agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeki Yağlı / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21267.htm)

Zeki Yağlı 22-06-2010 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 662554)
Zeki bey

Clamatisleriniz dudak ucuklatıyor. Benimkileri bu durumda görmeye sanırım ömrüm yetmez:((( Sizin clematislere bakıp ahh çekmekteyim:)))

Toplantıda dağıttığınız bitkiler gayet güzel gelişmekte ancak tohumlarda başarılı olduğum söylenemez:( Bu yıl bahcede iş coktu yetişemedim herşeye doğrusu. Ehh bizim bahce bebek daha:))

Bahcenizde, nadide bitkilerinizle ,sağlıklı ve keyifli bir yaşam diliyorum size.

Sevgiler, saygılar

Çok teşekkürler cemo,

Başarmak için biraz ısrarcı olmak ve sabretmek gerekiyor.

Gerisi kolay:)

Hhatice 22-06-2010 17:27

O zaman tohumlar için şimdiden teşekkür ederim. Ben de bir kaç gün önce Clemantis ektim .Tohumlar geç çimleniyor diye okumuştum .Merakla başında bekliyorum .Fide olarak aldığım Clemantislerden budak kırıp toprağa ektim 20 gün oldu çok canlılar tuttuklarını düşünüyorum. Sizin Clemantislarınız da çok çok güzeller maşallah ,bahçenizde sağlık ve mutluluklar dilerim .

cemo 22-06-2010 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 662562)
Çok teşekkürler cemo,

Başarmak için biraz ısrarcı olmak ve sabretmek gerekiyor.

Gerisi kolay:)

Israr varda, sabır pek az ben de. Neredeyse, bugün dikeyim yarın açsın diyeceğim:p

Yolladığınız tohumlardan cıkan birkaç fidenin gözüne bakmaktayım. Sanırım sabrımı deniyorlar:)

Sevgiler

Kiraz 22-06-2010 17:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 662519)
Bahçenin bu haftaki genel görünümü hakkında bir bilgi versin diye aşağıdaki fortoğrafı koyuyorum:
Eklenti 155104

Zeki Bey, arkada gözüken mor çiçekli nedir? Çok dikkat çekici. Bu karenin tamamını çok beğendim, emeğinize sağlık.

Zeki Yağlı 22-06-2010 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 662575)
Zeki Bey, arkada gözüken mor çiçekli nedir? Çok dikkat çekici. Bu karenin tamamını çok beğendim, emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim sevgili kiraz,

Önde görünen Clematis viticella 'Venosa Violacea' (Mor damarlı diye tercüme edilebilir) en arkadaki yine bir Clematis ama türünü bilmiyorum.

Zeki Yağlı 22-06-2010 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 662568)
Israr varda, sabır pek az ben de. Neredeyse, bugün dikeyim yarın açsın diyeceğim:p

Yolladığınız tohumlardan cıkan birkaç fidenin gözüne bakmaktayım. Sanırım sabrımı deniyorlar:)

Sevgiler

Anlaşıldı:)
Sanıyorum sen kaktüs uzmanısın, ama tüm çiçekler kaktüs gibi değil horlanmaya hırpalanmaya gelmez. Sakın sabrını onlar üzerinde deneme:)

Çok sevgiler

fizban 22-06-2010 22:45

Güzelliklerden başım mı döndü yoksa bana mı öyle geldi?!
Bilmediğim ne çok bitki varmış meğerse..

Heveslenmemek ne mümkün! Güvenilir tohum adresi için teşekkürler.

.

zeynep dila 22-06-2010 23:31

Sayın Zeki Yağlı,
Meşe yapraklı ortancanıza bakmaya doyamadım. İki defa değil defalarca fotoğrafını koysanız bu güzelliğe değer. Bizim buralarda bulabileceğimi sanmıyorum ama ilk defa gördüğüm bu güzelliği hemen Bandırma ve civarında aramaya başlıyacağım.

fmerry 23-06-2010 08:31

Çok güzel bunlar ,harika
Bahçem yok hepsinden canım çekiyor terasımdaki çiçekler bir büyüdümü saracak heryeri.Ben sizin bahçelere baktıkça içim gidiyor bütünrenkler birarada

woltran25 23-06-2010 10:14

Azizim çok güzel bahçe yapmışsınız, kutlarım.

