bana çok doğrudan el emği sarfettirmiyor. Selamlar sevgiler |
5 Eklenti(ler)
Epey bir aradan sonra bahçe günlüğüne devam edebiliriz.
Önce bu sabah çektiğim birkaç ön ve arka bahçe genel görüntüsü: Eklenti 163638 Eklenti 163639 Eklenti 163640 Eklenti 163641 Eklenti 163642 |
4 Eklenti(ler)
Sonra daha önce gördüğünüz birkaç bitkinin bu sabahki durumu:
Yaprağı güzel tarhlarından örnekler: Eklenti 163653 Eklenti 163654 Eklenti 163655 Taş bahçesi: Eklenti 163656 |
Çok güzeller Zeki bey. Bu sıcağa dayanabildiklerine göre gölgelikleri fazla olmalı
|
Kelimeler yetersiz kalıyor, bu güzellikler karşısında. Yüreğinize sağlık.
Bir saksı rudbeckiayı bahçeye mi götürsem ne. Ama bu sıcakta yer değiştirmek çiçeği öldürür mü? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar... |
3 Eklenti(ler)
Ve hala açmaya devam eden Clematis 'Jackmanii':
Eklenti 163667 ile kurumuş çiçekli Meşe yapraklı ortanca: Eklenti 163669 Eklenti 163670 |
5 Eklenti(ler)
Bu mevsim öne çıkan bitkiler Rudbeckia'lar, Dahlia'lar, Salvia'lar.
Önce Rudbeckia' lardan başlayalım. Rudbeckia hirta 'Prairie Sun' yıllardır bahçemden eksik etmedeğim, yıllık bir cins. Diğerlerinden farkı da göbeğinin yeşil olması. Kolay yetişir. Ama erken ve uzun açabimesi için içerde çimlendirmekte yarar var. Eklenti 163676 Yıllık rudbeckia lara bu sene Rudbeckia 'Cherry Brandy' yı ekledim. Ben daha vişne tonalrında olmasını bekliyordum. Vişneye çalanları az, daha kahve tonlarında geldi. Ama yine de güzeller: Eklenti 163674 Eklenti 163675 Rudbeckia fulgida sullivantii 'Golstrum' çok yıllık bir Rudbeckia. Bu mevsimde başlıyor, soğuklara kadar açıyor. Hem tohumdan hem bölünerek kolay üretilebiliyor. Her bahçede olmasını önerdiğim çok kolay ve güzel ir çeşit: Eklenti 163677 Eklenti 163678 |
Çok güzel zeki bey.
|
Bahcede yesil ve cicegin bir arada kullanimi gercekten zengin bir görüntü veriyor. Ben o kadar cok cicekli bitki ektim ki simdi onlari nasil yesillerle kombine ederim diye kara kara düsünüyorum. Bir kac yere simdir ve juniperus ektim. Zamanla arttirmayi planliyorum. Sizin bahce resimlerinize devamli bakip örnek almaya calisiyorum. Ne iyi ettiniz bahcenizi bizlerle paylasmakla. Sevgiyle kalin...
|
Sayın Zeki bey
Clematis sayfasından Clematislerinizi hayranlıkla takip ederken, esas Sayfanızı atlamışım. Bahçe değil sizinki Botanik bahçesi. Gözümüze gönlümüze yaşattığınız bu güzellikler için teşekkür ederiz. Bu güzellikler içinde sağlıklı yaşlanmalar dilerim. |
Alıntı:
Bitkilerimin çoğu yeterli güneş alamamaktan muzdarip. Ben sürekli ağaçların ve çalıların fazla gördüğüm dallarını kesip daha fazla güneş gelmesini sağlamaya çalışıyorum. Selamlar |
Alıntı:
Bu sıcakta köklerin etrafındaki toprağı hiç oynatmadan saksıdan toprağa aktarmak mümkün. Ama çok dikkatli olmak lazım. Eğer kılcal kökleri topraktan ayrılırsa bitki beslenmekte zorlanır. Daha önce böyle bir şey denemediyseniz bence yapmasanız daha iyi olur. Selamlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer bahçem size değişik fikirler veriyorsa çok sevinirim. Selamlar |
Alıntı:
Evet benimki minik bir botanik bahçesi oldu. Şimdiki amacım da ziyaret edenlere farklı bitkiler gösterip onların bahçelerinin de zenginleşmesine ön ayak olmak, zor olmadığını, biraz uğraşanın yapabileceğini göstermek, fikir vermek, sorulara cevap vermek,... Sağlıklı yaşlanma dileğinizin "sağlıklı" kısmını şimdi kabul ediyorum, "yaşlanma" kısmını ileride kabul edececeğim:)) Ama her ikisi için de çok teşekkür ederim. Selamlar |
Dahlia lar
4 Eklenti(ler)
Dahlia lar biliyorsunuz çok zengin çeşitli.
Daha önce birkaç kez Dahlia 'Figaro': Eklenti 163722 ve Dahlia 'Fireworks' den bahsetmiştim: Eklenti 163723 Eklenti 163724 Eklenti 163725 Her ikisi de tohumdan kolayca yetiştirilebilen, Haziran başından itibaren açan, 35-40 cm bıyunda, yeşil yapraklı çeşitler. |
Zeki Bey,
Ben şimdi çantamı alıp çıksam, bildiğim birkaç yerde "Rudbeckia fulgida" tohumu arasam; bulduğumuzu farzedersek çimlendirmeye başlasam.. Şimdiden, sonbahara ve sonrasına bu güzellikleri evimde misafir etme şansım sizce var mıdır? |
Dahlia lar II
5 Eklenti(ler)
Şimdi bahseceğim dahlia lar biraz daha farklı.
