![]() |
Alıntı:
'Cambridge Scarlet' dışındakilerden memnuniyetle bahçeme koyarım. Şimdiden teşekkür ederim. Selamlar |
Sizi tebrik ediyorum...adeta cennetten bir köşe olmuş...)))
|
Alıntı:
|
Huzur dolu bir bahçe bir bardak çay eşliğinde gezinmek çok güzel. yetiştirip büyütenlerin ellerine sağlık.
|
Alıntı:
Monarda didyma, otsu bir çok yıllık. Her sene kışın toprak üstünde kısım kuruyor ertesi sene tekrar çıkıyor. Köklerden hızlı yayılıyor. Her sene bölüp birçok bitki elde edebilirsiniz. Tek istediği güneş. Ben birkaç sene daha gölge bir yerde denedim çok iyi olmadı. Bu sene tam güneşe çıkardım. Çok memnun oldular. Selamlar |
Sayın ROSE1000, sayın nazlı06,
Çok teşekkkür edrim. Selam ve sevgiler |
Filipendula rubra 'Venusta'
4 Eklenti(ler)
Geçen hafta size Filipendula rubra 'Venusta' yı tanıtmıştım http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=174 başlığında.
Şimdi size birkaç değişik fotoğrafını sunayım: Peyzaj içindeki yeri: Eklenti 159316 Solmaya başlamış bir dal: Eklenti 159317 Yakın planlar: Eklenti 159318 Eklenti 159319 |
Sayın Zeki Bey bahçenize konuk oldum, konuk olduğum için çok mutlu oldum.ellerinize yüreğinize emeklerinize sağlık,Zeki Ağabey:)
|
Yaprağı güzeller - Solenostemon scutellarioides - COLEUS
5 Eklenti(ler)
İki senedir bahçemde Yaprağı Güzellere çok yer veriyorum.
Latince adı Solenostemon scutellarioides. Ingilizce de genel olarak Coleus deniliyor. Yaprağı güzeller bildiğiniz gibi soğuğa dayanıklı değiller. Onun için ben yıllık olarak yetiştiriyorum. Tohumlarını geçen sene http://www.swallowtailgardenseeds.co...ls/coleus.html den getirtmiştim. Yaprağı güzel, direkt güneş almayan, gölge ama ışıklı yerleri seviyor. Birçok bitkinin nazlandığı ağaç altlarını o çok seviyor. Bu sene bahçeden topladığımız tohumlardan yetiştirdik. Çaprak döllenme ile çok daha karışık renk tonları çıktı. Fideler belli bir boya gelince eşim onları renk tonu uyumuna göre bahçeye yerleştirdi. Bakın ortaya neler çıktı. Önce bir kaç genel görünüm: Eklenti 159327 Eklenti 159331 Eklenti 159328 Eklenti 159329 Eklenti 159330 |
Yaprağı güzeller - Solenostemon scutellarioides - COLEUS II
5 Eklenti(ler)
|
Yaprağı güzeller - Solenostemon scutellarioides - COLEUS III
4 Eklenti(ler)
|
Yaprağı güzeller - Solenostemon scutellarioides - COLEUS IV
4 Eklenti(ler)
|
Aman allahım. Ben bu güzellere hayran kaldım:eek: Zeki bey tohumlarını almaya devam ediyor musunuz:confused:
|
Zeki bey bunlar harika görünüyor çok güzeller birşey sormak istiyorum koyu renk olan yaprağı güzellerin rengi güneş görmesi ile değişiyormu acaba yoksa aynı mı kalıyor?
|
Alıntı:
Gezmesi kolay küçük bir bahçe yien beklerim. Selamlar sevgiler |
Alıntı:
Yeni çiçek açmaya başladılar. Ağustos sonu olgulaşırlar. İsteyenlere memnuniyetle dağıtacağım tabii. Selamlar |
Ay allahım bune güzellik bol tohumu olur işallah.
|
Alıntı:
Bu fotoğraflar yağmurdan biraz sonra ve güneş yükselmeden çekilmişti. Renklerin canlılığı ondan biraz. Selamlar sevgiler |
Alıntı:
Herkese de yeter:) |
2 Eklenti(ler)
Zeki bey
Bizim bahceden, sizin bahceye günaydınlar;) Teşekkürler sunuyoruz. Saygılar, sevgiler |
çocukluğumun çiçeğidir tohum dağıtımında benide görürseniz sevinirim:o
|
Alıntı:
Fotoğraflar için teşekkürler. verdiğim bitki ve tohumların bir işe yaradığını görmek beni mutlu ediyor. Selamlar, sevgiler |
Alıntı:
Dağıtım için kayıt tutmuyorum. Eylül ekim gibi takip edin. Selamlar |
Echinacea atropurpurea - Ekinazya
4 Eklenti(ler)
Ekinazyalar yazın açan, yaklaşık 1,5 metre boyunda, çok yıllık bitkiler.