Selim-i Ahir 23-06-2010 10:23

Bu güzel göz ziyafeti için çok teşekkürer Zeki Bey.
Harika bir bahçe olmuş; elleriniz dert görmesin.

Zeki Yağlı 23-06-2010 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 662751)
Güzelliklerden başım mı döndü yoksa bana mı öyle geldi?!
Bilmediğim ne çok bitki varmış meğerse..

Heveslenmemek ne mümkün! Güvenilir tohum adresi için teşekkürler.

.

Herşey bir hevesle başlıyor işte! Hevesiniz eksilmesin hiç!

#150 de verdiğim adres çok yıllık (=perennial) ları temin ettiğim adres.

Yıllık bitkilerde ise eskiden şu adresi tercih ediyordum: http://www.thompson-morgan.com/.

İki senedir de şu adresi tercih ediyorum:http://www.swallowtailgardenseeds.com/index.html

Kolay gelsin:)

Zeki Yağlı 23-06-2010 10:45

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynep dila (Mesaj 662789)
Sayın Zeki Yağlı,
Meşe yapraklı ortancanıza bakmaya doyamadım. İki defa değil defalarca fotoğrafını koysanız bu güzelliğe değer. Bizim buralarda bulabileceğimi sanmıyorum ama ilk defa gördüğüm bu güzelliği hemen Bandırma ve civarında aramaya başlıyacağım.

Meşe yapraklı ortanca gerçekten güzel ama aldanmayın çiçekler yalnız 3 hafta sürer, sonra 2 hafta kadar da kuru çiçekler.

Ondan sonra eğer yapraklar sıcaktan kavrulmaz, böcekler yemezse ve bulunduğu yerde gece ve gündüz sıcaklık farklı yüksekse çok güzel sonbahar yaprağı rengi verir.

O da şöyle bir şey olur:

Eklenti 155307

Özetle tüm mevsim değişik yönleri ön plana çıkar.

Selamlar

Zeki Yağlı 23-06-2010 10:49

Sevgili fmerry, woltran25, Selim-i Ahir,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ara sıra uğrarsanız başka güzellikler de görme fırsatı olabilir.

Selamlar

hozat 23-06-2010 11:08

2 Eklenti(ler)
Zeki Bey,

Size,ağaçlar.net 6. yıl toplantısından bir kare sunmak istedim.

Elinizdeki tüm fide ve tohumları paylaştıktan sonra, yüreğinizden yüzünüze yansıyan mutlu ifade gözlerden kaçacak gibi değildi.

Ayrıca o gün, sizden aldığım Kaliforniya Gelinciği bol çiçek açarak beni çok mutlu etti.

Eklenti 155309

Eklenti 155310

Yılmaz Yalçın 23-06-2010 11:26

Her ne kadar toplantıya katılamamışsam da Zeki Bey'le tanışma fırsatım oldu.Gerçekten de kendisi çok mütevazi,paylaşmayı seven ve altın kalpli birisi.

Zeki Yağlı 23-06-2010 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 662948)
Zeki Bey,

Size,ağaçlar.net 6. yıl toplantısından bir kare sunmak istedim.

Elinizdeki tüm fide ve tohumları paylaştıktan sonra, yüreğinizden yüzünüze yansıyan mutlu ifade gözlerden kaçacak gibi değildi.

Ogün, sizden aldığım Kaliforniya Gelinciği bol çiçek açarak beni çok mutlu etti.

Eklenti 155309

Eklenti 155310

Sevgili hozat,

Çok düşüncelisiniz, hassassınız. Teşekkür ederim.

Teşhisiniz doğru. Sizlerle tanışmaktan ve o mevsimde elimde olanları paylaşmaktan gerçekten mutlu oldum.

Bir düşüncemi açıkça ifade etmek istiyorum. Çiçek ve bahçe konularında diğer ülkelerden çok geriyiz.
Bu açığın kapanması lazım. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum.
Eğer insanlara güzel bitki örnekleri, güzel bahçe örnekleri gösterilirse, referans değişir, çıta yükselir. Samimi olarak inanıyorum ki herkes bugünkünlerden çok daha ileri bahçeler peşinde koşar.