Bunlar, kırmızı, kırmızıya çalan yeşil yapraklı, soylu duruşlu, çiçek renkleri özel. Bu özelliklerini koruyarak üretmek ancak çelik ve yumru bölme yöntemi ile mümkün olur. Kısmet olursa gelecek baharda onları da yakından göstereceğim. Boyu yaklaşık 1,80metre. Yaprak renkleri ve duruşları ile İngiliz bahçelerinde farklı bir yere sahipler. Bir tanesi: Dahlia 'David Howard': Eklenti 163729 Eklenti 163727 Eklenti 163728 Eklenti 163726 Eklenti 163730 |
Dahlia lar III
4 Eklenti(ler)
Kırmızı yapraklı dahlia lar serisinden Dahlia 'Moonfire', boyu 70-80cm, Haziran ortasından soğulara kadar açan bir cins:
Eklenti 163733 [Eklenti 163732 Eklenti 163734 Eklenti 163731 |
Alıntı:
Bitkilerin çimlendirme+şaşıtma+çiçeğe geçme süresi en erken 3 ay, ortalama 4-5 aydır. Bu sonbahara yetişmez. Bu işlere içeride başlama imkanınız varsa Şubat Mart, yoksa dışarıda son dondan sonra başlamak uygun olur. Selamlar |
Dahlia lar IV
3 Eklenti(ler)
Kırmızı yapraklı dahliaların en güzel örneklerinde bir tanesi Dahlia 'Bishop of Llandaff' dır. Kırmızı dantel gibi yaprakları, can alıcı kırmızı çiçeği ile yerini iyi bulurusa çok güzel görüntüler verir:
Eklenti 163736 Eklenti 163737 Eklenti 163735 Bu kategoriden bir dahlia çeşidim daha var. Kısmet olursa onu ileride ki haftalarda resimleyeceğim |
Salvia lar - Adaçayları IV
5 Eklenti(ler)
Salvia ailesi çok kalabalık, çoğu bütün yaz boyunca açan çok çeşidi var, özellikle yaz sonu ve sonbahara sarkanlar o mevsimde bahçeye çok katkıda bulunuyorlar.
İşte bunlardan iki tanesi daha. Salvia farinacea x longispicata 'Indigo Fire' , otsu çok yıllık, yaklaşık 1,8metre, 1,2 metre çapında çivit mavisi muhteşem bir cinsi: Eklenti 163738 Eklenti 163739 Mavi- Lacivert sonbahar salvia ları içinde Salvia guaranatica önemli bir yer işgal eder. Bahçemdeki cinsi 'Blue Enigma'. Otsu bir çok yıllık Bu sene yeni geldi ilk defa çiçek açıyor. Seneye daha genişleyip gösterişli hale gelmesini bekliyorum. Eklenti 163740 Eklenti 163741 Eklenti 163742 |
Salvia lar - Adaçayları VI
3 Eklenti(ler)
Tabii Salvia microphylla 'hot Lips':
Eklenti 163746 Eklenti 163747 ve bu sene Nisan toplantısnda dağıttığım Salvia coccinea 'Coral Nymph' de açmaya devam ediyor: Eklenti 163748 |
Zeki bey Rudbeckia'larınız çok güzel. Benim de çok sevdiğim ve yetiştirdiğim çiçeklerden biri. Terasda saksıda yetiştikleri için dayanıklı ve uzun süre çiçekli kalan bitkiler favorilerim, rudbeckialarda da bu özellikler fazlasıyla var. Cherry brandy çok sevdiğim (resimlerinden ) ve yetiştirmek istediğim türü rudbeckiaların, geçen sene karışık paket tohum almıştım hemen her türü çıktı birtek cherry brandy çimlenmedi, bu sene tek paket olarak cherry brandy alacağım sizde gördüğüm iyi oldu daha çok heveslendim.
|
Alıntı:
Cevap vermekte geç kaldım, kusuruma bakmayın. Rudbeckialar hem çok çeşitli, hem kolay, hem de mevsimi bayağı uzun. Ben de seviyorum. İnşallah sizin 'Cherry Brandy' ler tamamen vişne rengi olur paketin üzerindekiler gibi. Selamlar |
Anemone Japonica
4 Eklenti(ler)
Bu haftaya sizlere haftanın güzelini tanıtmakla başlayayım:
Anemone japonica. Anemone japonica, otsu bir çok yıllık. Çiçekleri ile beraber boyu 1-1,2m. Güneşi ve yarı gölgeyi seviyor. İlk baharda yaprakları çıkmaya başlıyor ve çiçeklerin başladığı Ağustos başına kadar yalnız yaprakları bile görsel bir tablo oluşturuyor. Köklerinden kolayca bölünüyor. Toprak çimlendirmeye uygun ise kendi tohumlarından çimlendiği bile oluyor. Ağustos başı başlayan çiçekler sonbaharda geç vakitlere kadar devam ediyor. İşte bu güzelin birkaç fotoğrafı: Eklenti 164870 Eklenti 164871 Eklenti 164872 Eklenti 164873 |
Alıntı:
Gerçekten görsel olarak mükemmel bir bitki,paylaşım için teşekkür ederim.Çiçeğinin rengi de güzelmiş..Kışa dayanıklı mıdır? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025