Soğuğa dayanıklıkları gayet iyi. Tohumdan ve bölünerek kolayca üretilir. Tıbbi olarak bir kullanımı da var ama ben neresi nasıl kullanılır diye araştırmadım. Bu sene de sahnedeki yerlerini aldılar. Bu hafta çiçeklerin fotoğraflarnı yükleyeyim ileri bir tarihte tohum kafalarını da yüklerim. Onlar da görülmeye değer. Önce bahçemde 'Magnus' alt türünden bir ekinazya'nın üç sene önce biraz özenerek çektiğim bir yakın planı: Eklenti 159797 Sonra bahçemden bu seneki görüntüler: Eklenti 159800 Eklenti 159799 Eklenti 159801 |
Alıntı:
Soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma gibi durumlarda dünyanın en önemli şifalı bitkilerinden olup; kuru toprak ve ovalar ile seyrek ormanlık arazilerde doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir. Uygar dünya bu bitkinin iyileştirici özelliklerini Kuzey Amerika yerli halkından (Kızılderililer) öğrenmiştir. Onlar bitkinin kökünü ve yapraklarını her tür yaranın tedavisinde, enfeksiyon ve iltihaplanmalarda, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı başarıyla kullanıyorlardı. Bitki Amerika’ ya yerleşen ilk göçmenler tarafından da enfeksiyonlara karşı sık olarak kullanılmıştır. Bu özel tedavi biçimleri bilimsel araştırmalara konu oldu ve 1950’den beri yapılan araştırmalara göre, bitkide bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili olan maddeler bulundu. Bu maddelerin başlıcaları; echinacoside, poli-sakkaritler (polysaccharides), poli-asetilenler (polyacetylenes), gliko-proteinler (glycoproteins), kafeik asit türevleri (Cichoric Acid), tri-glikosid (triglycoside), betain, seskiterenler (sesguiterpenes), karyofilen (caryophylene) dir. Bitki bu maddelere ek olarak bakır ve demir mineralleri ile tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminleri de içermektedir. |
Yaprağı güzeller - Solenostemon scutellarioides - COLEUS IV
Kışı dışardamı geçiriyorlar? |
Alıntı:
Her sene tohumdan yeniden başlıyorum. Kışa girmeden saksılara alınsa kışın içerde yaşar mı denemedim. Selamlar |
Sizin yaydığınız mutluluk için, ben teşekkür ediyorum.
Acem lalesi ve kuşkonmaz resimlerini çekmeyi unutmuşum.:(Kuşkonmaz aldı başını gitmekte. Tohumdan cıkan birkaç çeşidin çiçek acmasını bekliyorum. Umarım, açarlar da bahcenizde resimlerim. O güzel bahcenizde, sağlık ve mutlulukla yaşayın. Sevgiler, saygılar. |
Zeki Bey, siz bahçenin çimle değil çayırla kaplı olduğunu yazmıştınız. Ben de 2 senedir çok iri yapraklılar dışında yabani otları, yoncaları sökmüyorum. Ancak bol yağan yağmurlardan sonra zemini ayrık otları yoğun olarak kapladı. Siz ayrıkları da bırakıyor musunuz? Evet derseniz biçip geçeceğim, hayır derseniz işim zor. :)
|
Alıntı:
Ben de ayrık çok yok. Onları da ayıklamıyorum. Ayrık olduğundan emin misin? Ayrık o kadar hızlı sarar mı bilmiyorum. Ben de çim içinde hızlı saran "su otu" dedikleri, başka adını bilmiyorum bir çim türü var. Çok güzel değil ama bırakıp biçiyorum. Kolaysa bir fotoğraf yollarsanız belki başka bir şey söyleyebilirim. Aslında ayrık ise, tarhlara atlamasını önlemek kaydıyla, bırakmak lazım, tam çayır olur. Selamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025