Bir örnek vereyim. Eskiden futbol sahalarında çim olmazdı, durmazdı. Futbol toz toprak, veya bataklık çamur içinde oynanırdı. Sonra Özal zamanında ölçüt değişti. Bugün en mütevazi yerlerde bile düzgün çim yapılmaya çalışılıyor ve başarılıyor.

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bu çerçeve içinde kendi bilgi ve tecrübemi bu işe samimi olarak gönül veren kişilerle paylaşarak referansın, ölçütün değişmesine katkıda bulunmak istiyorum.

Başarabilirsem esas o zaman mutlu olacağım.

Selamlar sevgiler.

Hhatice 23-06-2010 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 662935)
Meşe yapraklı ortanca gerçekten güzel ama aldanmayın çiçekler yalnız 3 hafta sürer, sonra 2 hafta kadar da kuru çiçekler.

Ondan sonra eğer yapraklar sıcaktan kavrulmaz, böcekler yemezse ve bulunduğu yerde gece ve gündüz sıcaklık farklı yüksekse çok güzel sonbahar yaprağı rengi verir.

O da şöyle bir şey olur:

Eklenti 155307

Özetle tüm mevsim değişik yönleri ön plana çıkar.

Selamlar

Zeki bey benim balkonuma çay içmeye davet ediyorum sizi.Zeynep'le azıcık kulaklarınızı çınlattık .Okursanız anlayacaksınız :)
Sevgiler

Hhatice 23-06-2010 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 662961)
Her ne kadar toplantıya katılamamışsam da Zeki Bey'le tanışma fırsatım oldu.Gerçekten de kendisi çok mütevazi,paylaşmayı seven ve altın kalpli birisi.

Kesinlikle çok haklısın Yılmaz'cım.

Zeki Yağlı 03-07-2010 12:38

3 Eklenti(ler)
Geçen hafta (27 Haziran) sizlere bahçenin durumu hakkında fotoğraflar sunamadım.

Önce bir kaç genel bahçe görüntüsü!

Ön bahçe balkondan:

Eklenti 157530

Ön bahçe iki derinlik:

Eklenti 157529

Eklenti 157531

sevim.K 03-07-2010 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 654387)
Yine beklerim.

Selamlar

Uğranmazmı hiç:). Her uğradığımızda aynı hayranlık ifadelerini sunacağız sanırım. Emeklerinize sağlık. Allah sağlıkla keyifle oturmayı, sefasını sürmeyi nasibetsin.:)

Zeki Yağlı 03-07-2010 13:22

4 Eklenti(ler)
Bildiğiniz gibi bitkiler belli bir dönemde çiçek açıyorlar.

Örneğin Aubrieta(obrezyalar) lar ve arabis (kaya teresi) ler erken baharda.
Dianthus (Karanfiller) daha sonra, Geranium (Turna gagaları) daha sonra, gibi.

Clematislerin bir çok çeşidi var ama esas olarak erken bahar ve yazın açanlar diyebiliriz.

Ama hepsinin çiçek açma süreleri tüm yaz mevsimi değil. Bazıları 15 gün bazıları 1 ay en kabadayıları 2 ay çiçek veriyorlar. Eee tabiat ana onlara çiçekten sonra tohum yapıp kış donlarına kalmadan nesillerini sürdürme görevi vermiş.

Böyle olunca bitkinin çiçeğinin geçip arkasından görüntüsü her zaman güzel olmayan çiçeği geçmiş bitkiye bakmaktan kurtulmak için çözüm, yan yana veya üst üste, birbirini arkasından dönem dönem açan bitkiler yerleştirip böylece, biri bitince diğerinin açması ile bahçenin sürekli renkli, canlı, ilgi çekici olarak kalmasını sağlamaya çalışmak.

Tabii çiçek açma veya ilgi çekici diğer dönemlerini, boylarını, renklerini, güneş, ışık, nem ihtiyaçalarını tutturmak bayağı zor.

Elinde çok bitki bulundurmak, bunların huyunu suyunu okuyarak öğrenmeye çalışmak ve kitaplardan öğrendiklerinizin de bizim iklimimize ve bahçemizdeki mikro ortama nasıl uyduğunu da ayrıca deneyerek keşfetmek gerekitiriyor.

Bu da zamanla yılmadan uğraşarak, deneyerek, yanılarak oluyor.

Bahçemde bu uygulamayı tarhlarımda yapmaya çalışıyorum.

Onun için dikkatle bakarsanız aynı çerçeve içinde değişik zamanlarda farklı güzellikler bulabilirsiniz. Bazı karelerde önemli bitkilerin yakın planlarını da vermeye çalışacağım.

Soracağınız sorulara da elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.

Şimdi birkaç tarh:

Agapanthus lar açmaya başladı. Geçmeye başlayan turuncu Alstroemeria aurea ile bir görüntüsü:
Eklenti 157534

Aşağıdaki fotoğraflar uzun tarhın. Yaklaşık 12 metre uzunluğunda, eni ise 3 ila 4 metre arasında değişiyor. Doğuya, biraz kuzeye bakıyor.

Eklenti 157536

Eklenti 157537

Eklenti 157538

Zeki Yağlı 03-07-2010 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 667455)
Uğranmazmı hiç:). Her uğradığımızda aynı hayranlık ifadelerini sunacağız sanırım. Emeklerinize sağlık. Allah sağlıkla keyifle oturmayı, sefasını sürmeyi nasibetsin.:)

Teşekkür ederim Sevim hanım,

İyi dileklerinizin cümlemize nasip olsun:)

Zeki Yağlı 03-07-2010 13:44

1 Eklenti(ler)
Uzun tarh da geçen hafta, daha önce açmış olan, Clematisler, Geranium psilostemon, vs lere ek olarak 27 Haziran haftasında açan,

Flipendula rubra 'Venusta'. Ondan bir görüntü vereyim, gerisini 3 Temmuz haftası fotoğrafları araında vereyim de zaman sırası bozulmasın:

2,5 metre boyunda otsu bir çok yıllık. Çiçeği de ne kadar pamuk helvasına benziyor değil mi?

Eklenti 157546

acemifüsun 03-07-2010 13:47

Zeki bey gerçekten çok güzel, aynı pamuk helva:) Bu güzelleri bize tanıttığınız için çok teşekkürler:)

Zeki Yağlı 03-07-2010 13:48

2 Eklenti(ler)
Sollya heterophylla yı daha önce tanıtmıştım.

1,5 metre boyunda Avustralya kökenli. Soğuğa dayanıklı olmadığı için saksıya dikmek lazım. Geçen sene dağıttığım tohumlardan hiçbir haber alamadım.

Ben çok seviyorum. Size şimdiki halini göstereyim:

Eklenti 157547

Eklenti 157548

Zeki Yağlı 03-07-2010 14:09

3 Eklenti(ler)
Geçen Dahlia 'Fireworks' ün kırçıl renklerini pek beğenmemiştim. Dahlia 'Figaro' nun düz renklerini daha çok seviyordum.

Bu sene sanki rüzgar döndü gibi. Bakalım siz hangisini daha çok seveceksiniz?

Dahlia variabilis 'Fireworks':

Dikkat! ön tarafta "çömelen" güzel Alstromeria 'Dandy Candy'

Eklenti 157550

Eklenti 157552

Dahlia variabilis 'Figaro':

Eklenti 157551

Güngör Salman 03-07-2010 14:12

Sollya heterophylla, çok güzel.

Zeki Yağlı 03-07-2010 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 667469)
Zeki bey gerçekten çok güzel, aynı pamuk helva:) Bu güzelleri bize tanıttığınız için çok teşekkürler:)

Merhaba Füsun hanım,

Bu hafta daha güzel fotoğraflarını çektim onları da ilk fırsatta koyacağım.

Selamlar

Zeki Yağlı 03-07-2010 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 667482)
Sollya heterophylla, çok güzel.

Güngör hanım merhaba,

Bu bitkinin yere, hem mahzun, hem neşeli bakan, sevimli çiçekleri bana müthiş mutluluk veriyor.

Bence çok güzel bir iç mekan bitkisi de olabilir, mesela herkesin artık bıktığı benjamin yerine. Ama bahçesi olmayanlar yazın balkona, güneşe çıkarırlarsa çok daha mutlu olur.

Selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025